ZIBI_PL Posted January 3, 2009 Report post Posted January 3, 2009 nie pomaga...cos tu chyba nie dziala do konca dobrze :( Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
meeron Posted January 3, 2009 Report post Posted January 3, 2009 (edited) nie pomaga...cos tu chyba nie dziala do konca dobrze :(naduś powtórna aktualizację do 2.2 ja właśnie wgrałem ten FW i jestem zadowolony ;) juz widze ze lepiej dźwiga baterię, szybszy jest "graficznie" i ma jeszcze kilka małych "usprawnień" Edited January 3, 2009 by meeron Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ZIBI_PL Posted January 3, 2009 Report post Posted January 3, 2009 (edited) na 2.0 i 2.2 jest to samo :/ ponownie wgralem 2.2 - zgadnijcie jaki postęp - brak :( juz nie wiem za co sie wziąć nawet zrobilem taki myk : mostek na laptopie (wifi z iphonem) ( kabel z netem) i ....telefon sie polaczyl z lapkiem...widzialem ikone wifi w safari i na tym sie skonczylo. nie dziala. Wpisywanie ip nie pomagalo Edited January 4, 2009 by ZIBI_PL Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
durczyn Posted January 12, 2009 Report post Posted January 12, 2009 (edited) Dawno mnie tu nie było a jestem właścicielem iPhone 3G z apple store : ) soft 2.2 Cydia i instaler zrobione bez problemu mmsy śmiagają, kamera nagrywa... word, exel, pdf, power point wzorowo.... 16gb na dysku wymiennym przez kabelek : ) Wcześniej miałem E51... dalej lubie nokie ale iPhone to tel w którym można się zakochać mimo wad : ) Edited January 12, 2009 by wirion Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
kucyk Posted January 12, 2009 Report post Posted January 12, 2009 na 2.0 i 2.2 jest to samo :/ ponownie wgralem 2.2 - zgadnijcie jaki postęp - brak :( juz nie wiem za co sie ORT: ORT: wziąć nawet zrobilem taki myk : mostek na laptopie (wifi z iphonem) ( kabel z netem) i ....telefon sie polaczyl z lapkiem...widzialem ikone wifi w safari i na tym sie skonczylo. nie dziala. Wpisywanie ip nie pomagalo jak dla mnie to masz uwalony modul wifi, to nie jest normalne aby odchodzily takie sceny podczas konfiguracji, to nie windows mobile ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
meeron Posted January 18, 2009 Report post Posted January 18, 2009 Dawno mnie tu nie było a jestem właścicielem iPhone 3G z apple store : ) soft 2.2 Cydia i instaler zrobione bez problemu mmsy śmiagają, kamera nagrywa... word, exel, pdf, power point wzorowo.... 16gb na dysku wymiennym przez kabelek : ) Wcześniej miałem E51... dalej lubie nokie ale iPhone to tel w którym można się zakochać mimo wad : ) możesz zdradzić czego użyłeś B-) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
durczyn Posted January 20, 2009 Report post Posted January 20, 2009 SwirlyMMS AirSharing DiskAid Ewentualnie IPhone Browser Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
eragonek Posted January 22, 2009 Report post Posted January 22, 2009 (edited) Dobra informacja dla posiadaczy iPhone z salonu Ery - Można samodzielnie zdjąć simlocka za pomocą iTunes! Prawdopodobnie to jakiś epic fail ze strony Ery więc spieszcie się z unlockiem ;) Edited January 22, 2009 by eragonek Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
s0n1c Posted January 23, 2009 Report post Posted January 23, 2009 Nie epic fail, tylko z info co uzyskalem, Era zaprzestala zakladania simlock'ow. Takie rzeczy to tylko w Erze ;-) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
meeron Posted January 23, 2009 Report post Posted January 23, 2009 (edited) Telefony_w_Erze_od_piatku_bez_simlocka co do ściągania simlocka poprzez iTunes, ściąga on simlocki nawet z telefonów zakupionych w zeszłym roku, i to się wydaje dziwne. Edited January 23, 2009 by meeron Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
kucyk Posted January 23, 2009 Report post Posted January 23, 2009 (edited) Nie epic fail, tylko z info co uzyskalem, Era zaprzestala zakladania simlock'ow. Takie rzeczy to tylko w Erze ;-) z tego co wiem to na calym swiecie sciaga sie simy z iPhonow jezeli oficjalnie wystepuja one w sprzedazy u wiecej niz jednego operatora w danym kraju BTW graliscie w Payback? Swietna gierka sie zapowiada, szkoda, ze wyszla z babolem, ale poprawia i bedzie cacy :) Edited January 23, 2009 by kucyk Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
meeron Posted January 23, 2009 Report post Posted January 23, 2009 potwierdzam ściąganie przez iTunes, simlock z mojego iPhona właśnie przeszedł do historii Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
eragonek Posted January 23, 2009 Report post Posted January 23, 2009 3203092[/snapback] z tego co wiem to na calym swiecie sciaga sie simy z iPhonow jezeli oficjalnie wystepuja one w sprzedazy u wiecej niz jednego operatora w danym kraju Niestety Polska to nie cały świat:( Orange powiedziało, że w najbliższej przyszłości nie będzie zdejmowało simlocków . Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
durczyn Posted January 26, 2009 Report post Posted January 26, 2009 I gdzie niby w iTunes jest opcja by zdjąć sima ? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
eragonek Posted January 26, 2009 Report post Posted January 26, 2009 Krótka instrukcja: 1.Wkładasz jakąś inna kartę niż Era (np. Orange). 2.Włączasz iPhone. 3.Włączasz iTunes. 4.Na iPhonie wyświetlają się takie kabelki - czekasz chwile. 5.I po sim locku :P Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
kucyk Posted January 27, 2009 Report post Posted January 27, 2009 Obczajcie sobie klawiature copy & paste z Cydia - nazywa sie hClipboard. Po zainstalowanie trzeba wejsc w General -> Keyboard -> International Keyboard i wlaczyc iKeyEx Keyboards. Gotowe, aby cos skopiowac nalezy przelaczyc klawiature podczas pisania - robi sie to guzikiem kolo spacji, zaznaczamy tekst i mozemy wkleic go wszedzie gdzie do wpisywania uzywa sie klawiatury, dziala rewekla :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
durczyn Posted January 27, 2009 Report post Posted January 27, 2009 Krótka instrukcja: 1.Wkładasz jakąś inna kartę niż Era (np. Orange). 2.Włączasz iPhone. 3.Włączasz iTunes. 4.Na iPhonie wyświetlają się takie kabelki - czekasz chwile. 5.I po sim locku :P u, to nawet nie mam mozliwosci sprawdzic ale dobrze wiedziec Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
meeron Posted February 21, 2009 Report post Posted February 21, 2009 polecam przetestowanie aplikacji rjdj album, wg mnie to najciekawszy stuff na iP więcej informacji na jej temat. dodam tylko, że moja ulubiona "scena" to Eargasm Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
FoX 13 Posted March 3, 2009 Report post Posted March 3, 2009 meeron wrażenia sa naprawde konkretne ? ;) Używasz słuchawek z mikrofonem, czy mikrofonu z iPhone ? Nie mam jak sprawdzić aplikacji, bo jeszcze nie mam iPhone, ale czytałem, widziałem to co pokazałeś, i wyglada zachęcająco :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
kucyk Posted March 3, 2009 Report post Posted March 3, 2009 dobry ten Zen Bound, graliscie? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
eragonek Posted March 4, 2009 Report post Posted March 4, 2009 Mi osobiście się nie podoba, ale w necie zbiera same dziesiątki :) . Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
meeron Posted March 4, 2009 Report post Posted March 4, 2009 @FoX 13 słuchawki z mikrofonem to podstawa, ten mic wbudowany w iP nieporównywalnie gorzej "ściąga otoczenie" na mnie ta aplikacja zrobiła ogromne wrażenie, na moich znajomych również. gość się nieźle wkręcił :D link nie ma co, warta tych kilku $ nawet w dobie kryzysu, nawet dźwięk przejeżdżającego autobusu potrafi zrobić dobrą fazę ;) @kucyk wg mnie słabizna (taka babska), no dźwięk jest dość dorobiony. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
FoX 13 Posted March 4, 2009 Report post Posted March 4, 2009 Kurcze poczytalem, pooglądałem, naprawde niezłe to ;D Szkoda, że trzeba tych słuchawek z iPhone, bo są w sumie słabiuitkie ;) Ja bym założył swoje EP-630 żeby się bardziej odizolować ^^ A wersja testowa zawiera Eargasm ? I wiesz może ile ona trwa ? ;) No i ile kosztuje programik, to też mnie ciekawi :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Marcin_gps Posted March 4, 2009 Report post Posted March 4, 2009 wersja podstawowa softu jest free w AppStore Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
meeron Posted March 4, 2009 Report post Posted March 4, 2009 (edited) Kurcze poczytalem, pooglądałem, naprawde niezłe to ;D Szkoda, że trzeba tych słuchawek z iPhone, bo są w sumie słabiuitkie ;) Ja bym założył swoje EP-630 żeby się bardziej odizolować ^^ A wersja testowa zawiera Eargasm ? I wiesz może ile ona trwa ? ;) No i ile kosztuje programik, to też mnie ciekawi :) juz zaplanowałem przeszczep pchełek takich jak w ep-630 na kabel ten z oryginalnych słuchawek :) aplikacja dostępna jest w 3 wersjach: rjdj single - darmowa z 2 efektami (niestety nie posiada sceny eargasm) rjdj album - 2,39€ kilka scen, przetwarzających dźwięki z otoczenia (m.in. eargasm) rjdj shake - 2,39€ kilka scen, głownie odczytujących ruch iPhonem, scratch po ekranie i takie tam bzdety producent na swojej stronie udostępnia wszystkie sceny, w tym i te komercyjne. dla ułatwienia podaje ścieżkę gdzie należy je wrzucić by z wersji darmowej zrobić darmową ze wszystkimi efektami /private/var/mobile/Applications/........./RjDj.app/rjdj_scenes dostęp do powyższego katalogu możliwy jedynie po jailbreak'u w wolnej chwili pobawiłem się Zen Bound, nie taka najgorsza jednak ta gierka :wink: Edited March 4, 2009 by meeron Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
FoX 13 Posted March 4, 2009 Report post Posted March 4, 2009 Czyli teoretycznie można mieć na singlu te wszystkie efekty ;) I dobrze :) No a ten kabelek to bedziesz sam robil, uh, ja takich zdolności nie mam, no i szkodam i troche słuchawek, aczkolwiek świetna sprawa :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ABI-FOX Posted March 7, 2009 Report post Posted March 7, 2009 Jednak chyba kupie Iphone 3G 8GB używkę z allegro, i mam pytanko, podobno są podróbki ipohne'a, mógłby ktoś napisać jak taka podróbka wygląda, bo nie chcę trafić na taką. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
jc Posted March 7, 2009 Report post Posted March 7, 2009 uwierz mi , ze iphona rozpoznasz odrazu ;). Podrobki inaczej zupelnie wygladaja i maja inne nazewnictwo. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ABI-FOX Posted March 7, 2009 Report post Posted March 7, 2009 uwierz mi , ze iphona rozpoznasz odrazu ;). Podrobki inaczej zupelnie wygladaja i maja inne nazewnictwo. Aha, to dzięki za info :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
eragonek Posted March 12, 2009 Report post Posted March 12, 2009 Woohoo... w końcu wyszedł iBluetooth ! :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...