Frytejro Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2013 (edytowane) Cos nie tak, to chodzi o to ze niby wszystko działa.. ale nie do konca.. bo jest kilka gier w których np brak ekwipunku (wiedzmin) przez co gra jest niegrywalna wiadomo.. w mafii 2 filmiki w grze są urywane - zaczynają się czarnym ekranem, ktory trwa kilka sek, jezeli filmik ma kilka scen to kazda z nich zaczyna sie czarnym ekranem.. nawet benchmark wbudowany - co scena to czarny ekran (dzwiek i napisy wtedy działają..)... a w gothicu 4 przerywniki filmowe wogole nie działają - czarny ekran jest cały czas, slychac tylko dzwięk... GTA 4 - jak wyłaczylem efekt ziarna w obrazie, tak nawet format nie pomógł by dało się znow tego włączyc.. To jedyne problemy jakie wystepuja od poczatku tego komputera , i sa to problemy ktore wystepuja tylko na win 7.. na win xp wymienione rzeczy działają bezbłednie.. system byl stawiany wielokrotnie, roznej masci sterowniki byly pakowane i nie da sie wyeliminowac w/w wad... oczywiscie wszystko jest orginalne nie piraty... nawet karte graficzną mam juz inna przedtem radeon teraz nv i nie jest to wina grafiki..stad myslalem ze to nieofcjalny bios.. ale jednak nie Dzis bede mial inne kosci sprawne, ale i moje przetestuje. Zmienie tez tasme i port sata do dysku.. aczkolwiek gosc od ktorego kupuje czesci stwierdzil ze raczej padła płyta Edytowane 15 Lipca 2013 przez Frytejro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2013 Wydaje mi się, że nie potrzebnie wgrywałeś nowe sterowniki IME przed updatem. Ja to robiłem po i nie było problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaem Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2013 (edytowane) to co opisujesz to mi wygląda na objawy problemu z kartą graficzną albo sterownikami do niej. Bardzo prawdopodobne, że padła Ci płyta ale sprawdzenie tego co możesz nie kosztuje nic @radiergummi ja też wgrałem sterownik IME przed aktualizacją i nic się złego nie stało Edytowane 15 Lipca 2013 przez kaem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frytejro Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2013 No wlasnie wgrałem te IME przed bo Ty kaem mi pisałes w pw ze zrobiles to najpierw :) - a co do karty.. tak jak napisałem na radeonie a teraz na nv jest tak samo.. wiec 2 rozne karty i zupelnie inne sterowniki .. raczej nierealne by to byla wina 2 roznych kart.. predzej czegos wg mnie w płycie co niedokonca przyjmuje stery kart graf.. nie wiem.. dzis walcze ostatni dzien, jutro komp wedruje do StaComu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaem Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2013 (edytowane) uuuu mówisz na dwóch kartach to samo no to fakt, zostaje już tylko wina płyty.... lub systemu/aplikacji jakiejś dziwnej/wirusa ale raczej płyta Edytowane 15 Lipca 2013 przez kaem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2013 http://allegro.pl/plyta-glowna-asrock-z68-pro3-okazja-i3393690805.html Te 3 przy pro oznacza już rewizje b3, czy jest to jeszcze ta problematyczna wersja płyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2013 oto musisz zapytać sprzedającego bo masz podany model płyty a nie jej rewizje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frytejro Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2013 No panowie przyznaje racje.. jedna z kosci uwalona... testy mi zeszly prawie do północy - najpierw na obu kosciach przed mem testem posprawdzałem wszsytkie połączenia i zainstalowałem 8,1... ktory jednak po kilku minutach pracy sie wykrzaczyl z błedem pamieci fizycznej.. po zdiagnozowaniu uszkodzenia 1 kosci, winda 8,1 stoi jak wryta..!!! co więcej.... jeszcze sprobuje win 7 zeby wykluczyc definitywnie płytę główną.. ale zainstalowałem wczoraj na szybkiego wiedzmina.. i.... ekwipunek jest !! wogole animacje płynnie chodzą.. to by znaczyło ze ram miałem padniety od poczatku tylko teraz przy nowym biosie wykrzaczac sie zaczął co chwilę.... moze sie okazac ze moj proc to wcale nie sredniak i BS miałem przez ram a nie OC.. - ale najpierw winda, a potem prosba do kol. kaem bo ten nowy bios ma inne ustawienia, brakuje np turbo boost power limit.. Low MNIO Align i VT-d... to na wstępie.... i bede potrzebował jakiegos tutoriala by nie wywazac otwartych juz drzwi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2013 (edytowane) jakie ty tam masz te ramy? probowales ta zwalona kosc wlozyc sama sprawdzic czy napewno sa jaja? Edytowane 16 Lipca 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frytejro Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2013 najpierw mem test był na obu i się zawiesił. potem każda pokolei sprawdzałem, ta która miała błędy sprawdzałem w dwóch różnych slotach by wykluczyć padniete gniazdo. W każdym przypadku kość wykazała błędy. Komputer pracuje teraz tylko na jednej sprawnej. a ramy mam goodram 1333 cl9 2x4 gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaem Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2013 (edytowane) (...)ten nowy bios ma inne ustawienia, brakuje np turbo boost power limit.. Low MNIO Align i VT-d... to na wstępie.... i bede potrzebował jakiegos tutoriala by nie wywazac otwartych juz drzwi Ja mam tak według tego poradnika http://www.overclock.net/t/1198504/complete-overclocking-guide-sandy-bridge-ivy-bridge-asrock-edition Spread Spectrum - wył Internal PLL Overvoltage - wył VTT Voltage - podniesienie napięcia ustabilizowało działanie pamięci na 1T - screen niżej CPU C3 i C6, Package C State Support - wył, stabilizuje działanie podkręcanego CPU Intel RST i SCT - wył, jedna funkcja dla osób, które mają za mały dysk SSD żeby zmieścić system, druga funkcja to jakaś hibernacja z pominięciem ekranu kontrolnego UEFI/logo Asrock zaraz po włączeniu przez co szybciej komp wstaje Jak pamięć jest jeszcze na gwarancji to wiesz co z nią zrobić. A jak gwarancja minęła to teraz pamięci są tanie Napisz może jak oceniasz Windows 8.1. Jest faktycznie możliwość ustawienia, że po włączeniu kompa pokazuje się normalny pulpit? Można wyłączyć te ciach!ły, ze jak najadę myszką na prawą stronę pulpitu to mi wyskakują jakieś okna/menusy? Czy Windows szybciej się uruchamia od Win 7? Czy jest szybszy ogólnie od 7? ;] Edytowane 16 Lipca 2013 przez kaem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frytejro Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2013 (edytowane) O widzisz dzieki.. juz mam wszystko czarno na białym - bede walczył ramki ida na serwis, w zastepstwie mam 4GB.. a co do 8,1... nie odpowiem Ci bo to moja pierwsza instalacja, jeszcze nic w nim nie ustawiałem poza wgraniem sterów do grafiki i płyty no i wiedzmina. Na pierwszy rzut szybciej odpala od win7 ale.. jako nowy.. a 7 chwile posiadałem - minusem jest to ze nei chcial mnie puscic poki nie zrobiłem konta .. tak jak na smartfonach z WM - bez konta nie wejdziesz do niczego.. a konta są połączone ze wszystkim co dotyczy Microsoftu. Dzis jak czas pozwoli wroce do 7 by sprawdzic czy z dobrą pamiecia problem w grach juz nie wystepuje i wtedy bede probował działac na 8,1. A co do pulpitu to ja chce załadowac : classic shell którego uzywa kolega na 8 i cały czas ma pulpit bez kafelków.. edyta: na win7 wszystko działa.. mam juz nowe pamiatki - wrocilem do 8,1... zdecydowanie szybszy pod kazdym wzgledem.. wiec testujemy :) Edytowane 16 Lipca 2013 przez Frytejro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Witam! W środę zmieniłem kartę graficzną i procesor z MSI HD6850 i i3-2120 na MSI GTX 660 i i5-3570. Wszystko na płycie ASRock P67 Pro3 B3. Otworzyłem PC, zamontowałem CPU i GPU, podłączyłem kable i włączyłem PC. Chciałem odrazu wskoczyć w UEFI żeby zobaczyć czy załapało proca i wszystko jest dobrze tylko okno BIOSu jest mniejsze, to znaczy mam monitor Iiyama ProLite X2377HDS w rozdziałce 1920x1080 a okno BIOS było mniejsze, tak że w około było czarne tło, kursorem też nie mogłem wyjechać poza ten mniejszy obszar, pulpit wskoczył też pomniejszony. Zainstalowałem najnowsze stery Nvidia i uruchomiłem ponownie, ekran ASRock i BIOS nadal są małe, natomiast pulpit jest normalny. Czy ktoś mógłby mi pomóc? Co z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Jakieś dziwne skalowanie monitora albo kwesta połączenia. Nie masz większych problemów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Nie jest to wielki problem ale dziwny. Znasz rozwiązanie? Bo ja chciałbym poznać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Jak masz podłączony monitor? DVI? HDMI? D-sub? Sprawdź inne połączenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frytejro Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2013 U mnie po przejsciu na bios obslugujacy Ivy tez mam małe okno.. a wczesniej było na caly ekran .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2013 (edytowane) hej.ostatnio borykam sie z problemem restartow w idle. podczas grania i pod obciazeniem jest ok,ale jak przegladam neta albo ogladam jakis film to czasami mam restart.jakby byl BSOD to jeszcze bym wiedzial czy mam podniesc napiecie na procku czy obnizyc a tak to jestem w czarnej dup ie... macie moze jakies pomysly co bym mogl zrobic z tym? ps. ktos uzywa UEFI 2.02C w p67 pro3 i moglby wrzucic screeny z UEFI przy jakims lekkim OC ? tak 4.0 GHz ? chcialbym porownac bo moze cos zle robie. dzieki ps.2 w/g poradnika http://www.overclock.net/t/1198504/complete-overclocking-guide-sandy-bridge-ivy-bridge-asrock-edition przy offset powinienem wylaczyc stany C3 i C6 i Package C State ,a u mnie wylaczenie tej opcji daje prawie natychmiastowy restart w windzie. teraz to juz sie zastanawiam czy nie wgrac UEFI 3.20 i sprobowac na nim cos pocisnac proca. duza roznica w podkrecaniu jest miedzy starszymi wersjami a nowszymi? Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez dr@bollo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp5it Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2013 ASRock P67 Pro3 B3. 1. Czy da się i jak puścić dźwięk na raz na spk out i przez hdmi? Teraz muszę przełączać, na starej mobo miałem dźwięk na raz na obu wyjściach. 2. Czy da się mieć dźwięk z gry na spk out a dźwięk z oglądanego filmu na hdmi? Pozdrawiam, Michał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 ASRock P67 Extreme4 UEFI 3.21A Changelog: Win8 + SecureBoot. Support Nvidia 7xx series VGA http://www.pctreiber.net/asrock-bios-downloads?did=892 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filozof81 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 UEFI 2.00B dla modelu P67 Pro3 Proszę żeby ktoś zapodał linka z tym biosem, link z pierwszej strony nie działa. W necie też mimo usilnych starań nie mogę go namierzyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Skorzystaj z tego: ASRock P67 Pro3 UEFI 2.02C http://www.pctreiber.net/asrock-bios-downloads?did=412 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filozof81 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 a dlaczego nie 2.0b, ten bios c ponoc taki fajny nie jest.Zależy mi na offsecie. Czy naprawde nikt nie ma tego biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Przeczytaj changelog ze zrozumieniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaX Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2013 Witam Po wgraniu biosu p67 pro3 b3 do 2.00B nie było żadnych problemów do puki nie nie zrobiłem OC i5 do 4,5 GHz Problem jest taki że płyta startuje 2 razy czyli dochodzi do ekranu ładowania win8 i po sekundzie restart kompa. Wtedy już ładuje się normalnie. System pracuje bardzo stabilnie był testowany. Myślałem że to problem z napięciem proca, jednak po zmianie offestu na wyższy jest to samo. Po przywróceniu ustawiań fabrycznych nie ma tego problemu. Ma ktoś pomysł dla czego tak się dzieje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2013 1. Dlaczego nie wgrasz nowszego UEFI? 2. Jesteś pewny, że po restarcie twój komp dalej ma OC? Po takim restarcie zazwyczaj przywracane tymczasowo są ustawienia fabryczne... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaX Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2013 A najnowsze działa ok ? Bo ktoś mi coś kiedyś mówił że są problemy z LLC i czymś tam jeszcze + nie można zrobić downgrade. Objaw jest taki że po wyłączeniu komputera ( nie restarcie - wtedy jest git ) pokazuje się ekran ładowanie win 8 raz zakręci się ten "wężyk" i restart. Wtedy uruchamia się ponownie i działa wszystko okej. Stabilność systemu testowana OCCT kilka godzin i jest dobrze. Żadnych BSOD itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 OCCT guzik ci powie o stabilności w przypadkach quasi-LOAD. Włącz sobie prime95 na 2 wątki i ustaw sobie koligację na tylko 2 rdzenie. Zobaczysz jak twój komp jest "stabilny". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lws Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 P67 extreme 6 Mogę powrócić z biosu beta L2.19 do zwykłej 1.8 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWura Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 A dlaczego chcesz wracać do 1.8? Pytam bo sam mam "z lenistwa" akurat tą wersję i zastanawiałem się nad flashem na jakąś nowszą wersję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...