Skocz do zawartości
phranzee

Anime

Rekomendowane odpowiedzi

mua zapowiada sie bardziej kiczowato i klimatycznie niż TV, i bardzo dobrze to lubię. A w ogóle kto ta OVA'ke robi? ci sami ludzi co TV? bo tak patrzę i na szczęście GONZO sie za to nie zabrało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukaj pod innym tytulem " Akane Maniax" ale z tego pamietam to 2 epki wyszly chyba.no i imo wogole mi nie pasuje ta oav'ka do seri;]

http://www.mininova.org/search/?search=Akane+Maniax

albo

http://tokyotosho.com/search.php tu poszukaj wiekszy wybor z tego co widze;]

Edytowane przez maziq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Paranoik - mógłbyś trochę rozwinąć stwierdzenie że Tide Line jest podobny klimatem do FMA ? Alchemika oglądałem dawno ale wczoraj nadrobiłem zaległości w TideLine (3-9, nie ma to jak wreszcie wolna sobota :D ) i dla mnie to nie mają te anime wiele wspólnego. A struś rządzi, to fakt :) Dobre to Tide Line moim skromnym zdaniem (takie proste kryterium: jak ogląda się po kolei ponad 5 odc i nie ma się dość znaczy że anime jest ok ;) )

Appleseed w POLSKICH kinach ? Szok ;) chyba trochę zaspałem, że dopiero teraz się o tym dowiaduję ;) Wypadałoby iść ...

Oglądacie FMP:TSR ? bo mi się uzbierało kilka odcinków i nie wiem czy czas poświęcać. 1sza seria była IMO bdobra, 2gą olałem. A TSR to raczej kontynuacja jedynki niż 2ki ...

Czy tylko mi się wydaje, czy rzeczywiście ostatnie odc Naruto są żenujące ?

Jakby się ktoś chciał na priva podzielić informacjami o FMA movie i FF:AC to byłbym wdzięczny ;)

I niezwiązane z anime ale... w stanach startuje sezon serialowy (wystartował już w zasadzie) HURRRAAA. Całe wakacje na to czekałem. Pierwszy odc nowego sezonu LOSTa po prostu miażdży, chyba najlepszy do tej pory. Jak u Hitchcocka - zaczyna się od trzęsienia ziemi (prawie dosłownie :D) a potem napięcie rośnie... A dziś początek 2go sezonu DH, wypas :)

Oj ale się rozgadałem...

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda najnowsze odcinki naruto sa (przepraszam za okreslenie) takie "z [gluteus maximus]".

Wlasnie obejrzalem FF7:AC i powiem szczerze ze mnie nie zachwycil.

Mysle ze podstawa do ogladania tego filmu, jest przejscie gry. (Ja nieprzeszedlem)

No i jeszcze zaliczylem 1 film kinowy slayersow :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do Appleseed'a do jest to akcja za którą odpowiada anime-gate, można sobie o tym poczytać tu albo tu.

TSR jest jak dla mnie lepszy od jedynki, ale i tak dwójka rox.

a ostatnio widziałem Getbackers, całkiem całkiem, jak to każdy shounen, no a teraz zabieram sie za Mai-HIME, oj sycąco sie zaczyna.

a tak w ogóle w październiku zaczyna sie nowy sezon anime, juz nie mogę się doczekać. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym razem pozwolę sobie polecić Tsukuyomi - Moon Phase -. Niby nic nowego, a ma fajny klimat i postaci. Polecam również OST.

Naprawdę od dawna mi się nic tak fajnie nie oglądało ;] I jest mocno kawaiiiiii ;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee...może mi ktoś powiedzieć ile I''s ma tomów? :) narazie mam 15, a nie wiem czy to koniec, bo nie chce zaglądać do ostatniego tomu, żeby zobaczyć...

Heh...chyba jeszcze nigdy nie czytało mi się nic tak dobrze, wciągające... a może ja się starzeję ;)

uptd. wiedziałem, ze nikt nie pomoże gdy potrzeba...15tomów + alternatywne zakończenie.

Edytowane przez esh0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok obejzałem final fantasy 7 advent children no powiem ze wyglada nieźle zwłaszcza niektore szczegóy powalaja jak np szew na rekawicy itp jednak fabuła (mozedlatego ze nie jestem fanem seri gier FF) jest dla mnie bełkotem ;)

Appleseed doskonały od strony animacji fabuła też na poziomie są roboty małe i ogromne , niezłe guny poscigi i wszystko co tygryski lubia najbardziej POLECAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FF jest... zabawne ;]]]]

W pewnym momencie jest taka akcja jak się leją na placu i zaczynają zjeżdżać 'znajomi' głównego bohatera jest scena która aż się prosi o uzupełnienie - jakiś dzieciak - 'kto too?!'"

Aż się prosi żeby odpowiedzieć 'drużyna pierścienia' ;P"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FF jest... zabawne ;]]]]

W pewnym momencie jest taka akcja jak się leją na placu i zaczynają zjeżdżać 'znajomi' głównego bohatera jest scena która aż się prosi o uzupełnienie - jakiś dzieciak - 'kto too?!'"

Aż się prosi żeby odpowiedzieć 'drużyna pierścienia' ;P"

1685787[/snapback]

taaaa ;) akcji to w tym FF jest nawalone tyle ze hej, az dziwne, ze az taki "inny" jest od poprzedniego filmu. Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie wrocilem z kina (Cinema-City Katowice) z Appleeseda i mam mieszane uczucia.

Duzy ekran + Surrond = :D

Niestety (dla mnie) film puscili po angielsku :/

Na dodatek widownia chyba pomylila filmy. (Dziadek z 8 letnia coreczka miazdzyl.)

Ale ogolem spoko, warto bylo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak z ciekawości, widziałeś chyba Mai-HIME ? jeśli zabierasz sie za Mai Otome.

hmm dzisiaj widziałem Bleach 52-53 i One Piece 244, dwa shouneny i One Piece nadal rulzuje ,a Bleach sie ciągnie... może w następnym epie Ichigo zrobi końcu końcu tego power-upa i cały quest zacznie zbliżać sie do końca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi