Skocz do zawartości
Dziobak

World of Tanks - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

No ja chyba wroce do tygryska i pobawie sie w Tiger2 i E-75...

Jakos tak nabralem ochoty po kilku gierkach... Widze ze E-75 dalej potrafi nabroic...

E-75 jest miodne mam od wczoraj, co prawda tylko dwie bitwy ale IMO lepsze od IS-4. Po zakupie KONIECZNIE należy zamontować radio, działo z KT (druga 10,5) i drugi silnik. Inaczej E-75 będzie najwolniejszym pojazdem w grze i w dodatku bezbronnym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E-75 (i reszta niemców + parę amerykańskich też) ma jedną fajną rzecz, której mogą pozazdrościć sowieckie wehikuły. Przeciwbieżne gąsienice - przydatne to jak diabli i już nieraz mi uratowało skórę.

Jeździłem IS-em, to przy zawracaniu parę razy oberwałem, bo musiałem wyjechać zza osłony, żeby zawrócić. Niemcem nie ma na to szans - stoisz i się obracasz... a nieogarnięty przeciwnik nawet nie wie, że ustawiłeś się do niego przodem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja za przegraną M41 zbieram niecałe 100expa ;P Co narzekasz? :D

Czy tylko ja mam mega spadek FPS na Crabowym modzie? Już nawet nie tyle drop fps co zacinki nano-sekundowe. Wiecie na pewno co mam na myśli ;-) Wywalę te grafiki map, może to to.

Właśnie przywaliłem ze 100m T34-85 w tył/bok M41...."podobało się? mam więcej" a obrażeń 0.... :mur:

Edytowane przez Havoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 bitwy IS'em - 4 przegrane - 750 + 850 + 820 + 950 expa

nienawidze randomowych kretynizmów. odechciewa się po pół godzinie gry :/

Chrzest bojowy:

DefeatBattle: Karelia 10 kwietnia 2012 19:45:03Vehicle: IS-3Experience received: 183Credits received: 5 048
DefeatBattle: Live Oaks 10 kwietnia 2012 19:34:01Vehicle: IS-3Experience received: 281Credits received: 16 002
DefeatBattle: Cliff 10 kwietnia 2012 19:08:00Vehicle: IS-3Experience received: 132Credits received: 9 201
ISem miałem lepszy start. Droga do bl-9 to będzie droga przez mękę <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja za przegraną M41 zbieram niecałe 100expa ;P Co narzekasz? :D

Czy tylko ja mam mega spadek FPS na Crabowym modzie? Już nawet nie tyle drop fps co zacinki nano-sekundowe. Wiecie na pewno co mam na myśli ;-) Wywalę te grafiki map, może to to.

nie no chodzi tu tylko i wyłącznie o porównanie mojego dmg w bitwie, bo za dmg jest exp.. a dmg całego mojego teamu :(

@m4r

nieźle :D

"nerwice

u

siebie

- wyczuwam."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem tego - jedziemy we dwóch (ogarniających w miarę), rozwalamy na spółkę kolesia i zabieramy się za drugiego, po czym wypada na nas 3/4 przeciwnego teamu. A od naszych zero pomocy.

W pierwszej bitwie IS-3 miałem akcję - wpadamy z 4502a do miasta na live oaks, łoimy KW-5, po czym wypada na nas zerg w postaci 2 ferdynandów z trollgunami supportowanych przez T28. Zgarnąłem dwa strzały od ferdków jak się chowałem, po czym dobił mnie jakiś pryszcz, bo zostało 17hp. Druga salwa zdjęła VK. W momencie zobaczenia na mapce Ferdków od razu poprosiłem o pomoc. I co? T34 stał za jakimś domem niedaleko bazy, skąd ostrzeliwał bezsensownie jakieś coś (po czym rozniosła go artyleria), a medy czekały obok aż nas rozwalą, zamiast strzelać w zadki ferdynandów.

Dobrze, że mam do bani ping w tej chwili, to sobie zrobię chwilę przerwy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za....Malinówka...cały team w bazie. MM zrobił mi prezent i byłem na czele stawki. Po przeciwnej stronie Tiger, KW-1S i niżej, więc bez strachu specjalnego. Lece na górkę, ale po swojemu, jak już zabiłem zwisającego z góry jakiegoś TD ruszyłem dalej, za mną PZIII czy jak to się zwie. Wyglądało z początku na coś dobrego, myślę sobie mały szybki (w porównaniu do nas, dużych HT) to mi wyjedzie, wyszuka i się schowa. A ten gnój mi na silniku siedzi cały czas...dobra walić go myślę. Lecim(y) tak dalej w "arty las". Jedna, druga, pomiędzy pare shootów w Tigera i resztę kampujących w bazie. No ale sam nie pozostałem bez dziury w wieży. Warto wspomnieć że to arty party było, u nas 4 u nich 3. Załatwiłem 2 a trzecia, mimo że na widoku, została do końca przy życiu. Mnie wykończyli w końcu. A KV który po 2 minutach (sic!) dojechał prawie do mojego cmentarza, stał i walił z 400m w Tigera, mając na wprost siebie wroga który spokojnie zza krzaka go kosił. Mimo mojego ctrl+klik co sekundę i krzyków na chat, ten "ogarnięty" gracz wolał się tą małą lufą w snajpera bawić.

Zabawa zakończyła się alt+f4. nawet nie mam nerwa patrzeć czy jakimś cudem wygrali to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinny być specjalne odznaczenia:

- "medal Zadupnikova" - dla nooba siedzącego za tobą

- "odznaczenie Strażnika miejskiego" - za blokowanie jak się chowasz

- "medal Pinky'ego" - za totalny brak mózgu.

Odznaczenia powinien przydzielać admin po zerknięciu w log bitwy, a następnie poprzeć banem.

a jak losowania na is3? :D bo w sumie mi brakuje tylko kredek do kupna?! :)

Jak każdy 8 tier. Dopiero zacząłem, więc zgodnie z dewizą matchmakera jeszcze jestem w topie. Niedługo pewnie trafię na IX i X tiery, ale pewnie nie dzisiaj - ping mi się popsuł jak latałem na T34 i nie chcę bezczynnie stać i udawać że gram, więc odpuściłem. Może później.

Aha, dla tych, którzy cisną twardo do IS-4 mała rada "zarobkowa". Mam taki (imo fajny) system:

- wybierasz dwa czołgi - expiony i zarobkowy (dla mnie obecnie IS-3 i T34)

{pętla start}

- latasz jednym czołgiem

- do momentu aż cię zdejmą

- po czym wsiadasz w drugi

- latasz drugim...

{pętla end}

Bez stresu zrobiłem IS-3 w ten sposób. W międzyczasie jeszcze pograliśmy z kumplem na M103 i ósmych tierach przez kawałek soboty.

I tak mi się wydaje, że tym sposobem zrobię IS-4 praktycznie w tym samym momencie kasę i exp... o ile zdążę. Kto nie ma czołgu premium, będzie musiał pewnie jeszcze z bańkę kredek dojeździć, ale to zawsze mniej, a i monotonia się tak nie rzuca na musk.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem ile dzisiaj przegrzewam bitew GWPantherą ale będzie ich chyba już 10. A ja chciałem tylko zgarnąć exp x2. ehhhhhhh

Po dzisiejszym dniu 20k w plecy. Na pociski poszło lekko 100k.

No wygrana po jakichś 15 walkach.

BTW. Z nudów sprawdzałem w jednej walce i okazał się z grajac arty można się samemu zniszczyć :P Zeby był ośmiesznie była to bitwa ktorą nasza drużyna wygrała.

Edytowane przez tom256

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak każdy 8 tier. Dopiero zacząłem, więc zgodnie z dewizą matchmakera jeszcze jestem w topie

Ta funkcjonalność nie działa od bardzo dawna, masz farta po prostu ;)

@ruskie czołgi - zwracam honor, faktycznie nie obracają się idealnie w miejscu. Nie zwróciłem nigdy na to uwagi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś same pustaki grają..... mam dziś dość

kiedyś lubiłem być na pierwszym miejscu w stawce, teraz wiem że jak tak będzie to przegrywam, bo same debile ze mną graja :lol:

zresztą co się dziwić, kogoś reakcja jak zniszczyłem lecącego t-50 - 'wow!' :lol:

Edytowane przez dzik86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i tak, ale fakt faktem - dopiero w szóstej bitwie miałem jednego IS-4.

Victory!Battle: Komarin 10 kwietnia 2012 21:49:37Vehicle: T34Experience received: 1 203Credits received: 87 403
Jak by to powiedzieć... komarin, z artylerią pokroju su-5(u nich)/grille(u nas), ja broniłem bazy i spotowałem... Trup w naszej bazie słał się gęsto, a po odebraniu mi HE całych 50 hp najzwyczajniej w świecie odpuścili :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja póki co na IS 3 mam najlepsze wyniki. 356 bitew za mną, z czego około 100 z działem od IS, bez gąsek i silnika, ale zrobiłem upgrade wszystkiego po tym jak nie mogłem gw panthery objechać dookoła skałki :/

Kwestia upodobań oczywiście, ale chyba IS 3 to najlepszy tier 8, KT też grało się całkiem całkiem, ale trochę wolny imo, IS 3 to już można się bawić w partyzanta (37km/h), tylko trochę wolno przeładowuje i czasem mało celny, ale nie można mieć wszystkiego ;)

Co do losowań, to albo mam farta, albo po prostu MM jest dobry dla IS 3, jestem przeważnie na górze tabeli, od czasu do czasu 2-3 9 tierowe, rzadko kiedy 10 tier sie trafi. Dla porównania T32 przed patchem to miał przesr..ne, non stop 10 tier, po 4 9 tiery, max 3/10 bitew na górze tabeli.

pzd

...i jak z tymi promo kodami ??? dajcie cynk na coś, potrzeba miejsca w garażu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Is-3 zły? Na nim mam chyba najlepsze wyniki ilość bitew ok. 340 win ratio sporo ponad połowę, Co do celności to chyba 83% :blink: maksymalny exp bez dubli i premek ponad 2200.

I napawdę szkoda mi go było sprzedawać aby uzyskać kasę na is4. A najlepsze jest to że bl-9 zalożyłem na samym końcu, po wszystkich tych gąskach i silnikach.

Przedewszystkim się boję że czwórką nie będze się grało tak przyjemnie jak trójeczką :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi