Chris1981 Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Po 30latku spodziewałem się więcej kultury... Specjalnie wgrałem frapsa... min. 40, max 80 srednio ~50. Oczywiście w przybliżeniu wszystko. Sprzet bez oc: Athlon II X3 425 4GB GeForce 8800Gt Win7 RC, Ustawnienia: 1280x1024 AA x1 AF x8 Wszystko High, HBAO off Ktoś tam wyżej pisał, że wymagania większe niż w Crysisie... dziwne, bo BF mi zdecydowanie lepiej chodzi niz Crysis. Ale sądzę, że Dice do premiery poprawi większe bolączki tej gry. Sorry, niekontrolowany słowotok po kolejnej kawie i przegranej rundzie w BF2142. Crysis - a co to jest? Aha ten nieudolny benchmark udający grę... ;-) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fox Mulder Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Czy gram na low czy na high to i tak fps skacze od 25- 35 . Wychodzi na to że przydał by się do tej gry jakiś mocny procesor czterordzeniowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Czyli AA w tej grze nie działa? (GTA4 "rulez" :lol: ) Działa, ale efekt niewspółmierny to utraty wydajności, kilka stron wcześniej ktoś robił porównanie. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 @SilaHD masz przecież w opcjach ustawienia sterowania, które można dowolnie zmieniać (pomijam sprawę czułości myszy),a domyślnie do każdego pojazdu wchodzimy przez "E" a nie enter :) dzięki za oświecenie :lol2: A właśnie można coś z tą myszka uczynić, żeby była bardziej czuła? I druga kwestia na liscie serwerów pojawiają mi się tylko dwa, na które się wbiłem, jak daje full refresh to nic to nie zmienia, dalej widzę tylko te dwa.A przy pierwszym odpaleniu gry była tam spora ilość tych serwów. Może znów czegoś nie widzę? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Tylko bez takich proszę, a gdybyś poczytał ten temat to znałbyś odpowiedzi na swoje pytania. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 (edytowane) Tylko bez takich proszę... ??? grzecznie podziękowałem za pomoc :blink: ....a gdybyś poczytał ten temat to znałbyś odpowiedzi na swoje pytania. pzd Temat mam w całości przeczytany, ale nie pamiętam wszystkiego, jeśli było to już opisane to nie pozostaje mi nic innego jak poczytać jeszcze raz. Edytowane 9 Lutego 2010 przez SilaHD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 (edytowane) Takie coś ( ) brzmi trochę dwuznacznie, nwm. Co do odświeżania listy serwerów to mamy tylko zakładkę ulubione i historia, choć raz otworzyła mi się zakładka z filtrami, nie wiem jak, ale mogłem zaznaczyć tak jak w BF2 jaki mod, wielkość mapy, pojazdy itp.,więc jak chcecie wszystkie serwery, to wystarczy wejść w historię, zamknąć ją i znowu wejść. pzd Edytowane 9 Lutego 2010 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Takie coś ( ) brzmi trochę dwuznacznie, nwm. To miało oznaczać tylko moją tępotę umysłową. Sorry jeśli wprowadziłem w błąd. Dzięki za wyjaśnienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 (edytowane) A jeśli chodzi o grę to jak korzystać z czołgów, heli itp.? Podchodzę do czołgu pisze naciśnij Enter i nic, wyskakuje mi tylko info gdzie mogę popełnić samobójstwo lub zmienić team.Do pojazdów wchodzi się klawiszem E. Jak ktoś chce klucz to niech poda maila na PW. Edytowane 9 Lutego 2010 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noki- Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Ostatnio śledzę kilka wątków w tym dziale i zauważyłem, że tematem przewodnim jest jakość grafiki oraz ilość FPS we frapsie. (Patrz temat bioshocka 2 - grafika) Sporo ludzi ma problem sam ze sobą i chorują na pewien syndrom ale jeszcze nie odkryty przez psychologów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Ostatnio śledzę kilka wątków w tym dziale i zauważyłem, że tematem przewodnim jest jakość grafiki oraz ilość FPS we frapsie. (Patrz temat bioshocka 2 - grafika) Sporo ludzi ma problem sam ze sobą i chorują na pewien syndrom ale jeszcze nie odkryty przez psychologów.Jeśli na mocnych kompach przy ustawieniu na LOW gra wygląda gorzej niż BF2 i działa 4 razy wolniej to raczej nie u graczy należy doszukiwać się choroby, ale u producenta gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Ostatnio śledzę kilka wątków w tym dziale i zauważyłem, że tematem przewodnim jest jakość grafiki oraz ilość FPS we frapsie. (Patrz temat bioshocka 2 - grafika) Sporo ludzi ma problem sam ze sobą i chorują na pewien syndrom ale jeszcze nie odkryty przez psychologów. powiedzial co wiedzial... jak nie widzisz roznicy w dzialaniu gry w 20klatkach/s, a 60fps to tylko pozazdroscic. Jesli do tego dodasz ze mimo zmniejszania detali gra nie przyspiesza to masz powod narzekan. Wiecej pisac nie trzeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Wszystkim nowicjuszom trzeba przypomniec ze to tej gry potrzeba minimum 45-50 fps zeby jako tak o wojowac , najlepiej jak framerate nie spada ponizej 60fps. Wiec tego typu duperele ze mam na high wszystko smiga 35 fps to sobie wsadzcie w ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Z bugów to jeszcze pozostające po wybuchu części np.czołgu w powietrzu i tak sobie czasami wiszą w przestrzeni. I zdarzyło się,ze gra po prostu mi się wyłączyła. To chyba do tej gry potrzeba proca od 4Ghz w górę bo mój dziadzia i jego 3,3Ghz nie ogarnia tego co tam się dzieje. Co nowa gra to zmiana kompa :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 (edytowane) Pogralem dzisiaj (dzieki keyowi od kolegi bielskiego ;)) i musze powiedziec ze atmosfera na polu walki miazdzy klate :rolleyes: Udzwiekowienie jest genialne, w zadnej innej grze o podobnej tematyce nie slyszalem zeby dzwieki tak fajnie tworzyly "klimat wojenny". Plus pelno innych upiekszaczy. Geba mi sie usmiechnela jak celujac ze snajperki tuz przed moim strzalem wybuchlo cos kolo mnie i zatelepalo mi dosc mocno celownikiem, swietny motyw. Ale optymalizacja to jest po prostu EPIC FAIL :lol2: Ja wiem ze moj sprzet do potworow nie nalezy ale takiego framerate'a przy ustawieniach low/med i 1024x768 sie nie spodziewalem. Nie dosyc ze zolnierze w oddali wygladaja jak spadajace klocki tetrisa (taka pikseloza) to jeszcze fps jest na zenujacym poziomie. Wlasciwie to ciezko tu mowic o jakiejkolwiek optymalizacji bo jej tu chyba po prostu nie ma... istna kpina. Edytowane 9 Lutego 2010 przez Carson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajcewik Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 No, po prostu jest to żenada, dlatego ja chyba walę to i kupię PS3. (dlaczego?) Bo oryginały i tak będę kupował a internet za free :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Pany czy po na przykład zabiciu kogoś,w momencie kiedy pojawia się napis +50 coś tam,zamiera wam obraz na ładne parę sekund?Jest to denerwujące,bo często wtedy ginę.No i w tym momencie dysk pracuje na maxa :blink: Wiecie może o co biega?? No a wypadanie do pulpitu to u mnie norma :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 (edytowane) Mi nie zamiera ... ale pulpit to co 2 rundy mniej wiecej :) Bardzo czesto tez gra sugeruje ze nie ma polaczenia z internetem O_o i czasem restart gry wystarczy a nie raz trzeba uruchomic komputer ponownie. Do niskiego framerate sie przyzwyczailem :P costam idzie ustrzelic ale szlu nie ma :/ :) Nick na BF BC2 Szczepoxx Edytowane 9 Lutego 2010 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 A mnie ani razu jeszcze nie wywalił do pulpitu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matunka Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Ja też zadnego pulpitu nie zaliczyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 (edytowane) Mnie kilka razy wyrzuciło do pulpitu. Po zminimalizowaniu często beta się wyłącza. Edytowane 9 Lutego 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Z bugów: opalcie sobie mapkę (m) i przewińcie scroll'em (zmiana broni). Zostaje fajna ramka.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 (edytowane) U mnie zmiana broni na początku działała normalnie. Później jakoś dziwnie. Głupio, że trzeba trzymać ctrl, aby kucać. To też powinni poprawić. Edytowane 9 Lutego 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ohuzo Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Pogralem dzisiaj (dzieki keyowi od kolegi bielskiego ;)) i musze powiedziec ze atmosfera na polu walki miazdzy klate :rolleyes: Udzwiekowienie jest genialne, w zadnej innej grze o podobnej tematyce nie slyszalem zeby dzwieki tak fajnie tworzyly "klimat wojenny". Plus pelno innych upiekszaczy. Geba mi sie usmiechnela jak celujac ze snajperki tuz przed moim strzalem wybuchlo cos kolo mnie i zatelepalo mi dosc mocno celownikiem, swietny motyw. Ale optymalizacja to jest po prostu EPIC FAIL :lol2: Ja wiem ze moj sprzet do potworow nie nalezy ale takiego framerate'a przy ustawieniach low/med i 1024x768 sie nie spodziewalem. Nie dosyc ze zolnierze w oddali wygladaja jak spadajace klocki tetrisa (taka pikseloza) to jeszcze fps jest na zenujacym poziomie. Wlasciwie to ciezko tu mowic o jakiejkolwiek optymalizacji bo jej tu chyba po prostu nie ma... istna kpina. Dźwięk (a właściwie muzyka) w tej grze to chyba tylko do tego się nadaje - do tworzenia klimatu i bólu głowy. Szkoda, że jest w ogóle nie przydatny do lokalizowania przeciwników tak jak ma to miejsce w innych sieciowych FPS'ach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak01 Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 U mnie zmiana broni na początku działała normalnie. Później jakoś dziwnie. Głupio, że trzeba trzymać ctrl, aby kucać. To też powinni poprawić. O kurde! Na konsolach gra wygląda dużo ładniej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Detale tylko średnie. Nie cytuje się obrazków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 (edytowane) Chcieli zrobic "filmowa akcje" i zrobili ;) Rozgrywka imo bardzo chaotyczna, nie ma co porownywac z bf2. Niski fps skutecznie odbiera przyjemnosc ze strzelania z karabinow maszynowych, postrzelac z przyjemnoscia moge jedynie ze snajperki. Pogralem dzisiaj w bete i moja przygoda z ta gra raczej zakonczy sie na tym etapie. Edytowane 9 Lutego 2010 przez Carson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 (edytowane) Wtam Czy macie jakiegos keya bo kumpel z pracy poszukuje Ja mam dwa ale to sa przypisane do konta wiec ? Tak ckm w framudze okna :D rzadzi .. co do fps . na srednie i jazda Bloom nieraz przeszkadza ... Zgadzam sie z Ohuzo ze dzwiek jest poprostu jest boski :) sasiedzi nigdy nie mieli w takiej jakosci wojny :D xd @szczepox - w pn bardzo nagimnne bylo wyrzucanie do pulpitu nie wiem co sie dzialo na pc1 i pc2 wywalo dzis bylo OK @Carson ale nie ma nic lepszego :) o bf3 nie wiadomo kiedy wyjdzie ;/ EDYTUJE co by OFF TOPA nie robic: Dziekuje uzytkownika BLUES za key;a !! Pozdrawiam Edytowane 10 Lutego 2010 przez GURU500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 Odpalal ktos to na hd4850 w crossfire? (lub na jakimkolwiek crossfire). Skaluje sie jakos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ohuzo Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 Odpalal ktos to na hd4850 w crossfire? (lub na jakimkolwiek crossfire). Skaluje sie jakos? W crossfire / sli jest bug w postaci migoczących tekstur. Ogólnikowo można rzec, że nie skaluje się wcale. U mnie różnica niewielka, do wyboru mam grać z 30-40fps albo 40-50fps i nie grać w cale z uwagi na migotanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...