AragornPL Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 (edytowane) @Gobli Tetsuwan Birdy Decode było fajne, 3D czasami pasowało, a czasami nie (chociażby ten "syf" taki w openingu czy niektóre animacje z ostatniego epa). Miło się oglądało i wciągające było - 10ep jednego dnia (ostatnio taki wyczyn udał mi się przy CG R2 i Slayersach parę miesięcy temu), a potem na bieżąco. OVA z lat 90 też ciekawa - seria TV początkowo nawiązuje do OVA (Hayamiya, Geega i te sprawy), później występują już tylko nowe wątki. OP Hearts Grow - Sora i ED Afromania - Let's go together to całkiem niezłe piosenki, zwłaszcza ta druga - Afromanie znałem już wcześniej z Minna no Peace, jednak tutaj wypadli znacznie lepiej :D. Na ten weekend mam w planach Ichigo Mashimaro - kolega wysłał mi PV - spodobało się. I tradycyjnie OT: trzecia lekcja - zaimki osobowe/dzierżawcze etc. - wesoło :). Edit: JROX, to anime musi być piękne, jak się je ogląda bez czekania co tydzień na następny odcinek, uwierz - będzie jeszcze dobrze - ostatnie epki są mistrzowskie. Edytowane 30 Września 2008 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Coś ten CG R2 spada z poziomem... A skończyłem właśnie na 19 epku. Mam nadzieję że z zakończeniem jest tak jak piszecie i się nie zawiodę na tej serii [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Od 20 albo 21 zaczyna sie jazda bez trzymanki :) Az szkoda , ze nie zrobili z tego 50 epkow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Wracajac do Scryeda. Oglada to sie naprawde dobrze , ale momentami mam dosc , zwlaszcza gdy widze "alter" innych postaci. Wczoraj ziomek z alterem w formie mecha z Gundama/Macrossa czy tego wynalazku o mecha-autach. No bez jaj... Te ich "moce" mogli nieco inaczej zaprojektowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 (edytowane) Akurat mam oglądać od 20 epka :) No to zobaczymy wieczorem co z tego wyjdzie [; ________________________________________ Jest moc! :D Zreflektowali się z tymi ostatnimi epkami. Edytowane 1 Października 2008 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Love Hina - przez pierwsze kilka odcinkow takie sobie, ale ogolnie z kazdym nastepnym sie rozkrecalo. Ogolne wrazenia po calej serii jak najbardziej pozytywne - dobre postaci, fajnie wplecione elementy fantasy - dobrze to wspolgralo z caloscia. Again posiadal troche wiecej fanserwisu, ale w ogole to nie przeszkadzalo, wrecz czasami wychodzilo na dobre przy niektorych sytuacjach :) IMHO bardzo dobra seria. Ocena za całość: 8/10 Kilka dni temu zaczalem sobie ogladac powoli Daimosa (z polskim lektorem) B-) OMFG... dialogi sa po prostu porazajace :lol: Ogolnie to na kazdym kroku mozna by sie do czegos przyczepic, ale wiadomo, ze to nie ma najmniejszego sensu, w koncu to ma juz 30 lat ;) Mimo wszystko z odpowiednim podejsciem fajnie mozna sobie przypomniec czasy dziecinstwa i walki niezwyciezonego Daimosa ;) Damy rade :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 (edytowane) Nosz ku... przecież to jest jakieś totalne nieporozumienie :blink: Wrzuciłem sobie na ekran Seed Destiny, 34 epek z myślą jakiejś tam formy relaksu, a tu się człowiek tylko naw.... Inaczej tego nazwać nie potrafię :? Athrun'owi imo się w głowie poprzewracało, Shinn to już w ogóle jest świetny, Kira się opiernicza. No bez jaj. Nie wiem kiedy to zmęczę jak nic się nie zmieni :? ____________________________________________________________ Initial D First Stage juz lepiej sie ogląda, ale kurcze, jaką to ma animacje, a postacie jak rysowane :D No ale nic, trzeba się przyzwyczaić :) ____________________________________________________________ Świetne anime :) Coś mi sie wydaje że dzisiaj znów za dużo obejrzę [; Edytowane 2 Października 2008 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Uff zmeczylem Kenshina TV w koncu - tak infantylnej , obrzydliwie dobrej i moralizatorskiej serii to jeszcze w zyciu nie widzialem - calosc ratuje w zasadzie tylko mroczniejszy arc z Shishio (czyli epki 30-61) + kilka innych poza nim. Acha no i od czasu do czasu zdarza sie jakis dowcip na poziomie :) Ogolnie tak z 5/10 Na szczescie obejrzalem tez OAVke Trust&Betrayal - ta jest zdecydowanie lepsza z dobrym przejmujacym story i klimatem jaki powinien byc w calej serii tak 8/10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Muszę przyznać że Initial D naprawdę mi się spodobał :) I cieszy mnie to że nie narypali nie wiadomo ile wyścigów po jednym epku. » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Ojciec Takumiego" Akcja z ojcem Takumiego w 24 epku była już totalną przesadą, no ale z drugiej strony nie mogłem się przestać śmiać [; Odpalanie fajki podczas takiego zakrętu... bezcenne :D Zresztą w ogóle facet jest świetny :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Ping pong club - tytuł mówi sam za siebie, anime o szkolnym klubie pingpongowym. Brak głębszej fabuły nadrobiony niesamowicie niskim poziomem żartów - i to bynajmniej nie jest minus, bo gagi o kupach, pałkach,robieniu lewarów itd były naprawdę udane;] Po za tym strasznie hentai, jakby to Jonas określił, pełno piersi, bobrów i fallusów :lol: Jak się już człowiek przestawił na odbiór staroci, to nieźle się pośmiał. 7/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Initial D Second Stage nie podobał mi się tak jak pierwszy... Krótkie i cienkie... Mam nadzieję że reszta już będzie ciekawsza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Zaskoczyles mnie , o ile pierwszy sezon to dopiero wstep wiec na zachete dalem dosc wysoka ocene , bo i nudne nie bylo , tak drugi to juz fantastyczna sprawa i wedlug mnie jest to najlepszy sezon Initiala :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 (edytowane) Iniszial Di: http://pl.youtube.com/watch?v=BLflNPLJ1pY :ploom: Edytowane 5 Października 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Jeszcze jest masa innych filmików [; Stage 3 już jak dla mnie jest lepsze od 2. Jeszcze tylko Stage 4 zostało, no i te OAVki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 (edytowane) Nie widziałem jeszcze w tej masie innych filmików, by kierowca używał techniki "crazy move, dropping his front tyres from the road" :rolleyes: No to pora męczyć school rumble - na razie gagi strasznie słabe w porównaniu do pingpong clubu ;] Chyba muszę się przestawić ponownie na odbiór normalnego anime. Edytowane 5 Października 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 (edytowane) Shuffle! Ach, dziewczyny ze spiczastymi uszami! Choć cała historia jest mocno naciągana, serial byłby dobry, gdyby całkowicie pozbawić go wątków nadprzyrodzonych. Ostatnie 6 (?) odcinków niemal spełniło te wymagania, tym samym zyskując u mnie lepszą opinię. Dobre ecchi nie jest złe; gry nie dotykam, bo wykracza dalece poza sceny z pantsu. Polubiłem bohaterów, polubiłem serial, ale mam mu też sporo do zarzucenia. Inaka Isha, czyli animowany Lekarz Wiejski Franza Kafki, przedstawiony był w sposób... co najmniej specyficzny - jak sama powieść. Warto obejrzeć. Wiedziałem. Ostatnie dni przyniosły premiery wielu długo wyczekiwanych tytułów - Akasaka (Eclipse), Casshern SINS (SHS), Clannad After Story (SS-Eclipse; czekam na wide), Hyakko (ominę Himatsubushi i poczekam na inne grupy), Toradora (gg); ale w tym miesiącu przywitamy jeszcze wiele innych. Dla mnie najważniejsze będą jednak... daty zakończeń seriali. No i będziemy mieli nowy film z serii Dragon Ball - lepsze to niż live action. Tymczasem, z myślą o R2, które leży już na dysku, powtarzam CG. Edytowane 5 Października 2008 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Dzięki za przypomnienie [; Wreszcie przejrzałem listę tego co ma wyjść :) No i w końcu 4 stage trzyma poziom. Jak na razie prezentuje się porównywalnie do 1 stage. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 ja zacząłem Major z dużą dawką sceptycyzmu, bo baseball jakby nie było nie jest w kręgu moich zainteresowań. Tak czy inaczej, anime zapowiada się ciekawie, a tematyka to tylko "przykrywka", bowiem mamy tu do czynienia z dobrą parabolą (mam nadzieję). PS Uzupełniam listę na anidb, OMG kilka ładnych godzin posiedzę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Hmm a co mozecie polecic z anime ktore teraz sie zaczynaja (prosze tylko nie school life :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 (edytowane) http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=6129 Nowy inital :D I czemu battle stage 2 nadal nie wydała żadna grupa?:( To już ponad rok od premiery -_- Z takich śmieszniejszych nowości to: trailer dragon ball the movie: http://www.movietrailertalk.com/2008/10/dr...leaked-trailer/ Po za tym, evengelion 2.0 w wakacje 2009 -_- Edytowane 6 Października 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 (edytowane) Z nowych serii już po pierwszym epku spodobało mi się Toradora - nietypowa kreska, na dodatek nie nudziło i gg subuje, zobaczymy, co z tego wyjdzie - jestem pozytywnie nastawiony. Ściągnąłem także pierwszy ep Kyou No Go No Ni (TV) - jeszcze dziś sprawdzę, czy trzyma poziom OVA. Po 5 lekcjach japońskiego jest całkiem fajnie, szkoda, że w czwartek mam sprawdzian z hiragany, a umiem może 20 znaków - no cóż, trzeba będzie się pouczyć :D. Edit: JROX, oj, zobaczysz, jeszcze spotkają cie niezłe kwiatki - multiplikacja liter - dajmy na przykład rappa らっぱ (spółgłoski przez małe tsu [っ], samogłoski inaczej) oraz sylaby jotowane (niedawno rozszyfrowałem, do czego są). W każdym bądź razie powodzenia - japoński jest fajny :). Edit2: Kyou no Go no Ni TV EP1 obejrzany - ciężko cokolwiek powiedzieć, kreskę zepsuli (chociaż w paru momentach była fajna), akcje to powtórki z OVA (połowa) i nowe (druga połowa), nie wiem, co z tym będzie, jak na razie to średnio bardzo, ale przynajmniej się miło oglądało i tłumaczenie mimo, iż kijowe (parę oczywistych błędów nawet ja wyłapałem), to łatwe [Chihiro]. Edytowane 6 Października 2008 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Ja powoli zaczynam na własną rękę się uczyć. Mam Japoński dla początkujących Krassowskiej i do tego Hiraganę i Katakanę kreska po kresce. Z tym że nie mam za bardzo czasu, no ale powoli zawsze coś się zrobi, a jak będzie więcej czasu to zacznę robić więcej. Jak na razie praktycznie całą hiraganę kojarzę. Z pisaniem jeszcze mam problemy, ale z czytaniem już raczej spokojnie :) Tylko kurde żeby zacząć 5 lekcję z książki muszę znać katakanę [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobli Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 (edytowane) Hmm a co mozecie polecic z anime ktore teraz sie zaczynaja (prosze tylko nie school life :D)Kyou no Go no Ni (2008) - cóż, po jednym odcinku niewiele można powiedzieć... trochę powtórka, trochę nowe, i ciut mniej zabawne... ale zobaczymy jak to będzie dalej. To Aru Majutsu no Index - zapowiada się bardzo sympatycznie :) Hyakko - j.w. Casshern Sins - hmm... przypomniał mi się film. klimacik podobny, czyli ok :) Kannagi - z tych nowych, to chyba debeściak :D Tales of the Abyss - ...średnie. będzie "filler", taki do wsadzenia między te lepsze serie. buhah... nawet nie zauważyłem, że Toradora też mam... ale już mogę powiedzieć: zapowiada się bardzo sympatycznie :) szczególnie na początku. Edytowane 6 Października 2008 przez Gobli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 (edytowane) AragornPL, małe tsu już przerobiłem. Te jotowane zresztą też, ale muszę trochę potrenować pisanie tego [; Edyta co by postów nie nabijać [; : Stage 4 już lepiej wypadł w porównaniu do 2 i 3. Jednak IMO brakuje mu do 1. No i szkoda że nie ma nic więcej oprócz OAVek. Edytowane 6 Października 2008 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Hmm a co mozecie polecic z anime ktore teraz sie zaczynaja (prosze tylko nie school life :D)Ja mam zamiar obejrzeć Chaos;hEAd ale czy fajne toto bedzie to tylko przypuszczam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Ja mam zamiar obejrzeć Chaos;hEAd ale czy fajne toto bedzie to tylko przypuszczam.Ja bym zagrał, ale tłumaczenia jeszcze nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Toaru Majutsu no Index oglądał ktos ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Obejrzalem pierwszy odcinek S2 od gundama 00 i sie zdrowo usmialem bo prawie cala usmiercona w sezonie pierwszym obsada wyglada na to , ze wrocila :) A no i z Luise (czyli tej blond panienki , ktorej watek milosny nie do konca bylo wiadomo po co jest w s1) zrobili nowa Stellar z GSD :) W kazdym razie motyw podobny nagle objawila sie w mechu,jakies proszki, zalamania nerwowe itp : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobli Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Toaru Majutsu no Index oglądał ktos ?spójrz parę postów wyżej :) zapowiada się bardzo sympatycznie... jak na pierwszy epek. dowiadujemy się, dlaczego nasz główny bohater ma tak niesamowitego pecha ;] dalej może być już tylko zabawniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 "Evangelion 2.0:You can [Not] Advance" zapowiedziany na początek wakacji 2009 Ech, a początkowo miało być już w styczniu 2008 :/, no nic poczekamy najważniejsze żeby nie rozwalili tego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...