RaV[666] Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Aż takiego ciach!a to sie nie spodziewalem. Po doliczeniu podatku od bycia europejczykiem wychodzi 640zl za 6850 i 850 za 6870. A ceny zawyzone od 100 do 500zl.A niech im w gardle te karty stana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Spokojnie, jak AMD wyśle dość towaru do hurtowni i kart będzie więcej niż "napalonych kupujących", to ceny spadną. To przecież nie pierwsza premiera, wiadomo jak to na początku jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Spokojnie, jak AMD wyśle dość towaru do hurtowni i kart będzie więcej niż "napalonych kupujących", to ceny spadną. To przecież nie pierwsza premiera, wiadomo jak to na początku jest. ceny takich 5850 i 5870 nei spadły praktycznie wcale prze 8-9 miesięcy od premiery. Nie był bym więc aż takim optymistą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Wtedy, z tego co pamiętam, był problem z uzyskiem bo 40 nm było niedopracowane, ponadto TSMC produkowało za mało wafli by zaspokoić potrzeby - teraz tego problemu nie ma, więc dostępność będzie szybciej osiągnięta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 (edytowane) ceny takich 5850 i 5870 nei spadły praktycznie wcale prze 8-9 miesięcy od premiery. Nie był bym więc aż takim optymistą ;) poprostu chłopaki muszą ochłonąć w dystrybucji bo kart jest sporo, może do was troszkę z opoznieniem doszły ale nie ma takiej sytuacji jak z HD5xxx,.Chcą zarobić i tyle. A to dla tych co się napalili na MLAA, lepiej sobie darować AA-8x dlatego bo fps jest wyższy nawet z taką próbką MLAA 143 fps nie patrzeć jaki jest na sc popatrzcie na drzewo po prawej,barierkę,napis, można tak wymieniać i wymieniać :lol2: :lol2: MLAA w takiej postaci to jest żart a nie dodatek,więcej już nie robie bo jest to strata czasu, za to powinni dopłacać przy sprawdzaniu extra $$$ Edytowane 31 Października 2010 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Akurat drzewo to mi się podoba jak po tym wygląda :) mniej wyraziste ale nie poszarpane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 A czym robisz screena? Bo ponoć softem typu Fraps sie nie da. A ten MLAA ma przede wszystkim działac lepiej w wysokich rozdziałkach. W niskich jest ładny statyczny obraz, ale słaby ruchomy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardianz Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 za to liny widoczne w prawym i lewym górnym rogu wyglądają jak liny a nie poszarpane kawałki czegoś :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 (edytowane) A czym robisz screena? Bo ponoć softem typu Fraps sie nie da. A ten MLAA ma przede wszystkim działac lepiej w wysokich rozdziałkach. W niskich jest ładny statyczny obraz, ale słaby ruchomy. mlla.exe i są też inne sposoby by to zrobić MLAA to filtr i rozdzielczość nie ma nic do tego PS. jak ktoś z przyszłych nabywców 6870 liczy na wysokie OC to niech zapomni o tym nawet po zwiększeniu V skalowanie powyżej 1000Mhz jest masakryczne. Edytowane 2 Listopada 2010 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Niektórzy twierdzą co innego o wpływie rozdziałki - God of War AA coming to PC/360? - Page 1 | DigitalFoundry | Eurogamer.net A kojarzysz opcję Definition w GTA IV? To też jest filtr, i im wyższa rozdziałka tym mniej rozmyty jest obraz, w 2720x1536 ten filtr działa już świetnie, w Full HD można go przełknąć (szczególnie wersje z TBoGT bo jest słabsza), ale w niższych rozdziałkach nie da sie na to patrzeć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 (edytowane) Niektórzy twierdzą co innego o wpływie rozdziałki - God of War AA coming to PC/360? - Page 1 | DigitalFoundry | Eurogamer.net A kojarzysz opcję Definition w GTA IV? To też jest filtr, i im wyższa rozdziałka tym mniej rozmyty jest obraz, w 2720x1536 ten filtr działa już świetnie, w Full HD można go przełknąć (szczególnie wersje z TBoGT bo jest słabsza), ale w niższych rozdziałkach nie da sie na to patrzeć. to co masz w God of War a to co wmasz poprzez CCC to nie porównuj bo nie ma to najmniejszego sensu,tam to jest wbudowane w engine gry a nie filtr zle wyłapujący na dzień dzisiejszy. Edytowane 2 Listopada 2010 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Przeczytałeś chociaż to? Bo wygląda jakbys zerknał na tytuł. What this demonstrates fairly clearly is that the AMD implementation isn't really good enough for use on console, where the available 720p resolution simply isn't high enough to produce visually pleasing effects. It could perhaps be deployed on certain games though - The Saboteur, for example, might not be using pure MLAA, but the visual drawbacks are very similar, and it still looks pretty decent. However, with AMD only officially supporting its new high-end HD 6850 and 6870 graphics cards, it's highly unlikely that you'll be using a resolution as low as 720p. So, let's run the same series of clips at 1080p. So we can stream them we're clipping the image to fit within our 720p player but still running at 1:1 per pixel, and it's clear that while a good deal of blur is added to the image overall, the negative elements of the MLAA are not so apparent. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 (edytowane) moge ci wstawić 1920x1200 i efekt będzie ten sam co wyżej podałem, nie działa to jak powinno na razie.A papke marketingową można sobie wsadzić. W takiej postaci to nigdy nie będzie pracowało jak powinno bo trzeba było by z każdym wydawcą gier wspólpracować lub profile udostępniać z CCC. Edytowane 2 Listopada 2010 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Screenshoty mnie nie interesuję. Możesz mi nagrac filmik i skompresować z wysokim bitrate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 (edytowane) Screenshoty mnie nie interesuję. Możesz mi nagrac filmik i skompresować z wysokim bitrate. a :banana: też zrobić narzędzia masz do tego dane by sc zrobić, w oknie jak uruchomisz to głupi prinscn robi robotę, specjalnie dla ciebie będę 150MB wrzucał na serwer i czekał aż się wgra, opanuj się trochę Czego sam się nie przekonasz masz kartę z serii 5xxx to możesz sam odpalić a nie prosić się o filmik wtedy zainteresowanie już spadnie. Edytowane 3 Listopada 2010 przez Maxforce 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 IMO nie ma się co jarać statecznym obrazkiem i z lupą porównywać szczegóły. To już podchodzi pod jakieś zboczenie jeśli nie gorzej. Chyba niektórzy zapominają po co się gra w gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Niestety nie moge sprawdzić, bo nie moge zainstalować żadnych hotfiksów o czym pisałem w temacie o 5000. Instalator twierdzi że mam najnowszą wersję gdy instaluje je na 10.10, a jeśli na czysto to wcale nie ma do wyboru sterownika na liście. Zainstalowałem samo CCC z nowych paczek, ale żaden z trików nie odblokował MLAA więc nowszy sterownik też musi być potrzebny, albo po prostu te triki działają tylko na 5800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 1200MHz na rdzeniu Niby na powietrzu ale temp otoczenia 5st! :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 A realia domowe są takie że 6870 to najgorsza karta do OC w ostatnich 5 latach, bez majstrowania lub ustawiania wentyla bardzo wysoko. Mowa o pełnej stabilności a nie markach i benczach. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzi3ciak Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2010 Jak sądzicie czy to dobra cena i w szczególności ten model MSI 6850? Nigdzie jeszcze tej karty nie widziałem. Balta Online - Karty graficzne PCI-Express: ATI Radeon HD 6850 1GB HDMI&DualDVI DisplayPort MSI ( msi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2010 W tej cenie jak najbardziej oplacalna ;) Tu masz test jej MSI Radeon HD 6850 review Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2010 Jak sądzicie czy to dobra cena i w szczególności ten model MSI 6850? Nigdzie jeszcze tej karty nie widziałem. Balta Online - Karty graficzne PCI-Express: ATI Radeon HD 6850 1GB HDMI&DualDVI DisplayPort MSI ( msi) Cena dobra tylko, że tych kart w sklepach nie ma. Zapewne jak będą to e 150zł w górę pójdzie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2010 Dam Ci znać bo ja tam właśnie wczoraj zamówiłem i ciekawe czy Mi uda kupić za magiczne 600zł w ciągu tygodnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzi3ciak Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 (edytowane) heh, chyba się pojawiły bo już cena 629zl jedyny in plus to to, że wysyłkę mają za free za takie kwoty, ale nie wiem czy dobrze wyczytałem. Mimo wszystko powyżej 600zł nie dam dla zasady :] ...test tego modelu bardzo motywujący do zakupu :] Edytowane 8 Listopada 2010 przez dzi3ciak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macias666 Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 (edytowane) Wiecie moze czy juz sa dostepne ? zamowilem dzisiaj 6870 za 829zl , ale jeszcze zamowienie nie jest potwierdzne. Edit: wlasnie dostalem telefon od Balty , karty beda dostepne w przeciagu 2-3 tygodni. Edytowane 8 Listopada 2010 przez Macias666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 http://www.anandtech.com/show/4002/amd-radeon-hd-6850-overclocking-roundup-asus-xfx-msi/7 MSI słabo wypada w kwestii głośności, ASUS zdecydowanie wygrywa, a kręci się tak samo. CrossFire z ASUS-ów to chyba fajny duet, jak ceny będa normalne, a same karty dostępne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 Sapphire zapowiedział 6870 z autorskim chłodzeniem. Pewnie Toxic albo Vapor-X. Dokładna data nie znana, ale ma to nastąpić "wkrótce". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bifo2000 Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 Witam, zadzwonił do mnie gościu z sklepu MSI Polska (Balta.pl) z informacją o dostępności, a raczej niedostępności grafiki MSI 6850. Grafika w sprzedaży będzie dopiero za 2-3 tygodnie!! Więc cena 629 złocisza jest zwykłą marketingową zagrywką, mającą na celu zainteresowanie klienteli sklepem Balta. :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snail Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 gdyby mieli to wystawiliby na allegro jak inne ich karty i po 700 stów by zeszły bez problemu, nawet się nie zastanawiałem czy zwracać na nich uwagę bo co to za sklep jak nie ma informacji o dostępności to zwykłe naciąganie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 Pomyslal juz ktos zeby zalozyc temat o nowych radkach 69xx ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...