ath Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Podczas walki nie będzie wcale lepiej. ;] Mój config klęka do miecza niestety.. procka dałem na 3,2ghz (wcześniej def.) i teraz fps oscyluje w granicach 35-40 czuć, że to za mało. Nie wiem czemu ludki tak narzekają na optymalizację. U mnie na Ultra z wyłączonym uberpróbkowaniem mam w prologu ok 40 fps w filmach i 25-32 fps w grze (mierzone fraps). Gram w 1920x1080 na X3 440@3,5 Ghz, 4GB ramu i GTX260 216SP pod WIN XP. Uważam, że jak na taki sprzęt to nie jest źle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 LOL, to babki dziś wzięły ode mnie 2 naklejki, ja sam nie wiedziałem, ze kupon jest w środku, nawet nie przeczytałem co jest na naklejce. No nic, może w pracy rozdam te dwie Wyborcze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Odpaliłem z ciekawości na 1280x1024 jako, że kilka os. krzyczało, że im działa płynnie w takiej rozdzielczości i faktycznie na ultra bez uberpróbkowania, aa i chodzi 40+. ;] Tylko, że ja odpalam w natywnej 1680 i jest o te kilka klatek mnie, które właśnie wyznaczają granicę umownej płynności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Ja postaram się sprawdzić jak będzie u mnie z płynnością. Kartę mam mocną, ale proca słabego. Przekonamy się jak bardzo ta gra jest wrażliwa na CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Na 99% możesz, bazując na tym co czytam po forach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 (edytowane) Auchan w Sosnowcu - 88 zl. Dosyc sporo sztuk bylo, zapelniony prawie caly stand. Gdy tylko postawie gre, to napisze jak to bedzie chodzic na E8400, HD 4850 i 4GB ramu na Win 7 x64. Edytowane 17 Maja 2011 przez brachol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Jak ktoś ma pada od x360 (albo innego, wtedy nie wiem czy zadziała) to niech sobie odpali grę. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Ja przeinstalowuje właśnie Wiedźmina 2 , mam EK i wczoraj sobie cały dzień grałem na początku mnie zaskoczyła płynnośc a raczej jej brak no ale jak wyłączyłem uubercząsteczki (czy jakoś tak) i AA to przy 1900x1200 i na Ultra chodziło mi mega płynnie, dziś odpalam i nagle tam gdzie miałem 45/50 fps 22...ustawiłem na minimalne -to samo. Możliwe ze mi się coś zwaliło bo ściagałem jakieś dodatkowe pakiety językowe i może w plikach gry sięsyf zrobił,mam nadzieję ze to to bo co innego? Spotkał się ktoś z tak NAGŁYM spadkiem wydajności ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Sprawdź, czy czasem nie obniżyły się taktowania grafiki np. w afterburnerze. I monitoruj jak to zachowuje się podczas gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Stivo daj info jak śmiga na Twojej konfiguracji. :P Na średnich śmiga mi bez problemu przy 1680x1050. Co prawda nie korzystam z narzędzi typu Fraps i nie wiem ile to klatek, ale dla mnie to jest wystarczające, bo grać się da. Może jeszcze włączę dla sprawdzenia jakieś dodatkowe opcje, albo wyższe ustawienia. Prolog przeszedłem nie po kolei i najpierw miałem walkę na moście + latający smok, a trochę zaskoczyło mnie tak szybkie latanie kamery, bo chyba niepotrzebnie ustawiłem większą czułość myszy, ale zmniejszyłem i już się przyzwyczaiłem. Kiedy wybiorę z Launchera Uruchom grę, to mam taki błąd: Klikam ok i gra się uruchamia. Raz mi się w sumie wywaliła do pulpitu.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Sprawdzałem w GPU-Z wszytsko było ok, zaraz instalka się skończy i napiszę jak sprawa wygląda. Ale nie przychodzi mi nic innego do głowy po za tym że zasysałem te paczki-zassało raz a potem od razu drugi raz zasysało więc anulowałem. Myślałem że to jakieś dodatkowe dialogi itp ale to widać jest do wersji ANG . Podejrzewam że to coś pomieszało, no bo jak inaczej ?Skoro grałem wczoraj do około 4;30 :D i Wszystko było ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Jakie dialogi ściągałeś ? Nie wystarcza Ci polska wersja ? :> stivo masz frameworka 4 i te inne biblioteki co się nieraz do gier instalują ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Wiesz no było w dodatkach do pobrania opisane jako "dodatkowe dialogi i napisy" wiec pomyślałem sobie "to co kurde,to nie wszytskie dali ?" i zacząłem zasysać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 stivo masz frameworka 4 i te inne biblioteki co się nieraz do gier instalują ?Tak, cały .Net Framwork 4 + aktualizacje i wszystkie co trzeba, ale może w wolnej chwili poszukam najnowszych wersji i przeinstaluję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 No i zakup zrobiony, dobrze czasem mieć wszystko pod nosem w pracy. Skoczyłem do kolportera po wyborczą i do empiku. Nawet się kasjerom (3...słownie TRZEM) udało ogarnąć sprawę kuponu :D Muszę dziś szybko V akt skończyć w 'jedynce' i biorę się za świeżynkę. Swoją drogą dość bogata ta podstawka. Poradnik, mapa, jakaś figurka "origami" i list z opisem potwora. We wszystkich jest to samo czy są losowe te "bonusy"-figurka i list? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Niesttey nadal to samo, nawet jak mam wszystko na minimum :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalOst Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 (edytowane) dlaczego najnowszy wiesior obsługuje rozdzielczości 4:3 czy 5:4 tylko w letterboxie? jestem poważnie zasmucony... Edytowane 17 Maja 2011 przez zal0st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 No właśnie, nowy wiesior obłsuguje tylko 16:9 nie wiedzieć czemu. Nawet 16:10 nie ma, ale podobno ma być patch naprawiający. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Jak ktoś ma pada od x360 (albo innego, wtedy nie wiem czy zadziała) to niech sobie odpali grę. ;] A co dokladnie się pojawia? Oprócz obsługi powyższego oczywiście ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenfir Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Na czym polega ten ubersampling? Bo ładnie to obniża fps (z ok 40-50 na 17-19) a różnicy w grafice wielkiej nie widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Dostajemy DLC z.. dobra nie będę się wydurniał, tak jakoś napisałem, po prostu całkiem fajnie się gra. ;] A 16:9 pewnie dlatego, że to też trafi na konsolę o czym świadczy właśnie ten format i obsługa xboxowego kontrolera. Tylko pewnie nie wiedzą jeszcze jak to wykastrować, żeby to jako tako chodziło na konsolach skoro pc ma problemy. ;] A co dokladnie się pojawia? Oprócz obsługi powyższego oczywiście ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 (edytowane) Auchan w Sosnowcu - 88 zl. Dosyc sporo sztuk bylo, zapelniony prawie caly stand. Gdy tylko postawie gre, to napisze jak to bedzie chodzic na E8400, HD 4850 i 4GB ramu na Win 7 x64. Również jestem z Sosnowca, kupiłem w Tesco na ul. 1 Maja. Gry nie ma na sklepie, mocno zdziwiony tym faktem udałem się do punktu obsługi klienta i... właśnie w punkcie obsługi klienta sprzedają grę, na sklepie żadnej informacji. Z tego co mi powiedzieli, sprzedali całkiem sporo. Nie chcę nic przesądzać, bo nie znam danych, ale nie zdziwie się, jak się okaże, że to najlepiej sprzedająca się gra w Polsce w dniu premiery. Właśnie instaluję, ciekaw jestem jak na tym moim crapie będzie to śmigać, na dodatek natywna monitora to 1920x1080 xD Edytowane 17 Maja 2011 przez oldskul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Sprzedaje się bo zrobili dobrą reklamę i do tego normalne ceny, a nie 149zł jak inne tytuły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Potwierdzam - wszystko na Ultra z ręcznym przestawianiem wszystkiego na prawdziwy MAX - Ubersamling zarzyna kartę! 10 FPS.... 1600x1200 a bez US 50FPS :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 A 16:9 pewnie dlatego, że to też trafi na konsolę o czym świadczy właśnie ten format i obsługa xboxowego kontrolera. Tylko pewnie nie wiedzą jeszcze jak to wykastrować, żeby to jako tako chodziło na konsolach skoro pc ma problemy. ;] Ja podjerzewam że gra wcale nie była robiona głównie na PC i wersje konsolwe są już gotowe tylko odczekają trochę czasu i wypuszczą do obrotu żaby dać Pc-towcom ułudę że gra powstała na blaszaki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Dokładnie to samo miałem na myśli. ;] Zresztą chyba gdzieś, coś niedawno czytałem o przecieku na temat konsolowej wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Już dawno mówili, że chcą zrobić wersję konsolową, ale ich główną platformą na początku były PC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Czy to ważne? Byle na PC się dobrze spisywała. Optymalizację poprawią jeszcze w patchach (hope -mode on). Zresztą w Wieśku spatki do 25fps nie są tak dokuczliwe (mam na myśli że nie jest to szybki FPS a fabuła rekompensuje resztę :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Nie wytrzymałem...i kupiłem napęd:D specjalnie dla Wieśka 2 którego teraz lece gdzieś na Zabrzu zakupić. Trzymajcie kciuki!:D 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Właśnie skończyłem drzemać i zabieram się za instalowanie. Wiesiek z Tesco- po 15 jak byłem to dopiero montowali postery i stojaki na pudełka. Jako gratis dostałem plakat- tylko co ja z nim zrobię chyba sobie w rzyć wsadzę ;) Swoja drogą wydanie na wypasie, zwłaszcza jak za 79zł. Mamy oprócz ww plakatu 4 płyty(w tym materiały vdeo i muza z 23 kawałkami), instrukcję , poradnik przejścia questów,mapa świata, jakieś 2 figurki do złożenia i kopertę z wierszykiem i monetą ;) Nie rozumiem jak można taka grę piracić ;/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...