ziomss Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Witam, szukam komputera. Temat jest cały czas otwarty bo do kupna mam jeszcze miesiąc, myślałem nad jakimś sprzęcie na AMD. Za bardzo gry mnie nie interesują, ale chętnie sobie zagram w MW2 lub DiRT 2, w większość gier gram na konsoli, GTA IV mnie nie interesuje. A i komputer ma być w miarę wydajny w Photoshopie i Dreamweaverze. Jednak prosił bym o zestaw wydajny i w grach i w Photoshopie jak by to było możliwe. Cena. Najlepiej jak by były dwa zestawy. Jeden za 3000zł, drugi za 3200zł. Czemu ? No bo nie wiem czy uda mi się skądś załatwić te 200zł. Komputer mogę podkręcać, byle był stabilny, nie wywalał bluscreenów, errorów itp. Komputer będzie mi potrzebny do nauki. A i Windows 7 Home Premium + Obudowa Cooler Master Elite 334 w cenie muszą być. To taki Must Have. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zestawy komputerowe na Czerwiec 2010 | PurePC.pl moze to ale z inną grafa ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4KET Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Sapphire 5770 będzie odpowiedni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomss Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 (edytowane) Procesor: AMD Phenom II X6 1055T /2.8GHz, 125W, BOX, AM3/ 839 zł Płyta główna: AsRock M3A770DE /AMD 770, DDR3 1333/ 269 zł Pamięć RAM: GoodRam 4GB (2x2GB) 1333MHz CL9 399 zł Dysk twardy: Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 179 zł Karta graficzna: Asus Radeon HD5770 CuCore 1024MB DDR5 /128bit/ DVI/HDMI 669 zł Nagrywarka DVD: Samsung SH-S223C SATA (black) 99 zł Obudowa: Cooler Master Elite 334 (black) 159 zł Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 500W 279 zł System Operacyjny: Microsoft Windows 7 Home Premium OEM 64Bit 410 zł Całość: 3302zł. Myślę że za tą kwotę to porządny zestaw. A wy jak myślicie ? Panowie, nie wiecie jak to z naszą walutą, czy te części kiedyś stanieją? Edytowane 8 Czerwca 2010 przez ziomss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 Panowie, nie wiecie jak to z naszą walutą, czy te części kiedyś stanieją? Ano właśnie nie wiadomo... Na razie rynki robią w gacie, bo Węgrzy stwierdzili, że może się u nich powtórzyć grecki scenariusz... Ile potrwają te zawirowania - nie wiadomo. Zestaw w porządku, ale kto wie, ile będzie kosztował za ten miesiąc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szot69 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 Dreamweaver to na 1rdzeniowcu i 1gb ramu nie ma problemów A opłaca się to w 6 rdzeni pchać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomss Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 Mam dwa pytania. Czy M3A770DE obsłuży Phenoma X6? i czy warto dać 30zł więcej za 770 Extreme3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 (edytowane) A wy jak myślicie ? Panowie, nie wiecie jak to z naszą walutą, czy te części kiedyś stanieją? jak powołają szybko nowego prezesa NBP to powinno być lepiej z cenami bo złotówka się umocni. Edytowane 9 Czerwca 2010 przez olo21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomss Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 (edytowane) Odkopuje temat, komputer zamawiam w tym tygodniu, raczej zdecydowałem że komputer musi być do Photoshopa przede wszystkim, gry swoją drogą. Zestaw kupuję w ram.net.pl, ze względów na cenę. Zastanawiam się nad takim configiem: Procesor: AMD Phenom X6 1055T Mobo: Płyta główna Asrock 880GXH/USB3 AMD Socket AM3 Ram: Goodram DDR3 1333Mhz 4GB CL9 GPU: Gigabyte GeForce GTX460 OC 1GB DDR5/256b D/H PCI-E Zasilacz: OCZ ModXStream 500W Obudowa: Coolermaster CM-690 Napęd: Samsung DVD z Lightscribe Dysk: Samsung 500GB F3 System: Windows 7 Home Premium 64Bit. Chłodzenie na razie boxowe, no i tam pasta do tego, razem wyszło ok. 3350zł. Zastanawiam się również nad intelem ale i5 750 mnie nie interesuje, raczej Xeon X3440, ciekawi mnie czy dało by rade złożyć coś na tym xeonie z GTX460 do 3400zł. Tylko sprawa ma się tak że na razie brał bym to z integrą, kartę kupie za miesiąc. SLI ani CF mnie nie interesuje. Edytowane 6 Sierpnia 2010 przez ziomss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frozenpl Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam Co do Twojego zestawu, nic nie zmieniaj tylko zamawiaj bo x3440 z GTX 460 nie złożysz do takiej kwoty, poza tym lepiej mieć 6rdzeni/6wątków niż 4rdzenie/8wątków nie sądzisz ? :) Jedyne co od Intela mógłbyś brać pod uwagę to i5 750/x3430 bo są w cenie x6, tylko wtedy masz ~300zł na płytę główną LGA1156 co jest (przynajmniej w moim odczuciu) mało :P + kup sobie Arctic Silver 5, zawsze się przyda a wydatek 20zł Edytowane 6 Sierpnia 2010 przez frozenpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomss Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 frozenpl dzięki! tak myślałem że nic nie złoże... no ale ok, ja myślałem że 4/8 rdzenie/wątki są lepsze od 6/6 ale podobno mocno ten Phenom mocno odbiega od konkurencji? Co do pasty biorę Zalmana STG-1 ze względu na pędzelek i dosyć prosty montaż pasty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 jak to nie złoży do 3400zł xenona z GTX 460 ? zestaw za 3700zł tylko zmieniona grafa z 5850 na GTX460 Procesor : Intel Xeon X3440 - 849 zł Chłodzenie Procesora : Zalman CNPS 10X Flex - 139 zł + SilentiumPC Zephyr 120 - 20 zł Płyta Główna : Asus P7P55D-E - 535 zł RAM : A-Data 2x2GB 2000MHZ Gaming - 430 zł Karta Graficzna : Gigabyte GeForce GTX460 1GB - 830 zł Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 500W - 290 zł HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F3 - 165 zł Napęd : Samsung SH-223L SATA Lightscribe - 99 złł RAZEM : 3357 zł (www.esc.pl) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frozenpl Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 (edytowane) Powiem tak - X6 do zastosowań bardziej profesjonalnych nada się znacznie lepiej od i5 750/x3430 gdyż tam moc 6 rdzeni zostanie spożytkowana (tworzenie grafiki 3d, obróbka video itd). Jednak na dziś dzień gdybyś zestawił 1055T @ 4GHz vs i5 750 @ 4GHz to praktycznie w każdej grze Intel by wygrał, czasami o 5fpsów czasami o 20fpsów (to samo dotyczy wszelkiego rodzaju benchmarków). Pocieszające jest jednak to że ta różnica z biegiem czasu zacznie się zmniejszać bo gry będą coraz lepiej wykorzystywały moc 6 rdzeni :) @ orlontko wiesz bez windowsa i obudowy to da radę ale mało praktycznie ;) Słuchaj na upartego można tylko trzeba wtedy szukać oszczędności w innych częściach (czy to mniej ramu, czy to słabsza płyta główna), moim zdaniem nie warto... Edytowane 6 Sierpnia 2010 przez frozenpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Słuchaj na upartego można tylko trzeba wtedy szukać oszczędności w innych częściach (czy to mniej ramu, czy to słabsza płyta główna), moim zdaniem nie warto... Mniej RAM niż 4 GB to nie bardzo ;) ps. swoją drogą ponad 2 lata temu kupiłem pamięci (2x2GB) znacznie taniej niż są obecnie - postęp się cofa [: (wziąłem pod uwagę różnice w kursach walut) ps2. procesory też kicha ... za te same pieniądze co 3 lata temu kupiłem CPU nie kupię dzisiaj nawet 2x szybszego ... a jakiś "MUR :wink2: " niby rzekła że co 18 miesięcy coś się tam podwaja /2x tanieje ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 fakt pominąłem sys i budę ale dałem go po to aby autor wiedział ze można złożyć do tej kwoty kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomss Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 AMD Bardziej jest przyszłościowy z tego co widzę i taki ma być, kupuję komputer w którym maksymalnie za półtora roku będę mógł dodać nową grafikę i może więcej ramu, nic więcej, chcę komputer przyszłościowy i tyle. Więcej chyba nie mam tutaj do dodania dziękuje wszystkim za pomoc. Pozdrawiam, Temat do usunięcia/zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...