htw Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 (edytowane) ustawinenie 46 z offsetem 0.07 stabilne przez ok 9h (v core max 1.39) ,zwiększyłem szynę na 102 i zobaczymy ...chyba ze macie inny pomysl żeby uzyskać 47 bo o 48 nawet nie myślę, UPDATE po zwiększeniu szyny padł .... a napięcie vcore było takie samo ..... sugestie mile widziane :) Edytowane 28 Marca 2011 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacko Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Próbowałeś ustawienia Phase Control na extreme ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htw Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Próbowałeś ustawienia Phase Control na extreme ? w ten konfiguracji co miałem czyli z szyną i dwa oczka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacko Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 w ten konfiguracji co miałem czyli z szyną i dwa oczka ? Tak. Masz już najnowszy BIOS 1.506 ? http://www.asustek.pl/Pawel%20S/P8P67-ASUS-1506.rar Ja testuję obecnie i albo zbieg okoliczności, albo coś poprawili bo 4,5GHz mam już przy Offset +0,02 a wcześniej +0,03 było minimum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htw Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Tak. Masz już najnowszy BIOS 1.506 ? http://www.asustek.pl/Pawel%20S/P8P67-ASUS-1506.rar Ja testuję obecnie i albo zbieg okoliczności, albo coś poprawili bo 4,5GHz mam już przy Offset +0,02 a wcześniej +0,03 było minimum. mam P8P67 Pro 1502, taki jest na oficjalnej stronie Asusa, skąd masz nowszy :) .. ? i to jest do ver, Pro na pewno ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacko Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 (edytowane) mam P8P67 Pro 1502, taki jest na oficjalnej stronie Asusa, skąd masz nowszy :) .. ? i to jest do ver, Pro na pewno ? To jest do zwykłej P8P67, tak jak w nazwie pliku. Dopisz w sigu jaki masz sprzęt. Nie jestem pewien czy do Pro podejdzie, ale obawiam się, że nie. Bios mam od człowieka z supportu Asusa, z innego forum. Edytowane 28 Marca 2011 przez Yacko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htw Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 To jest do zwykłej P8P67, tak jak w nazwie pliku. Dopisz w sigu jaki masz sprzęt. Nie jestem pewien czy do Pro podejdzie, ale obawiam się, że nie. Bios mam od człowieka z supportu Asusa, z innego forum. mam obecnie dwa kompy :) drugi jest pod Video i wlasnie go sklejam, szkoda ze pod Pro nie pójdzie ..., pewnie za jakiś czas wyjdzie aktualizacja ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 może ktoś z was zrobić foto jak sprzęt działa z płytką p8p67 pro albo zwykłą ? chodzi mi czy diody świecą w danych miejscach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htw Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Phase Control było podczas poprzednich testów na Extreme ...może kalibracje na Ultra High ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Daj 2 kosci ramu (2 x 4) i potestuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacko Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Phase Control było podczas poprzednich testów na Extreme ...może kalibracje na Ultra High ? Nic nie szkodzi spróbować, ale u mnie na tym ustawieniu odnotowuję zbyt duże podbicia napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel ASUS Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Postaram się zdobyć i wrzucić 1506 dla pozostałych płyt w serii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Postaram się zdobyć i wrzucić 1506 dla pozostałych płyt w serii. poprosze o biosik do sabertooth, w ogóle fajnie by było jakby suport asusa udzielał się naszym forum tak jak to się dzieje na extremesystems.org czy innych zachodnich portalach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacko Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 (edytowane) Ja już dzięki Pawłowi testuję nowy BIOS, taka inicjatywa się chwali, ze ktoś z firmy Asus jest na forum - to ułatwia przepływ informacji. Przydałby się jakiś oficjalny poradnik Asusa na temat OC na tej płycie, w szczególności dokładny opis niektórych funkcji. Edytowane 28 Marca 2011 przez Yacko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htw Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 poczekam na biosik od kolegi Lysyn co ma opcje załatwienia :) jak zapodam na moją Pro to zobaczę z podbitą szyną - mam nadzieję, że 47 mi się uda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 no i rodzimy benchmark wysmyczył [url="http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Sandy_Bridge_przeglad_plyt_glownych_z_chipsetem_P67-3618.html"]Sandy Bridge: przegląd płyt gł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 jestem ciekaw czemu msi najlepiej wypadły w oc,już się domyślam oczywiście ,to super zasługa vdroop :D w programie napięcie 1.45v /miernikiem 1.47v w stresie ,podaję moje doświadczenia z tym mobo :P osobiście wziąłem p67 pro ,za tydzień będę klepać w biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htw Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Ja już dzięki Pawłowi testuję nowy BIOS, taka inicjatywa się chwali, ze ktoś z firmy Asus jest na forum - to ułatwia przepływ informacji. Przydałby się jakiś oficjalny poradnik Asusa na temat OC na tej płycie, w szczególności dokładny opis niektórych funkcji. no właśnie dobrze by było jakby się pojawił jakiś fajny opis do poszczególnych funkcji, tych do OC oczywiscie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 (edytowane) Panowie mam problem z plyta Asusa P8P67 Deluxe Rev 3.0 bios z naklejki 1305, plyta nie postuje w ogole, swieci czerwona dioda CPU LED kiedy mam wlozone dwa moduly pamieci w niebieskie sloty G.Skill Ripjaws 2x2gb F3-12800CL7D-4GBRH, pamieci sa na liscie QVL Asusa tej plyty jako 100% kompatybilne. Kiedy zostawie jeden moduł pamieci to wtedy na wyswietlaczu na plycie mam Q-Code 30 i wtedy swieci dioda czerwona DIMM LED a juz nie CPU LED. Probowalem przelozenia proca, sprawdzilem dokladnie piny na sokecie wszystko ok. Zasilanie proca 8pin wpiete, reset CMOS również robilem wielokrotnie. Juz mi rece opadly bo nie wiem co robic, licze na Wasze sugestie i pomoc. cpu 2600K - nowka sztuka z pudelka pamieci G.Skill Ripjaws 2x2gb F3-12800CL7D-4GBRH - sprawne 100% z poprzedniej koniguracji grafika EVGA GTX 280 - sprawne 100% z poprzedniej koniguracji zasilacz Corsair Hx620W - sprawne 100% z poprzedniej koniguracji Edytowane 29 Marca 2011 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Jakisz masz bios 1502? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 z naklejki 1305 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 z naklejki 1305 Ustaw ramy ręcznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 (edytowane) w jaki sposob jak widze ciemnosc na monitorze ? Edytowane 29 Marca 2011 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacko Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Nie wiem jak w P8P67 Deluxe , ale zwykła P8P67 ma na płycie przycisk, który pozwala dostosować parametry RAM, poszukaj w instrukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 (edytowane) MEM OK i naciskam i dioda sobie miga i pare razy zrobil restart i nadal nie wstal, no chyba ze to ma szukac znacznie dluzej, ale wydaje mi sie skoro pamieci kompatybilne to od razu powinien wstawac czyz nie ? Edytowane 29 Marca 2011 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Cos jest nie tak. Moe cos jest walniete? Procka wyjmij jeszcze raz i włóz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel ASUS Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Dzisiejsza nowość do Deluxe'a: http://www.asustek.pl/Pawel%20S/P8P67-DELUXE-ASUS-1505.rar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Cos jest nie tak. Moe cos jest walniete? Procka wyjmij jeszcze raz i włóz. procka juz wyjmowalem :/ bez zmian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacko Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 (edytowane) Mam do Was prośbę, czy może ktoś sprawdzić na zakładce monitor w pozycji CPU Voltage w jakim zakresie skacze napięcie ? Ustawienia takie : Ai Overclock Tuner - Manual BCLK/PEG Frequency - 100 Turbo Ratio - By All Core... By All Cores (Can Adjust in OS) - 45 Internal PLL Overvoltage - Disabled Memory Frequency - Auto EPU Power Saving Mode - Disabled Load Line Calibration - Regular VRM Frequency - Auto VRM Spread Spectrum - Disabled Phase Control - Standard Duty Control - T.Probe CPU Current Capability - 100% CPU Voltage - Manual CPU Manual Voltage - 1.4 Reszta w dół na Auto CPU Spread Spectrum - Disabled Zakładka Advanced\Cpu Configuration: Intel Adaptive Thermal Monitor - Disabled Po wpisaniu ustawień oczywiście restart aby zaczęły obowiązywać. U mnie przy takim konfigu napięcie skacze od 1.336 do 1.360 (zakładka monitor w BIOS). Podejrzewam, że to sprawa dokładności pomiaru czujnika, ale z drugiej strony, inne napięcia są stałe bez wahań. Będę wdzięczny za informację jak to u Was wygląda. Edytowane 29 Marca 2011 przez Yacko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel ASUS Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 1502 dla Sabertooth P67 - KLIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...