Skocz do zawartości
Gość delavego

Geforce GTX 470/480

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest u nas na rynku aktualnie w sprzedaży jakiś GTX 470 z niereferencyjnym chłodzeniem ? Np. Gainward Golden Sample czy Gigabyte z trzema wiatrakami ? Szukam po wszystkich "ważniejszych" sklepach i nie mogę nic znaleźc. Ewentualnie zna ktoś dostępne od ręki chłodziwo na takiego GTX'a żeby podmienić referencję ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest u nas na rynku aktualnie w sprzedaży jakiś GTX 470 z niereferencyjnym chłodzeniem ? Np. Gainward Golden Sample czy Gigabyte z trzema wiatrakami ? Szukam po wszystkich "ważniejszych" sklepach i nie mogę nic znaleźc. Ewentualnie zna ktoś dostępne od ręki chłodziwo na takiego GTX'a żeby podmienić referencję ?

Gigabyte podobno z trzema wentylami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a zna ktoś rozmiary gtx470 z niereferencyjnym chłodzeniem? Pisze wszędzie, że jest większa ale nie pisze ile ma dokładnie długości.

26,7 cm ma Gainward, referencja 24,1cm. :) To na górze to oczywiście ref. tylko z naklejką GW. ;) 

Dołączona grafika .

Edytowane przez MaciekCi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie flash biosu nie działa zrobiłem botowalnego pena załadowałem program flash.exe i bios resetuje kompa ustawiam żeby botowal z pena wpisuje mu komende nvflash.exe bios.rom i wyskakuje mi this program cannot be run in dos mode o co biega moze coś źle zrobiłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie jest poprawne polecenie (komenda) żeby zrobić flash biosu ??

Flash biosu grafiki nvidii ?

nvflash.exe bios.rom

Robie tak od lat i dziala.

Musisz miec tylko poprawnie przygotowana dyskietke/pendrive oraz odpowiednio nowy nvflash.

Ale najpierw zrob kopie biosu wpisujac:

nvflash.exe -b bios.rom

Edytowane przez leven
  • Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobiłem pendrive od nowa czyli załadowałem pliki bootujace skopiowałem nvflash i bios i nadal to nie działa jakieś pomysły ??

Zrob jak nakazuje DOS i kup stacje dyskietek za 15 zl.

Wszystkie problemy znikną.

Jestem wkurzony gadka typu:.... nie urzywam flopa, bo to starosc !

Edytowane przez leven
  • Downvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobiłem pendrive od nowa czyli załadowałem pliki bootujace skopiowałem nvflash i bios i nadal to nie działa jakieś pomysły ?? Ustawa o wdrożeniu naziemnej telewizji cyfrowej obowiązuje od 10 sierpnia. Właśnie wchodzą w życie niektóre jej przepisy dotyczące sprzedawców telewizorów. Mogą oni nadal oferować odbiorniki, które nie umożliwiają oglądania programów nadawanych w nowym standardzie, ale pod warunkiem, że poinformują o tym klienta. Co więcej, kupujący musi na piśmie złożyć oświadczenie potwierdzające, że został o tym powiadomiony. Prawie każdy nowy telewizor jaki kupisz, będzie pod każdym względem lepszy od Twojego starego kineskopowego - i to bez względu na to, ile kiedyś wydałeś pieniędzy i jaka firma go wyprodukowała - jeśli ktoś próbuje Cię przekonać, że jest inaczej, to najprawdopodobniej po prostu nie wie o czym mówi. Jak to naprościej przedstawić ? Jeśli miałeś kiedyś malucha, a teraz jeździsz prawdziwym samochodem, to różnica jest mniej więcej taka sama ! Wszystkie teorie o rzekomych przewagach telewizorów kineskopowych - włóż po prostu między inne bajki ...  choćby z powodu rozdzielczości oferowanej w standardach PAL - 720x576 czy NTSC - 640x480. W pionie jesteś zawsze ograniczony z definicji do 576 punktów. Tyle linii po prostu oferuje standard  PAL. W poziomie jedynym ograniczeniem jest pasmo ok. 6.5MHz, ale tu już nie jest tak łatwo obliczyć ile to punktów. W praktyce 720-1000 punktów w zależności od rodzaju połączenia (RGB, S-Video, czy najgorsze czyli composite). Chodzi tu głównie o skalowanie i zamianę obrazu cyfrowego na sygnał analogowy w standardzie PAL. I tak na przykład, jeśli nawet dostarczysz sygnał ze żródła cyfrowego to Film o rozdzielczości 640x352 będzie skalowany w górę do PAL 720x576 - z tym na ogół telewizor radzi sobie dobrze.Film o rozdzielczości 1920x1080 będzie skalowany w dół do PAL 720x576 gdzie usuwane jest 80% pikseli z każdej klatki filmu. Do tego dochodzi jeszcze inny współczynnik obrazu - TV kineskopowy oferuje jedynie format 4/3 Do tego wszystkiego, co tu opisujemy, Producenci, czasami z powodów technicznych, ale często wyłącznie marketingowych, czyli aby być lepszym od konkurencji, dorzucaja algorytmy mające poprawić rzeczywiste lub wydumane niedoskonałosci źrodła, wygładzić, nasycić kolory, zwiększyć kontrast itd. W prawdziwym teatrze czy operze, gdzie tło jest zaciemnione, a scena oświetlona punktowo, wyrażnie zaznaczają się kontury, a szczegóły ubrań właśnie znikają.

Ja bios do swojego 9800GT wgrywałem za
pomoca komendy nvflash -4 -5 -6 bios.rom
albo jak nie pzejdzie to nvflash.exe -4 -5 -6 bios.rom,
1.pomiedzy -4 -5 -6 ma byc obowiazkowo spacja
2. bios ma miec rozszerzenie rom, nie bin Edytowane przez kamaz222

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby jest cos takiego do spitfire'a:

Cooling.pl : Thermalright adapter GF100 - GTX 470/480 [TR094] - 46.90PLN

jest tez jakis gelid ale on z tego co pamietam byl marny.

Zalmam 3000 w wersji na gtxy powinien byc niedlugo w sklepach.

Arctic sie odgraza, ze cos zrobi ale na razie na odgrazaniu sie konczy.

z firmowych jest zotac:

ZOTAC ZT-40102-10P nvidia GeForce GTX480 - Karty graficzne - ZOTAC ZT-40102-10P nvidia GeForce GTX480 od 1895.00zł

Edytowane przez Michaelius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest tez jakis gelid ale on z tego co pamietam byl marny.

Niestety zle pamietasz ;)

@rafiki20

Tu masz NVFLASH ktory Ci zadziala

Przy flashowani najpierw wpisz:

nvflash.exe -r (usunie to BIOS protection)

Dalej wiesz co i jak... a jak nie to

nvflash.exe -4 -5 -6 nowybios.rom i nastepnie Y

A tu screen ode mnie:

Dołączona grafika

+ cos jeszcze :P

Mój odnośnik

Edytowane przez KUBA TM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi