Arroyo Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 Arroyo gdzie Twój Foxconn ? Mój jak widać żyje i ma się dobrze :razz: HEHEHE... Mój Foxconn poszedł do rodziny. Wspominam go ciepło, bo to dotychczas najmniej problemowa i najlepsza płyta jaką miałem. Zachciało mi się eksperymentów z AMD i oto są skutki. Asrock 880G Extreme3 to płyta tylko i wyłącznie dla masochistów a wsparcie firmy Asrock w kwestii BIOSU to fantastyka naukowa. Wersja kodu AGESA w najnowszym biosie do 880G Extreme3 ma wartość wyłącznie antykwaryczną. Zmiana platformy to było trochę moje "widzimisię" ale szczerze pomiędzy Q9550 a 1055T różnicy w wydajności nie widzę. Szkoda że Foxconn nie robi już takich płyt z klasą jak P35A-S. Ahhh.... Nostalgicznie się zrobiło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 Czy w codziennym użytkowaniu jest zauważalna różnica pomiędzy Intelem G2 80GB a np. Crucialem M4 64GB ? Moim zdaniem nie, jednak wolałbym się upewnić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiEdLe Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 Na płycie obsługującej natywnie SATA III powinna być niewielka na korzyść Cruciala M4. Na SATA II obydwa będą się pewnie podobnie zachowywać .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 Czy w codziennym użytkowaniu jest zauważalna różnica pomiędzy Intelem G2 80GB a np. Crucialem M4 64GB ? Moim zdaniem nie, jednak wolałbym się upewnić ;) Pisałem już że niewielka różnica jest nawet w stosunku do 128GB m4. Do 64 tym bardziej może być mniejsza bądź żadna. Sata III nic tu nie zmieni. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 Dziękuję za odpowiedź :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 (edytowane) Co sądzicie o tych wynikach? Edytowane 25 Października 2011 przez Mane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 Że są OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 A co z aligment,? Na screenach z poprzednich postów widziałem, że każdy ma coś przykładowo 103424 K. Ja partycję tworzyłem przy pomocy płyty windows 7 i narzędzie naparawy, wg jakiegoś wygooglanego poradnika ustawiłem 64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Wartość 103424 K uzyskujesz tworząc partycje podczas procesu instalacji Win7. Jak jest na zielono to jest dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 OK, dzięki za odpowiedz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 A co z aligment,? Na screenach z poprzednich postów widziałem, że każdy ma coś przykładowo 103424 K. Ja partycję tworzyłem przy pomocy płyty windows 7 i narzędzie naparawy, wg jakiegoś wygooglanego poradnika ustawiłem 64. 103424 jak i 64 po podzieleniu przez 4 dają liczbę całkowitą więc jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm84 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 to jaki kupić dysk z nastawieniem na cena/jakość ? 60/120 pod sata3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 A czytać potrafisz? Przez ostatnie strony nawet nie podajemy innej alternatywy tylko m4 :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm84 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 czytam,czytam :) zastanawiam się czy ze względu na zapis wersja 64gb ma sens,czy może lepiej vertex3 60gb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Chyba słabo czytasz skoro zastanawiasz się nad OCZ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 innaczej do czego będzie ci ten dysk? System? uruchamianie aplikacji [photoshop itd.] ? jeśli tak to zapis niema znaczenia a i tak np. przy M4 124 zapis jest w okolicach 200 więc i tak szybciej od jakiegokolwiek HDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm84 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 win7,word,powerpoint,sql server 2008,vmware z 3-5 obrazami po 3-4gb,football manager 2012,cod mw3 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 wiec zapis jest ci tak potrzebny jak baletnicy samochód na zajęciach... głównie będziesz potrzebował odczytu i bezawaryjności osobiście jestem przeciwnikiem instalowania gier na ssd [za drogie puki co ale rozważam SSD jako dysk cache przy Z68 i technologi ISR] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 ...osobiście jestem przeciwnikiem instalowania gier na ssd...Możesz rozwinąć tą ciekawą teze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 (edytowane) win7,word,powerpoint,sql server 2008,vmware z 3-5 obrazami po 3-4gb,football manager 2012,cod mw3 :) Intel X25M G2 wystarcza z nawiązką do takich zastosowań. Edytowane 26 Października 2011 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Jakby ktoś był zainteresowany, to oddam w dobre ręce HyperX SSD 240GB - PW ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Możesz rozwinąć tą ciekawą teze? chodziło mi o to że dyski SSD są jeszcze dość drogie a poza tym to różnice w działaniu gry między SSD - HDD są niewielkie głównie jest to max 10% na korzyść ssd... gdyby ssd były tańsze to i ja bym pomyślał ale teraz odpycha mnie cena/pojemność... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 (edytowane) Na dysku 64GB ze 20-25GB to system, zakładając że ktoś używa Win7, zostaje jeszcze ok 40GB na inne programy i gry, cena nie ma tu znaczenia skoro ktoś już kupił dysk i 2/3 ma do zagospodarowania. @ Shadoweye Po sygnaturce widzę, że dysk już masz więc jaki problem instalować na nim gry? Edytowane 27 Października 2011 przez Mane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 w planach nie mam zamiaru tam instalować gier [jeśli już to mam ssd 32gb który puki co jest nieużywany] tam będę miał parę maszyn wirtualnych [W server 2008 R2 :P] + jakieś programy użytkowe np. Adobe After effects ;] a nie chce go całkowicie zapchać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimaz Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Tak czekałem na 830, że kupiłem 470. Zastanawia mnie czy przy 64 GB duża jest różnica w wydajności tych dysków ? A zawsze 25% ceny w kieszeni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 chodziło mi o to że dyski SSD są jeszcze dość drogie a poza tym to różnice w działaniu gry między SSD - HDD są niewielkie głównie jest to max 10% na korzyść ssd... gdyby ssd były tańsze to i ja bym pomyślał ale teraz odpycha mnie cena/pojemność... To że ktoś ma lub nie ma miejsca to kwestia całkiem indywidualna a napisałeś jakbyś był przeciwnikiem instalowania z jakiegoś konkretnego powodu. Ja kiedyś na 40GB SSD miałem 3 gry oprócz systemu i zwyczajowych aplikacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anton Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2011 Dla posiadaczy SSD Intela, pokazał się nowy Toolbox. Do pobrania tutaj: http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=18455 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2011 (edytowane) a poza tym to różnice w działaniu gry między SSD - HDD są niewielkie głównie jest to max 10% na korzyść ssd... Na przykładzie laptopa: 250% 62% 141% 260% Edytowane 29 Października 2011 przez Cmx 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2011 Witam. Co możecie polecić lepszego od Crucial m4 128GB? Muszę kupić drugi dysk ssd. 128Gb okazało się stanowczo za mało na 2 partycje (systrm i gry). Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2011 Z nowym FW od Cruciala powiedziałbym że takowy nie istnieje ;) Ale jak lubisz różnorodność może być nowy Samsung 830. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...