Michaelius Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 oo.., to Witch Hunter Robin też wywalam, nawet nie zaczynam oglądać bo widze ze tez skonczyles się męczyć z tym w połowie ;> Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee WHR to najlepsze anime o wiedzmach jakie jest :) Jedno z moich top 5 za klimat i podejscie do tematu - apeluje by dac mu szanse. PS. Costi dzieki za informacje to sporo wyjasnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 za duzo tych wedźm sie naokoło porobiło wiec nie mam ochoty ogladac tego jeszcze w anime Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 (edytowane) A mi się osobiście Wolfs Rain podobał (8,5), tylko ma 2 minusy - akcja rozwija się powoli (nie ma chyba odcinka który by czegoś nie dodawał do psychiki bohaterów, ale czasami mało tego jest) i te 3 recapy w środku serii. » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - mini spoiler o podobieństwie końcówki Za to końcówka jest zrobiona w stylu NGE End of Evangelion (w nieco bardziej strawnej formie) (minusów jest kilka więcej - ale nie chce spoilować). WHR - właśnie ściągam, ale trafi do kolejki i obejrze pewnie w grudniu, więc zobaczymy CG R2 - w sumie akcja 1- 13 brzmi jak filler (od pokojówki-ninja zgrzytam zębami :/, a reszta akcji wyglądała jak przeróbka pomysłów z sezonu pierwszego), za to druga 13 odcinków tak przyspieszyła tempo, że dałoby się to bez problemu rozciągnąc na 52 odcinkową serie i może byłoby to nawet bardziej strawne, (za dużo bohaterów się zrobiło i teraz są wycinania całymi stadami bez pogłębiania ich - vide pół minutowa walka z Bismarckiem, albo Knights of Round w knightframie/myśliwcu który ciągle mi się wydaje że jest zakochany w Karen/Kallen) a tak co odcinek dostajemy młotem po oczach. Jedyny plus jaki zauważyłem po zmianie reżysera to zmniejszenie się fanservisu (nie licząc Karen-króliczka w pierwszym odcinku i odcinku na pływalni, w reszcie serii jest na wymarciu). Edytowane 26 Września 2008 przez Thomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 (edytowane) Ja wlasnie skonczylem RahXephon'a... I powiem tylko tyle, ze niestety anime to nie dalo rady u mnie - mocno sie zawiodlem... Na anidb znalazlem "recke", z ktora to w bardzo duzej czesci sie zgadzam - polecam, bo niezle sie usmialem przy jej czytaniu, tylko uwaga, koles tam naprawde sie nie oszczedza ;) Ocena: 5 - dalbym 4, ale 1 w gore za postaci Haruki, Meg oraz melodie, ktora dosyc czesto nucila Quon (nawet nie zauwazylem, kiedy mi sie wkrecila :)). Zostal mi jeszcze RX The Movie, ale nie wiem kiedy zdobede sie na zaliczenie tego... Na razie niech czeka. W miedzy czasie wzialem sie za Samurai Champloo - jestem dopiero po dwoch odcinkach, ale juz sie zaczyna podobac :) Edytowane 27 Września 2008 przez brachol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Co do melodi , ktora Quon nucila - zna ktos oryginal tego? Lazi za mna od momentu ukonczenia Rahxephona :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Co do melodi , ktora Quon nucila - zna ktos oryginal tego? Lazi za mna od momentu ukonczenia Rahxephona :|od 1,5 roku szukam.... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 (edytowane) Troche poszperalem w sieci za ta melodia i... Motyw ten jest wykorzystany m.in. w utworze "La, la Maladie du Sommeil" z RahXephon O.S.T. 2 - jest to remix (daje rade - z glosem Quon oczywiscie - czyli to, co slyszelismy w serialu). Znalazlem jeszcze cos takiego: The motif Quon sings or hums repeatedly is from Polovetsian Dances in the opera Prince Igor, about a warrior prince. Additionally, the opera itself is played on more than one occasion, usually over a loudspeaker system. The melody is also used in the musical Kismet, about love between two people of different worlds, here with new lyrics and titled "Stranger in Paradise". zrodlo: http://axa.instinct.co.nz/wiki/index.php?searchtype=&title=RahXephon Przy okazji szukania, przez przypadek natrafilem jeszcze na wersje techno... To juz bardziej jako ciekawostka - jezeli ktos mimo wszystko jest zainteresowany taka wersja, to jest to kawalek "The Masochist - Killing Scum (2005 Remix)" Edytowane 27 Września 2008 przez brachol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Jakby ktos nie mial powadomiec z anidb, to GG wypuscilo ostatni odcinek Macross F ;) Jedyne 700MB :) EDIT: jeszcze taka ciekawostka: http://www.firstshowing.net/2008/07/30/rum...oy-bebop-movie/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobli Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 ehm... ostatni epek Macross F... po kiego on ma te 700MB? chyba im się nie chciało bardziej kompresować :) całą serię oceniam wysoko, bo na 9.5 :) ale cóż, ja uwielbiam wszystkie Macrossy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 A moze mi ktos powiedziec w jakiej kolejnosci ogladac te wszystko macross'y ? - wg dat ukazania czy wg Relations z anidb (tzn pierwsze macross zero)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Zostal mi jeszcze RX The Movie, ale nie wiem kiedy zdobede sie na zaliczenie tego... Na razie niech czeka. Na ile sie orientuje to movie to po prostu serial skompresowany do 2h. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobli Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Na ile sie orientuje to movie to po prostu serial skompresowany do 2h.a jednak jest parę zmian :) \ jeśli serial ci się spodobał, zobacz też film. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 a jednak jest parę zmian :) \ jeśli serial ci się spodobał, zobacz też film. a jesli uwazasz , ze Rah to strata czasu tak nie ogladaj tego w ogole bo k... Cie wezmie. Ten "the movie" to porazka pelna geba. Kompresja jest tak wielka , ze w sumie nie wiadomo o co chodzi , znajac serial wiemy jednak co jest "grane". Szkoda czasu. Imho gniot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 najwyzej sie go zaliczy na zasadzie chwili tu, chwili tam i chwili siam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 A tak z ciekawości pytając to trzeba zmęczyć najpierw Macrossa 7 czy można z czystym sumieniem oglądać samą F'kę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Macross 7 moze byc ciezki w odbiorze , to jest nieco inny Macross. Fabula tutaj nie opiera sie na typowych walkach zbrojnych , a na walce za pomoca muzyki. Niebalany pomysl , swietna muzyka i ciekawe postacie. Nie moglem odejsc od tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Dobra, przeczytałem też trochę recenzji i zaczynam od początku. No albo prawie od początku, w zależności co znajdę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobli Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 zakończenie CG2 całkiem fajne, jak dla mnie :) 9.0 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) Przez pierwszą połowę chciałem dać R2 7.5/8.0 , ale po zakończeniu wydaję mi się że będe się wahał między 8.5/9.0 - czekam, aż odblokują możliwość głosowania na anidb. Edytowane 28 Września 2008 przez Thomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 A ja czekam chyba na możliwość ściągnięcia wszystkich epków razem, bo pojedynczo mi się nie chce :P Co do Seed Destiny... kurde zaraz wejdę w monitor i własnoręcznie uduszę Shinna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) Pierwszy sezon Code Geass był mocny, drugi natomiast był już epic. » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - Co do ostatniego odcinka Pierwsza jego połowa była średnia i w sumie łatwa do przewidzenia (nie licząc pewnych wydarzeń), natomiast druga strasznie mnie zagięła - była naprawdę zarąbista, imo epic. To byłoby coś koło 9 lub 9,5 na 10 :D. Edytowane 28 Września 2008 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) Wystrzelałem wszystkie odcinki Black Lagoon. Zannen, że nie użyczono mi kolejnego magazynka. Podszedłem do tej góry akcji zdystansowany, lecz ze szczyptą sceptycyzmu, jednak za sprawą paru odcinków górę wzięło duo: skupienie i zainteresowanie; choć pierwsze wrażenie wracało wzmocnione, gdy pojawiały się renderowane samochody (i cybergosposia), przyznam. Na pierwsze oko anime o bezmyślnych strzelaninach po chwili okazuje się być całkiem... interesujące. Nie, żeby mnie wciągnęło jak np. DN albo pierwsze odcinki Kaijiego, ale zaoferowana mi historia przerosła moje (liche) oczekiwania. Wyjściowo myślałem, że obydwie serie obdarzę tymi samymi ocenami, ale teraz, po obejrzeniu całego The Second Barrage, zmieniam zdanie - część druga zasługuje na wyższą ocenę. Poza drącą uszy łamaną angielszczyzną, którą nieustannie posługują się roanapurowianie, odczułem tu wyraźny brak (wcale nie w ujęciu pejoratywnym) akcji zastąpiony rozmowami i - myśleniem. Kadr skąpiej przyodziano w CG, a Revy zmieniła ton i ubranie - wprost wspaniale! BL ma czar tropikalnych wysp, przywołuje uśmiech na twarz i gwarantuje miło spędzony czas - dobre anime. Edytowane 28 Września 2008 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Jak dla mnie to BL ma wielkimi literami wypisana inspiracje tworczoscia Roberta Rodrigueza (co oczywiscie nie jest wada ;) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 (edytowane) Destiny niestety jest gorsze :( Głownie ze wzgledu na nowych bohaterow z ktorych w zasadzie tylko Lunamaria jest zjadliwa , a reszcie czlowiek zyczy jak najszybszego zgonu w walkach :D Co do Seed Destiny... kurde zaraz wejdę w monitor i własnoręcznie uduszę Shinna. A nie mowilem? :) Tak btw to doradzam sciagniecie od razu ulepszonego i rozszerzonego endingu do seed destiny zamiast orginalnego bo ten byl marny (choc rozszerzony tez nie jest wybitny) A black Lagoon hmm fajnie sie to niby ogladalo , ale jakies wybitne nie bylo - moze inaczej epki nie trzymaly jednego poziomu i czesc byla swietna , a np. te z super niania byly mocno srednie i umiarkowanie pasowaly do klimatu. PS. Mi ta łamana angielszczyzna pasowała do miejsca akcji :) Edytowane 29 Września 2008 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 ahhh Code Geass.... było świetne! co ja teraz będę oglądał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 (edytowane) A nie mowilem? :) Tak btw to doradzam sciagniecie od razu ulepszonego i rozszerzonego endingu do seed destiny zamiast orginalnego bo ten byl marny (choc rozszerzony tez nie jest wybitny) A mówiłeś [; Ehh robie przerwę bo już mam do 17 epka CG R2 więc nie ma się co wk&^#$&ać na zapas z Seed. Edyta: Ehh coś w tym CG R2 jednak jest. Kurde coś mi się wydaje że dzisiaj długo nie pośpię :) Edytowane 29 Września 2008 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobli Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Tetsuwan Birdy Decode mocno rozszerzona wersja starego "Tetsuwan Birdy". ładna kreska, całkiem pasujące 3D (Vennor pewnie i tak powie że "błe, nieładne, nie obejżę" :). no i na koniec... THE END ...AND TO BE CONTINUED czyli będzie ciąg dalszy, miło, bo 13 epków to dla mnie za mało :) 9.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Dzięki za przypomnienie Gobli :) Zaraz zakolejkuje [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Lece ze Scryed'em , dobry stuff. Wciaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Lece ze Scryed'em , dobry stuff. Wciaga. Dobry :) Choc koncowka umiarkowanie mi sie podobala. A ja mam juz tylko kilka epkow do konca Kenshin tv i zmuszam sie juz tylko sila woli do ogladania tego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...