Michaelius Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Ja bym polecal jednak zrobic IS-1 przed patchem - jak go zrobisz to bedziesz mial wyjscie na tier 7 w obu nowych drzewkach - inaczej bedziesz musial sie cofnac do KV-1S jak pamietam rozklad czolgow po zmianach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 A nie czasem do t-150, którego dostanę za kw-3 ? No i pytanie jak się będzie sprawowała podrasowana 3-ka względem is. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Z T-150 będzie wyjście do KW-3, z KW-1S - do IS, to będą dwie oddzielne gałęzie. Nowe KW-3: EDIT: screeny wszystkich nowych czołgów, wymaga zalogowania na forum WoT: http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/107761-new-soviet-vehicles/page__view__findpost__p__1809896 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Wczoraj WG uruchomiło nowe serwery dla graczy z .EU :) podobno mają bez pogorszenia pingów obsługiwać ponad 100000 graczy jednocześnie. Pojemność serwera została powiększona! | News | World of Tanks Niestety na kadry piszące newsy po Polsku już nie było ich stać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 costi, opierałem się na tym drzewku -> http://www.imgupload.pl/images/21910993458631378755.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 To drzewko ma już rok, mogli wprowadzić drobne zmiany. Sprawdzi ktoś na testowym? O ile info nie jest objęte EULA czy jak to się tam zwie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 (edytowane) Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez Ram1rez 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Czyli chyba jednak odblokuję sobie już teraz is co by w przyszłości nie pluć sobie w brodę. ;> Chociaż kw-3 mi się super gra, ciekawe jak się będzie spisywał na VII tierze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Możesz sprawdzić jak odpalając test serwer :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 To pograj jak masz czas i zdaj mi relację. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 (edytowane) Ja nie mogę. Zarejestrowałem sobie konto na ten sam mail na serwerze RU i teraz mi wrzuca tamto do testów :blink: . Oczywiście nic tam nie mam nie mogę więc testować innych czołgów niż premium za gold. Wie może ktoś jak skasować takie niepotrzebne konto? Edit: Druga rzecz, nie mam czasu ;) dziś wieczór z piłką. Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez Sławomir Guzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 (edytowane) Edit: Druga rzecz, nie mam czasu ;) dziś wieczór z piłką. Będziesz ścinał drzewa? :lol2: Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez SilaHD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Głupie pytanie - możecie się zalogować na stronę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 (edytowane) Będziesz ścinał drzewa? :lol2: Finał pucharu Polski i półfinał ligi mistrzów rewanż. O taką piłkę mi szło ;) Edit: Chelsea w finale :lol: tego się nie spodziewałem, choć im kibicowałem. Edytowane 25 Kwietnia 2012 przez Sławomir Guzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Z piłką to na boisku :P a ty z piwkiem i telewizorem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Bitwa wieczoru - IDDQD, IDKFA... A nie, IDKFA nie, bo AP mi brakło i jechałem pod koniec z resztek HE :lol: Ale serio - czułem się jak cziter :blurp: Teaser: Victory!Battle: Province 24 kwietnia 2012 22:38:56Vehicle: MkVII TetrarchExperience received: 1 269Credits received: 15 480Battle Achievements: Mastery Badge: Ace Tanker, Master Gunner, Sharpshooter, Top Gun Akcja: Troll level - master :lol: I jeszcze przy okazji - dlaczego czasem egzaminy gimnazjalne są fajne: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiisiio Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 respect :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Gra(ł) ktoś AMX50 100? Z którym działem? Ja jestem po kilkudziesięciu bitwach, dorobiłem się działa 100mm, ale chyba jednak pozostanę przy 90mm. Koszty amunicji setki skutecznie eliminują zyski nawet z premium. Ponadto 13 sekund dłuższy reload magazynka też nie jest za fajny. A samo działo z penetracją niby 230mm (chyba najlepsza wśród czołgów na Tier 8) potrafi zdingować 4 razy z rzędu od przodu IS-3 (dolna część)... To już potrafi doprowadzić do białej gorączki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 (edytowane) Założę, że strzelałeś pod niekorzystnym kontem. Characteristics 100 Caliber (mm) 4,83-7,01 Rate of fire (rounds/min) 232/308/50 Average penetration (mm) 300/300/400 Average damage 0,36 Accuracy at 100m (m) 3 Aiming time (sec) 3000 Weight (kg) Compatible vehicles AMX 50 100, Bat Chatillon 25 t, AMX 50 120, Lorraine 40 t Compatible turrets Lorraine 40 t, Bat Chatillon 25 t Tourelle A, AMX 50 Tourelle C, AMX 50 100 Compatible shells High Explosive (HE): Frt.Prf. 1945 High Explosive Anti-Tank (HEAT): OE mle 1930 Armor Piercing (AP): Prf. 1940 Prf. 1940 Price:1 030 Characteristics Armor Piercing (AP) Type 100 Caliber (mm) 174-290 Armor penetration 225-375 Damage Used in guns 100 mm SA 47 Wylosowałeś cztery razy z rzędu penetrację w dolnych granicach (załóżmy teoretycznie że najniższą. Trafiłeś pod niekorzystnym kontem, ideał 90° dolna część pancerza IS-3 jest pochylona, mogłeś trafić nawet z kontem 20°. Heavy Tank IS-3 110/90/60 Hull armor (Front/Sides/Rear, mm) Penetracja 174*0,22=38,28 (nie wiem, czy wpływ konta uderzenia jest przeliczany w % czy wstawili tam dodatkowy przelicznik, chyba jednak przelicznik jest bo czasem pod kontem jednak łapie) Podsumowując, dziwne, aby twój pocisk wszedł. Ustawiaj się bardziej starannie, dostosuj swoją taktykę do tego czołgu. Francuzy źle się mają w pierwszej linii, bardzo przydatne są dla nich kamuflaż i lornety. Edytowane 25 Kwietnia 2012 przez Sławomir Guzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 (edytowane) Fr to bardziej czołgi wsparcia(druga, 3 linia), ewentualnie hit' n' run. Za bardzo papierowe by klata w klatę stać. Można ewentualnie po strzale przeciwnika sie wysunąć, walnąć 4-5 pestek(na 6 nie starczy czasu, wróg przeładuje) i zwiać. Co do twego pecha to cóż...z tego działa warto strzelać raczej w górę wanny niż w spód, mi też odbija.Jak jest niżej(tj. kąt do płyt z przodu na górze jest mniejszy niż do spodu wanny) to nie ma bata, prawie zawsze wchodzi. Is3 z natury jest niski a amx 50 dowolny raczej wysoki, i wysoko ma działo. Wszystko rozbija się o kąt. Nie warto walić w spód, jeśli czołg jest niżej od ciebie(no chyba że podjeżdza pod górkę do ciebie na mapie lodowej i spodzik daje praktycznie kąt prosty). Nie warto walić w górę jak jest nad tobą... W każdym razie warto użyć mózgownicy i dostosować strzał do sytuacji, nie do "wal w spód, tam zawsze wchodzi". Miałem to działo i na 50-100 i na lorku i na bacie i wszędzie zachowuje się podobnie. Edytowane 25 Kwietnia 2012 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbq Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 60k xp do IS-4 .. zdecydowałem się rozegrać to bez BL-9, lece na top gunie z IS'a, jedynie silnik w IS'ie opracowałem i zakupiłem w IS-3. Zostały się 2 dni premki, raczej nie mam się co obawiać o nagłe wprowadzenie patcha? Myślę, że jeśli nie wprowadzą go przed poniedziałkiem to uda się zyskac maksimum z 0.7.3 :) ale powiem szczerze, że mimo 50% WR i efficiency na poziomie 1700 ciężko mi się gra IS-3.. nie spodziewałem się, wydaje mi się, że to tylko i wyłącznie przez kąt opuszczania lufy ;) zuepłnie inna gra od hamburgerów i świat zmienia się o 180*.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 ale powiem szczerze, że mimo 50% WR i efficiency na poziomie 1700 ciężko mi się gra IS-3.. nie spodziewałem się, wydaje mi się, że to tylko i wyłącznie przez kąt opuszczania lufy ;) zuepłnie inna gra od hamburgerów i świat zmienia się o 180*.. Haha, a myślałem że tylko ja mam coś nie tak z tymi kątami. Parę razy mnie IS-3 wkręcił przez to - wyjeżdżam sobie pod górkę tak, jak byłem przyzwyczajony w T34 i Niemcach i nagle zonk - bo lufa nie zejdzie tak nisko. Całe szczęście, że pancerz na tym czołgu potrafi dużo wybaczyć, bo często się dzięki temu daje w porę cofnąć, albo wyjechać i przygrzać, jak już pociski się o niego obiją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 60k xp do IS-4 .. zdecydowałem się rozegrać to bez BL-9, lece na top gunie z IS'a, jedynie silnik w IS'ie opracowałem i zakupiłem w IS-3. Zostały się 2 dni premki, raczej nie mam się co obawiać o nagłe wprowadzenie patcha? Myślę, że jeśli nie wprowadzą go przed poniedziałkiem to uda się zyskac maksimum z 0.7.3 :) ale powiem szczerze, że mimo 50% WR i efficiency na poziomie 1700 ciężko mi się gra IS-3.. nie spodziewałem się, wydaje mi się, że to tylko i wyłącznie przez kąt opuszczania lufy ;) zuepłnie inna gra od hamburgerów i świat zmienia się o 180*.. Nom ja teraz przesiadlem sie z amerykanow na Pantere II i to jest tragedia z kontem pochylenia dziala :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 (...)kontem (...)z kontem(...)konta(...)kontem(...) z kontem kąt kątykąta kątówkątowi kątomkąt kątykątem kątamikącie kątachkącie kąty :twisted2: 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Kontem puszczam tą uwagę bo do innych rzeczy przywiązuję wagę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiisiio Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 60k xp do IS-4 .. zdecydowałem się rozegrać to bez BL-9, lece na top gunie z IS'a, jedynie silnik w IS'ie opracowałem i zakupiłem w IS-3. Zostały się 2 dni premki, raczej nie mam się co obawiać o nagłe wprowadzenie patcha? Myślę, że jeśli nie wprowadzą go przed poniedziałkiem to uda się zyskac maksimum z 0.7.3 :) ale powiem szczerze, że mimo 50% WR i efficiency na poziomie 1700 ciężko mi się gra IS-3.. nie spodziewałem się, wydaje mi się, że to tylko i wyłącznie przez kąt opuszczania lufy ;) zuepłnie inna gra od hamburgerów i świat zmienia się o 180*.. Bo bez BL-9 jest bieda ;) Mi się od wczoraj gra mega przyjemnie. Wyjeżdżam na majówkę a nie chciałem się zdzwić, więc kupiłem wczoraj 3dni premki za resztę golda i od tego czasu nastukałem już ponad 60k expa, jeszcze 20k ale chyba pociągnę trochę więcej żeby zaoszczędzić free. Jedyne co mnie wkurza to że T34 z wentylacją, BiA i rammerem przeładowuje dużo szybciej niż BL-9 bez tego haha :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbq Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Bo bez BL-9 jest bieda ;) Mi się od wczoraj gra mega przyjemnie. Wyjeżdżam na majówkę a nie chciałem się zdzwić, więc kupiłem wczoraj 3dni premki za resztę golda i od tego czasu nastukałem już ponad 60k expa, jeszcze 20k ale chyba pociągnę trochę więcej żeby zaoszczędzić free. Jedyne co mnie wkurza to że T34 z wentylacją, BiA i rammerem przeładowuje dużo szybciej niż BL-9 bez tego haha :D może i bieda bez BL-9, ale tragedii tez nie ma, jestem praktycznie na stock'u z top gunem i silnikiem z IS'a.. wcale najgorzej sie nie gra, przeciwko X tierom faktycznie, troszke brakuje, ale wtedy staram się je flankować.. najgorzej jest z T95 :D no ale to jest osobna historia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Ja już sobie opuściłem grind na is4, nie mam czasu, po za tym szybko mi się nudzi ta gra, jak robię dużo bitek w ciągu dnia B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ditz Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 (edytowane) Sam zrezygnowałem jakiś czas temu(jeszcze przed 7.2) uznając że i tak nie zdąże(byłem wtedy pod koniec KW-3 bez perspektyw na czas na grę)) i teraz się zorientowałem że przez ten czas wyrobiłem ponad 100 000xp na Panterze II, ~50 000 na T-44, jakieś 40 000 na francuskich średnich, około 80 000 na Su-152 plus nie spiesząc się odblokowałem IS'a-3, czyli spokojnie przez ten czas IS-4 wylądowałby w garażu ;). Edytowane 25 Kwietnia 2012 przez Ditz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobras Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Dzisiaj gra zaskoczyła mnie kolejny raz, po latach chudych muszą przyjść tłuste tak chyba myślą twórcy. Zbijając gwiazdki udało mi się wygrać 10 bitew z rzędu każdą na innym tanku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...