Skocz do zawartości
marco

Bezpieczne logowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku dni w celu podwyższenia bezpieczeństwa korzystania z forum wszystkie operacje logowania są domyślnie wykonywane w szyfrowanym połączeniu (dla zapewnienia maksymalnej wydajności szyfrowane są tylko wysyłane dane, tj. login i hasło, a nie sama strona zawierająca formularz).

Czy ktoś napotkał się z jakimiś problemami z tym związanymi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może nie wina przeglądarki, a jakichś specyficznych ustawień?

Jestem w domu permanentnie zalogowany na 2 maszynach (opera, opera + fox), w pracy działam głównie spod foxa, ale nigdy nie miałem problemów z zalogowaniem i trzymaniem sesji, nie licząc akcji z przechodzeniem forum -> portal -> forum. Tylko wtedy mnie wylogowuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla osób które były wylogowane przez błędne działanie portalu:

zmieniłem domenę ciastek zapisywanych przez Forum Dyskusyjne na forum.purepc.pl tak by błędnie działający Portal nie powodował ich nadpisywania które prowadziło do wylogowania z forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla osób które były wylogowane przez błędne działanie portalu:

zmieniłem domenę ciastek zapisywanych przez Forum Dyskusyjne na forum.purepc.pl tak by błędnie działający Portal nie powodował ich nadpisywania które prowadziło do wylogowania z forum.

Już nie wylogowuje mnie z forum. Dzięki, marco.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na forum jestem cały czas zalogowany ale nie mogę za chiny zalogować się na główną, cały czas zaznacza mi nick na czerwono.

Jaki to ma związek z:

1) Tematem tego forum (przypominam "O forum" a nie "O portalu")

2) Szyfrowanym logowaniem na forum

?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Informuje, że pojawił się nowy klucz, teraz już 2048 bitowy. nie powinno być żadnych problemów dla większości korzystających, chyba, że logujemy się wykorzystując jakieś egzotyczne, stare platformy mobilne typu symbian bądź windows mobile.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi