Skocz do zawartości
Gość delavego

NVIDIA GeForce GTX 400 / GTX 500 / GTS 400 (Fermi) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

I ja dolaczylem do "elity" posiadaczy GTX460 :) Zdecydowalem sie na niego (MSI Cyclone 768MB), bo uwazam, ze to najlepszy stosunek cena/jakosc. Na stockowym chlodzeniu robi 870/2050 i wraz z niesamowitym Q6600 @3.45GHZ przedluza mojego czlonka o 3548 punktow 3DMark 2011 :razz: :razz: :razz:

Moja konfiguracja sprzetowa nie powala, ale zostala zlozona na kolanie w 5 minut na zasadzie - ot tak bedzie fun :D

Daj znać jak się w grach spisuje taka konfiguracja ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gigabyte szaleje! - GV-N460OC-1GI (rev. 2.0)

Miejmy nadzieje, że to zdjęcie to prawda. Jak tylko będzie dostępna to zaraz ja zamienię za swoja oc2 i zrobię testy.

Tak w ogóle widział ktoś testy Gigabyte SOC z tą lepszą sekcją zasilania ?? A może ma ktoś z forum tą wersję ??

Edytowane przez sPiDeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, z pomocą kolegi andrew777 doszedłem do maxa z moim cpu- 3,52GHz z napięciem 1,44V... Jest też GTX... Wszystko działa git, tylko w bad company 22 mam skoki klatek, jest ich znacznie więcej, ale skoki są irytujące ;) Teraz mój cpu wydoli, co o tym myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miejmy nadzieje, że to zdjęcie to prawda. Jak tylko będzie dostępna to zaraz ja zamienię za swoja oc2 i zrobię testy.

Tak w ogóle widział ktoś testy Gigabyte SOC z tą lepszą sekcją zasilania ?? A może ma ktoś z forum tą wersję ??

Żeby jeszcze Giguś konkretniej oznaczał te swoje rewizje

W sumie to trochę w ślepo się zamawia, "na gębę", a jakby wyraźnie zmienili nazwę modelu to byłoby prościej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No teraz będą już 4 różne. OC, OC2, OC v 2.0, SOC :D Kolejność od najgorszej do najlepszej o ile to OC v2.0 będzie miało sekcję i chłodzenie od SOC.

Edytowane przez sPiDeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy nabytek w postaci GTX 570. Na początek 3DMark 11 Wynik praktycznie identyczny co nieszczęsny HD6970, a kultura pracy ( cisza) dużo lepsza :)

Teraz tylko chwila rozgrzewki w BC2 a jutro O/C :)

pzd

jakiej marki kupiles karte i za ile tak z ciekawosci :) , podaj jak oc u ciebie karty , ja w marku mam 5925 po oc

u mnie karta pracuje na napieciu 1.050 , 850@1700@100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ploty mówią, że karta ma kosztować 1599 CNY. Ciekawe jak to się przełoży na ceny w Eurolandzie.

Dobrze liczę?-730zł?Jestem ciekaw jak sie będzie kręcił nowy GTX ale wydaje mi sie, ze nie ma co liczyć na wyniki rzędu 950-980mhz na AC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EVGA

Póki co o/c sprawdzałem na 800/1600/2000 w MSI afterburner. Napięcie domyślne 1.025, choć gpuz pokazuje 1.016

Co do marka to pierwszy test jak wyżej P4690, po czym zrobiłem błąd i zainstalowałem fixa do 3D marka i 800/1600/2000 default

Wygląda na to, że fix strasznie obniżył wyniki :( , do tego test nie jest juz w pełnym ekranie tylko rzeczywistej wielkości.

pzd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema.

Jestem tutaj troche 'nowy' i tak z ciekawością zaczytuję wątek o 460tce. Sam posiadam MSI GTX460 HAWK Talon Attack! Karta wymiata... ale chyba coś jest nie tak. Ze stockowych 811/1622/3900 i napięciu 0.937 wyciagnąłem bez problemu 900/1800/4200 nie dotykając żadnego z napięć i tak ma ustawione na codzień. Temperatura max 63 stopnie, przy obrotach wiatraka około 55%, czyli w zasadzie w ciszy zupełnej. Do kręcenia używam MSI Afterburnera. Karta napewno się podkręca bo widać to w jakimkolwiek teście czy grze... moje pytanie brzmi: Czy możliwe są takie taktowania bez podnoszenia zasilania GPU? Sprawdzałem napięcie i ani drgnie... nawet jeśli podnoszę je w Afterburnerze ciągle stoi na 0.937 Kartę kupiłem nówkę 2 miesięce temu za 789PLN. Wygląda na to że trafił mi sie super egzemplarz...

Edytowane przez Backfire

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Backfire, obecnie nie mam zainstalowanego MSI AB, więc nie mogę tego na 100% sprawdzić, ale pamiętam, że... żeby móc zmieniać napięcie, trzeba najpierw odblokować tą możliwość w ustawieniach programu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Backfire, obecnie nie mam zainstalowanego MSI AB, więc nie mogę tego na 100% sprawdzić, ale pamiętam, że... żeby móc zmieniać napięcie, trzeba najpierw odblokować tą możliwość w ustawieniach programu...

Metal zgadza się.

EnableUnofficialOverclocking = 1

Z tego co sie orientuję dotyczy to tylko kart ATI/AMD. W ustawieniach programu mam odblokowane wszelkie ustawienia. "Suwaki" od CoreVoltage / MemoryVoltage / AuxVoltage są funkcjonalne. Program zapamiętuje wszelkie ustawienia. Karta sie podkręca aż miło tylko do VGPU jakies takie zaniskie jak dla mnie, przy takich czestotliwościach rdzenia... własnie ustawiłem 910MHz... za każdym razem Stone Giant śmiga aż miło. GPU Shark uparcie wyświetla 0.937 :D Zobaczymy do ilu dojdę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, no to nie wiem o co cho...

Spróbuj przez Nvidia Inspector zmienić napięcie, ew. spróbuj najnowszej bety MSI Ab - Afterburner 2.1.0 Beta 5

A może w bios'ie jest coś zablokowane? Chociaż normalnie powinno śmigać bez problemów do 1.087V

Może ktoś inny ma jakąś :idea: ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PO instalacji fixa ?

Niestety u mnie przy 850/1600/2000 @ 1.060v i 65% fan '11 się wywala błędem sterownika :(

Jestem tylko ciekaw czy MSI AB zmienia tak naprawdę te napięcie, bo w tle odpalony gpu-z nadal pokazywał 1.016V

pzd

Edit:

Udało się przepuścić '11 na 850/1600/2000 @ 1.075V i 65% fan -> 3D MARK RESULT

Temperatura na gpu nie była zbyt wysoka, więc pewnie powalczę jeszcze o parę punktów :)

Edytowane przez jurek911

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi