Skocz do zawartości
phranzee

Anime

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem czy wszyscy widzieli trailer NGE The Movie

http://www.popcorner.pl/popcorner/1,81588,4319820.html

to będzie masakra!

To jakiś żart?

Ikari "Frodo" Shinji (edit: a jednak nie ;)) i...

Oczywiście wszystko zostałoby odpowiednie zamerykanizowane, m.in. Asukę Langley Soryu przechrzczono na 'Kate Rose', a Rei Ayanami na 'Ray'

<_<

Jednak wolę (anime) Rebuilt of Evangelion (01.07.2007).

Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja widziałem, myślę że warto

Właśnie dziś jakoś trafiłem na to na youtubie i zapowiada się ciekawie.

Coś jeszcze live action warto obejrzeć?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Death Note

Mam to na DVD i... Obejrzałm urywki - jakoś nie zachęca. W każdym razie najpierw muszę obejrzeć anime; dzisiaj zacznę (FMA może poczekać).

Edit: Wyszła nawet druga część :).

Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj zacząłem przygodę z Anime od Bleach'a.

Zupełnie pierwszy kontakt i mi się spodobało. Na razie przerobie Bleach'a a potem bedziemy myśleć :)

obejzyuj sobie cos w miedzy czasie krotkiego ( 13 odcinkow ) np. Elfen Lied - anime jak pocisk, sprawi ze dasz spokoj z bleachem tylko zaczniesz ogladac inne normalniejsze anime. Ja tez ogladalem z 4,5 odcinki bleacha ale zobaczylem EL i bleacha juz nie ogladalem. Wyprobuj, moze zrobisz tak jak ja.

Battle Royale, na podstawie mangi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dziś jakoś trafiłem na to na youtubie i zapowiada się ciekawie.

Blue Spring http://www.youtube.com/watch?v=oOuEk4JVSN0

Ichi the Killer :lol:

co prawda nie jest to live action ale też świetny film Mondayy http://www.youtube.com/watch?v=xlpIAtOssS0

z seriali Densha Otoko http://www.youtube.com/watch?v=kMn88VNCk7Y :) , niestety seriale w większości to płaczliwe dramy, wiec nie ma co oglądać.

A wracają do tematu anime, w tym sezonie wychodzą dwa bardzo ponadprzeciętne nowe tytuły So long, Mr. Despair i Shigurui polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@cookie: ale te filmy chyba nie sa na podstawie anime/mangi

Ja zapomnialem dodac jeszcze filmu dobrego, ogladlame go tydzien temu :) Shinobi na podstawie anime Basilisk ogladalem anime a potem film, anime mi sie nie podobało za to film live action był niezły, bardzo duzo zmienili dzieki temu sie super ogladało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blue Spring i Ichi the Killer sa na podstawie mangi, Densha Otoko nie jestem pewien, ale w każdym razie seria dotyczy środowiska otaku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja właśnie skończyłem The Place Promised In Our Early Days i... Brak mi słów.

Ogromny skok w porównaniu do wcześniejszego filmu - pod względem kreski (animacji), wciągającej fabuły (to wiąże się również z kolejną zmianą...), jak i długości filmu.

Jeszcze wczoraj inaczej do tego podchodziłem - chciałem obejrzeć, ale nie ciągnęło mnie do Kumo no Mukou, Yakusoku no Basho.

Teraz, kiedy skończyłem oglądać mogę powiedzieć, że jest to obowiązkowa pozycja.

Świetna, wciągająca fabuła (jak już wspominałem), bardzo ładne krajobrazy, jak i same postaci i reszta otoczenia.

Beyond the Clouds potrafi również zmusić do uronienia łez i to w bardzo spektakularnych momentach.

Mógłbym powiedzieć, że ta produkcja Makoto Shinkai jest w stanie równać się z ubóstwianym przeze mnie Elfen Lied (również pod względem muzyki, bo muzyki z endingu Beyond the Clouds przyjemnie się słucha, jest bardzo dobra), choć to film, a EL jest serialem.

Ode mnie bezapelacyjnie 10/10, jest genialny i to niepodważalna decyzja, o!

Polecam :).

Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie widziałem tylko te dwa LA

anime/mangi nie znam, film uznaję za niezły

zaproponuj coś lepszego:>

DN Anime?

A jesli chodzi o LA to nie ogladam, bo boje sie slabej gry lub/i kiczu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jesli chodzi o LA to nie ogladam, bo boje sie slabej gry lub/i kiczu.

Exacly [; Chcialem przebic sie przez LA Death Note - nie dalem rady. Initial D - odrzut na samym poczatku+Chinska produkcja. Moze GTO przyatakuje... Jak sie przelame z 12x0.33 Zywca na poczatek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. ogladal ktos Gin-iro no kami no Agito ( Origin ~Spirits of the Past~ ) ? bo wyszedl w 720p, zastanawiam sie czy ogladac bo ocena na anidb nie zachęca, moze wy ogladaliscie i wiecie lepiej czy fajny czy nie ?

2. wiecie jak robic połówkową ocene na anidb ? ( np. 7.5/10 )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. ogladal ktos Gin-iro no kami no Agito ( Origin ~Spirits of the Past~ ) ? bo wyszedl w 720p, zastanawiam sie czy ogladac bo ocena na anidb nie zachęca, moze wy ogladaliscie i wiecie lepiej czy fajny czy nie ?

1. Ogladalem i oceniam na 6,5/10. Ale przy ocenianiu dalem 7 (bo niektore animacje byly fajne, ale ogolem jak dla mnie slaba fabula - bez polotu aka zmarnowany pomysl. No i nie ma oceny 6,5). Ogladalem Suba Anime-People. (Genialnie wykonane karaoke (najlepsze jakie dano mi bylo widziec), myslalem, ze takie jest juz w filmie od poczatku).

Edit.

No to teraz bedzie trzeba zedytowac liste obejrzanych.

Edytowane przez s0n1c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zapomnialem dodac jeszcze filmu dobrego, ogladlame go tydzien temu :) Shinobi na podstawie anime Basilisk ogladalem anime a potem film, anime mi sie nie podobało za to film live action był niezły, bardzo duzo zmienili dzieki temu sie super ogladało.

Jak dla mnie Shinobi bylo troche crapowate, bardziej podobala mi sie historia w Basilisku. Na plus mozna zaliczyc charakteryzacje i efekty w Live Action. Oba sa w sumie niezle, ale Basilisk do mnie bardziej przemowil, mial IMHO lepsza fabule.

BTW. nowym milosnikom anime polecam zapoznanie sie z Now and Then, Here and There: http://www.animenewsnetwork.com/encycloped...nime.php?id=287

Naprawde mocna rzecz, na mnie zrobil bardzo duze wrazenie. IMHO jedno z okrutniejszych anime, choc krew sie prawie nie leje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie Shinobi bylo troche crapowate, bardziej podobala mi sie historia w Basilisku. Na plus mozna zaliczyc charakteryzacje i efekty w Live Action. Oba sa w sumie niezle, ale Basilisk do mnie bardziej przemowil, mial IMHO lepsza fabule.

mnie w anime wkurzała oboro, była za bardzo niewinna i taką typową anime-kawaii dziewczynką ( takie ktora są miłe i zawsze przepraszają ) i te jej ciągłe "genosuke-sama" takie wkurzające :<. Jednak w anime lepsze było zakończenie. W Live action było troche skopane moce dwojga kochanków i wygląd Tenzena. A scena z Seamon'em jak sciagał z siebie te szmaty połączyli to z tym efektem ( morphing ) było super, w dodatku ta jego twarz taka neutralna !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obejzyuj sobie cos w miedzy czasie krotkiego ( 13 odcinkow ) np. Elfen Lied - anime jak pocisk, sprawi ze dasz spokoj z bleachem tylko zaczniesz ogladac inne normalniejsze anime. Ja tez ogladalem z 4,5 odcinki bleacha ale zobaczylem EL i bleacha juz nie ogladalem. Wyprobuj, moze zrobisz tak jak ja.

Battle Royale, na podstawie mangi

Wiesz jak już zacząłem to obejże do końca. Jak na razie mam ze 130 odcinków czyli 4 serie z hakiem. W sumie fajnie się to ogląda i mi się podoba, tylko że trocheeeeeeeeee rozciągają to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na razie zmiana planów i leci Death Note (zamiast FMA), no i muszę przyznać, że już od pierwszego odcinka kusi fabułą.

Jak obejrzę całe to wygłoszę swoją opinię ;).

Szkoda ze FMA opusciles, ale DN to godny zastepca :D a opinie twoja juz znamy ;) spodoba ci sie zobaczysz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda ze FMA opusciles, ale DN to godny zastepca :D a opinie twoja juz znamy ;) spodoba ci sie zobaczysz :P

No, tak, mi się podoba wszystko, bo mam w planie same dobre anime :lol2:.

Wczoraj obejrzałem 18 epizodów - ledwo zacząłem (rano) oglądać, a już była godzina 20.

Wciąga okropnie no i oczywiście bardzo mi przypadło do gustu, choć to anime innego typu niż te, które oglądałem dotychczas. Jak obejrzę całość, napiszę więcej. ;)

Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądał ktoś GTO live action? ;]

Jest super! ;] Na razie widziałem tylko 2 odcinki, ale momentami lepsze od anime;] No i aktorki sa takie kawaii ;]]]]]]]]]

BTW obiło mi się o uszy że brygada SOS zacznie przeładowywać świat śmiechem w okolicach zimy tego roku :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi