picco Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Czy nikt nie może mi pomóc :/?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kronic Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Limity masz zaszyte w BIOS'ie. Edytując pliczek z cfg Afterburnera możesz to obejść (EnableUnofficialOverclocking = 1). Dzięki serdeczne ziom,działa metoda.Tylko musiałem program zainstalowac nie na dysku systemowym bo wtedy odmawiał zapisania zmian w pliku.zainstalowałem na innej partycji i śmiga jak ta lala.Dziś wieczorem pobawie sie i zobaczymy jakie soki można z niej pocisnąć;] A propos można shadery kręcić?Bo zakładka jest nie właczona w programie i jak ją się ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span> żeby shadery podkręcać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Dzięki serdeczne ziom,działa metoda.Tylko musiałem program zainstalowac nie na dysku systemowym bo wtedy odmawiał zapisania zmian w pliku.zainstalowałem na innej partycji i śmiga jak ta lala.Dziś wieczorem pobawie sie i zobaczymy jakie soki można z niej pocisnąć;] A propos można shadery kręcić?Bo zakładka jest nie właczona w programie i jak ją się <span style='color: red;'>ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> żeby shadery podkręcać? shadery można kręcić ale na kartach nvidi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kronic Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 shadery można kręcić ale na kartach nvidi To jak oni kręcą shadery? HIS 5870 V iCooler Turbo review Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Przecież shadery mają takie samo taktowanie jak ROP-y. Podkręcasz i to i to jednocześnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Moze ktos z was zna jakis soft do konwersji video potrafiacy kozystac z dobrodziejstw Radkow 5xxx ? ptys dzieki za info Dema mnie nie dzialaja , nawet po dokladnym wyczyszczeniu systemu :/ podanym przez ciebie softem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zainstaluj ze strony ms najnowszy dx. Brzmi to pewnie smiesznie, bo napewno miales go juz wczesniej, ale powinno pomoc ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 (edytowane) Zainstaluj ze strony ms najnowszy dx. Brzmi to pewnie smiesznie, bo napewno miales go juz wczesniej, ale powinno pomoc ^^ Instalowalem wczoraj i dzis , nic nie pomaga takie error wywala : a tak przy okazji co i jak trzeba przykombinowac zeby puscic dzwiek z Radka 5870 po HDMI do TV dla przykladu Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Mario zapodaj w poleceniu uruchom " dxdiag " i zrób tam testy dx bo z komunikatu wynika że brakuje jakiś bibliotek dx11, zobacz czy inne gry obsługujące dx11 działają metro 2033 (jeśli będzie obsługa dx11 to dostaniesz menu z opcjami teslacji i dot), spróbuj też na sztywno ustawić w cfg bc2 dx11 i odpalić grę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 (edytowane) Mam lacznie 3 dzialajace demka DX11 w tym Heaven Benchmark 2.0 do tego DXdiag zreszta nic nie znajduje update Problem z zawieszaniem Metro 2033 zlikwidowany chyba pomoglo zainstalowanie najnowszych sterow PhysX Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceMan75 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Referencyjne szumi jak odkurzacz ;) a lubię ciszę. Czy te niereferencyjne będą cichsze/wydajniejsze ? np: GIGABYTE HD5850 1024MB DDR5 256bit HDMI Gliwice (992970634) - Aukcje internetowe Allegro SAPPHIRE HD5850 1GB DDR5 + MODERN WARFARE 2 !SKLEP (1000883944) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Ponawiam moje pytanie z przed 2 stron. Jaką wersję hd5850 najbardziej opłaca się kupić ? HIS`a za 969 zł w komputroniku już nie ma więc jaką firmę, jaką wersję wybrać ? Może wybrać coś z iC albo vapor-x ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacko Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Dla posiadaczy Gigabyte 5870 ULTRA DURABLE dobra wiadomość - pojawił się bios F6_A z obsługą 2D. Klient zamówił tą kartę i prosił o test max OC, więc dam znać jak z biosem i OC z kolejnym egzemplarzem Gigabyte 5870 UD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Ponawiam moje pytanie z przed 2 stron. Jaką wersję hd5850 najbardziej opłaca się kupić ? HIS`a za 969 zł w komputroniku już nie ma więc jaką firmę, jaką wersję wybrać ? Może wybrać coś z iC albo vapor-x ? Szczerze polecam wersje Vapor-X , moj radek podczas giercowania w BC2 i Crysisa przy taktach 940/5200 osiaga max 55'c a cooler kreci sie maxymalnie na 50% w zamknietej budzie nie slyszalny , pewniakiem po niewielkim pobiciu napiecia karta z tym chlodzeniem osiagnie stabilne 1GHz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 przeciez w vapor x nie mozna podbijac napiecia? ty nie wiesz co kupujesz? wlasnie to jedyny i glowny misnus ktory dla mnie skresla vapora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Więc jaką wersję wziąć ? Z tego co wiem to napięcia można ustawiać w Asus`ie, brać ją ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 przeciez w vapor x nie mozna podbijac napiecia? ty nie wiesz co kupujesz? wlasnie to jedyny i glowny misnus ktory dla mnie skresla vapora Ale jak ktoś nie chce bardzo mocno kręcić, to Vapor styknie. @Mario2k Wszystko cacy chodzi? Nie ma problemu z trybem 2D? Będę montował kompa i poważnie zastanawiam się nad tym Vaporkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 przeciez w vapor x nie mozna podbijac napiecia? ty nie wiesz co kupujesz? wlasnie to jedyny i glowny misnus ktory dla mnie skresla vapora To pewna informacja ?? Poprzednio ktos mi napisal ze Vapor-X nei posiada trybu 2D ;) To pewna informacja ?? Poprzednio ktos mi napisal ze Vapor-X nie posiada trybu 2D ;) toms83 Tryb 2D dziala jak nalezy ,tylko przy urzywaniu AfterBurnera sa dziwne jaja czasami np. uzywam progsa : JDownloader i za kazym razem jak go odpalam Afterburner wrzuca mi tryb 3D :/ czy ktos wie jak sie tego pozbyc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacko Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Nie demonizowałbym możliwości zmiany napięcia jeśli chodzi o O/C. Dzisiaj przetestowałem kolejnego Gigabyte 5870 Ultra Durable (z biosem F6_A i obsługą 2D) oraz porównałem z dwoma kartami Asus 5870 Voltage Tweak. Gigabyte pracuje zauważalnie ciszej i temperatura max jaką osiągnąłem to 84 stopnie podczas gdy głośniejszy Asus bez problemu przekracza 90 stopni. Jeśli chodzi o O/C to Gigabyte osiągnął stabilne 935 MHZ (najlepszy egzemplarz z testowanych przeze mnie osiągnął okolice 950 MHZ) na rdzeniu, a Asusy odpowiednio 940 MHZ i 950 MHZ, ale przy napięciu 1,3V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Nie demonizowałbym możliwości zmiany napięcia jeśli chodzi o O/C. Dzisiaj przetestowałem kolejnego Gigabyte 5870 Ultra Durable (z biosem F6_A i obsługą 2D) oraz porównałem z dwoma kartami Asus 5870 Voltage Tweak. Gigabyte pracuje zauważalnie ciszej i temperatura max jaką osiągnąłem to 84 stopnie podczas gdy głośniejszy Asus bez problemu przekracza 90 stopni. Jeśli chodzi o O/C to Gigabyte osiągnął stabilne 935 MHZ (najlepszy egzemplarz z testowanych przeze mnie osiągnął okolice 950 MHZ) na rdzeniu, a Asusy odpowiednio 940 MHZ i 950 MHZ, ale przy napięciu 1,3V. Bez zmiany napiecia jestem ograniczony na GPU do 940MHz MSI Kombustor/Furmark oraz 950MHz w grach karta z tym chlodzeniem moze lekko pyknac 1GHz+ moze sie ktos orientuje czy zmiana biosu np od MSI moze pomoc mojemu radkowi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 (edytowane) Pokaż pcb , żeby było widać wszystkie elementy dokładnie lub podaj jaki masz pwm , który zarządza napięciem na gpu. Bo jak nie masz regulacji napiecia w amd tool czy jakoś to zwało i msi afterburner to karta nie jest referentem , także zmiana poprzez soft raczej jest wątpliwa. Edytowane 20 Kwietnia 2010 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacko Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Bez zmiany napiecia jestem ograniczony na GPU do 940MHz MSI Kombustor/Furmark oraz 950MHz w grach karta z tym chlodzeniem moze lekko pyknac 1GHz+ moze sie ktos orientuje czy zmiana biosu np od MSI moze pomoc mojemu radkowi ? Niekoniecznie zmiana napięcia pozwoliłaby na większy O/C, często sam chip jest ograniczony i napięcie nic tu nie pomoże bo artefaktami sypie powyżej pewnych wartości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Niekoniecznie zmiana napięcia pozwoliłaby na większy O/C, często sam chip jest ograniczony i napięcie nic tu nie pomoże bo artefaktami sypie powyżej pewnych wartości. Mu raczej tylko chodziło o to czy biosem moze przeskoczyć ograniczenia napięciowe i jest tak jak napisał sideband bez foty pcb nic niewiadomo. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 (edytowane) Pokaż pcb , żeby było widać wszystkie elementy dokładnie lub podaj jaki masz pwm , który zarządza napięciem na gpu. Bo jak nie masz regulacji napiecia w amd tool czy jakoś to zwało i msi afterburner to karta nie jest referentem , także zmiana poprzez soft raczej jest wątpliwa. Imageshack is down now fotka zrobiona phonem na szybko ale widac sekcje zasilania i 3/4 pcb Moje pytanie skoro to nie referencyjne pcb czy zmiana biosu bedzie bezpieczna i czy jest szansa ze z zmodowanym biosem podbije napiecie na gpu ? Edytowane 21 Kwietnia 2010 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 (edytowane) o ile wi:unsure:em to 2 x NIE... Edytowane 21 Kwietnia 2010 przez NuKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Sprawdzałem bios , niestety rbe to dosyć ułomny programik i nawet nie odczytuje tablicy napięć z biosu z tej karty. Także nic nie zdziałasz , ewentualnie możesz napisać do autora rbe może by zaktualizował programik. Odczytaj oznaczenia układu z dolnego prawego rogu(ten kwadratowy) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 (edytowane) Moje pytanie skoro to nie referencyjne pcb czy zmiana biosu bedzie bezpieczna i czy jest szansa ze z zmodowanym biosem podbije napiecie na gpu ? Ubijesz karte a napiecia nie zmienisz nigdy Napiecie zmienisz w wersji niereferencyjnej SOC badz w referencie ale nie w tym... Sory ale karta jest tansza od referenta a do tego ma chlodzenie lepsze wiec cos za cos... Marketingowy belkot na pudelku wprowadza w blad niestety... BTW nie mierzylem VGPU ale wydaje mi sie ze ma ciut mniejsze niz referent dlatego GIGASZROT tak sie szczyci tym nizszym poborem pradu ;) Edytowane 22 Kwietnia 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandit01 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Chce zakupić kartę graficzną jak w temacie. Zastanawiam się pomiędzy Gigabyte, a HIS z iCoolerem V.. HIS kosztuje 180zł mniej poza tym ma jakieś inne chłodzenie. Czym się różnią? Linki do kart: http://www.komputronik.pl/index.php/prod...CI_E_.html http://www.komputronik.pl/index.php/prod...ler_V.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Ubijesz karte a napiecia nie zmienisz nigdy Napiecie zmienisz w wersji niereferencyjnej SOC badz w referencie ale nie w tym... Sory ale karta jest tansza od referenta a do tego ma chlodzenie lepsze wiec cos za cos... Marketingowy belkot na pudelku wprowadza w blad niestety... BTW nie mierzylem VGPU ale wydaje mi sie ze ma ciut mniejsze niz referent dlatego GIGASZROT tak sie szczyci tym nizszym poborem pradu ;) To zes kolego dowalil do pieca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 A nie? Przyklad z AGITO - HIS, Sapphire, Asus, MSI sa drozsze. Na hurtowni tez widze ze Gigaszrot UD najtanszy... Moze miales na mysli referenta od Gigusia? ke? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...