Skocz do zawartości
phranzee

Anime

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zacząłem od Bleacha i teraz się nie źle wkręciłem, bo co chwile coś nowego na dysku ląduje ;)

A dopóki nie obejrzałem pierwszego odcinka Bleacha to uważałem oglądanie Anime za głupotę :P :P

Wybaczcie, już się nawróciłem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie anime polecacie najbardziej, dla ososby której jedynym źródłem japońskiej kreski był DB i Pokemony :D ?

Poczatkujacy, opanujcie sie z tymi "co mi polecicie na poczatek"

stronka http://anime.tanuki.pl/strony/anime/lista/...ting/1/?noalt=1 anime sa uszeregowane wg. oceny, wiec na crapa nie traficie, wchodz w kazdy tytul przeczytaj o czym jest, to co ci sie podoba z opisu/recenzji to obejrzyj, wtedy traficie na coś odpowiedniego dla was a nie na cos kto komuś innemu sie podobało. Ja tak trafilem na elfen lied, bo z opisu mi sie podobalo i to byl moj najlepszy strzał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witch Hunter Robin

Zaczynamy... <pssst><clik> <gul-gul> ...ogladac ;]

Wolne i przynudza, jakis tam klimat jest ale niezbyt sugestywny. Musze sie jeszcze przebic przez ostatnie odcinki :P

Beyond the clouds, czy, jak kto woli, The place promised in our early days nie moge jednoznacznie ocenic, musze to kiedys jeszcze raz obejrzec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również uważam, że stanowczo za krótkie te Hoshi no koe.

Cóż Samurai Champloo łykniete, trafiło do osobistej listy TOP 5 i zajęło II miejsce zaraz po Berserku. Na razie oglądam Wolf's Rain ale te srodkowe odcinki, tj cos około 15-18, to chyba kpina jest, ciągłe powtarzanie i przypominanie tego samego, od czasu do czasu poszczególne postacie podzielą sie z nami swoimi refleksjami, cholernie to nudne i te epy chyba sobie odpuszcze. Rozumiem taki zabieg gdyby cała seria miała 100 odcinków, a nie 30.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzalem Hoshi no koe - fajne, aczkolwiek stanowczo za krotkie. Ledwo zdazy zbudowac klimat i juz sie konczy.

BTW, chetnie obejrzalbym jakas space opere na tym "engine" - projekty okretow i mechow mieli calkiem sympatyczne.

Jak dla mnie słabe.

Jak na Makoto Shinkai (choć to wczesna produkcja); mogło być lepiej.

Tak okropnie niezlewającej się z tłem animacji 3D w anime nie cierpię.

Fabuła ciekawa, anime krótkie, kreska jeszcze niedopracowana (twarze, twarze!), no i te nieszczęsne 3D.

Ode mnie nie Hoshi no Koe nie dostało nawet ósemki w dziesięciostopniowej skali.

No, ale kolejne produkcje, to już co innego i z pewnością każda zasłużyła na 10 :).

A obecnie oglądam Ergo Proxy i po pięciu odcinkach już bardzo mi się podoba - to jest typ anime który lubię.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Klimat wioski poza Kopułą przypomina mi pewien etap gry Planescape Torment - przed wkroczeniem do Klątwy :)
Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fullmetal Alchemist jednym z najgorszych anime jakie widzialem, myslalem ze bedzie lepsze, moglem zrezygnowac ale myslalem ze jak polowe przezylem to druga polowa bedzie latwiejsza...

Przynajmniej fajnie sie skonczyl wiec nie musze ogladac movie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fullmetal Alchemist jednym z najgorszych anime jakie widzialem, myslalem ze bedzie lepsze, moglem zrezygnowac ale myslalem ze jak polowe przezylem to druga polowa bedzie latwiejsza...

Przynajmniej fajnie sie skonczyl wiec nie musze ogladac movie.

To jak anime Ci sie nie podobalo to poczytaj mange :P troche sie zdziwisz po jakis 10-15 chapterach :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak anime Ci sie nie podobalo to poczytaj mange :P troche sie zdziwisz po jakis 10-15 chapterach :]

hm ? obejmuje inne akcje niz w anime ?

nie chce, bo mi sie w anime wszystko nie podobalo, wojsko i te ich rozmowki nudne - wywalilbym to, nienaturnalne zachowania.

Myslalem ze bedzie w kazdym odcinku jakas inna ich przygoda podczas poszukiwania tego kamienia ( tak jak w bebopie, mushishi ) a tutaj na calej dlugosci rozciagnieta i nieporuszajaca mnie fabuła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@sesq - jak widać o gustach się nie dyskutuje ;), dla mnie FMA jest jednym z lepszych anime jakie oglądałem, a cowboy bebop i samurai champloo, mają u mnie małego minusa właśnie za to, że każdy odcinek jest o czymś innym (jakoś nie lubię takich anime).

Manga rozchodzi się na dobre z serialem w momencie gdy Ed i Al są na tej wyspie (25/26 odcinek; wcześniej też są różnice ale mniejsze), jednak skoro serial Ci się nie podobał to manga też pewnie nie przypadnie Ci do gustu.

Teraz muszę się zdecydować co oglądać, na dysku mam Chobits, ściąga się GiTS:SSS, a planuje jeszcze obejrzeć Great Teacher Onizuka i Ergo Proxy, do końca września powinienem zdążyć.

Edytowane przez Thomas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A oba sezony GitS:Stand Alone Complex widzial? Bez tego odradzam ogladanie SSS.

Widziałem (2 GiG był lepszy od pierwszego z tych samoych powoów co podałem wcześniej), jak znajdę chęci to może jeszcze dzisiaj obejrzę SSS.

Edit: I obejrzane. W końcu udało się połączyć fabułę z serialu i filmu, teraz trzeba czekać jedynie na dalsze losy ( za chwilę z tego GiTS zrobi się "Moda na Sukces").

Edytowane przez Thomas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol2:

Zacząłem He is my master.

Na razie 5 epków, ale fun wzrastał razem z ilością odcinków i Tysiaków :P

Aligator masakryczny.

Jak na razie mi się podoba. :)

Oj :).

Ja męczę Ergo Proxy.

Nie rozumiem tylko o co chodzi z 15. odcinkiem, który do niczego nie pasuje, ale poza tym klimat jest niesamowity i nasuwa mi się na myśl nawet porównanie do okoliczności z gry Sanitarium.

Re-l - choć to tylko rysunek, to ma piękne oczy (a widać je dokładnie, bo mam wersję 720p). ;)

Teraz, kiedy już dokładnie wiem, co w anime lubię, nie wiem, czy znajdę czas na obejrzenie m.in. School Rumble. No, ale...

Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje teorie o 15. epizodzie Ergo proxy:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje teorie o 15. epizodzie Ergo proxy:

Na sowj sposob jest to podobne do epizodu z miastem-lunaparkiem - po prostu kolejne miasto-siedziba proxy, do ktorego trafili, tylko ze w 15. epku zabraklo scen przylotu/odlotu, jest tylko samo "miesko".

Polecam ogladac ten odcinek uwaznie, bo jest w nim podana kupa informacji o historii i backgroundzie swiata EP.

Tyle, że do "Krainy Wiecznego Uśmiechu" drużyna nigdy nie dotarła - był to jedynie sen Pino.

Ale to bardzo prawdopodobne, że to właśnie kolejne miasto utworzone przez jakiegoś Proxy.

No, a pytania dostarczają na prawdę wiele informacji.

Sporo można dowiedzieć się też o Proxy One :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi