ASSAMER Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Witam jako ze przestalem grac chce sprzedac to co mam czyli: am2 x2 3800 windsora + standardowe chlodzenie plyte dfi infinity am2 ram ddr2 ocz special ops 2x1 gb karte graficzna palit 9600gt sonic 512 256bit gddr 3 700/2000 hdmi display port dual dvi optical spdif zasilacz topower 400 p5 i chce kupic komputer ktory bede uzywal pod internet, muzyke film, bedzie mial 1 gb pamieci ram. i zlacze sata lub przejsciowke z ata na sata bo mam dysk sata i chce go zostawic. Chce zeby ten komputer mial zintegrowana grafike jesli nie to byle jaka stara sie wlozy. Tylko ze nie wiem na jaka platfome patrzec. Zeby procesor absorbowal mala pradu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Myśle, że do internetu masz całkiem optymalny zestaw. Częścią do wymiany, jeśli chcesz mieć ciszę i spokój jest grafika. GF 7300Gt jakiś pasywnie chłodzony będzie jak znalazł, a trochę PLN w kieszeni zostanie. Co do procesora i spółki : wiele za to nie dostaniesz, a 2 rdzenie w dzisiejszych czasach to wygodna rzecz (nie tylko do gier). pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 (edytowane) Chyba najlepiej będzie wziąć zestaw za 1000PLN i go jeszcze dopasować, bo np. dysk masz, ram do wymiany, a nad zasilaczem można by się jeszcze zastanowić, czy jest sens sprzedawać. EDIT: Fakt, Twój sprzęt w znacznej mierze też się do tego nadaje (po lekkich modyfikacjach), ale jak byś chciał coś nowego, to tak jak wyżej napisałem. Edytowane 21 Stycznia 2010 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASSAMER Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 (edytowane) Ja mysle o starcyh konstrukcjach wchodzi w to nawet sdram. Po prostu potrzebuje pieniedzy dodatkowo. Ps.Wiec pytanie brzmi jaki jest stary procesor w granicach 2000 mzh ktory pobiera mala pradu i jest tani . Ps. Sprzet w sygnaturce nie jest taki sam jak napisalem wyzej bo go nie zmienilem i jest stary a dawno na forum nie wchodzilem. Edytowane 21 Stycznia 2010 przez ASSAMER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 1GB ram sdram to może być problem. Na całej tej operacji najwięcej zarobi poczta, firma kurierska. Zostanie Ci parę groszy a będziesz miał znacznie słabszy sprzęt. Jeśli chodzi o ekonomię użytkowania to poszukaj czegoś na s.754. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwszy Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 wybrałbym którąś z tych konfiguracji http://www.allegro.pl/listing/search.php?c...amp;string=e620 zalety: lga775, ddr2, sata, pciex, zasilacz atx, winxp->opcja, cena imo nie ma sensu ładować $ w starszy sprzęt typu "sdram" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 (edytowane) http://www.allegro.pl/item884278088_twinte...wifi_250gb.html http://www.komputronik.pl/index.php/produc...X_10_K009_.html Malutkie, wydajne i prądu prawie nic nie zużywa, do tego ciche i do neta/biura/multimediów z fullhd włącznie idealne. A do dysku adapter/kieszeń na USB i zewnętrzny storage, odpinany gdy nie potrzebny. Edytowane 21 Stycznia 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 ... Po prostu potrzebuje pieniedzy dodatkowo. ... http://www.allegro.pl/item884278088_twinte...wifi_250gb.html http://www.komputronik.pl/index.php/produc...X_10_K009_.html Malutkie, wydajne i prądu prawie nic nie zużywa, do tego ciche i do neta/biura/multimediów z fullhd włącznie idealne. A do dysku adapter/kieszeń na USB i zewnętrzny storage, odpinany gdy nie potrzebny. Do tego to akurat będzie musiał dołożyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Ja mysle o starcyh konstrukcjach wchodzi w to nawet sdram. Po prostu potrzebuje pieniedzy dodatkowo. Ps.Wiec pytanie brzmi jaki jest stary procesor w granicach 2000 mzh ktory pobiera mala pradu i jest tani . Ps. Sprzet w sygnaturce nie jest taki sam jak napisalem wyzej bo go nie zmienilem i jest stary a dawno na forum nie wchodzilem. Jakiekolwiek manewry to będzie strata pieniędzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Intel Atom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Jeżeli chodzi o uzyskanie niższego poboru prądu jak najniższym kosztem to undervolting i underclocking procka + wymiana karty graficznej na coś z rodziny GF 7x00 (tj 7300/7600) i w razie co zjechanie z taktami i napięciem jak się da ... Inne wejście to wymiana procka na X2 3800+ wer. 35W tyle, że to już tanio nie będzie Reszty IMO nie warto ruszać bo to zarobisz na wymianie to zjedzą koszty przesyłki = kasy niewiele zostanie w kieszeni, a sprzęt będzie słabszy. Broń Boże nie kupuj w/w komputerów gotowców bo tam zjechać z napięciami i taktami raczej trudno - a tylko przy takiej zabawie uzyskasz znaczący spadek zużycia prądu i wydzielania ciepła... ATOM to IMO tez kiepski pomysł chyba, że mowa o dwurdzeniowym n330 na ION-ie, a to wyjdzie drożej niż weźmiesz $$$ za swój zestaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Atom wolny, nawet do www zawalonych badziewnym flashem. Również uważam, że niestety za dużo z tego nie wyciągniesz. Ale. Nie wiem po ile chodzą procek płyta i grafa, no i ewentualnie zasilacz (wygląda mi na bogaty). Można by to sprzedać i kupić celeronka 420-440 lub odpowiednik dwurdzeniowy e1200 + jakieś g31 i do tego jakiś przyjemny nowy fortron 300W. Podobny piec mam, a nawet dwa i całkiem ładnie to śmiga do wymienionych zastosowań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASSAMER Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Mi chodzi po prostu zeby zlozyc jakas marna maszyne zeby tylko dzialala ja chce miec slabszy komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 sdram Asus CUV4X-D 70 P3 1GHz x2 30 WD 80GB 70 2x256 PC133 22 R8500 64/128 35 FSP350MDN 50 =277+ogromne koszty przesyłek wg mnie bedziesz zalowal ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Jeśli chcesz odzyskać z tego kompa parę groszy to proponuję sprzedać grafikę i pamięć. Kupić cokolwiek na pci-e do 30zł oraz zapolować na jakąś kość 1GB lub 2x512MB w dobrej cenie. Wymiana mobo oraz cpu sprawi, jak mówiono - duży spadek komfortu użytkowania oraz koszty przesyłek. Wiem, że potrzeba kasy może skłonić człowieka do różnych decyzji. Zastanów się jednak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Mi chodzi po prostu zeby zlozyc jakas marna maszyne zeby tylko dzialala ja chce miec slabszy komputer.No to jedyne co Ciebie ratuje to wymiana całego zestawu na raz na słabszy z dopłatą, wtedy płacisz 1x koszty wysyłki. Dajesz odpowiednie ogłoszenie w dziale zamienię i ... czekasz na oferty. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 (edytowane) Albo kubić gotowy markowy komputer ze złączem sata na allegro. http://www.allegro.pl/item884480363_siemen...5g_desktop.html Zostawia sobie dysk i dvd, a reszte sprzedaje. chce kupic komputer ktory bede uzywal pod internet, muzyke filmTylko niech nikt nie kompromituje się mówiąc, że do powyższych celów będzie za słaby :lol: Edytowane 22 Stycznia 2010 przez Sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Dokładnie.Taki zestaw jest najbardziej ok.Mam coś podobnego tyle,że HP i z prockiem PIV Ht,śmiga aż miło :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Kumpel ma podobnego Della i nie narzeka . Komp naprawdę chodzi cicho a jest na P4. Wybierz jakiegokolwiek taniego a-branda na P4 ,wystarczy na pewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Ale w ogóle po co robić całą operacje, dopłacać żeby mieć słabszego??? I tak to nie jest jakaś super maszyna, wystarczy włączyć CNQ (o ile nie jest włączone) i ew zmienić grafike na jakąś pasywną i jest komp akurat do netu itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Ale w ogóle po co robić całą operacje, dopłacać żeby mieć słabszego??? I tak to nie jest jakaś super maszyna, wystarczy włączyć CNQ (o ile nie jest włączone) i ew zmienić grafike na jakąś pasywną i jest komp akurat do netu itp. Dokładnie. Kupić jakiegoś Radka X300 pasywnego i starczy. Z prockiem zjechać na powiedzmy 1,2GHz i 0,9V i komputer będzie pobierał max 50W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 S939 Zbuduj coś na s939... po prostu I skręć w dół komponenty ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Ja mysle o starcyh konstrukcjach wchodzi w to nawet sdram. Po prostu potrzebuje pieniedzy dodatkowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...