ath Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Imo powinni zlikwidować strzały krytyczne.. każdy powinien być z DMG + ewentualnie krytyk jak wylosuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Hummel jak hummel, ale ja z Lorki 155 51 wladowalem w Tygrysa 2 piekny bezposredni strzal za 0dmg - to jest dopiero magia... Tylko ta roznica... ze u Ciebie nawet pelen strzal zabiera 0,8 HP takiego KT... u mnie 2,5 zycia takiego humela... o wspolczynniku penetracji nie bede wspominal :P A co do krytykow za zero to sie zgadzam... Skoro cos zostalo uszkodzone to chyba i HP powinno zejsc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Może pocisk zatrzymał się np. na silniku albo wkręcił w gąsienice. ;> Z drugiej strony czym jest HP czołgu ? I dlaczego waląc w same gąsienicę mogę zniszczyć pojazd ? Za dużo sprzeczności tutaj, żeby wymagać od WG chociaż odrobiny realizmu. ;> W WoWP (samoloty od WG) jest to samo, super rozwiązali to w warthunder, jedna seria i nie ma pilota albo skrzydła = idziesz do piachu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 No tak serio jakby popatrzec na realia: - zdjeta gaska - stoimy w miejscu i czekamy az dobije arta - rozwalony silnik - stoimy w miejscu i czekamy az dobije arta - rozwalone dzialo - jezdzimy jako wabik i czekamy az dobija - trafienie w amunicje - piekny pokaz fajerwerkow - penetracja pancerza - pol ekipy martwa itd itp... O skutecznosci czolgow juz nie wpominam bo 80% by stalo jako drewniane makiety.. inne by sie same zapalaly. Maus by sobie jezdzil i zbieral 300 hitow... Wiec tak. Ulatwili to w jakis sposob ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 No więc warto by chociaż te strzały za zero wywalić, skoro czołg ma punkty życia to raczej żeby przebić się do silnika to trzeba spenetrować pancerz, proste. Tak samo strzały za zero w gąski, powinien być dmg + zerwane. Na to najwięcej graczy narzeka i to jest najbardziej irytujące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Zwlaszcza jak zrywasz gaski strzalem w wiezyczke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Mnie bardziej irytuje zerwanie lewej strzałem w prawą. Często celuję w TD z premedytacją, żeby go zatrzymać od razu ustawionego bokiem. A tu qrwa nieeee. Bo pocisk se trafia w jedną, zrywa drugą i obraca kolesia tak, że celuje idealnie we mnie. No i ja muszę walić w weakspoty, a on się cieszy i wygarnia za 700. Najgorsze cholerstwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 No więc warto by chociaż te strzały za zero wywalić, skoro czołg ma punkty życia to raczej żeby przebić się do silnika to trzeba spenetrować pancerz, proste. Tak samo strzały za zero w gąski, powinien być dmg + zerwane. Na to najwięcej graczy narzeka i to jest najbardziej irytujące. U mnie to wygląda tak, że jak ja strzelam to może być i z 10x za 0 w gąski, a jak we mnie strzelają to 3x za ~500-700 dmg + gąski i mnie nie ma ^^ pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gracz66 Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 ja tez pocinam i tez sie dziwie ze tutaj cisza. niestety gry nie bede zachwalal jak Ty. jest troche minusow. do dzis nie wiadomo czy to arcade czy symulacja problem artylerii zna kazdy gracz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Takiej ilości debili jak dziś to nie widziałem w całej historii tej gry. Jakbym grał z samymi bezmózgimi botami. Czasami się zdarzało wtopić do 1-2 ale 15 razy prawie pod rząd? Nie zależnie jakie kolory tęczy prezentowały się w teamie wychodziła wielka doopa. Może z 5 bitew wygranych, w tym dwa asy na E50 i M103 z 7k dmg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 O dobrze wiedzieć, że tylko 1500 wystarczy na "M" w M103. ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 (edytowane) Testnę sobie dzisiaj z ciekawości stężenie noobów. Wczoraj oglądałem amerykańskie bajki i mi się nie bardzo chciało. Za to fajną perełkę miałem, spróbuję nagrać. Btw, czym nagrywacie filmy na jutuba? Edytowane 21 Lutego 2013 przez m4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 dzis pierwszy raz mialem 4k dmg na IS... tylko jeden frag, i znowu nie ma asa, bo idioci przy stanie 11-3 scapowali baze... mialem na dobiciu tygrysa (na gaskach [gluteus maximus] do mnie) i churchila, ktory nie mogl mnie spenetrowac... bazowego expa bylo 1300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Testnę sobie dzisiaj z ciekawości stężenie noobów. Wczoraj oglądałem amerykańskie bajki i mi się nie bardzo chciało. Za to fajną perełkę miałem, spróbuję nagrać. Btw, czym nagrywacie filmy na jutuba? Bandicam, fraps, xfire itp. dzis pierwszy raz mialem 4k dmg na IS... tylko jeden frag, i znowu nie ma asa, bo idioci przy stanie 11-3 scapowali baze... mialem na dobiciu tygrysa (na gaskach [gluteus maximus] do mnie) i churchila, ktory nie mogl mnie spenetrowac... bazowego expa bylo 1300 Nie napalaj się na te asy tak bardzo, bo trudniej będzie je wbić. To ma wpaść spontanicznie. ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 wiesz tygodniowo robie te 100-150 bitew i zawsze zdaży się jakaś epicka, gdy wszystko ci wychodzi i sam się zadziwiasz zajebistością swego jestestwa, praktycznie tylko jeden as był spontaniczny (zaskoczyłem się gdy wpadł)... i to była taka właśnie bitwa, zakończona kilkanaście sekund za szybko... ja to wogóle mam pecha, bo na 90% czołgów mam 1st class, asa tylko na kilku... ale jak zobaczyć exp na tych czołgach to widać, że niejednokrotnie jest wyższy niż u innych z asem 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 ja to wogóle mam pecha, bo na 90% czołgów mam 1st class, asa tylko na kilku... ale jak zobaczyć exp na tych czołgach to widać, że niejednokrotnie jest wyższy niż u innych z asem A premium masz? W dossier graczy był (nie wiem, czy po 8.x dalej jest) zapisywany exp włączający premium 50% bonus (ale już nie daily double). Dlatego na KT bodaj mam wypisane ponad 2000 expa sprzed ponad roku, podczas gdy rekord expa zrobiłem całkiem niedawno i wynosił coś ponad 1800 (czysty, nieskażony premium exp). Podobnie mam na paru innych czołgach (T32, IS-3 chyba, etc.). ==--==-=-=----==--=-=-==--- Wspomniana, wczorajsza perełka: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=TFvROb6MYgg - Doskonały strzał, milordzie. - No ciach!a! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Oj co, pierwszy strzał pod dużym kątem to mógł musnąć/zdingować a drugi ewidentnie posłany w gęsi, sam sobie winny jesteś*. *wersja by WG ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Wyjadą czołgi w War Thunder to może WG ruszy d... i może dokończą tą swoją betę [ ; Gorzej, jak w WT odwalą podobną kaszanę, oby nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 (edytowane) W sumie z WT mieli prostą sprawę.. to jest ta sama gra co Wings of Prey, dodali tylko kilka elementów i już, z czołgami/statkami będą musieli robić wszystko od podstaw także zobaczymy jak im to wyjdzie... Edytowane 21 Lutego 2013 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 wiesz tygodniowo robie te 100-150 bitew i zawsze zdaży się jakaś epicka, gdy wszystko ci wychodzi i sam się zadziwiasz zajebistością swego jestestwa, praktycznie tylko jeden as był spontaniczny (zaskoczyłem się gdy wpadł)... i to była taka właśnie bitwa, zakończona kilkanaście sekund za szybko... ja to wogóle mam pecha, bo na 90% czołgów mam 1st class, asa tylko na kilku... ale jak zobaczyć exp na tych czołgach to widać, że niejednokrotnie jest wyższy niż u innych z asem Jak masz premium to sie dziwisz ? Tak porownalem kilka wyniczkow i masz mniej ;p A uwazam sie za niezbyt dobrego w koncu tylko niecale 3k bitew mam. Na kw-1s masz 1930 a u mnie 2763 takze z prem Na vk36 masz troche wiecej bo 1908 a ja 1813 tyle ze bez premium, po dmg czy kilach widac ta roznice 800 a 1095dmg , 1.01 a 1.50 kili a niektore osoby maja duuuzo wiecej. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 (edytowane) Tak porownalem kilka wyniczkow i masz mniej ;p A uwazam sie za niezbyt dobrego w koncu tylko niecale 3k bitew mam.przeciez pisalem, ze mam pecha do asów i mi nie wpadają... jeśli zaś chodzi o te 90% - w statystyce nie uwzględniłem pojazdów poniżej 50 bitew, bo to bez sensu Na kw-1s masz 1930 a u mnie 2763 takze z prem Na vk36 masz troche wiecej bo 1908 a ja 1813 tyle ze bez premium, po dmg czy kilach widac ta roznice 800 a 1095dmg , 1.01 a 1.50 kili a niektore osoby maja duuuzo wiecej. no widzisz, takie porównywanie jest idiotyczne... jak już porównujesz to poszczególne pojazdy (inaczej mija się to z celem), porównywanie ilości fragów bez patrzenia na inne parametry to głupota... przykładowo na grille'u mam 0.91 fraga na rundę, ale już obrażenia mówią, że raczej bije pełniaki, niż dobijam... a mimo dobrej gry artą (wyłącznie kompanie) mam marne effi na niej... nie jeżdżę w plutonie, więc często jestem zdany na widzimisie MM, a na kompaniach bardzo ciężko osiągnąć dobry winik - zwłaszcza jak osłaniasz sam jakieś przejście, gdzie się nic nie dzieje... to tak jakby gościowi zarzucać niską ogólną celność, gdy 3/4 jedo bitew to arta... zagraj kolejne 2000 bitew w kompaniach i wtedy staty porównuj, już abstrahuję od tego, że ty wogóle artą nie grasz (a to najbardziej psuje staty)... reasumując, pojechałeś mnie, aż mnie pozamiatało... następnym razem postaraj się o więcej obiektywizmu Edytowane 21 Lutego 2013 przez grzechuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Takie tam z testu: Hłe hłe hłe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Porownalem tylko 2 czogli ktorymi mamy dość dużo bitw i oboje go mamy a nie ogolne statystyki. Co ma wspolnego statystyka vk3601h czy KV-1S do tego że grasz grilem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 No tak serio jakby popatrzec na realia: - zdjeta gaska - stoimy w miejscu i czekamy az dobije arta - rozwalony silnik - stoimy w miejscu i czekamy az dobije arta - rozwalone dzialo - jezdzimy jako wabik i czekamy az dobija - trafienie w amunicje - piekny pokaz fajerwerkow - penetracja pancerza - pol ekipy martwa itd itp... O skutecznosci czolgow juz nie wpominam bo 80% by stalo jako drewniane makiety.. inne by sie same zapalaly. Maus by sobie jezdzil i zbieral 300 hitow... Wiec tak. Ulatwili to w jakis sposob ;] A arta wali z dwóch kilometrów, ustala cel na zasadzie kąt + azymut + ładunek prochowy, prawdopodobieństwo trafienia bezpośredniego jest bliskie zeru, ale za to jak trafi choćby blisko, to czołg i tak jest niezdatny do dalszej walki. Jak realizm, to realizm. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 też sobie porównałem te czołgi i rzeczywiście masz lepsze staty, widać masz więcej cierpliwości i dużo więcej kampisz - to nie mój styl, dlatego cyferki mam gorsze 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 nie kampie bo nie lubie, prawie zawsze jestem w 1 lini a na pewno w kw-1s czy vk3601 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 w takim razie grasz w plutonie, bo solo byś takich statów nie miał... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Przesadzasz z tymi plutonami. Gram od może dwóch miesięcy trochę częściej w plutonach i nie zauważyłem, żeby mi się statystyki podnosiły. Wręcz przeciwnie, bym nawet powiedział - robię mniej dmg, bo w jeden cel strzelamy we dwóch/trzech na raz. Exp się rozkłada na trzech przez to - często mamy po 800-1000 każdy. A win ratio jakie było, takie jest, bo na stada czerwonych kampów, jak i na jednorazówki od artylerii, nie ma lekarstwa. ---==--=--=-=----- Gdyby ktoś się zastanawiał, czym się dobrze zarabia, to podtrzymuję opinię o Jagdpanterze II. Jest do tego idealna. WG chyba jeszcze się nie orientuje, co za monstrum stworzyło :lol: 10 strzałów w kosmos (nie lubię snajperstwa, ale tak jakoś wyszło), do tego zużyte dwie pestki premium, bo mi się nie chciało bawić w dingi z frontem MLE'48. Skyline, zdjąłem Ci tą bitwą gwiazdki z Ferdasa, sorry :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 w takim razie grasz w plutonie, bo solo byś takich statów nie miał... Ale co to ma do rzeczy ? Ja tym czolgiem gram a nie moj pluton, zreszta tylko niewielka czesc bitw gram w plutku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Trójka ogarniętych graczy w plucie robi różnicę chociaż ja nawet w nim i tak zawsze swoimi ścieżkami jadę. Po kompanii to najlepszy sposób na wzrost WR. Ale jak się trafi na szklarnię pomidorów to nawet dobra 3jka nic nie zdziała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...