Gość Harry Lloyd Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 jak mam być szczery, to skoro u nich nie można podawać linków do polskich portali, to ja bym nie rozsiewał ich po innych portalach. Jak dla mnie to jest link do kolejnych informacji ciekawych dla nas, a nie reklama serwisu. I tak każdy go zna, a nie koniecznie go czyta. @zaodrze W tym artykule texel fillrate wskazuje na 64 TMU. Więc jak jest faktycznie? Fail jeśli by to miał być GF100 z samymi optymalizacjami w poborze prądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 bzzzzzz Uważam, że nie ma sensu walczyć z 'konkurencją'. To, że oni mają filozofię taką a nie inna to nie znaczy, że musimy ją popierać i powielać. Jeżeli mają treści warte uwagi to im więcej ludzi je przeczyta tym lepiej dla całej społeczności entuzjastów elektroniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 A ja zamieniam swoja 480-tke na 580. Mam nadzieje ze sie zalapie jakos na ta karte w pierwszwym wypuscie 2500 sztuk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 A nie ma to kosztować koło 500 euro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 IN4.pl - Kolejne zdjęcia GeForce GTX 580 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 jak mam być szczery, to skoro u nich nie można podawać linków do polskich portali, to ja bym nie rozsiewał ich po innych portalach. [offtop] Podałem jedynie link do informacji związanych z tym tematem. Po za tym nie zamierzam ich 'promować' na żadnych stronach, bo dla mnie to tylko wylęgarnia dzieci emo i trolli internetowych. [/offtop] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 ASUS potwierdza specyfikację GeForce GTX 580. : NVISION.pl GeForce GTX 580 od Inno3D za 599 dolarów - TwojePC.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Fail? Ktoś kupi pojedynczą kartę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Lysyn już zapowiedział. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Zaryzykował bym stwierdzenie że zrobił to nie znając ceny, bo tylko osoby używające pieniędzy jako papieru toaletowego to kupią. Straszne pośmiewisko sie robi, większośc gier z konsolową grafiką a ceny sprzętu z kosmosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 NVIDIA GeForce GTX 580 Benchmark Charts Leaked by VR-Zone.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludovic Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 Zaryzykował bym stwierdzenie że zrobił to nie znając ceny, bo tylko osoby używające pieniędzy jako papieru toaletowego to kupią. Straszne pośmiewisko sie robi, większośc gier z konsolową grafiką a ceny sprzętu z kosmosu. Do większości tych gier starcza dalej 8800GT, taki GTX460 za 500zł to już wypas do takich gier. GTX580 ma być dla entuzjastów a nie dla ludzi którzy chcą wydać rozsądnie pieniądze (wydajność/cena). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 (edytowane) GTX580 ma być dla entuzjastów a nie dla ludzi którzy chcą wydać rozsądnie pieniądze (wydajność/cena). Proste... Stac kogos na GTX480, to i stac na GTX580 ;) Znam goscia ktory w momencie premiery GTX260 kupil 2 sztuki a odpalil na nich max Sapera z Windowsa bo w gry nie gra a sprzet lubi miec Harry a Ty z tego co widze masz w kompie HD 5450... Smiem stwierdzic juz po raz kolejny ze najbardziej narzekaja/placza Ci ktorzy w reku nigdy nie mieli... ;) I tak nie kupisz takiej karty bo uwazasz ze to nierozsadny zakup to po co tak plakac? :) Widzialem juz komentarze ludzi, ze GTX480 to padaka itp... Jak mozna tak pisac nie majac z dana karta do czynienia? Mam u siebie GTX480, mialem rowniez 5970 i nigdy bym tak nie powiedzial bo okazalo sie ze to fajne karcioszki. 480 sie dosc mocno grzeje bo jest najwydajniejsza, to ma takie prawo 580 tez sie bedzie grzac i ci co zakupia plakac z tego powodu nie beda - zmienia chlodzenie, niektorzy nie zmienia chlodzenia bo beda chcieli zostac przy stockowym. Dla mnie to bardzo dobry/fajny sprzet. Dobra wentylacja w budzie i jest git Edytowane 5 Listopada 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 I co z tym calym TMU ? Zostaje 64 czy bedzie 128 ? Ciekawe czy nibitor lub fbe beda czytac bios karty ? Taka 580-ka miala by u mnie jak u Pana Boga za piecem :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 Mnie najbardziej interesuja bloczki do 580. Czy beda pasowaly od 480-tki a jak nie to czy szybko wyjda. Juz mam zamowiona wstepnie karte ale bez bloczka nie bede bral. Nie po to skladalem wc zeby teraz na ac jechac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 Na pewno sie pokaza, kwestia czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2010 Bloki wyjdą ,a evga pewnie wypuści wersje z blokiem. Nawet nie zdążyłem sprawdzić moich 480tek a już nowe na horyzoncie. Za dużo zabawy z wc i sprzęt się kurzy. Ale nie wymienię na 580tki. Ludzie narzekają że się grzeje a i tak większość ich posiadaczy ma je zwodowane ,po za tym wypowiedzi typu zakup dla ludzi którzy używają pieniądza jak papieru toaletowego jest z deka nie na miejscu. Jedni wydają kase na picie i balowanie a inny odłoży na kartę ,lub jak ma kase to sobie kupi bo lubi mieć dobry sprzęt ,lub bawi się w jakieś benche itp. Sporo ludzi po prostu chce mieć sprzęt z górnej półki. Zobaczmy co to za potworek będzie. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piospi Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2010 Duża jest możliwość, że bloki od 480tki będzie pasować do 580 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2010 Bloki wyjdą ,a evga pewnie wypuści wersje z blokiem. Nawet nie zdążyłem sprawdzić moich 480tek a już nowe na horyzoncie. Za dużo zabawy z wc i sprzęt się kurzy. Ale nie wymienię na 580tki. Ludzie narzekają że się grzeje a i tak większość ich posiadaczy ma je zwodowane ,po za tym wypowiedzi typu zakup dla ludzi którzy używają pieniądza jak papieru toaletowego jest z deka nie na miejscu. Jedni wydają kase na picie i balowanie a inny odłoży na kartę ,lub jak ma kase to sobie kupi bo lubi mieć dobry sprzęt ,lub bawi się w jakieś benche itp. Sporo ludzi po prostu chce mieć sprzęt z górnej półki. Zobaczmy co to za potworek będzie. Ja też lubie sprzęcik, ale wydanie 500 euro na pojedyncza karte mija sie z celem, i o to mi chodziło. Mozna je kupić do SLI jak ktoś chce mieć max wydajność, ale pojedyncza będzie beznadziejnym rozwiązaniem, zwłaszcza jak wyjdą niższe modele. Topowe karty były fajne dopóki nie zaczeły przekraczać 200 W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 (edytowane) GeForce GTX 580 Cooling Solution Detailed to Public | techPowerUp http://pclab.pl/news43794.html Edytowane 8 Listopada 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 (edytowane) Ciekawe te chlodzenie. Znaczy z dolu ma byc wytwarzana para i nawilzac finy radiatora ? Ciekawe :unsure: :unsure: EDIT: Nie no, wyglada na to, ze nie bedzie rurek heat-pipe, tylko komora z jakas ciecza i z tej komory wychodza finy wydalajace cieplo z chlodzenia :rolleyes: Edytowane 8 Listopada 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 GTX 580 listed for 399 pounds Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael86 Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 jutro chyba premiera GTX580?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 NVIDIA GeForce GTX 580 1536 MB Review - Page 5/31 | techPowerUp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 (edytowane) OWNED! Niezła ta karciocha :-) Edytowane 8 Listopada 2010 przez majk3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 I jesli cena £400 jest prawda, to nawet nie najgorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Limiter poboru prądu jest ciekawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Jeśli cena którą podał techpowerup jest prawdziwa 500$ to karcioszka będzie warta swojej ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 evga za 1799 w komputronie stoi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...