cinek966 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Witam serdecznie, to moj pierwszy post tutaj, wiec mam nadzieje ze nie pomylilem watkow:) Prosil bym o pomoc w ocenieniu dwoch zestawow jakie zaproponowal mi znajomy, jeden za ok 2000zł i nastepny za 2600zl. Napiszcie prosze Czy dobrze zostaly skomponowane, czy warto by bylo cos czyms zastapic. Nadmienie tylko ze komputer ma mi glownie sluzyc do ogladania filmow w HD (puszczanych z kompa na telewizor LCD) oraz oczywiscie chcial bym troche popykac w najnowsze gierki:) do rzeczy, oto zestaw nr1 za ok 2000zl: -procesor E5200 -płyta DFI LanParty DK X38 Heatpipe -pamięć OCZ 4GB DDR II 800 Special Ops CL5 (2 x 2 GB) - 4GB -grafika TwinTech 9800GT XT 512MB 650/1900 HDMI CoolerMaster TB -zasilacz OCZ ModXStream Pro 400W modular SLI PSU - 400Wat -dysk Samsung SpinPoint F1 500 GB -obudowa Modecom Harry - czarna - bez zasilacza -DVD GH22LS30 i next zestaw za ok 2600zl procesor E7400 płyta DFI LanParty DK X38 Heatpipe pamięć OCZ 4GB DDR II 1066 Reaper EPP CL5 (2 x 2 GB) grafika TwinTech 9800GTX+ 512MB 750/2300 Arctic Cooling TwinTurbo zasilacz OCZ ModXStream Pro 500W modular SLI PSU dysk Samsung SpinPoint F1 640 GB obudowa Modecom Harry DVD GH22LS30 No i tyle, prosze o opinie:) z gory dziekuje za pomocne rady:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 (edytowane) Zestaw 1 cpu ok mobo ok ale nie potrzebujesz cf więc kupiłbym tańszego Asrocka p45ts , który w zupełności wystarczy ram goodram cl5 2x2G nic lepszego nie potrzebujesz gpu ujdzie ale skłaniałbym się bardziej ku radeonowi hd 4830 (np od sapphire za 430zł) psu czy naprawdę potrzebny Ci modularny zasilacz , myślę że modecom mc 350 jest w sam raz do takiego zestawu hdd samsung ok , ale nie F1 tylko F2EG , cichutki i niewiele wolniejszy buda , jak Ci się podoba to ok ale wolałbym jakiegoś CM Elite 33x albo chociażby tacens prior dvd jakiekolwiek właściwie ale kupiłbym pioneera dvr216 , albo samsunga SH-223F SATA Zestaw 2 jak dla mnie zestaw w cenie 2600zł to na chwile obecną tylko amd Procesor : AMD Phenom II X3 710 Płyta Główna : ASRock A780GXH RAM : G.Skill 2x2GB 800MHZ PK Karta Graficzna : Gainward GTX260 GS lub Sapphire Radeon HD4870 Zasilacz: BeQuiet StraightPower 400W HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG Napęd : Samsung SH-223F SATA Zestaw nr 2 zerżnąłem z zestawów Miguela z drobnymi zmianami (proc który się kręci tak samo jak PII X3 720 BE i dodałem alternatywną grafe w postaci Gainwarda) EDIT: Do zestawu nr 1 można jeszcze wpakować Radeona HD 4770 , który zapowiada się na hit w tym przedziale cenowym (dobra cena , super oc) , ale na ta grafę trzeba jeszcze poczekać bo na chwile obecna ceny są chore. Edytowane 28 Kwietnia 2009 przez BLiT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leslaw Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 kurde co wy wszyscy tak na tego X3 nastawieni? e7400 go kosi jak chce ale nieee X3 pakują Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 kurde co wy wszyscy tak na tego X3 nastawieni? e7400 go kosi jak chce ale nieee X3 pakująbo ma 3 rdzenie . bo jest porównywalny cenowo i według mnie jest porównywalny wydajnościowo (co poniektórzy porównują go nawet do e8400) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leslaw Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=5000 wedlug tego to badziew krotko mowiac do e8400 nie ma nawet co porownywac a e7400 tez jest sporo lepszy(chociaz zalezy w ktorym tescie) no i ten ostatni jest o stowe tanszy od X3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=5000 wedlug tego to badziew krotko mowiac do e8400 nie ma nawet co porownywac a e7400 tez jest sporo lepszy(chociaz zalezy w ktorym tescie) no i ten ostatni jest o stowe tanszy od X3Zapomniałem dopisać ; bez egiełdy bo jakoś wyniki nie pokrywają się z zagranicznymi testami i argument cenowy tez odpada cena e7400 ~490zł , cena phenka 2 x3 710 ~500zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=5000 wedlug tego to badziew krotko mowiac do e8400 nie ma nawet co porownywac a e7400 tez jest sporo lepszy(chociaz zalezy w ktorym tescie) no i ten ostatni jest o stowe tanszy od X3 :mur: Gdybyś wiedział, jaką opinię mają te testy na tym forum... Sam fakt, że uważają się za praktycznie jedyny profesjonalny serwis na świecie, który robi wiarygodne testy o czymś świadczy... A dziwnym trafem coś nie mogą znaleźć nowego inwestora... Ciekawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leslaw Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 ehhh <_< to badz tak mily i zapodaj linka do jakiegos twoim zdaniem wiarygodnego testu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Odwiedź moją stronę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 :mur: Gdybyś wiedział, jaką opinię mają te testy na tym forum... Sam fakt, że uważają się za praktycznie jedyny profesjonalny serwis na świecie, który robi wiarygodne testy o czymś świadczy... A dziwnym trafem coś nie mogą znaleźć nowego inwestora... Ciekawe. A co ma jedno do drugiego? Jaką mają opinie - to że Tobie się nie podobają nie świadczy o opini całego forum chłopie. I nie rozumiem co ma wspólnego jedno z drugim? Może mnie oświecisz - bo wrzucasz nam co chwile i biadolisz, a dyskusji pewno nawet nie podniesiesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Może nie całe forum tak uważa, ale duża cześć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 (edytowane) Myśle że Focus już tu o tym dyskutował, ale jakby co to ja jestem otwarty na dyskusje (merytoryczną) Edytowane 2 Maja 2009 przez Opson6667 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 A co ma jedno do drugiego? Jaką mają opinie - to że Tobie się nie podobają nie świadczy o opini całego forum chłopie. I nie rozumiem co ma wspólnego jedno z drugim? Może mnie oświecisz - bo wrzucasz nam co chwile i biadolisz, a dyskusji pewno nawet nie podniesieszWbrew pozorom ma wiele wspólnego. Gdybyście byli tak profesjonalni i najlepsi, co wręcz bije z waszych tekstów i argumentów, nie tylko nie mielibyście problemów ze znalezieniem inwestora, ale wręcz moglibyście przebierać w ofertach. Nie tworzylibyście małego, lokalnego (jak na skalę światową) serwisu o tematyce komputerowej, ale bylibyście wielkim, międzynarodowym serwisem, mającym tysiące, czy może nawet miliony czytelników. Tak nie jest. Powiecie, że to nie takie proste, jak piszę, że to bardziej skomplikowane. Ależ oczywiście, że nie jest to proste, do tego trzeba czasu i pieniędzy, ale także i chęci, których nie przejawiacie. W błysku reflektorów całego świata nie mielibyście nic do ukrycia i to za pewne was odstrasza, bo prawdopodobnie macie coś na sumieniu... W takim położeniu, jak teraz - lokalnego serwisu - jesteście tylko jednym z wielu kontrowersyjnych serwisów, których tekstów nie należy brać na serio, coś a la Fakt. Pełne przepychu i profesjonalizmu testy/artykuły tego nie zmienią. Tak, brak tu konkretów, ale cokolwiek by się napisało, i tak na swój profesjonalny sposób zdyskredytujecie, zasypując oponenta masą technicznych szczegółów. Człowiek jest taką istotą, że choćby twierdził, że Ziemia jest płaska, to jeśli jest zamknięty na dyskusję, nic nie zmieni jego zdania, nawet pokazanie mu Ziemi z kosmosu. To działa w obie strony... Twierdzicie, że jesteście otwarci na dyskusję. Bzdura, zauważcie, że nikomu nigdy nie przyznaliście racji, tylko realizowaliście swoją, wspomnianą wyżej, taktykę zasypywania oponenta masą technicznych szczegółów. Powiecie, że po prostu nikt nie miał nigdy racji. Czyli jesteście nieomylni, a wszyscy, którzy się wam sprzeciwiają, to ignoranci? No to już brzmi przerażająco... A zazwyczaj prawda leży pośrodku. Swoim poziomem dyskusji bardzo przypominacie mi sofistów, takich właśnie zręcznych manipulatorów. Pod przykrywką profesjonalistów ukrywacie niewygodne dla was fakty. Za to was w sumie podziwiam i jednocześnie gardzę... Spytacie jakie fakty, co skrywamy, udowodnij! Nic wam nie udowodnię, to wy swoimi tekstami i zaściankowością częściowo i pośrednio udowadniacie tą tezę. Jeśli ktoś dobrnął do końca i znalazł w tym jakiś sens, gratuluję i podziwiam. Z mojej strony dyskusję uważam za zakończoną. EOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Wbrew pozorom ma wiele wspólnego. Gdybyście byli tak profesjonalni i najlepsi, co wręcz bije z waszych tekstów i argumentów, nie tylko nie mielibyście problemów ze znalezieniem inwestora, ale wręcz moglibyście przebierać w ofertach. Nie tworzylibyście małego, lokalnego (jak na skalę światową) serwisu o tematyce komputerowej, ale bylibyście wielkim, międzynarodowym serwisem, mającym tysiące, czy może nawet miliony czytelników. Tak nie jest. Powiecie, że to nie takie proste, jak piszę, że to bardziej skomplikowane. Ależ oczywiście, że nie jest to proste, do tego trzeba czasu i pieniędzy, ale także i chęci, których nie przejawiacie. W błysku reflektorów całego świata nie mielibyście nic do ukrycia i to za pewne was odstrasza, bo prawdopodobnie macie coś na sumieniu... W takim położeniu, jak teraz - lokalnego serwisu - jesteście tylko jednym z wielu kontrowersyjnych serwisów, których tekstów nie należy brać na serio, coś a la Fakt. Pełne przepychu i profesjonalizmu testy/artykuły tego nie zmienią. Tak, brak tu konkretów, ale cokolwiek by się napisało, i tak na swój profesjonalny sposób zdyskredytujecie, zasypując oponenta masą technicznych szczegółów. Człowiek jest taką istotą, że choćby twierdził, że Ziemia jest płaska, to jeśli jest zamknięty na dyskusję, nic nie zmieni jego zdania, nawet pokazanie mu Ziemi z kosmosu. To działa w obie strony... Twierdzicie, że jesteście otwarci na dyskusję. Bzdura, zauważcie, że nikomu nigdy nie przyznaliście racji, tylko realizowaliście swoją, wspomnianą wyżej, taktykę zasypywania oponenta masą technicznych szczegółów. Powiecie, że po prostu nikt nie miał nigdy racji. Czyli jesteście nieomylni, a wszyscy, którzy się wam sprzeciwiają, to ignoranci? No to już brzmi przerażająco... A zazwyczaj prawda leży pośrodku. Swoim poziomem dyskusji bardzo przypominacie mi sofistów, takich właśnie zręcznych manipulatorów. Pod przykrywką profesjonalistów ukrywacie niewygodne dla was fakty. Za to was w sumie podziwiam i jednocześnie gardzę... Spytacie jakie fakty, co skrywamy, udowodnij! Nic wam nie udowodnię, to wy swoimi tekstami i zaściankowością częściowo i pośrednio udowadniacie tą tezę. Jeśli ktoś dobrnął do końca i znalazł w tym jakiś sens, gratuluję i podziwiam. Z mojej strony dyskusję uważam za zakończoną. EOT. Czyli jednym słowem udawadniasz mi w tym momencie, i całemu forum że czepiasz się po to żeby się czepiać. Nie rozumiesz że obiektywność oraz profesjonalizm testów nie idą w parze z budżetem, nie rozumiesz że inwestor patrzy na finanse a nie na jakość naszej pracy. To prawda że Focus często podnosi głos, gdy jesteśmy publicznie obrażani - i wtedy wchodzą w grę złożone dyskusje, ale tylko tak się dochodzi do jakichś wniosków. Ty jak widać po naszej niedawnej dyskusji na temat Phenoma X3 dyskutować nie potrafisz, za to do takiego bezowocnego pieprzenia jak tutaj jesteś pierwszy i gęsto sypiesz zażaleniami w stosunku do nas. Nikt nieomylny nie jest, ale mając doświadczenie w tym co robimy bądź co bądź nie małe mamy mocniejsze argumenty niż "bo na nanadtechu wyszło inaczej". W tym problem że ty ich nie chcesz rozumieć, a każde wejście w dyskusje z Tobą to strata czasu (niestety w tym momencie mi to udowodniłeś). A jeśli uważasz że wielkość portalu jest proporcjonalna do jego profesjonalizmu to oznacza że nie masz pojęcia o branży, i tyle z mojej strony :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 (edytowane) Czyli jednym słowem udawadniasz mi w tym momencie, i całemu forum że czepiasz się po to żeby się czepiać. Nie rozumiesz że obiektywność oraz profesjonalizm testów nie idą w parze z budżetem, nie rozumiesz że inwestor patrzy na finanse a nie na jakość naszej pracy.Nie ma to jak jednym, prymitywnym zdaniem podsumować jakiś tekst. Robienie z oponenta idioty - kolejna wasza cecha, która mnie tylko utwierdza w moim przekonaniu... A ja głupi myślałem, że inwestor patrzy na to, czy da się zarobić na serwisie, a więc na jakość waszej pracy, bo w końcu w to się inwestuje... Najwyraźniej żaden poważny inwestor tak nie stwierdził. To prawda że Focus często podnosi głos, gdy jesteśmy publicznie obrażani - i wtedy wchodzą w grę złożone dyskusje, ale tylko tak się dochodzi do jakichś wniosków. Ty jak widać po naszej niedawnej dyskusji na temat Phenoma X3 dyskutować nie potrafisz, za to do takiego bezowocnego pieprzenia jak tutaj jesteś pierwszy i gęsto sypiesz zażaleniami w stosunku do nas. Nikt nieomylny nie jest, ale mając doświadczenie w tym co robimy bądź co bądź nie małe mamy mocniejsze argumenty niż "bo na nanadtechu wyszło inaczej". W tym problem że ty ich nie chcesz rozumieć, a każde wejście w dyskusje z Tobą to strata czasu (niestety w tym momencie mi to udowodniłeś).Do wniosków dochodzą ci, z którymi dyskutujecie, a nie wy sami... Co najwyżej stwierdzacie, że to kretyni. Znów próbujesz robić ze mnie zaślepionego idiotę, głuchego na wasze argumenty. To jest wasz poziom dyskusji... A jeśli uważasz że wielkość portalu jest proporcjonalna do jego profesjonalizmu to oznacza że nie masz pojęcia o branży, i tyle z mojej strony :lol2: Zakończenie też owocne... Kompletnie nie zrozumiałeś tego, co napisałem. Jeśli już, to wiarygodność serwisu jest proporcjonalna do jego pozycji w świecie, a wy się chowacie w dziurze, jaką jest Polska i jakikolwiek rynek lokalny, przez co nie jesteście wiarygodni. Nie piszę oczywiście, że te największe serwisy są bardziej wiarygodne. Twierdzę, że skoro jesteście tacy super-extra, to powinniście rozszerzyć pole działania. O egiełdzie na świecie nikt nie słyszał... Edytowane 2 Maja 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapek Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Odwiedź moją stronę Z tego testu wynika ze np. w Crysisie nawet X2 5200+ bez OC ma 50+ klatek co sugeruje ze jest na tym cpu bardzo grywalny. Nie ma to przeciez zadnego odbicia w realnej grze i na takim CPU Crysis w 1680x1050 nie bedzie grywalny. Ciezko z takim 'wiarygodnym' testem porownac CPU i wyciagnac wnioski. To maja byc te profesjonalne testy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Jakie detale tam są? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 (edytowane) Ja osobiście opieram się m.in. na tych testach: http://techreport.com/articles.x/16382/1 Porównajcie różnice między Q9400 a X4 940 w obu testach. Szkoda tylko, że testują w tak małej ilości gier i aplikacji... Edytowane 2 Maja 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 za to do takiego bezowocnego pieprzenia jak tutaj jesteś pierwszy Co Ty sobie człowieku wyobrażasz? Myślisz, że będziesz mi tutaj do woli sypał do ludzi, takich jak Gi3r3k takimi stwierdzeniami? Nie zaśmiecaj wątku takimi tekstami. Jeśli nie potrafisz się do tego dostosować, to proszę przestań pisać przynajmniej w dziale "Co kupić" na tym forum. I jeszcze coś - następnym razem kara będzie większa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Co Ty sobie człowieku wyobrażasz? Myślisz, że będziesz mi tutaj do woli sypał do ludzi, takich jak Gi3r3k takimi stwierdzeniami? Nie zaśmiecaj wątku takimi tekstami. Jeśli nie potrafisz się do tego dostosować, to proszę przestań pisać przynajmniej w dziale "Co kupić" na tym forum. I jeszcze coś - następnym razem kara będzie większa. Obrońca się normalnie znalazł! A co to niby jest - towarzysz Gierek który jako jedyny mówi prawdę? Ma jakieś ale to rozmawiamy i wcale go nie obrażam więc racz nie kłamać w tych swoich ostrzeżeniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 "Bezowocne pieprzenie", to słowa niskich lotów. Poza tym nie Gierek, tylko Gi3r3k. EOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 "Bezowocne pieprzenie", to słowa niskich lotów.Może i niskich i nieco zbyt impulsywnych, ale w tym wypadku słusznych. I dopuszczalnych w ferworze dyskusji. W zasadzie oprócz najazdu na forum w słowach Gi3r3ka merytorycznych argumentów raczej brak. Poza tym Gi3r3k swoim tekstem popełnił OT, bo dyskusja dotyczy konkretnych zestawów, a nie wartości, czy też jej braku testów sprzętu i stosunku do nich userów forum PurePC. Ostrzeżenie cofam, bo obrazy tutaj się nie dopatrzyłem. EOT Temat otwieram, a dyskusja ma być merytoryczna. Gi3r3k, skup się na czymś innym i raczej nie odwiedzaj tego tematu, bo nie masz w nim nic do powiedzenia, jak zauważyłem. Każdy Twój post niezgodny z tematem zostanie potraktowany regulaminowo, a to nie wróży Ci nic dobrego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 (edytowane) Taa... Może jeszcze nagroda do tego? Argumentów brakuje? Podeślę Ci na PM. Dyskusja na ten temat nie mogła być w 100% merytoryczna. Co do całego tego popełnienia OT przez usera Gi3r3k - ja uważam, że były ku temu podstawy. O użytkowniku Gi3r3k nie mogę powiedzieć nic złego. Jego słowa nie mają z "bezowocnym pieprzeniem" nic wspólnego, bo jakiś sens w nich jest. I jeszcze coś : każdy post użytkownika Opson6667 niezgodny z tematem zostanie potraktowany regulaminowo. To, że ktoś w innym miejscu ma władzę nie oznacza, że tu jest bezkarny. Dyskusja szła w stronę pyskówki, dlatego zamknąłem temat. Edytowane 5 Maja 2009 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Taa... Może jeszcze nagroda do tego?Nagród nie będzie. Od tego jest romek i jego konkursy. ;] I jeszcze coś : każdy post użytkownika Opson6667 niezgodny z tematem zostanie potraktowany regulaminowo. To, że ktoś w innym miejscu ma władzę nie oznacza, że tu jest bezkarny.Tu się zgodzę. Panowie powinni sobie wyjaśniać swoje wątpliwości, jako niedotyczące tematu, poza forum. Dyskusja szła w stronę pyskówki, dlatego zamknąłem temat.Nieco pochopnie. Bo przez to autor tematu nie miałby szans na uzyskanie pomocy. Wystarczyło nadpobudliwców pogonić z tematu, np. miłą propozycją kilkudniowego odpoczynku od forum. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Wystarczyło nadpobudliwców pogonić z tematu, np. miłą propozycją kilkudniowego odpoczynku od forum. ;] W takim razie prócz procentów będę dawał "kilkudniowe odpoczynki" dla niektórych ukaranych ;). Powtórzę tylko jeszcze raz : to, że ktoś w innym miejscu ma władzę nie oznacza, że tu jest bezkarny. Teraz to my już skończmy z tym OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 W takim razie prócz procentów będę dawał "kilkudniowe odpoczynki" dla niektórych ukaranych ;) . Powtórzę tylko jeszcze raz : to, że ktoś w innym miejscu ma władzę nie oznacza, że tu jest bezkarny. Teraz to my już skończmy z tym OT. Mówiłem o propozycji, a nie o dawaniu. ;] Czasami wystarczy upomnieć bez automatycznego karania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=5000 wedlug tego to badziew krotko mowiac do e8400 nie ma nawet co porownywac a e7400 tez jest sporo lepszy(chociaz zalezy w ktorym tescie) no i ten ostatni jest o stowe tanszy od X3Z podanych przez autora zestawów zdecydowanie pierwszy. A co do testów to są one bardzo specyficzne. Nie potwierdzają się wg międzynarodowych portali, ale nie znaczy to, że nie są prawdziwe. Po prostu trzeba je traktować jako jedne testy z wielu innych. Sam Focus ma niezaprzeczalnie bardzo dużą wiedzę w dziedzinie testów. Rozmawiałem z nim kilkukrotnie na pw i bardzo często wykazywał mi że wie dużo więcej niż inni w tym ja. Jednak jak używa tej wiedzy i czy zawsze kieruje się obiektywizmem to już jest do dyskusji, ale nie w tym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...