goldomor Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 Kupiłem właśnie GTXa 460, dokładnie tego Mój odnośnik. Jak mysłicie, będzie dobrze współgrał z moim sprzętem- podpis? Czy nie zostanie w pełni wykorzystany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludovic Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 I ja dolaczylem do "elity" posiadaczy GTX460 :) Zdecydowalem sie na niego (MSI Cyclone 768MB), bo uwazam, ze to najlepszy stosunek cena/jakosc. Na stockowym chlodzeniu robi 870/2050 i wraz z niesamowitym Q6600 @3.45GHZ przedluza mojego czlonka o 3548 punktow 3DMark 2011 :razz: :razz: :razz: Moja konfiguracja sprzetowa nie powala, ale zostala zlozona na kolanie w 5 minut na zasadzie - ot tak bedzie fun :D Daj znać jak się w grach spisuje taka konfiguracja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 Daj znać jak się w grach spisuje taka konfiguracja ;) Bardzo dobrze, przynajmniej w to co gram :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldomor Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 Jest t ktoś, kto zna odpowiedź na moje pytanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 Gigabyte szaleje! - GV-N460OC-1GI (rev. 2.0) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 (edytowane) Czyli dają chłodzenie z droższej wersji SOC. Miło z ich strony. Edytowane 21 Grudnia 2010 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 radiergummi, przyjrzyj się dokładniej [ ; Nie tylko chłodzenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 jak wyglada sprawa tr spitfire i GTX570/580 - na vrm wrzuca sie VRM G2 dla GTX480 czy coś innego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldomor Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 Ponawiam pyytanie, czy mój sprzęt wykorzysta możliwości tejkarty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 Phenom II X3 720 BE@3,31GHz Wyżej nie pójdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldomor Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 Wyżej nie pójdzie? Niestety nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 (edytowane) Chłodzenie boxowe czy coś innego? 3.3GHz każdy Phenom zrobi bez problemu. Jaka rewizja płyty? Sprawdź PW. Edytowane 21 Grudnia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldomor Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 Chłodzenie boxowe czy coś innego? 3.3GHz każdy Phenom zrobi bez problemu. Jaka rewizja płyty? Rewizja 2.0., odblokowanie rdzenia nie wyszło, a chcłodzenie zalman performa z pastą ceramique. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludovic Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Ploty mówią, że karta ma kosztować 1599 CNY. Ciekawe jak to się przełoży na ceny w Eurolandzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPiDeK Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 (edytowane) Gigabyte szaleje! - GV-N460OC-1GI (rev. 2.0) Miejmy nadzieje, że to zdjęcie to prawda. Jak tylko będzie dostępna to zaraz ja zamienię za swoja oc2 i zrobię testy. Tak w ogóle widział ktoś testy Gigabyte SOC z tą lepszą sekcją zasilania ?? A może ma ktoś z forum tą wersję ?? Edytowane 22 Grudnia 2010 przez sPiDeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldomor Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 ok, z pomocą kolegi andrew777 doszedłem do maxa z moim cpu- 3,52GHz z napięciem 1,44V... Jest też GTX... Wszystko działa git, tylko w bad company 22 mam skoki klatek, jest ich znacznie więcej, ale skoki są irytujące ;) Teraz mój cpu wydoli, co o tym myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPiDeK Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 W BC2 tak będzie i bez pełnych 4 jajek i to podkręconych nie pozbędziesz się tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Miejmy nadzieje, że to zdjęcie to prawda. Jak tylko będzie dostępna to zaraz ja zamienię za swoja oc2 i zrobię testy. Tak w ogóle widział ktoś testy Gigabyte SOC z tą lepszą sekcją zasilania ?? A może ma ktoś z forum tą wersję ?? Żeby jeszcze Giguś konkretniej oznaczał te swoje rewizje W sumie to trochę w ślepo się zamawia, "na gębę", a jakby wyraźnie zmienili nazwę modelu to byłoby prościej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPiDeK Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 (edytowane) No teraz będą już 4 różne. OC, OC2, OC v 2.0, SOC :D Kolejność od najgorszej do najlepszej o ile to OC v2.0 będzie miało sekcję i chłodzenie od SOC. Edytowane 22 Grudnia 2010 przez sPiDeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Nowy nabytek w postaci GTX 570. Na początek 3DMark 11 Wynik praktycznie identyczny co nieszczęsny HD6970, a kultura pracy ( cisza) dużo lepsza :) Teraz tylko chwila rozgrzewki w BC2 a jutro O/C :) pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Nowy nabytek w postaci GTX 570. Na początek 3DMark 11 Wynik praktycznie identyczny co nieszczęsny HD6970, a kultura pracy ( cisza) dużo lepsza :) Teraz tylko chwila rozgrzewki w BC2 a jutro O/C :) pzd jakiej marki kupiles karte i za ile tak z ciekawosci :) , podaj jak oc u ciebie karty , ja w marku mam 5925 po oc u mnie karta pracuje na napieciu 1.050 , 850@1700@100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Ploty mówią, że karta ma kosztować 1599 CNY. Ciekawe jak to się przełoży na ceny w Eurolandzie. Dobrze liczę?-730zł?Jestem ciekaw jak sie będzie kręcił nowy GTX ale wydaje mi sie, ze nie ma co liczyć na wyniki rzędu 950-980mhz na AC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 EVGA Póki co o/c sprawdzałem na 800/1600/2000 w MSI afterburner. Napięcie domyślne 1.025, choć gpuz pokazuje 1.016 Co do marka to pierwszy test jak wyżej P4690, po czym zrobiłem błąd i zainstalowałem fixa do 3D marka i 800/1600/2000 default Wygląda na to, że fix strasznie obniżył wyniki :( , do tego test nie jest juz w pełnym ekranie tylko rzeczywistej wielkości. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 czyżby poprawili w porównaniu do wcześniejszych markow mniejszy wplyw na wynik CPU ? na mojej konfiguracji mam 5920p a procka mam na 3,9 w porównaniu do spoxxx-a 4,2, grafika na tych samych ustawieniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Backfire Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 (edytowane) Siema. Jestem tutaj troche 'nowy' i tak z ciekawością zaczytuję wątek o 460tce. Sam posiadam MSI GTX460 HAWK Talon Attack! Karta wymiata... ale chyba coś jest nie tak. Ze stockowych 811/1622/3900 i napięciu 0.937 wyciagnąłem bez problemu 900/1800/4200 nie dotykając żadnego z napięć i tak ma ustawione na codzień. Temperatura max 63 stopnie, przy obrotach wiatraka około 55%, czyli w zasadzie w ciszy zupełnej. Do kręcenia używam MSI Afterburnera. Karta napewno się podkręca bo widać to w jakimkolwiek teście czy grze... moje pytanie brzmi: Czy możliwe są takie taktowania bez podnoszenia zasilania GPU? Sprawdzałem napięcie i ani drgnie... nawet jeśli podnoszę je w Afterburnerze ciągle stoi na 0.937 Kartę kupiłem nówkę 2 miesięce temu za 789PLN. Wygląda na to że trafił mi sie super egzemplarz... Edytowane 23 Grudnia 2010 przez Backfire Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Backfire, obecnie nie mam zainstalowanego MSI AB, więc nie mogę tego na 100% sprawdzić, ale pamiętam, że... żeby móc zmieniać napięcie, trzeba najpierw odblokować tą możliwość w ustawieniach programu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Backfire Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Backfire, obecnie nie mam zainstalowanego MSI AB, więc nie mogę tego na 100% sprawdzić, ale pamiętam, że... żeby móc zmieniać napięcie, trzeba najpierw odblokować tą możliwość w ustawieniach programu... Metal zgadza się. EnableUnofficialOverclocking = 1 Z tego co sie orientuję dotyczy to tylko kart ATI/AMD. W ustawieniach programu mam odblokowane wszelkie ustawienia. "Suwaki" od CoreVoltage / MemoryVoltage / AuxVoltage są funkcjonalne. Program zapamiętuje wszelkie ustawienia. Karta sie podkręca aż miło tylko do VGPU jakies takie zaniskie jak dla mnie, przy takich czestotliwościach rdzenia... własnie ustawiłem 910MHz... za każdym razem Stone Giant śmiga aż miło. GPU Shark uparcie wyświetla 0.937 :D Zobaczymy do ilu dojdę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Hmmm, no to nie wiem o co cho... Spróbuj przez Nvidia Inspector zmienić napięcie, ew. spróbuj najnowszej bety MSI Ab - Afterburner 2.1.0 Beta 5 A może w bios'ie jest coś zablokowane? Chociaż normalnie powinno śmigać bez problemów do 1.087V Może ktoś inny ma jakąś :idea: ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Backfire Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Karta skończyła się przy 950MHz. Na 940MHz Giganta przechodzi bez trudu. Temp 68 stopni. POgmyram z tym Inspectorem i dam znać zaraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 (edytowane) PO instalacji fixa ? Niestety u mnie przy 850/1600/2000 @ 1.060v i 65% fan '11 się wywala błędem sterownika :( Jestem tylko ciekaw czy MSI AB zmienia tak naprawdę te napięcie, bo w tle odpalony gpu-z nadal pokazywał 1.016V pzd Edit: Udało się przepuścić '11 na 850/1600/2000 @ 1.075V i 65% fan -> 3D MARK RESULT Temperatura na gpu nie była zbyt wysoka, więc pewnie powalczę jeszcze o parę punktów :) Edytowane 24 Grudnia 2010 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...