Banzai Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 (edytowane) Kamikaze dostaje się jak staranujesz tier wyżej, IS4=E75 Przy okazji, Is'em 4 już przegoniłem KW pod względem zniszczonych czołgów na bitwę, mimo iż długo ładuje to 655 zniszczonych na 341 bitew. Edytowane 12 Września 2011 przez Banzai Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymej Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 (edytowane) Ciekawą "bitwę" miałem dzisiaj. Prokhorovka, VK3002DB, najniższy tier (poza artą). Pierwsza minuta minęła, dzwonek do drzwi. Szybka decyzja, tempomat na maksa i przez środek mapy. Efekt? Wygrana, 0 wystrzelonych pocisków, 6 wykrytych, 600 expa bez premium. Edytowane 12 Września 2011 przez tymej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo94 Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 Miałem tak samo tzn. na kompie nie miałem konturów, a na lapku miałem, okazało się, że w ustawieniach Catalyst Control Center, gdzieś to jest w tym temacie napisane. Dzięki, pomogło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 KW jest spoko, tylko trzeba IMHO w miarę szybko odkryć długą 76mm, żeby gra była dużo mniej frustrująca. Narazie brokuje mi jakies 3-4k expa do niej, ale najpierw chce sobie zafundowac lepsza armatke w Grille bo na standardowej z takimi losowaniami jak mam to po ok. 30-50hp zbijam :/ Tak samo przed chwila mialem bitwe ze zostalem ja vs Tiger 2(120hp) i M34 (czy jakos tak - arty). O ile zniszylem Tigera to na arty zabraklo mi juz ammo i jedyne co mialem to jezdzenie po bazie wroga az mnie w koncu zdjal xP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 (edytowane) lada dzien patch. test2 sie skonczyl. bedzie sie dzialo :) Edytowane 13 Września 2011 przez Sarkazm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Lowe kosztuje 12500 golda nie? Zakladajac wersje najekonomiczniejsza (30000 golda za 399,95 pln) wychodzi na to ze czolg ten kosztuje 166,65pln! Wykupujac gold w mniejszych paczkach wychodzi to jeszcze drozej. Swiety panie WoT nie jest wart takich pieniedzy (ale to tylko moja opinia). Moja też... za taką kasę można kupić dwie niezłe pudełkowe gry. IMHO nie warto tyle płacić za wirtualny czołg nie będący niczym więcej niż rekordem w bazie danych :) Z ciekawości zapytam posiadaczy czołgów za złoto... ile one tak naprawdę zarabiają (przy zwycięstwie/porażce, z kontem premium/bez)? Ile kosztuje naprawa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 - Kiedy wiadomo, że czas przestać już grać danego dnia? - Jak któryś osioł zacznie wyzywać cię od noobów. I bez znaczenia wydaje się być fakt, że chwilę wcześniej bełkotał coś w bliżej nieokreślonym narzeczu z północnej Amazonii, a jeszcze wcześniej został z tobą sam na mapie, bo jego kumple z plutonu zdechli (inne wyrażenie tu nie pasuje, a już na pewno nie pasuje "bohatersko zginęli") podkładając się bezmyślnie (mimo ostrzeżeń) artylerii. Niestety, nie jestem Bogiem i nie potrafię strzelać jednocześnie do 2 lwów, isu-152 i KW-5 za plecami, dobijany jeszcze artylerią, toteż skończyłem grę w niesławie, jako noob z Tygrysa II. I pierwszy raz w tej grze wycelowałem w kogoś z teamu. Przed wystrzałem powstrzymało mnie to, amunicja droga, a on dostanie jeszcze dodatkowy exp i kasę za szkodę. KW @ stock ssie. KW @ pierwszy silnik i lepsze gąski... też ssie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiisiio Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Czyli wchodzi ten patch, który zmienia ruskie drzewko czy amerykańskie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 KW jak go rozwiniesz na maksa, a mi do optymalnej wersji brak tylko radia, daje pograć. 1/3 gier mi się nie udaje w nim, ale w pozostałych dzieje się. Najlepiej kiedy trafiam jako lider zespołu a to w KW często się trafia. Expa wtedy sypie nieźle jak na tygrysku. Czyli wchodzi ten patch, który zmienia ruskie drzewko czy amerykańskie? Na razie jakieś drobne zmiany dodatkowe miejsca dopiero w styczniu/marcu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiisiio Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Czyli jeszcze sporo czasu na zdobycie T34? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Było paręnaście postów temu... http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/56368-2012-ujawniona-tajemnica/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 (edytowane) Który z USA tanków staje się premium (pewnie w przyszłym roku)? T32? T34? Gdzieś to czytałem ale za Chiny nie wiem gdzie Patch, który teraz wejdzie dodaje light tanki i jakieś inne głupoty nie jest to oczekiwany przez wszystkich patch z KV Edytowane 13 Września 2011 przez Ram1rez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Lowe kosztuje 12500 golda nie? Zakladajac wersje najekonomiczniejsza (30000 golda za 399,95 pln) wychodzi na to ze czolg ten kosztuje 166,65pln! Wykupujac gold w mniejszych paczkach wychodzi to jeszcze drozej. Swiety panie WoT nie jest wart takich pieniedzy (ale to tylko moja opinia). Nie idzie się nie zgodzić, tylko po co Ci Lowe? Jaka to przyjemność wsiąść do gotowego czołgu i nie mieć już żądnego wyzwania. Gra bez golda też jest pasjonująca. Owszem, czasem jest to irytujące kiedy jest zniżka na premium ammo, inni kupili, a ty jej nie masz. Ale można to nadrobić sprytem, czujnością i mieć jeszcze więcej przyjemności kiedy mimo to uda się wygrać. Przydały by się tylko te dwa dodatkowe sloty i teraz, kiedy już mam KW i KW-3 myślę, że dam sobie na jakiś czas spokój. Może tam zajrzę co jakiś czas zebrać pierwszą wygraną dnia i więcej na razie nie. Powoli już gra mnie znudziła. Ale mimo wszystko za free grałem a rozegrałem około 2000 bitew co daje około 300 godzin +/-. To tyle czasu ile spędza się przy 30 przeciętnych grach pudełkowych bez dobrego trybu online. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Nie idzie się nie zgodzić, tylko po co Ci Lowe? Pozwolisz, że odpowiem cytatem: Fakt święte słowa, ale mając wszystko na tierze 9 + T30 na 10 bardzo ciężko zarobić nawet artą niestety, dlatego zmusiłem się do kupna i nie narzekam. Dziennie zarabiam ponad 1kk kasy :] Reasumując... gdybym miał grać wszystkimi czołgami na tierze 8 i wyższym, to też bym sobie sprawił jakiś premium czołg, bo od tieru 8 już się nie zarabia, albo zarabia znikome kwoty. Proste przemyślenia na tym, co mam (Tygrys II): jeden pocisk AP - ponad 1000 cr, jeden pocisk HE - ponad 800cr. w czasie nieudanej bitwy wystrzelisz 2-3 razy (zdejmie cię artyleria, tudzież cała horda t-54, jak trafisz na jakąś marną mapę bez żadnej osłony). Jesteś w plecy 2-3k na ammo + 20-25k na naprawach (i nie daj boże gaśnicy, apteczce, czy skrzynce z narzędziami). Zdobędziesz w porywach 10k. w czasie udanej bitwy wystrzelisz ~20 razy (mój rekord to 34 strzały), czyli jesteś na amunicji ponad 20k w plecy. Każde trafienie przez przeciwnika to kolejna kasa w plecy, a bitwy bez zadanych mi uszkodzeń mogę na palcach jednej ręki policzyć. Więc dostaniesz 20-30k przy 20-40k wydatków. Gdzie zysk? Nie ma, albo ledwie wychodzisz na zero. I w takim przypadku masz do wyboru - albo idziesz w premium, który zarobi na siebie i wszystkie pozostałe, albo tłuczesz po kilka/kilkanaście bitew jakimś średnim tierem (4-6), żeby mieć kasę na wypadek wtopienia w tierze wyższym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 (edytowane) Który z USA tanków staje się premium (pewnie w przyszłym roku)? T32? T34? Gdzieś to czytałem ale za Chiny nie wiem gdzie Patch, który teraz wejdzie dodaje light tanki i jakieś inne głupoty nie jest to oczekiwany przez wszystkich patch z KV Może tu? Pozwolisz, że odpowiem cytatem: Reasumując... gdybym miał grać wszystkimi czołgami na tierze 8 i wyższym, to też bym sobie sprawił jakiś premium czołg, bo od tieru 8 już się nie zarabia, albo zarabia znikome kwoty. ... Gdzie zysk? Nie ma, albo ledwie wychodzisz na zero. ... Ja to wiem, ale po prostu zostawiam sobie PzKpfw IV i nim zarabiam. Załoga obecnie wyszkolona na 100%/62% kamuflaż. Dalej szkolę bo mam zamiar wybrać jeszcze szybkie naprawy. Edytowane 13 Września 2011 przez Sławomir Guzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 WORLD OF TANKS - OVERLORD'S BLOG: Full Patch Notes of v.6.7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Zamienią medal Wittmanna na jakiś ruski bo Wittmann był w SS... Niedługo skasują niemieckie drzewo bo przecież ich czołgi też były używane przez SS, ta gra coraz szybciej idzie na dno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Bölter też był Niemcem, za bardzo przeżywasz. Ja to wiem, ale po prostu zostawiam sobie PzKpfw IV i nim zarabiam. Tłuc 20-30 walk na pzIV, żeby zrobić po trzy każdym "większym", czy jeździć tylko od święta? Trochę bez sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Teraz najlepszym wyjściem jest tłuc USA i zrobić T34 przed patchem robiącym z niego premium (dzięki Sławek za link :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Na PzKpfw IV zarabiam od 5 do 15k na walkę więc przyjmijmy, że średnio to jest 10k. Jeżeli na TK jeżeli w końcu go kupię stracę 20k na walkę średnio to będę musiał rozegrać dwie walki PzKpfw IV aby raz zagrać TK. Trochę szkoda, ale za to nie muszę płacić kasy za grę, w tym mam satysfakcję. Zresztą w ogóle gram już mniej bo osiągnąłem zamierzony cel, a PzKpfw IV lubię po prostu grać. To nie jest jakaś mordęga. Jest szybki, ma długą skuteczną armatę, mam na nim niezły kamuflaż, jest przy tym stosunkowo mały co ułatwia ukrycie się i utrudnia trafienie przeciwnikom. Teraz najlepszym wyjściem jest tłuc USA i zrobić T34 przed patchem robiącym z niego premium (dzięki Sławek za link :wink: ) W sumie ;) tylko będę musiał się pozbyć T-34 i Tigera bo mi slotów zabraknie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 To mi się fartnęło. 2 kille i okupacja bazy na 100%, w pojedynkę. Tylko.... kasy może i dużo bo 14k, jak na T1 to fajnie. Ale expa tylko 530 :/ Imho o wiele za mało jak na dokonania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Bez premium to norma... ogólnie IMHO exp się słabo skaluje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Ale exp tez dosc dziwnie jest przyznawany. Wczoraj zdjalem Hummelem jednym strzalem Tigera (ze 100% do 0%, pewnie ammorack dostal) oraz nadgryzlem KV-5 (z 10%) + 5 pudel i dostalem ponad 850 exp. Przesiadlem sie do Tigera ktorym ustrzelilem 5 czolgow (plus minus ten sam tier), nadgryzlem 2 nastepne i odkrylem 2, zgarnalem Snipera i dostalem 420.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Idę w Amerykańskie czołgi z celem na T34. W godzinę doszedłem do tieru III ;) Mam pytanie, ile dało by mi konto premium i ile by kosztowało? O ile szybciej na takim koncie leci exp? Bo skoro oszczędzam 100zł na czołgu premium może warto zainstować trochę w taka akcję, bo same modele T32 i T34 kosztują 280k expa. Drugie pytanie. Czy ktoś z was bawi się w wojny klanowe? Patrzę a tam trzy Polskie klany walczą o północną afrykę i Irak, może można by im pomóc, paru niezłych pancerniaków tu mamy. mapa WOT klany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Premium daje +50% expa i kasy. A ile kosztuje - nigga, please, tak trudno zajrzeć na stronę WoT i zobaczyć po ile gold jest? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 No nie mogę się jakoś zalogować. Znalazłem już na wiki ;) Za 50% wg mnie nie warto płacić 40zł miesięcznie. Coś jeszcze daje premium? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 (edytowane) Za 50% wg mnie nie warto płacić 40zł miesięcznie. Coś jeszcze daje premium? Warto czy nie warto to indywidualna decyzja. Wg mnie nie warto wydawac 10zl na paczke fajek co 1-2 dni, a ile osob tak robi? Dla mnie kompletny bezsens, ale to tez decyzja indywidualna (choc wplywa tez na zdrowie osob z otoczenia, wiec troche egoistyczna jednak). Jak kogos stac to czemu nie ? Zarabialbys 5k na reke to bys zalowal? Kazdy inaczej wydaje pieniadze na przyjemnosci i nie ma tutaj co dyskutowac. Wracajac do WoT to mi sie wlasnie skonczyla premka i sie zastanawiam czy przedluzac, bo czasami krew mnie zalewa jak w to gram, ale cos jednak nie pozwala mi przestac :) 50% wiecej expa i kasy daje tez to, ze nie musisz tyle czasu poswiecac na granie, zeby osiagnac ten sam efekt. Czas to pieniadz, wiec to nie do konca wyrzucanie pieniedzy.. jak studiowalem to tez ograniczalem wydatki do minimum i w zyciu bym nie zaplacil takiego "abonamentu" za gre, ale z wiekiem (i pieniedzmi) podejscie do wielu rzeczy sie zmienia. Tak samo kiedys jak kupowalem cokolwiek do kompa to zulilem kazda zlotowke i bylem w stanie wziac kazdy element w innym sklepie, zeby tylko zaoszczedzic 50zl. Dzisiaj mi sie po prostu nie chce w takie rzeczy bawic, szkoda czasu, wole doplacic, ale miec wszystko w jednym miejscu. Nie znaczy to oczywiscie, ze kupuje w komputroniku z ich cenami.. az tak nie zwariowalem :) Odpowiadajac na Twoje pytanie to premium samo w sobie daje chyba tylko te +50%, ale za kase masz multum rzeczy do kupienia.. sloty, ammo, czolgi, itp. Szkoda troche, ze nie wiadomo kiedy dostaje sie z amunicji premium, bo pare razy mialem wrazenie, ze ktos mi zabral zdecydowanie za duzo hp jak na czolg. Z tych dodatkow to narazie skorzystalem tylko ze slotow, bo standardowo jest ich malo, a gram wszystkimi nacjami na raz. Niemcami ciagne 4 niezalezne sciezki (medy, ciezkie, td i arty). Do tego np. PzIV sobie zostawilem, bo lubie nia grac, wiec miejsca sie szybko zajmuja. Bralem tylko w promocjach po 150 golda, wiec i tak stosunkowo tanio wychodzi (ok 2zl na slot). Edytowane 14 Września 2011 przez FiDO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 (edytowane) Drugie pytanie. Czy ktoś z was bawi się w wojny klanowe? Patrzę a tam trzy Polskie klany walczą o północną afrykę i Irak, może można by im pomóc, paru niezłych pancerniaków tu mamy. mapa WOT klany A odpowie ktoś na drugie pytanie? Gracie w jakimś klanie a może chcecie dołączyć? W europie jeszcze kilka klanów z Polska :) Orientuje się ktoś jakie są relacje między Polskimi klanami? Jakieś sojusze czy może walka o wpływy i ziemię? W szczególności chodzi mi o europejskie 1 sarmacki batalion pancerny i 1PAD eXtraordinary? Bawaria [1SBP] Pierwszy Sarmacki Batalion Pancerny 480 vs [1PADX] 20:30 + Jak widać klany są w stanie wojny. Edytowane 14 Września 2011 przez Sławomir Guzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Opłaca się zmienić działo w M3 Lee? I czy lepiej walić z ammo PP czy HE? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiisiio Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Jeśli to tylko na czas zdobycia expa na kolejny tier to moim zdaniem lepiej się przemęczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...