CLAU Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 Witam , też mam 5,9 Intel G2 dla porownania: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 mój biedny Intel G2 X25-V 40GB :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 U mnie tez 7.7 na F60. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 Aleście sobie "benchmark" znaleźli :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makatiel Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 (edytowane) U mnie C300 podpięty pod SATA II: 7.8 Edytowane 18 Stycznia 2011 przez makatiel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 Jedna ciekawa informacja Intele G3 za 4 tygodnie będą u nas :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2011 Aleście sobie "benchmark" znaleźli :lol2: To nie bencze tylko bazarowy lansior ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2011 Jedna ciekawa informacja Intele G3 za 4 tygodnie będą u nas :) Skad te informacje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnoManiac Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2011 Mój Patriot Inferno ma już 2 miesiące. Choć wynik 7,6 w tym śmiesznym benchmarku nie jest może najwyższy, ale nie ma na co narzekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_PP Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2011 (edytowane) Jedna ciekawa informacja Intele G3 za 4 tygodnie będą u nas :) Mógłbyś podać źródło tej informacji? Wiesz coś na temat cen? Edytowane 19 Stycznia 2011 przez Piotrek_PP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2011 Właśnie przesiadłem się z S775 na Sandy Bridge i poważnie zastanawiam się na kupnem dysku SSD. Czy to dobra pora na inwestycje np. w 60-90GB OCZ Vertex 2? Bo widzę, że niebawem wejdą sporo szybsze modele. Może lepiej poczekać z miesiąc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2011 (edytowane) No teraz to może poczekaj o ile ci się nie pali. Może się również okazać że i tak Vertex 2 dalej będzie dobrym zakupem jak nowości nie będa takie tanie jak byśmy sobie życzyli. Skad te informacje? Już we wrześniu zapowiadali że maja się pojawić w lutym. Edytowane 19 Stycznia 2011 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_PP Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 A w czerwcu, że w grudniu. Myślałem, że to już jakieś konkrety są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Właśnie przesiadłem się z S775 na Sandy Bridge i poważnie zastanawiam się na kupnem dysku SSD. Czy to dobra pora na inwestycje np. w 60-90GB OCZ Vertex 2? Bo widzę, że niebawem wejdą sporo szybsze modele. Może lepiej poczekać z miesiąc? Zamiast Vertexa Corsair F - bebechy te same, cena troche nizsza, bardziej racjonalne podejscie firmy do klienta i brak zabawy z kolejnymi firmware. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Zalman S-Series 128GB SSD Review Seria S na JMicron 616 46MB/s i 21MB/s nieźle jak na JMicrona! Z tego co widziałem na ebay dyski niestety nie są wcale tańsze od konkurencji. 100€ + przesyłka za 64GB i od 185€ + przesyłka za 128GB Edytowane 20 Stycznia 2011 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_PP Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 64GB ma o połowę mniejszy zapis. Wychodzi na to, że do czasu kiedy wejdą kości 25nm nie ma sensu w zakupie wychodzić poza Intela i SandForce 1200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Tyle że są już dyski dostępne z 25nm kośćmi np Vertex 2 160GB i tej rewolucji cenowej wciąż nie widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_PP Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Szczerze mówiąc mógłbym dać za takiego Intela G3 z te 600/650PLN ale pod jednym warunkiem; że Intel spełni swoje zapowiedzi i da szarym masom AES128 zrobione tak jak zawsze być powinno czyli sprzętowo. A nie ograniczy tego do serii enterprise jak jest to obecnie powszechne w tych wszystkich SandForcach. No niech ktoś tam ruszy łbem zamast śpiewać "bam bam bam bam" i zrozumie, że ssd używa się również w laptopach, a laptopy czasami gubi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość c22 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Spoko. Tylko ja znam przypadek zaszyfrowanego dysku ktory padl i za jego odzyskanie koles musial 'oddac' swoja audi a8 4.2. Wiec zaloze sie ze juz nie korzysta z szyfrowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Spoko. Tylko ja znam przypadek zaszyfrowanego dysku ktory padl i za jego odzyskanie koles musial 'oddac' swoja audi a8 4.2. Wiec zaloze sie ze juz nie korzysta z szyfrowania. Bo zawsze sie robi backupy na inny dysk, a dysk trzyma w domu itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sonybandit Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Witam, Jak przywrócić dyskowi crucial C300 64 pierwotną wydajność tak jakby wyszedł z fabryki, oraz jak ustawić poprawnie alignment (offset) dysku na 1024KB. Podobno Windows 7 przy instalacji tak właśnie ustawia partycje jednak u mnie była to całkiem inna wartość (sprawdzane w as ssd benchmark). Obecnie mam ustawione alignment na 2048 i chce zmienić na 1024. Dodam ze probowalem w dispkar jednak co bym nie zrobił alignemt zostaje po staremu a czasem robi np 31 K i w as ssd wyskakuje 31 K - Bad" Offset/Alignment. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_PP Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Skoro 1024 jest podzielne przez 4 to 2048 jest. Nieprawdaż? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sonybandit Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Skoro 1024 jest podzielne przez 4 to 2048 jest. Nieprawdaż? To, że jest podzielne to wiem . Wg. testów jednak najlepsze rezultaty w as ssd dysk uzyskuje właśnie na 1024 i tego dotyczy moje pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_PP Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 2048 powinno być równie dobre, bo i mamy bez reszty dzielenie przez rozmiar strony, defaultową jednostkę alokacji oraz blok czyszczenia. No ale z syntetykami nie dyskutuję. Sugeruję się upewnić czy nie mylimy sektorów z offsetem (1024KB to 2048 sektorów - z zewnątrz 512-bajtowych) oraz diskpar stosować na dysk raw czyli bez żadnej partycji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 (edytowane) Macie jakieś przecieki o Vertexach 3 Pro? (550MB/525MB) Wiadomo już coś o premierze i cenach? Edytowane 22 Stycznia 2011 przez Marcin_gps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 Na allegro pojawiła się 80tka intela Dysk Intel SSD x25-m 80GB 2,5" (1424944244) - Aukcje internetowe Allegro Myślicie że warto? Dysk pracował ponad rok w laptopie. Czy lepiej dołozyć do nowego f60 vertex'a 2 czy c300 60 GB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abes99 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 To jest dysk 1 generacji - SSDSA2MH080G1GC, druga generacja ma tam G2. Ja raczej skłaniałbym się ku czemuś nowszemu na SandForce bądź dalej szukał okazji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinRock Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 (edytowane) Mógł by mi ktoś powiedzieć jaką rzeczywistą pojemność ma C300 64Gb? :) Szukam dysku pod Win 7 64, jednak obawiam się że będzie to dla mnie trochę za mało ponieważ chciałbym przenieść na niego także folder steama. Zastanawiam się też nad intelem G2 80Gb, ewentualnie wstrzymać się jeszcze trochę i poczekać na G3. Z zakupem mi się nie spieszy jakoś specjalnie, sprzęt ten co w opisie i nie zamierzam go zmieniać przez najbliższy rok także nie wiem czy jest sens czekać? :) Piotrek_PP dzięki wielkie, nie znałem tego wzoru B-) Edytowane 23 Stycznia 2011 przez SinRock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_PP Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 64 * (1000/1024)^3 czyli 59.6 GiB 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 Na allegro pojawiła się 80tka intela Dysk Intel SSD x25-m 80GB 2,5" (1424944244) - Aukcje internetowe Allegro Myślicie że warto? Dysk pracował ponad rok w laptopie. Czy lepiej dołozyć do nowego f60 vertex'a 2 czy c300 60 GB? Nie oplaca sie, nie za taka cene hehe, 200 to max. Zreszta ja bym uzywanego ssd nie kupowal chyba, ze za bardzo okazyjna cene... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...