Marcin_gps Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 racja, ja się o tym przekonałem u siebie w TA690G płytka super, ale zasilanie pozostawia wiele do życzenia - nie startują nawet dyski na USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Może warto spróbować z innym zasilaczem - u znajomego pomogło ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Skoro 790GX nie zamierzają na razie sprzedawać u nas to warto przynajmniej dodać do zestawienia TA770. @luk1999 - na ile słaba jest ta sekcja zasilania? Jakie OC wytrzymuje ta płyta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Na rebelshavenforum jest sporo tematów o tej płycie. Standardowo są problemy z Phenomami I z TDP 125W - tzn. komputer włącza się, ale po mocniejszym obciążeniu są restarty. Konieczne jest oradiatorowanie sekcji zasilającej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Może warto spróbować z innym zasilaczem - u znajomego pomogło ;). na Taganie TG420-U02 i-Xeye i moim obecnym Seasonic'u jest to samo. Szczerze wątpię, by zasilacz nie dawał rady, tym bardziej, że korzystam z integry. powoli w planach mam wymianę mobo na coś hi-endowego z myślą o nowym procu warunek: - najlepsza sekcja zasilania - mATX - 4 sloty DDRII - dobra integra z DVI - toslink czyli szukam Asusa M3A79-T Deluxe z integrą w skali micro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 (edytowane) Tutaj chodzi raczej o linię +5VSB - ona może być za słaba/zwalona a i tak komputer będzie działał bez problemów - pomóc może odpięcie wszystkich urządzeń USB i podłączenie dysku bezpośrednio pod płytę. Z tymi dyskami USB bez dodatkowego zasilania często wychodzą takie problemy - u kumpla też był Chieftec bodajże GPS 400W, a i tak Winda nie chciała w ogóle znaleźć dysku po podłączeniu. U mnie na Zalmanie ZM-500HP znajdowało go tylko po podpięciu obu wtyczek USB (taki dziwny kabel był razem z dyskiem) bezpośrednio do płyty - przez USB na froncie obudowy nie działało. Edytowane 18 Lutego 2009 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Biostar 790GX już jest dostępny w Polsce i to w całkiem dobrej cenie. 790gx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Właśnie do mnie jedzie :) 720BE już jest - zobaczymy co to kombo potrafi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 to napisz jak wygląda sekcja zasilania - czy trzyma dobrze, nie wydaje dziwnych odglosów itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Ładny ale czy naprawde nikt nie mysli jak umieszcza te sloty pci express ? Przecież po wsadzieniu karty graficznej z dwuslotowym chlodzeniem (czyli w praktyce wiekszosc lepszych i cichych produktow) zostaje jeden wolny slot pci-ex x1. A mozna bylo je dac jak w biostarze na p45: http://bachcomp.pl/2172,produkt,Biostar-TP...akosc-cena.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Ładny ale czy naprawde nikt nie mysli jak umieszcza te sloty pci express ? Przecież po wsadzieniu karty graficznej z dwuslotowym chlodzeniem (czyli w praktyce wiekszosc lepszych i cichych produktow) zostaje jeden wolny slot pci-ex x1. A mozna bylo je dac jak w biostarze na p45: http://bachcomp.pl/2172,produkt,Biostar-TP...akosc-cena.html Patrząc na płytę 790GX dokładniej zauważysz że master PCIe 16 jest niżej więc jak w nie włożysz dwu-slotową grafikę to zajmiesz jedno miejsce dla PCI których jest 2. Natomiast w płytce z P45 która kosztuje 100zł więcej faktycznie niczego nie zajmujesz 1 grafiką dwu-slotową. Po prostu trzeba o tym wiedzieć przed zakupem i zadecydować, czy będzie Ci potrzebne drugie PCI i czy użyjesz kiedyś dwu-slotowej grafiki. Warto wpisać w uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy911 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Czy wie ktoś kiedy będzie dostępna ASRock A770CrossFire bo nigdzie jej znaleźć nie moge... Może ktoś powiedzieć czym sie ta karta różni od ASRock A770DE bo DE też ma CrossFire(przynajmniej można ją kupić w wielu sklepach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Czy wie ktoś kiedy będzie dostępna ASRock A770CrossFire bo nigdzie jej znaleźć nie moge... Może ktoś powiedzieć czym sie ta karta różni od ASRock A770DE bo DE też ma CrossFire(przynajmniej można ją kupić w wielu sklepach) http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...oducts_id=17762 Ma lepsze chłodzenie chipsetu od DE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 (edytowane) A770DE to taka trochę okrojona (wizualnie nieco słabsza sekcja zasilająca, drugi slot PCIE 16x pracuje tylko w trybie 4x) wersja z pewnymi usprawnieniami (lepsze rozplanowanie elementów, profile w BIOS, dźwięk na VIA). Edytowane 22 Marca 2009 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawex1983 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Gigabyte GA-MA790GP-DS4H - problemy z uruchomieniem przy włączonym ACC.Nie stwierdziłem. Prawdopodobnie winny był bios. Dla Phenomów I polecane wersje to F1, F2 oraz najnowsza F5. Dla Phenomów II od F3 w górę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Niedługo poprawię, szykuję większą aktualizację, dodam wszystkie nowe płyty, wywale starsze, których już nie warto kupować itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GLen Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Koniecznie! Akurat przymierzam się do zmiany płyty, ponieważ producent chyba dał już sobie spokój z wydawaniem nowych biosów (MSI K9N NEO V3) i nawet o Phenom I mogę zapomnieć. Przyda się rozeznanie w rynku i za sugestie też wdzięczny będę! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CtrlAltDel Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Ja też czekam na aktualizację. Obecnie zastanawiam się nad kupnem platformy AMD i jeśli chodzi o procesory mam na oku 710 albo 955 (czyli albo pieniądze albo moc :D) jednak gdy rozglądam się za płytami to mam mętlik w głowie. Fajnie by było gdyby płytka bez problemu pozwalała zmieniać taktowanie w windows, obsługiwała BEMP, żeby wlazł mi na nią karakorum który już kupiłem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 (edytowane) BEMP działa chyba tylko na AM3 a płyta nie ma znaczenia. No i działa tylko z prockami BE. Edytowane 25 Czerwca 2009 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Poradnik odświeżony. Czekam na komentarze, co dodać, co wywalić, co poprawić, jakich płyt brakuje (bo jestem pewny, że coś pominąłem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Hmm, tak na szybko: Warto dorzucić A780GMH/128M. Przy A780FullHD warto dopisać, że w przypadku procesorów innych niż Black Edition płyta ma dość ograniczone możliwości podnoszenia napięcia. ASUS-a M3A79-T Deluxe warto zastąpić nowszym, tańszym i łatwiej dostępnym M4A79 Deluxe. Problem z gubieniem ustawień przez MSI DKA790GX Platinum obecnie nie występuje. Przydałoby się wrzucić więcej płyt AM3 (choćby MSI 770-C45 czy modele na 790FX). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 (edytowane) Już się robi. O tych MSI to wiedziałem, że o czymś ważnym zapomniałem, tylko jakoś nie mogłem dojść co to. Dzięki za info. Po zastanowieniu stwierdziłem, że wywalę A780FullHD a zastąpię ją A780GMH bo jest o niebo lepsza a tylko minimalnie droższa. Edytowane 6 Lipca 2009 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acess Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 (edytowane) Pytanie: dlaczego starsza o dużo płyta: AsRock AOD790GX ma kodek dzwieku ALC890 a w miare nowa: Gigabyte MA770T-UD3P tylko ALC888 ?? ;o ;o o co chodzi ? czy gigabyte i asrock to dwie rozne kodeki ALC ? Edytowane 13 Lutego 2010 przez acess Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 (edytowane) Z tego co wiem te kodeki bardzo się od siebie nie różnią i oba do tej pory są stosowane. Jeżeli nie jesteś audiofilem to różnicy imho nie usłyszysz, jeżeli jesteś to nie będziesz korzystał z integry. Poza tym pytanie bardziej do producentów czemu dali akurat te układy a nie inne.... A tak nawiasem tylko dodam, że niedługo aktualizacja. Spóźniona bo miała być ponad miesiąc temu, ale lepiej późno niż wcale ;) Edytowane 13 Lutego 2010 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Czemu na tej liście nie ma MSI 770-G45? Jest w cenie ASRocka M3A770DE, posiada port COM, ma podobne/lepsze osiągi jak AsRock. Na forum jest kompletna cisza jeśli chodzi o to mobo, dopiero dowiedziałem się o niej z recenzji na PClabie. Myślę, że jest to dobra alternatywa dla asrocka. Ma ktoś tą płytę w ogóle? Może ktoś by coś więcej napisał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Cóż, przyznam szczerze i bez bicia, że nawet nie wiedziałem o tej mobo. Poradnik miałem już jakiś czas temu aktualizować, ale mam tyle nauki, że nie mam kiedy tego zrobić. W maju jednak zaczynam praktyki, więc czas się z pewnością znajdzie i zrobię sporą aktualizację. Dodane będą m. in. płyty na nowych chipsetach, do każdej z płyt postaram się znaleźć recenzję i wstawić link itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 mogę Ci pomóc, jeśli chcesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...