Skocz do zawartości
phranzee

Anime

Rekomendowane odpowiedzi

no jakoś sobie poradziłem, tylko wooooolno idze:/ Gundama mam, tylko z napisami do Seeda jest problem bo nigdzie ich nie ma, a nie chce zaczynać Destiny bez oglądania 1 części, aczkolwiek chciałbym to wreszcie obejrzeć, bo OO mi się bardzo podobał

Jesli sadzisz , ze Gundam 00 jest dobry to zabrakni ci skali porownawczej na Seeda :)

00 jest jednym z slabszych gundamow to w zasadzie taki odgrzewany G. Wing polany sosem swiezej animacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli sadzisz , ze Gundam 00 jest dobry to zabrakni ci skali porownawczej na Seeda :)

Mi nie zabraklo , ogladnalem jak narazie Seed Destiny i nie padlem z wrazenia. Poprawne mecha anime z durnym koncem (watek Talii , w sumie jedynej ciekawej postaci z tego anime) , dobra akcja. Cala intryga powalajaca nie byla , w sumie przewidywalna i to bardzo. Jakos bardziej podobal mi sie Fafner. Nie mowie , ze bylo to zle anime , ale jak na cos ponad 50 epek to nie wysilili sie. Szczerze mowiac to wieksze wrazenie na mnie zrobil nietypowy Macross , bo 7 , niz Seed Destiny , ktory ponoc jest najlepsza z czesci.

możliwe, tylko że wole oglądać z pl subami. Nie jestem słaby z angielskiego, ale nie rozumiem jakiś fachowych zwrotów i określeń, a jak się nie wie o co chodzi w anime to lipa oglądać.

W Destiny jakos nie widzialem fachowych zwrotow , przy okazji - ogladasz na kompie? Jaki problem miec w tle odpalony slownik :]

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gundam Seed = bardzo dobre anime (w sumie to przez nie wsiaklem w to hobby na dobre, bo kumple mi podrzucili na plytkach widzac jak zagrywam sie w Mechwarrior Mercenaries :D )

Gundam Seed Destiny = poprawne :)

Firekage czy mam rozumiec , ze ogladales 2 sezon przed pierwszym ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polećcie jakieś fajne anime z dobrymi, efektownymi walkami (ludzi, superbohaterów), w miarę nowe (dostępność i nie tasiemiec (jak naruto czy dragonball)

Tak to tylko w erze :)

A bardziej na serio:

dwie serie Ikkitousen (tylko tam jest sporo boobsow i pantsow co moze niektorym przeszkadzac)

Samurai Deeper Kyo

Kenshin owszem ale OVA.

Murder Princess

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzalem dzisiaj Crest of the Stars! Alez to jest genialne, teraz mnie caly czas meczy :-D Na MAL dalem 10, wrzucilem do favourite anime, a Lamirh wyladawala w fav postaciach ^^ Od jakiej grupy najlepiej brac Bannery, movie i Birth? CotS mialem od KAA, ale niestey wiecej nie wypuscili.

Edytowane przez Daamain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto? :huh:

Ja mam od anime_fin - IMHO bardzo dobrze zrobione i nie sila sie na dziwnaczne nazewnictwo jak KAA.

Lafiel :wink: :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lafiel to wersja zamerykanizowana z tego co pamietam :D

KAA wpisalo orginalna wersje z jezyka abh.

Swoja droga to myslalem , ze juz dawno KAA dorwali a tu widze ciagle dziala.

Chociaz jak dla mnie najfajniejsza postacia jest Admiral Spoor :)

Edytowane przez Michaelius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie czy jest jakas roznica od ktorej serii zaczne ogladac hack ? I jesli tak to od ktorej zaczac :)

chyba należy zacząć w takiej kolejności, w jakiej wychodziły kolejne gry...

więc po kolei:

1 .hack//SIGN - wyrąbista muzyka... jak się wczujesz w fabułę, będzie się miło oglądało...

2 .hack//Liminality - znowu super muzyka, i trochę "real-world"...

3 .hack//Legend of the Twilight - taki .hack dla młodszych, czyli więcej śmiechu, mniej muzyki, i wreszcie ciut więcej akcji...

4 .hack//GIFT - totalna parodia SIGN Twilight i paru gier...

5 .hack//Roots - ściśle powiązane z dwoma następnymi, troszeczkę dobrej muzy, też więcej akcji niż w SIGN, też wymaga "wczucia" się...

6 .hack//G.U. Trilogy - w połączeniu z Roots doskonale uzupełnia serię gier G.U. - jeśli masz PS2, musisz zagrać ;]

7 .hack//G.U. Returner - zakończenie serii gier G.U.

ogólnie:

w pierwszych dwóch wsłuchuj się w muzykę z całych sił, warto! :)

w Roots i G.U. wciąż zdażają się niezłe kawałki dobrej muzy, chociaż przyznaję, że mniej... no i mam nadzieję, że świadom jesteś niewielkiej ilości "akcji" (oprócz Trilogy) w całej serii .hack//... mam nadzieję że cię to nie zrazi, i obejrzysz wszystko - moim zdaniem warto :)

Edytowane przez Gobli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dobrze , ze spytalem bo chcialem zaczac od Roots :) Dzieki za pomoc.

A co do braku akcji przezylem Legend of the galactic heroes gdzie jeden plan potrafia kilka odcinkow analizowac to i tu dam rade jesli seria bedzie ciekawa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto? :huh:

Ja mam od anime_fin - IMHO bardzo dobrze zrobione i nie sila sie na dziwnaczne nazewnictwo jak KAA.

Duzo bardziej wole Lamirh, podkresla klimat :wink: Pewnie obejrze anime.fin, wyboru specjalnie nie ma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To oprocz Lafiel , rowniez mocna strona tego anime.

Nie mowcie mi tylko, ze szalone blizniaki nie wniosly kolorytu do tej serii :>

Co prawda do pani admiral im deczko brakuje ale i tak daja czadu :P

Edytowane przez spicum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postanowiłem wziąć się za Code Geass R2. Coś wspaniałego - już dawno nic mnie tak nie wciągnęło. Czas dla mnie istniał w ramach OP-"wstawka w połowie odcinka"-ED. Bardzo ciekawa historia, pełna dynamiki i nieoczekiwanych zwrotów akcji, przygważdża, nie pozwala myśleć o niczym innym. 12 EPków obejrzałem na raz, co często mi się nie zdarza (nie licząc przerwy na jedzenie i 20 minut grzebania w kompie). Ani razu nie czułem się znudzony, nawet 12 odcinek, niepodobny do reszty (w sumie mógłby go ktoś nazwać fillerem) był dla mnie ciekawy. Drugi sezon jest zdecydowanie lepszy od pierwszego, jeszcze bardziej wciąga i jest jeszcze ciekawszy. Mam nadzieję, że seria utrzyma obecny poziom do końca, chociaż i tak już jest murowanym kandydatem na jakąś nagrodę (być może na anime roku?).

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - OT lekki
Po tym kilkugodzinnym maratonie, postanowiłem się przejść (jak to dobrze mieć psa, który potrafi cie wyciągnąć z domu). Wrzuciłem na playerka Asian Kung-Fu Generation - jak dla mnie średnie, być może mi się nie spodobało z racji tego, że byłem cały czas w ruchu, a i jak na pierwszy odsłuch to sprzęt średnio ciekawy (Zen Stone Plus + EP-630). Po Houkai Amplifier i paru utworkach z Kimi Tsunagi Five M jak na razie spodobał mi się tylko jeden - może przy innej okazji wypadnie to ciekawiej. The Pillows są jak dla mnie lepsi ;).
» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - OT 2, ciekawszy
TP w końcu coś się udało - mam 2mbit i jeszcze na dodatek działa, całe 240kb/s :D.
A teraz w końcu czas obejrzeć Slayersów - biedni leżą u mnie na dysku od prawie roku, a wypadałoby się zapoznać z przygodami Liny Inverse. Jak mi się spodoba, to ściągam kolejny sezon (ile tego wyszło? Wiem, że na pewno jest jeszcze jedna seria TV i film).

EDIT: Obejrzałem niecałe 3 epki, bo padam - czas iść spać. To efekt 4h spania + godzinnego spaceru z psem.

Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

W zasadzie jestem na polowie Monstera. To anime jest genialne. Powala klimatem , fabula , rozwojem akcji , prezentacja wydazen. Natlok postaci powoduje bardzo szczegolowe poznawanie fabuly z roznych perspektyw , widzimy dokladnie zarysowana intryge , splot wydazen. Wypas. Tenma jest swietna postacia. Anime jest wielowatkowe , moze nas to lekko meczyc jako , ze widzimy zdazenia , ktore pozornie z niczym sie nie lacza , odwlekaja final fabularny , ale w rzeczywistosci dosc mocno dopowiadaja fabule , stanowia jej glebsze wyjasnienie przez pryzmat nic nie znaczacych postaci...

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znacie artyste i tytuł openingu Code Geass R2? Podczas op widze "Orange Range", koment na YT, że to Flow - World END, ale tego nie moge znaleźć, a na kawaii radio do CG op3 przypisane jest Acces - Hitomi no Tsubasa i nic z tego mi nie pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znacie artyste i tytuł openingu Code Geass R2?

To Orange Range - O2.

W zasadzie jestem na polowie Monstera. (...)

Ja skończyłem oglądać parę dni temu. Jak zawita u mnie ochota, to napiszę parę słów, bo nie mogę sobie pozwolić na pobieżny i niedokładny opis tak dobrego anime.

Teraz jestem w trakcie oglądania Blue Gender i... eee...

Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Higurashi no Naku Koro ni - nic do tej pory nie trzymało tak w napięciu jak te anime. Na otrzymane nagrody tytuł zasłużył w 100%

9/10

Teraz krótka przerwa i jedziemy z kontynuacją :D

Tak swoją drogą, to skoro manga inital d jest wciąż "ongoing", to za x czasu można się spodziewać 5 stage'a? :>

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sekirei 1 - Cytat który wiernie oddaje klimat anime - "Just like that... bouncy, bouncy..." ;) Sądziłem, znaczy się, miałem nadzieję że kreska będzie bardziej cukierkowa, bo jak nie patrzeć manga lepiej się prezentuje.

BTW Za niedługo premiera Slayers Revolution...

Edytowane przez Kojiro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądam Code Geass R2 na bieżąco, co tydzień i co do "genialności" tego anime, w 100% zgadzam się z tobą. Co do odcinka 12, to naprawde można go nazwać fillerem, ale był bardzo przyjemny i stanowił ciekawą wstawkę ;]

Tez ogladam na biezaco i tez uwazam ze jest swietne, ale nigdy nie uderzylo cie to ze niektore akcje wyciagane sa "nie wiadomo skad", zeby nie powiedziec dosadniej? :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi