Skocz do zawartości
Lowermann

Sprzedałem Karte R9600 Pro Na Allegro I Mam Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Link do aukcji

http://www.allegro.pl/item463086155_radeon...chlodzenie.html

Ztego co widać gościówa nieźle handluje

http://paa.pl/detektyw?search=anaconda456

Treść e-mail

Ja

Przesyłka została wysłana:

Paczka priorytetowa z zadeklarowaną wartością!

Po odebraniu towaru i sprawdzeniu czekam na pozytywa :)

Pozdrawiam

Ona

Dziękuję

Czekam na przesyłkę

pzdr

Ja

Tak zapytam z ciekawości, czy przesyłka już dotarła ??

Ona

ciągle z mężem czekamy na tą kartę wraz z bogatym wyposażeniem, które

pan wystawił na aukcji - a więc w paczce powinno być:

1. karta Gigabyte Radeon 9600 Pro z arcting cooling+radiatorki

2. oryginalne pudełko od tej karty, w którym będą się znajdować poz.3-10:

3. Przejściówkę DVI - VGA

4. Instrukcja instalacji w języku angielskim i chińskim.

5. płyta CD ze sterownikami oraz programem V-Tuner do podkręcania zegarów karty

6. płyta CD z odtwarzaczem filmów CyberLink PowerDVD XP 4.0

7. Płyta CD z oryginalnymi grami: TOMB RIDER - ANGEL OF DARKNESS (komplet

to 2 płyty CD),

8. Płyta CD z oryginalnymi grami: RAINBOW SIX 3 - RAVEN SHIELD (komplet

to 2 płyty CD),

9. Płyta CD z oryginalnymi grami: WILL ROCK (1 płyta CD)

10. standartowe chłodzenie tej karty, tj. z pięknym wentylatorkiem firmy

Gigabyte

W paczce powinno być zatem 7 płyt CD

W aukcji pan napisał:

"Standardowe chłodzenie zostało zmienione na dużo wydajniejsze i cichsze, Arctic Cooling silencer VGA rev3, 2 prędkości obrotów, low i high, dodatkowo na pamięci karty zostały założone radiatory.

Oczywiście standardowe chłodzenie wysyłam razem w paczce z resztą."

Zapewne paczkę z tą kartą i wyszczególnionym przez pana wyposażeniem otrzymamy dopiero w poniedziałek - czekamy zatem na nią z mężem.

Taką samą kartę z dużo większym wyposażeniem posiada nasz sąsiad, ale pan w aukcji zamieścił tylko to co pan zamieścił i to wylicytowaliśmy.

Mam nadzieję, że:

- karta i chłodzenie arcting cooling oraz standartowy oryginalny wentylatorek Gigabyte (nie jest zatarty i nie hałasuje)są na 100% sprawne,

- a w paczce będą się znajdować wszystkie ww. elementy podane przez pana.

Ja

:) Witam, obawiam się że wszystkiego nie wysłałem, więc proszę się wstrzymać z komentarzem aż doślę resztę listem :)

w paczce zostało wysłane na 100%

1. Radeon 9600 Pro gigabyte z chłodzeniem Arctic cooling Rev3 + radiatorki na pamięci BGA oczywiście,

całość jest złożona i gotowa do montowania!

2. Oryginalne pudełko oczywiście od karty, tak jak kupiłem

3. Przejściówka DVI - VGA

4. Instrukcja 1 książeczka w dwóch językach

5. Płyta ze sterownikami i dodatkami, oryginalna

6. płyta z Cyberlink właśnie nie została wysłana, mam ją przed sobą i doślę, dokładnie jest to Cyberlink PowerDVD 5 też oryginalna

7. Płyta Cd z oryginalnymi grami tomb Raider - AoD, tak 2 płytki

8. Rainbow six 3, oryginal też chyba 2 płytki - tej nawet nigdy chyba nie wyjmowałem

9. Płytka z Will Rock oryginal

10. No i standardowe chłodzenie też się gdzieś zaplątała i nie zostało wysłane (także doślę), niestety wentylatorek zatarł się po chyba pół roku używania, strasznie hałasował dlatego został wymieniony na arctica!

Przypomniałem sobie że miałem gdzieś jeszcze przewód do TV z karty, tylko nigdzie go nie mogłem znaleźć, wczoraj robiąc porządki go znalazłem, niestety pogryziony przez czworonoga.

Zapewne paczka dojdzie w poniedziałek, w dniu wysyłki wysyłałem 2 paczki 1 normalną i dla państwa z priorytetem, paczka normalna doszła wczoraj, dziwne że priorytet tak długo idzie!

Napisała pani:

"Taką samą kartę z dużo większym wyposażeniem posiada nasz sąsiad, ale pan w aukcji zamieścił tylko to co pan zamieścił i to wylicytowaliśmy."

Proszę mi jeszcze przypomnieć co tam mogło być może gdzieś jeszcze coś leży to poszukam i wyślę razem z niedosłanymi rzeczami, bo mi się to i tak nie przyda!

Pozdrawiam

Ona

Witam

Paczki u nas poczta rozwozi późnym popołudniem (16.00-18.00)- być może że była w piątek po południu, ale my byliśmy na cmentarzach w tym czasie.

Sąsiedzi jeszcze nie wrócili, do domu (nie mam się więc jak spytać), ale wydaje mi się, że mają więcej gier oraz kabelków (podłączenie do telewizora s-wideo)

Mam pytanie dot. przysłanego foto: co się stało z kabelkiem od tego wentylatora Gigabyte? Nie widac go na przysłanej fotce.

Proszę płytkę CD jakoś zabezpieczyć w tym liście, aby nie zniszczyła się po drodze.

CHCIAŁABYM, ażeby Pan zamiast wysyłać (tak jak Pan chce) listem zwykłym priorytetowym (mnie aż tak bardzo to się nie spieszy) proszę mi to wysłać w kopercie bąbelkowej listem poleconym EKONOMICZNYM (ZWYKŁYM) - tak aby Pan posiadał dowód nadania tego listu. List zwykły jest bez potwierdzenia nadania, a ja dobrze wiem, jak na poczcie kradną, gdy wyczują przez kopertę, że coś JEST w takim liście - wtedy kradną takie listy i tu jest bez znaczenia, czy to jest list priorytetowy czy też nie jest.

Tu w tym wypadku nie chodzi o szybkośc dotarcia tylko o to, żeby to wogóle do mnie dotarło!

Wysyłając listem zwykłym Pan nie będzie miał żadnego dowody nadania tej przesyłki i udowodnienia mnie, że Pan to do mnie faktycznie wysłał - gdyby

Broń Boże to zaginęło - i tym samym do złożenia reklamacji na poczcie.

A ja NAPRAWDĘ CHCIAŁABYM TO OD PANA OTRZYMAĆ!

Mnie już zginęło na poczcie kilka przesyłek i wiemm jak tam kradną - DLATEGO nie zgadzam się na wysyłkę tej płyty CD i wentylatora listem

zwykłym.

Ja

Oczywiście będę wysyłał, żebym miał na to jakąś podkładkę, (w tym wypadku dowód nadania)!

Nie wiem jak sąsiad ale jestem pewien na 100% że razem z kartą miałem 3 gry, kabelek tak jak pisałem

miałem ale mi pies go zjadł, znaczy się pogryzł niestety, a czasem sam oglądałem sobie filmiki na TV

ale trudno! A jeżeli chodzi o foto, tak jak wcześniej pisałem wentylator mi się zatarł, tzn chodził coraz wolniej i głośniej aż biedny wyzionął ducha, (z tego co pamiętam) wykręcilem ten wentylatorek i zrobiłem nadmuch z większego żebym mógł używać w ogóle komputera! Za kilka dni kupiłem Arctica a resztę walnąłem w kąt. W każdym razie przy kompletowaniu znalazłem tylko to co mam! Możliwe że leży gdzieś biedny na wsi :) u rodziców! Ok więc się nie będę z tym śpieszył i wyślę we wtorek, jak już pani odbierze paczkę! Mam nadzieję, że dojdzie w dobrym stanie a nie uszkodzona, proszę zwrócić na to uwagę przy odbiorze, bo wiadomo jak to jest z pocztą polską, w każdym razie paczka jest ubezpeczona dla pewności!

Pozdrawiam

Ona

rzy tematy:

1) niech się już pan nie przejmuje nt. tych pozostałych (oprócz płyty CD i wentylatorka Gigabyte) spraw: w gry ja nie gram, a kabelki rózne posiadam. Niech mi pan podeśle tylko te CD oraz sprawny wentylatorek Gigabyte z

przewodami!

2) nie odpowiedział mi pan na pytanie co z przewodami od tego wentylatorka - dlaczego na foto ich nie widać? Co się z nimi stało - czyżby były urwane? Czy ten wentylatorek, który chce mi pan przysłać (na tym przysłanym foto) jest bez przewodów i wtyczki? No to jak go podłączyć?

3) Pan mi napisał, że może ten wentylatorek Gigabyte jest na wsi u rodziców:

"Możliwe że leży gdzieś biedny na wsi :) u rodziców! Ok więc się nie będę z tym śpieszył i wyślę we wtorek, jak już pani odbierze paczkę!"

Ja poczekam za nim - najlepiej jakby był sprawny i z przewodami - BO PRAWDĘ MÓWIĄC JA TAKIEGO KUPOWAŁAM, JA LICZYŁAM, ŻE TAKI BĘDZIE I NA TAKIEGO OCZEKIWAŁAM. ON MI SIĘ PODOBA - i zapewno panu również się podoba.

Poczekam zatem aż ten sprawny i z przewodami dotrze do mnie ze wsi od

pańskich rodziców.

Ten wentylatorek na karcie sąsiada działa już tyle czasu, chodzi pięknie

i się nie zatarł - musiał pan mieć jakiś pechowo felerny.

Ja

1) Raczej nie miałem więcej gier, kabelek miałem ale psisko zjadło. Nawet nie pamiętam czy go wyrzuciłem czy może gdzieś leży na wsi! Oj było to dość dawno temu!

2) Odpowiedziałem, ale napiszę jeszcze raz, tam na zdjęciu jest sam radiatorek od gigabyte, natomiast w środku wentylatora z przewodami nie ma bo został wykręcony i zastąpiony bodajże wentylatorem 60 mm do czasu

kupna arctica! Nie dosłownie został zastąpiony ale nałożony na ten radiator od Gigabyte.Na gwarę nie oddawałem bo czekać miesiąc na kartę mi się nie uśmiechało, więc nie ma tam całego wentylatorka, myślałem że widać to na zdjęciu, a to chce pani to stare chłodzenie podłączać?, w sumie nie dociekam.

3) Te zdjęcia co robiłem to mam to w domu, czyli płytka i radiator, a wentylatorek (czyli ten oryginalny wiatrak z przewodami i wtyczką) nie wiem gdzie jest, mogę tylko przypuszczać, że na wsi tam gdzie reszta sprzętu komputerowego, nie mogę obiecać jednak że znajdę! Co do sprawności tego wentylatora to napewno się świecił, ale nie działał (znaczy nie kręcił nawet przy ruszeniu go palcami).

Napisała pani cytuję

"BO PRAWDĘ MÓWIĄC JA TAKIEGO KUPOWAŁAM, JA LICZYŁAM, ŻE TAKI BĘDZIE I NA TAKIEGO OCZEKIWAŁAM. ON MI SIĘ PODOBA - i zapewno panu również się podoba"

Hehe, zabrzmiało to tak jakbym nie chciał oddać tego wentylatorka, zapewniam że nie jest mi to do szcześcia potrzebne, po prostu sprzedaję starszy sprzęt bo po co ma stać na wsi i się kurzyć, będę wystawiał resztę rzeczy na allegro, procesor Athlon 2600+, 512 ddr, płyta asus a7v880, zasilacz modecom 350 W PF, obudowa ...

Napisała pani

"Poczekam zatem aż ten sprawny i z przewodami dotrze do mnie ze wsi od

pańskich rodziców."

jutro bedę jechał po kilka rzeczy to postaram się poszukać ale obiecać nie mogę

Napisała pani

"Ten wentylatorek na karcie sąsiada działa już tyle czasu, chodzi pięknie

i się nie zatarł - musiał pan mieć jakiś pechowo felerny."

Straszny niedowiarek z pani :), niestety tak było.

Widzę że bardzo pani na tym zależy ja niestety nie mogę zagwarantować, że znajdę resztę, a przy sobie mam to co na zdjęciu czyli radiator i płytkę więc możemy zrobić tak!

1) Jeżeli go znajdę to doślę, razem z resztą

2) Jeżeli nie znajde a pani nie bedzie chciała tej karty bez wentylatora to juz nie bede wysyłał tej reszty co mam, tylko pani wystawi tą kartę za 56 zł ja pani prześlę 69 zł na konto i pani mi po prostu ją wyśle, żeby nie było żadnych nieporozumień.

Pozdrawiam, po prostu moja wina że nie opisałem dokładnie tego uszkodzonego oryginalnie chłodzenia, w sumie to nawet o tym nie pomyślałem.

Jeszcze raz pozdrawiam.

Ona

Witam

widzę, że "świetne" interesy robię z Panem.

W aukcji Pan napisał:

"Oczywiście standardowe chłodzenie wysyłam razem w paczce z resztą."

co rozumiałam - tak jak każdy, że otrzymam standartowy RADIATOR z JEGO

WENTYLATORKIEM + PRZEWODY + WTYCZKA - bo przecież chłodzenie to nie

tylko radiator, ale i także wentylator.

Zapłaciłam Panu na konto = 56zł (za kartę)+13zł (za przesyłkę)+3zł (za

prowizję bankową - bank nie chciał zrobić tego darmowo)

Razem zapłąciłam = 56+13+3=72zł, a z tego Panu wpłynęła na Pańskie

konto kwota tylko 69zł - bo 3zł bank oczywiście Panu nie podarował.

Pan chce mi zwrócić tylko 69zł - a co z 3zł?

Poczekam zatem na Pańską wizytę na wsi:

"jutro bedę jechał po kilka rzeczy to postaram się poszukać ale obiecać

nie mogę"

Te zdjęcia co robiłem to mam to w domu, czyli płytka i radiator, a

wentylatorek (czyli ten oryginalny wiatrak z przewodami i wtyczką)

Może zatem być tak, że Pan ten wentylatorek znajdzie i:

"Jeżeli go znajdę to doślę, razem z resztą"

Ok - i wierzę, że tak się stanie.

Wentylatorek będzie zatem przykręcony 4 śrubkami do radiatorka

i będzie OK - poczekam na to cierpliwie.

Odnośnie 2-giej propozycji to jest ona nieciekawa dla mnie i

nieuczciwa - i tak:

1) już poniosłam koszty 69zł + 3zł = 72zł, a Pan chce mi zwrócić

tylko 69zł

2) Pan chce abym zrobiła tak:

"tylko pani wystawi tą kartę za 56 zł ja pani prześlę 69 zł na konto

i pani mi po prostu ją wyśle, żeby nie było żadnych nieporozumień."

Nie rozumiem, dlaczego mam wystawiać tą kartę - i zapłacić Allegro

za to prowizję? Pan poniesie tylko koszty zakupu karty (56zł) i

koszt jej przesyłki ode mnie do Pana (13zł)

Hahaha - widzę, że jest Pan bystry.

Nie rozumiem - po co mam wystawiać tą kartę na Allegro i ponosić

jakieś koszty za jej wystawianie - jeśli juz to Pan powinien za

to zapłacić. Zgadza sie?

Uważam, że powinnismy to zrobić tak - Pan mi zwraca:

1) to co już do tej pory wydałam = 56+13+3= 72zł

2) i jeśli mam odesłać kartę z powrotem do Pana to Pan do tej

kwoty dopłaca jeszcze dalsze 13zł (przecież nie będę tego

robiła na mój koszt - ja tutaj nie zawiniłam)

czyli Pan mi przyśle = 72 (zwrot moich kosztów)+ 13 (przesyłka

karty do Pana) = 85zł

I to jest wszystko - nie musi mi już wtedy dosyłać Pan tego

radiatorka i tego wentylatorka ze wsi + CD

JESLI JUŻ MIAŁBY BYC ZWROT - to tylko na takich warunkach.

I jak już otrzymam te 85zł to zaraz odeślę Panu tą kartę!

Tak jest najuczciwiej - dlaczego ja mam ponosić jakiekolwiek koszty

- przecież to Pan tutaj zawinił. Ja nie reklamuję tej karty, ja tylko

dopominam się o to co Pan wystawił na aukcji, za co ja Panu już

zapłaciłam, a Pan mi tego (w komplecie) nie chce przysłać.

OK?

Jeśli miałabym przyjąc Pańską propozycję - to dlaczego miałabym

ponieść koszty:

1) 13zł - przesyłka karty od Pana do mnie

2) 3zł - prowizja bankowa, którą już zapłaciłam

3) ? zł - koszty wystawienia na Allegro

Pytam się: kto miałby mi za to zwrócić pieniądze - będzie to

zapewne kwota ponad 20zł

A Pan poniósłby jedynie koszty - prowizji bankowej przesłania

pieniędzy na moje konto.

Hahaha.

Świetnie to Pan obmyślił!

Pan tutaj zawalił sprawę - jest winny temu zamieszaniu, a ja

mam za to zapłacić kwotę ponad 20zł, a pan tylko małą prowizję

bankową! Powiem: świetnie i bardzo uczciwie.

Towaru się nie zwraca poprzez ponowne wystawienie karty

lecz poprzez zwrot wszystkich poniesionych przeze mnie kosztów!

OK?

Czy Pan naprawdę uważa, że to byłoby sprawiedliwe???????

Zatem dobrze poszukaj Pan tego wentylatora na wsi!

Widzę, że "świetne" interesy robię z Panem - nie dośc, że

nie ptrzymałam płyty i chłodzenia to jeszcze mam za to

dopłacić ponad 20zł.

Panie to nie jest po krolewsku

hahaha

Napisałem do niej tą wiadomość ale jeszcze nie wysłałem

bo nie wiem co mam już robić, wartoś kawałeczka wiatraczka przekłada nad sprawną kartę z niezłym chłodzeniem, co wy byście zrobili na moim miejscu bo nie mam już pojecia, proszę o w miarę szybką odpowiedz

Zapomniałęm wysłać jej 1 płytki i radiatorek bez tego wentylatorka w środku, radiator jest oryginalny z logo firmy jak na zdjęciu niestety raczej wątpię żeby go znalazł na wsi chociaż możliwe, na wieś też mam kawałeczek, ups, zapewniłem że wyślę resztę ale nagle okazuje się ze wentylatorek z kabelkiem i wtyczką musi być mam tylko to!

post-23081-1225720191_thumb.jpg

Napisałem do niej tak, ale nie wysłałem jeszcze!

"Witam

widzę, że "świetne" interesy robię z Panem."

To był mój pierwszy przedmiot wystawiony na allegro, uważam że do sprawy podchodzę rzetelnie

Oczywiście napisałem, że dołączam chłodzenie i wcale nie twierdzę że nie, nigdy nie pomyslałbym ze

sprzedajac karte z dużo droższym i wydajnieszym chłodzeniem ktoś będzie chciał je zrzucić i zakładać

gorsze, nigdzie też nie pisałem że jest ono sprawne, bo niby czemu miałbym je zmieniać gdyby stare

było sprawne, po prostu dorzucałem chłodzenie oryginalne i wszystko co miałem z tą kartą bo mi to

nie jest do niczego potrzebne! Niby co miałbym z tym robić?

Zakładając 2 scenariusz, czyli ten jak pani twierdzi niekorzystny dla niej,

Pani zapłaciła razem 69 zł, w tym 13 zł przesyłka,

ja pani wysyłając 69 zł zapłace 73 ponieważ prowizja w polbanku wynosi 4 zł, i też mam się o to

kłócić??

Dlatego wyraziłem chęć zwrotu pieniędzy!

Widzę że wartość wiatraczka za 2 zł przedkłada pani nad wartość sprawnej karty i wydajnego chłodzenia

Pozatym pani chce zeby pokrył całą sumę wysłyki ode mnie do pani i od pani do mnie czyli 26 zł, więc

już w tej chwili cała tranzakcja jest dla mnie zupełnie nie opłacalna!

Co do wystawiania na allegro to prowizja bez zdjęcia z cena kup teraz 59 zł wynosi 1 zł więc chętnie

dodatm te 1 zł żeby mieć pewność jeżeli coś byłoby nie tak z kartą itd.

Pozatym pisze pani że świetnie sobie to obmyśliłem, a ja nic nie obmyślałem, pozatym na własny koszt

chcę wysłać pani tą płytkę z tym radiatorem od gigabyte a pani posądza mnie o nieuczciwość?

Pisze pani:

Towaru się nie zwraca poprzez ponowne wystawienie karty

lecz poprzez zwrot wszystkich poniesionych przeze mnie kosztów!

OK?

Widzę, że "świetne" interesy robię z Panem - nie dośc, że

nie ptrzymałam płyty i chłodzenia to jeszcze mam za to

dopłacić ponad 20zł.

hahaha

Nie wiem co panią tak śmieszy, przecież umówiliśmy się że wyśle to pocztą, ale wcześniej muszę poszukać tej jednej rzeczy!

A skąd mam pewność że towar będzie w tym samym stanie co ja go wysyłąłem? Dlatego wolę o wystawienie go na allegro!

To już w ogóle lepiej byłoby dla mnie nie wystawiać tej karty,

Co radzicie, proszę o odpowiedz

Edytowane przez Lowermann

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób tak jak Karoopl napisał, niech kobita odeśle za pobraniem, koszt karty+koszt wysyłki+koszt odsyłki.

gdybym ja był kupującym pewnie byś miał spokój bo po prostu o takie graty nie chce mi się wykłócać, jednak nie pochwalam tego iż nie wywiązałeś się w 100% z umowy, wszystkie płyty miały być, oryginalne chłodzenie również.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, masz tylko 3 komentarze i musisz się liczyć z tym, ze ewentualny negatyw zepsuje Ci całkowicie opinie. Tą sprawę polecałbym po prostu przecierpieć i odesłać babie kase.

Swoją drogą kobita ma chyba nierówno pod sufitem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie mój błąd bo napisałem że chłodzenie oryginalne dołączam do karty, ale nie napisałem czy jest uszkodzone, czy nie uszkodzone, nie przyszło mi do głowy że ktoś będzie chciał włożyć spowrotem to gó**enko udające chłodzenie skoro sprzedaję super chłodzenie z kartą a to dorzucam gratis bo po co miałbym kupować lepsze chłodzenie gdyby to było ok, a swoją drogą wtedy to była niezła kasa jak za chłodzenie! Nigdzie nie napisałem czy działa czy nie, a faktycznie nie wysłałem płytki z chłodzeniem bo podczas pakowania przekładałem z innego pudełka i się to zawieruszyły, gdy jednak zauważyłem że to zostało, napisałem maila że doślę to na swój koszt.

Mam inny wentylatorek pasujący do tej karty, ale jest czarny i nie wiem czy składać to razem i wysyłać, i nie wiadomo czy gościówa znów zacznie wydziwiać, czy jednak napisać jej że jak taka sprawa jej nie odpowiada to niech odeśle za pobranie czyli koszt karty 59 zł + wysyłka 13 tak? Bo ona jeszcze chciała żeby zwrócić jej 13 zł co ona do mnie wysyłała i dodatkowo 13 zł żeby odesłać mi moją przesyłkę! Czyli w sumie to wyjdzie mnie to 85 zł, czy może dosłać jej tą resztę i liczyć na negatywa? Już mam mętlik w głowie, w sumie jak kupię np coś w sklepie internetowym i okaże się to uszkodzone to i tak muszę wysyłać na swój koszt, tak samo jak kupię coś w markecie, idę do domu i okazuje się że nie działa, czy dzwonię wtedy do sklepu żeby mi zwrócił za bilet na dojazd? Hm

W sumie przecież nie napisałem że chłodzenie oryginalne jest dobre czy złe, w sumie to sam nie wiem czy mam rację, starałem się to zrobić jak najrzetelniej a tu takie kwiatki!

Doradźcie coś jeszcze bo ja to nie mam żadnego doświadczenia na allegro!

Czy ewentualny negatyw może być anulowany? Jejku sam już nie wiem, gdybym wiedział... eh, a wydaje mi się że gościówa kupuje to tanio i potem sprzedaje? No nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż miałeś pecha, widzę że nie pierwszy raz próbuje babka wyłudzić od kogoś kase (jeden z komentarzy o niej):

Kupujący przesłał wpłatę i zrezygnował z zakupu. C A Ł Ą sumę zwróciłem !!! Wysyłając na adres domowy i ponosząc dodatkowe koszty. Ale on ŻADA jakiś dodatkowych pieniędzy ??? W e-mail kupujący WYZYWAŁ mnie od oszustów NIE POLECAM

Nie ma sie co z babą użerać, szkoda nerwów. Zwróć jej tą kase, tak będzie najrozsądniej, raczej nic nie zwojujesz. Ale sam sobie też jesteś troche winien, nie ważne że to jakiś stary wiatrak czy płyta, jeśli sie coś deklaruje na aukcji to należy się z tego wywiązać do końca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta kobieta i jej mąż to chyba przyjeby straszne. Lepiej więcej z nimi tranzakcji nie rób bo szkoda zdrowia. Niech oni odeślą Ci sprzęcik a ty oddasz kaskę. Następnym razem dokładnie formułuj aukcję, aby nie mieli tacy ludzie się o piczy kłak przyczepic.

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za błędy trzeba płacić (nie wywiązanie się z umowy - co innego w opisie aukcji a co innego wysyłałeś), zrób tak jak piszą koledzy, szkoda negatywa, tym bardziej że masz mało komentarzy.

Edytowane przez piotrjancy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pisałem co innego w aukcji a co innego wysyłałem, wysłałem to co napisałem, tylko miałem jeszcze dosłać 2 rzeczy, chodzi o ten nieszczęsny wentylator, ale... ale ok znalazłem identyczny wentylatorek do tego radeona tylko czarny

http://twojepc.pl/html/imperium_kontratakuje/giga1_front.jpg

jak myślicie wysłać jej tak, najwyżej napiszę że np sąsiad miał taką samą kartę więc od niego wziąłem bo już mnie to zaczyna troszkę denerwować! Bedzie chłodzenie od tej karty i to sprawne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pełno jest takich ludzi na allegro - nie mają co robić, więc szukają jeleni. 3 złote im nie zwracaj to są koszty jakie Ty ponosisz wczasie tranzakcji oraz oni - to idzie w dwie strony. Przegrałeś odpisując jej pierwszy raz, widac kobieta ma wprawę w tego typu sprawach. Jedna odpowiedź, jedno tłumaczenie i weszła w Ciebie jak w masło.

Ale ona powtarza, co drugie słowa "wina" - kodowanie winy, bardzo niebezpieczne z punktu psychologicznego. Kompletnie nie zainteresowaną kartą, tylko negatywem i walczeniem. Wiesz co ja bym poświecił to konto i wystawił jej negatywa, masz tylko kilka komentarzy. A z puntku psychologicznego utrzesz jej nosa, bo dowaliła Ci mówiąć co drugim słowem "wina", "pan jest winny". Fajnie, że ta lekcja kosztuje Cię grosze.

Edytowane przez niko2003

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda gadac, rozni ludzie sa na tej ziemi ale twoi "klienci" przeginaja pale. Niby jak sie napisalo na aukcji to trzeba wszystko wyslac, tylko PO CO KOMU NO PO CO ta plytka z tym badziewnym chlodzeniem. Ale niestety niektorzy sa takimi centusiami ze glowa boli. Najgorsze jest to ze nie wyslales kompletnie bezuzytecznych dupereli a ona sie o to spina...

Ja bym oddal kase, doplacil do interesu tyle ile szanowna pani chce i uciekal jak najdalej.

ps. niko2003 napisal post wyzej bardzo wazne slowa "Kompletnie nie zainteresowaną kartą, tylko negatywem i walczeniem."

Ja od takich ludzi uciekam, NIGDY sie nie kluce, bo szczerze mowiac tacy ludzie mnie przerazaja. 3zl w ta czy w ta a ile pisania dupereli, szkoda zycia!! (tej pani nie szkoda)

Edytowane przez umcacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 1 Gratki za cierpliwosc :)

2. Negatyw wcale nie zepsuje mu opini :) ja mialem 2 na starcie bo znalezli sie tacy idioci ja ta babka Z MEZEM :D i teraz mam do tego 10 pozytywow ( sprzedalem juz ponad 100 rzeczy ale z innych kont ) i nikt wcale nawet nie zwraca uwagi czy ktos ma negatywy czy nie ;] jest okazja to sie kupuje :)

3. Czasami mysle ze jestescie na jednym poziomie z ta kobieta ona pisze jakies niezrozumiale [ciach!]ly i Ty tez.

Napisz krotko ! wywalilem stary wiatrak nie mam go jak znajde to dam znac. Jezeli nie odpowiada pani to ze go nie mam moze mi pano odeslac za pobraniem ta karte na kwote ... ( chyba 85 zeby bylo wszystko jasne ) i po problemie. ! 2 zdania oszczedzaja czasu nerwow itd.

4. Jezeli cos sie jej nie podoba olej ja. Ja bym mial spokojne sumienie gdyz doskonale wiem ze taki wiatrak to mozna sobie najwyzej do D***wlozyc bo nic innego z zatartym gownem nie da sie zrobic ! Jak sie jej podoba niech chodzi do sasiada i tam sie podnieca super wiatrakiem.

Wyslalbym jej plytke radiator i juz sie wiecej nie odzywal ;]

Zrobisz jak zechcesz pozdrawiam

EDIT: dla swietego spokoju kupilbym taki wiatrak za 1 zl lub wykrecil z czegokolwiek podlaczyl i kobieta bedzie w 7 niebie )

HAHAHHA CO Z JEJ 3 ZŁOTYMI ?????? ja sie pytam !!!!!!

Edytowane przez Dandek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeby jeszcze sie zarejestrowala i bronila swojej pieprznietej wizji? :rolleyes:

Dokladnie! Jesli otrzyma link to tego tematu, zacznie pisac o regulaminie aukcji allegro i ze sprzedajacy musi wyslac wszystko to co jest w opisie. Oczywiscie bedzie miala racje, ale nie o to tu chodzi...

Zaplac jej i uciekaj, eliminujmy ze spoleczenstwa takie przypadki :D Nie dolaczajmy do nich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodałem ją sobie do czarnej listy na wszelki wypadek, takie przypadki trzeba zwalczać :)

Kobita pewnie ma zamiar przerobić tego zabytkowego radka na wibrator i ten terkoczący wibrujący wiatraczek ma tutaj kluczowe znaczenie.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie spaliłeś się tym:

"Przypomniałem sobie że miałem gdzieś jeszcze przewód do TV z karty, tylko nigdzie go nie mogłem znaleźć, wczoraj robiąc porządki go znalazłem, niestety pogryziony przez czworonoga. "

aby nastepnie napisać:

"kabelek miałem ale psisko zjadło. Nawet nie pamiętam czy go wyrzuciłem czy może gdzieś leży na wsi!"

Popełniłeś wiele błędów w tej aukcji i muszę przyznać, że kobieta jest bardzo cierpliwa, bo wie że jak trzepnie Ci negatywa to odpowiesz tym samym. Nie tylko opis aukcji był niekompletny ale w trakcie "rozwiązywania" sytuacji plączesz się w zeznaniach. Zgodnie z prawem, kupująca ma prawo odstąpić od transakcji i żądać zwrotu kosztów.

Nawaliłeś. Na przyszłość kompletuj i dopiero wtedy wystawiaj aukcje. Z autem byś tak nie postąpił. A co do gier, to w spec-u karty jest wymienione jakie gry są wraz z kartą: "The Gigabyte Radeon 9600 Pro comes with a fairly decent software bundle which includes three full version games (Oni, 4x4 Evo and Serious Sam) and PowerDVD".

Ciekawe czemu ta kobieta się tak sąsiadem sugeruje. Chyba za dużo czasu z nim spędza. Ciekawe co na to mąż.

Edytowane przez djsilence

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, ok, kabelka nie wystawiałem na aukcji dlatego, że wiedziałem że go nie mam, a napisałem tylko że był w komplecie gdy kupowałem kartę w sklepie, chyba nie czytał kolega wszystkiego, w sumie się nie dziwię, plątać w zeznaniach bym się mógł gdybym coś miał i nie chciał tego wydać, a tak nie jest, fakt na przyszłość będę miał nauczkę, w każdym razie ten dodatkowy radiatorek jest już skompletowany, co prawda z czarnym wentylatorkiem i jako tako działa, zresztą karta jest w pełni sprawna i działa bez zarzutu z tamtym chłodzeniem, wystarczy że doślę jej to co zapomniałem wysłać.

Ja kupiłem kartę z Power DVD 5, CD z oryginalnymi grami: TOMB RIDER - ANGEL OF DARKNESS, RAINBOW SIX 3 - RAVEN SHIELD, WILL ROCK więc miałem inne gry.

Dobra, ok wyślę jej jutro to oprogramowanie Power DVD i chłodzenie, czyli wszystko kompletne tak jak pisałem! Zobaczymy co jej tym razem nie będzie pasować, raczej wątpię żeby sąsiad miał taką kartę, widać że kobieta kupuje sprzęt tanio i potem sprzedaje, wystarczy spojrzeć ile rzeczy kupiła w październiku

Wysłałem jej resztę rzeczy,

oto co mi odpisała

Wie Pan jaka jest najlepsza na to rada, na to, zeby panu nikt nic nie zarzucał:

NIE KRĘCIĆ, NIE KOMBINOWAĆ, NIE MATACZYĆ, NIE MANIPULOWAĆ i jeszcze raz:

NIE KRĘCIĆ - bo się można WKRĘCIĆ w takie dyskusje, w takie wojny i w takie zarzuty.

Pozdrawiam i życzę mniej dociekliwych klientów na Allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...widać że kobieta kupuje sprzęt tanio i potem sprzedaje, wystarczy spojrzeć ile rzeczy kupiła w październiku

a jakie to ma znaczenie. Ty sprzedajesz - ona kupuje i robi z tym co chce. Za duzo obiecales, wdales w niepotrzebna dyskusje

a potem sie zakreciles.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podstawowa kwestia... gdyby baba dostała od razu wszystko co jej obiecałes w akcji - nie miałbyś żadnego problemu.

Fakt faktem że upierdliwa i cwana niemozliwie, ale gdybys nie dał jej pretekstu, to kazde jej oskarzenie mógłbyś zbyć śmiechem.

Ps: jak patrze na to ze baba kupuje i sprzedaje te duperele, to dla mnie ten radiatorek byl jej potrzebny do interesów. pewnie chciała go podpiąć pod inna karte lub cos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja panowie racja, wdałem się w niepotrzebną dyskusję ale teraz zmądrzałem!

Karta już dawno była u niej także dawno dostała list z chłodzeniem, nagle dzisiaj okazuje się że jest od 10 dni w delegacji i jeszcze nie miała możliwości sprawdzenia karty i jak wróci to sprawdzi, do tego zadaje pytania świadczące o tym że jednak jednak kartę odebrała, pozatym co z jej mężem i sąsiadem :) też są w delegacji ?? Nie mogli sprawdzić? To jest taka kreciara, ze jakbym miał bliżej to bym się pofatygował do nich! A dzisiaj sobie chyba przypomniała i nagle zdobyła dostęp do neta :) jak widziałem że ciągle się loguje na allegro, I cały czas się powtarz

"mam nadzieje ze karta nie jest spalona" Zreszta poczytajcie, jak sie wam chce ja sie troche uśmiałem!!

Witam

od 10 dni przebywam na delegacji i tej karty jeszcze wogóle nie sprawdziłam.

Wiem od rodziny, że doszła także przesyłka z płytą i wiatrakiem.

Dziękuję.

Jak wróce to kartę sprawdzę - mam nadzieję że jest na 100% sprawna.

Mam jednak do pana pytanie, które mnie nurtuje - jest to ważna sprawa:

na Pana karcie jest 3pinowe (!!!) gniazdko do podłaczenia zasilania do wentylatorka. Powtarzam gniazdko jest 3pinowe i z karty wystają 3piny,

które wchodzą w to gniazdko. Natomiast w Instrukcji (książeczce), którą

mi Pan przysłał od tej karty (którą zakupiłam od Pana) jest rysunek, który

przedstawia wentylatorek Gigabyte (charakterystyczny wentylatorek Gigabyte) - i z tego wentylatorka wychodzą TYLKO 2 przewody biegnące

do tej 2 pinowej wtyczki i 2pinowego gniazdka.

Podsumowując:

1) na rysunku w Instrukcji jest wyraźnie narysowane, że z wentylatorka

idą 2 przewody, które biegną do 2 pinowej wtyczki, która jest wciśnięta

do 2 pinowego gniazdka na karcie graficznej

2) natomiast na przysłanej mi przez pana karcie graficznej znajduje się 3pinowe gniazdko w które wchodzą 3piny wystające z tej karty.

Pytanie 1: SKĄD TA RÓŻNICA?

--------------------------------------------

Natomiast zauważyłam dzisiaj na Allegro 2 aukcje karty graficznej Gigabyte

Radeon 9600XT i Radeon 9600 Pro Ultra

http://www.allegro.pl/item483691034_gigaby...550_600mhz.html

http://www.allegro.pl/item481882035_ati_ra...mb_ddr_bcm.html

Na fotkach znajdujących się w obu aukcjach, a zwłaszcza na fotkach bedących

w 2-giej aukcji widać wyraźnie, że z wentylatorka idą 2 przewody do 2pinowej wtyczki wciśniętej w 2pinowe gniazdko.

Pytanie 2: DLACZEGO ZATEM PANA KARTA POSIADA GNIAZDKO 3 PINOWE ?

----------------------------------------------

Jest pytanie po co ja o to pana pytam. Sprawa jest ważna, gdyż nie wiem

który z pinów w tym 3 pinowym gniazdku jest pinem "+" a który pin jest

pinem "-".

Pytanie 3 - A ten trzeci pin jest do czego - do regulacji obrotów wentylatorka? Wtedy z wentylatorka musiałby iśc trzeci przewód!

----------------------------------------------

To jest ważne o co pytam, gdyż odwrotne podłączenie tj. czerwonego przewodu (+) z wentylatorka do pinu (-) w gniazdku z karty może grozić:

1. spaleniem tej karty - wtedy ta karta nadaje się już tylko do wyrzucenia do śmietnika

2. lub spaleniem układów elektronicznych przy 3 pinowym gniazdku znajdującym się na karcie - wtedy zasilalanie wentylatorka na tej karcie

będzie się musiało odbywać z gniazdka molex z zasilacza.

Pytanie 4: jak zatem podłączyć 2 pinową wtyczkę do 3pinowego gniazdka, aby

nie spalić tej karty? Wiadomo, że jak sie włoży odwrotnie (tzn "+" do "-" to jest zwarcie i koniec karty. To nie jest tak, że jak się włoży odwrotnie to wentylatorek TYLKO nie będzie się kręcił i nic się nie stanie !!!!

--------------------------------------------

Pytanie 5: nadając przykładowo następujące numery trzem pinom znajdującym się w 3pinowym gniazdku:

pin 1 - od góry

pin 2 - środkowy

pin 3 - dolny (od strony złącza AGP)

zapytuje się pana: który z tych pinów jest pinem "+" a który z nich jest pinem "-" ?

Pytam się o to pana, gdyż pan przecież powinien o tym doskonale wiedzieć

podłączając nieraz do tego 3pinowego gniazda 2pinową wtyczkę od wentylatorka lub też 2pinową wtyczkę od Arcting cooling.

Chciałabym jednoznacznie wiedzieć który z nich jest którym.

Nie mogę tego sprawdzać na zasadzie kolejnych podłączeń 2 pinów z wtyczki

do 3 pinów w gniazdku bo spalę tą kartę, a tego bym nie chciała.

MAM NADZIEJĘ, ŻE TA KARTA NIE JEST SPALONA I JEST W 100% SPRAWNA.

I DLATEGO O TO PYTAM.

--------------------------------------------------------------------

Poza tym porównując Pański wentylatorek znajdujących się w obudowie Gigabyte oraz wentylatorki znajdujące się w obudowach z radiatorkami na

powyższych 2 aukcjach - zwłaszcza na tej 2-giej aukcji widać wyrażnie, że przysłany mi wentylatorek:

1) NIE JEST ORYGINALNYM WENTYLATORKIEM OD TEJ OBUDOWY Gigabyte - Pański wentylatorek posiada tylko 5 łopatek wirnika natomiast na fotkach oryginalnego wentylatorka fotki z ww. 2 aukcji) widać, że oryginalny wentylatorek powinien posiadać aż 11 łopatek wirnika!

2) jakaś dziwna jest ta długa czarna 2pinowa wtyczka w przysłanym mi wentylatorku!

Pytanie 6 - czy ten 5pinowy wentylatorek, który mi pan przysłał nie jest od jakiejś płyty głównej - tak to widać po jego wtyczce?

--------------------------------------------------

Pozdrawiam i prosiłabym o odpowiedź na ww. 6 moich pytań

anaconda456

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to aby jest kobieta, to miałbym spore wątpliwości. Chyba, że ma mega nietypowe hobby- kupowanie starych kart graficznych na Allegro (kolekcjonersktwo?). I przypadkiem nie podawaj linku do tego tematu, bo się może nieźle zdenerwować, jak zobaczy, że ujawniasz prywatnę korespondencję i podałeś nick.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za babsko...

Powiedz, że miałeś inną rewizje karty i dostałeś z nią inny wentylator i inną wtyczkę na PCB. A pytania niech skieruje na stronę Gigaszita, bo nie znasz na nie odpowiedzi, a Arctica zamontował Ci "informatyk". Zrób wrażenie człowieka nieogarniętego w tych sprawach itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z tego ze dal link i korespondecnje ? Przeciez nie ma nigdzie takiego zakazu jak i ujawniania nicka. zartujesz ?

Napisz do niej ze trzeba byc uposledzonym zeby wlozyc na odwrot wtyczke od wentyla chociaz jeden typ kiedys wlozyl na plyte glowna glowne zasilanie na odwrot ( wiem widzialem to ) :D

Po co w ogole z nia jeszcze piszesz ?

Ja bym napewno nie odpisal, dodal ja do czarnej listy, a przedewszystkim postawil jej negatywa.

Za co ? za streczycielstwo ! napisz ze mimo wielu wielu odpowiedzi na maile kupujacy wciaz nie wie czego chce i zeby zakupic co kolwiek trzeba miec o tym jakies pojecie, dorzuc ze pewnie nie ma 18 lat. NIE POLECAM NIE WARTO ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Babka jest [ciach!]lnięta delikatnie mówiąc. Wystarczy spojrzeć na jej komentarze (neutralny i negatywny) Odnoszę wrażenie, że kupuje ona te śmieci na allegro żeby potem wykłócać się o wszystko i w ostateczności wydoić kogoś z kasy/przedmiotu.

Edytowane przez Black_war

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi