Skocz do zawartości
Gość delavego

NVIDIA GeForce GTX 400 / GTX 500 / GTS 400 (Fermi) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Minimalnie mniej względem poprzedniego testu na 06. Ale to może kwestia samych sterowników. Poza tym wyniki całkiem przyzwoite i nie mam już żadnych obaw przed zakupem. GTX 460. Bałem się, że proc może jednak ograniczać. Ale w porównaniu do innych wyników, podawanych w tym temacie przez użytkowników i właścicieli procków 4 rdzeniowych, nie jest źle.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zanim zejdzie z ceny pewnie będę miał nową kartę, zapewne nie dam jakiemuś darmozjadowi 170zł za kawałek blaszki, żeby to miało jakieś finy ale to zwykły kawał metalu który użytkownicy kart ati dostają razem z kartą graficzną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronce EVGA (jak juz pisalem) jest to za $20 - na polskie lekko ponad 60zł. Nie wiem ile kosztuje przesylka, ale jakby zebraly sie 3-4 osoby wyszloby zapewe taniej. Tyle ze niewiadomo czy na granicy UE niedorzuca za to cla. A co do:

Chcesz kupić dla wyglądu czy poprawy chłodzenia

to jedno i drugie :rolleyes:

Troche dziwna przebitka 20$=149zł :shock:

Pewnie liczy tak jakby kazdy BP byl sciagany oddzielnie + zysk dla siebie Edytowane przez Quave

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też 60zł to dobra cena a temu uczciwemu polskiemu przedsiębiorcy co chce 100zł na rodakach zarobić mówię ch.w.d., Centy jakbyś się zajął zbiórka to podaj namiary do wpłaty kasy (sorry ja nie mogę ze względu na brak czasu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyszły nowe stery 259.47 WHQL @ Microsoft Windows Update. Heroes 3 juz działaja normalnie :)

DriverVer = 08/21/2010, 8.17.12.5947

Windows Vista / Windows 7 x86 (32-bit):

http://download.windowsupdate.com/msdownload/update/driver/drvs/2010/08/20376209_7ae6c54845a76e0c1b796d023124b6c43d908c63.cab
Windows Vista / Windows 7 x64 (64-bit):
http://download.windowsupdate.com/msdownload/update/driver/drvs/2010/08/20376210_70a476ede1c3a23125e47bfbeb0d33acec9c13b7.cab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też 60zł to dobra cena a temu uczciwemu polskiemu przedsiębiorcy co chce 100zł na rodakach zarobić mówię ch.w.d., Centy jakbyś się zajął zbiórka to podaj namiary do wpłaty kasy (sorry ja nie mogę ze względu na brak czasu)

Ja z kolei nie mam mozliwosci sciagniecia wiecej niz 1 <_< Z jednej strony rodzina (ktora ma juz dosc moich zakupow, zwiazanych z PC :mur:), z drugiej wydatki jakie teraz mnie czekaja (robienie prawka). Po za tym EVGA wysyla tylko na teren Meksyku, USA i Kanady :angry: Przez to trzeba placic jeszcze jakiejs firmie za przesylke do Polski. Tak wiec troche zabawy z tym jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co przeczytałem tu EVGA GTX 480 Backplate mini review w/pics - AnandTech Forums to blaszka na pleckach nic nie daje, poza wrażeniami wizualnymi, obudowę mam bez okna pod biurkiem także straciłem zainteresowanie tym kawałkiem metalu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Uważał bym z tym "bez problemu". Do 4 GHz potrzeba FSB 470, a przy quadach to często bardzo ciężko uzyskać, czasem po przekroczeniu 400 już bywają problemy. Jak sie kupi sprawdzoną sztukę to spoko, tylko takie zapewne są bardzo drogie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcale nie liczę na te 4.0 ;) Ale jak będzie nawet 3.6 to i tak będzie dobrze. Czemu q9550, a nie q6600? Odpowiedź już w sumie padła. Ale konkretnie to mniejszy proces technologiczny, a więc mniej wydzielanego ciepła i można ustawiać niższe napięcia. Co często objawia się lepszym potencjałem OC. Ale jak proc wyłapie FSB Walla to nic nie poradzę. W sumie ryzyko jest dość spore. A q6600 to też atrakcyjna oferta. Mimo wszystko nawet te 4x 3.0 ghz będzie lepsze od 2x4.0 ghz. Ale to tak w założeniu. Zależy od danej gry jak korzysta z multicore.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiecie czy w polsce gdzies mozna dostac backplate evga do gtx470? Sa na allegro, ale cena z przesylka 170zl. Z USA nie wiem czy sie oplaca sciagac (20usd backplate + przesylka, o ile niedowala cla itd.)

wysyłka to 25$ + czas osoby wysyłającej, nie dorzucą cła.

z tego co przeczytałem tu EVGA GTX 480 Backplate mini review w/pics - AnandTech Forums to blaszka na pleckach nic nie daje, poza wrażeniami wizualnymi, obudowę mam bez okna pod biurkiem także straciłem zainteresowanie tym kawałkiem metalu

GTX 480 Backplate temperature - Overclock.net - Overclocking.net

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Devil

Czemu uparłeś się na Q9550... kup Q6600 i będziesz baaaardzo zadowolony, na Allegro można wytargać za ~330 zł.

Nie dość, że q9550 wyżej pójdzie to na def ma znacznie lepsze osiągi od q6600 i to we wszystkich kategoriach.

http://www.anandtech.com/bench/Product/50?vs=53

Q6600 był by krokiem w tył. Jeżeli masz 8400 to często zamiast wzrostu wydajności odczujesz spadek. Wymiana całkowicie bez sensu.

Porównanie, i weź jeszcze podkręć:

http://www.anandtech.com/bench/Product/53?vs=56

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważał bym z tym "bez problemu". Do 4 GHz potrzeba FSB 470, a przy quadach to często bardzo ciężko uzyskać, czasem po przekroczeniu 400 już bywają problemy.

To kwestia płyty, a nie procesora. Devil ma P5Q Pro, a akurat P45 ładnie kręcą Quady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam panów/panie :) w poście #580 pisałem o moich problemach z dźwiękiem tzn złośliwych losowych pyknięciach podczas odtwarzania np mp3. Problemem okazał się być nie sterownik hd audio nv ale ogólnie sam sterownik do karty (po odinstalowaniu było ok) Problem się rozwiązał po zainstalowaniu sterownika 259.47. Teraz z dźwiękiem jest ok. Może ktoś miał/ma podobny problem to niech zmienia sterownik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam panów/panie :) w poście #580 pisałem o moich problemach z dźwiękiem tzn złośliwych losowych pyknięciach podczas odtwarzania np mp3. Problemem okazał się być nie sterownik hd audio nv ale ogólnie sam sterownik do karty (po odinstalowaniu było ok) Problem się rozwiązał po zainstalowaniu sterownika 259.47. Teraz z dźwiękiem jest ok. Może ktoś miał/ma podobny problem to niech zmienia sterownik.

Kurde mam to samo tez wlasnie podczas sluchania muzyki (maga byc tylko wlaczone bez muzyki)głosniki co 30sek-1minute wydaje taki dziwny dzwiek (pierdniecie) przez poł seundy. nieraz jest tak ze potrafia pierdziec przez kolejne 10-20minut, a nieraz przez pare dni nie wydja irytujacego dzwieku

mam teraz sterowniki 258.96, nie pamietam czy na poprzednich sterownikach był podobny problem czy zaczał sie od tych 258. ale mozliwe ze raczej od tych sterownikow

Mowisz ze instalacja nowych sterownikow rozwiazuje problem??

tylko ze ja mam 9800gt

Edytowane przez kamaz222

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Q6600 nie wyciagnie na 4.0 ghz.

24/7 moja sztuka na 4G nie robiła ale boinc 3933 chodził nonstop, najwyższe PS na 3.8G bo powyżej mobo nie dawało rady

Dołączona grafika

Do 4 GHz potrzeba FSB 470, a przy quadach to często bardzo ciężko uzyskać, czasem po przekroczeniu 400 już bywają problemy.

coś źle liczysz

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi