ZlyDzien Posted April 18, 2015 Report post Posted April 18, 2015 no widzialem testy, ale C2D to nie to samo co dzisiejszy procesor 2-rdzeniowy, a juz na pewno nie to samo co jakis I7 z zablokowanymi rdzeniami. jestem ciekawy czy rozgrywka jest po prostu znosna. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
droid3 Posted April 18, 2015 Report post Posted April 18, 2015 (edited) no widzialem testy, ale C2D to nie to samo co dzisiejszy procesor 2-rdzeniowy, a juz na pewno nie to samo co jakis I7 z zablokowanymi rdzeniami. jestem ciekawy czy rozgrywka jest po prostu znosna.Miałem c2duo 6400 ale go zamontowałem u syna więc nie sprawdzę. Ale jeśli Ci to pomoże, to ci powiem że robiłem małą modernizacje i włożyłem do swojego q6700. Co prawda 4 jajka, ale też wiekowo podobny i na prawdę daje radę. Edited April 18, 2015 by droid3 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
KaszaWspraju Posted April 18, 2015 Report post Posted April 18, 2015 Gra ściągnięta, ledwie 25 godzin, dużo razy zrywało połączenie, odpaliła się bez problemu, jak coś jutro jestem chętny na online. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
shooter Posted April 19, 2015 Report post Posted April 19, 2015 Po instalacji patcha jakby płynniej. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Makduf Posted April 19, 2015 Report post Posted April 19, 2015 Po instalacji patcha jakby płynniej. Też to zauważyłem, niedługo podbije detale jeszcze troszkę zobaczymy jak będzie chodzić. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Orgiusz Posted April 19, 2015 Report post Posted April 19, 2015 Po instalacji patcha jakby płynniej. Mnie na razie dobija brak SSD pod GTA V. Co tu dużo mówić - fajnie jest. Chociaż minęły już czasy odpalania licznika FPS. Teraz tylko ustawić grafikę i pykać na padzie. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ath Posted April 19, 2015 Report post Posted April 19, 2015 Ja mam grę na raidzie z ssd i rewelacji przy wczytywanie nie ma, w multi już w szczególności. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
yacior Posted April 19, 2015 Report post Posted April 19, 2015 (edited) Bo w Multi to jest raczej kwestia połączenia z danym serwerem a nie wczytywania z dysku Edited April 19, 2015 by yacior Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
logimen Posted April 19, 2015 Report post Posted April 19, 2015 Testowałem wczoraj na monitorze 24" rozdzialke FHD na kompie z podpisu i bez problemow utrzymuje 60fps nawet podczas rozwalki z glinami, na calej mapie. Ustawione mialem wszystko na wysoko (tekstury na b.wysoko), cienie srednio, FXAA, vsync w sterowniku, suwaki zakresu rysowania i gestosci na 3/4 + tekstury w HD podczas latania. Kwestia by nie przekraczac VRAMu bo zaczyna przycinac podczas jazdy, ale tylko podczas misji i delikatnie podczas widocznej zmiany pory dnia (np. zachodzace slonce). Jakby przez oskryptowanie z deka. Dla mnie optymalizacja - bajka. Niebo, a ziemia w porownaniu do GTA IV i zdecydowanie gra roku. Warta kazdej zlotowki. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
stranded Posted April 19, 2015 Report post Posted April 19, 2015 To co gra pokazuje jako przekroczenie VRAM to fikcja, MSI Afterburner pokazuje zupełnie inne odczyty, kiedy ustawiam sobie tekstury na B. Wysokie to według gry potrzebne mi 2117 VRAM ale w rzeczywistości jest użyte jakieś 800MB (moja grafa ma 1GB). Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
jurek911 Posted April 19, 2015 Report post Posted April 19, 2015 U mnie po patchu tak samo jak i przed albo gorzej. Co ciekawe próbowałem kilku optymalizacji na te dziwne przycinki (ustawianie launchera na niski priorytet i 1/2 vsync), do tego przeniosłem instalkę na ssd. Przycinki występowały sporadycznie już tylko, niestety gra wywalała się co kilkanaście/kilkadziesiąt minut, więc powróciłem do ustawień sprzed "optymalizacji". O dziwo przycinek niema, crashy niema, a zużycie ramu spadło z 7,1GB na 5,6GB, wtf ??? Ogólnie ludzie narzekają na "memory leak", coś chyba jest na rzeczy. pzd Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
sideband Posted April 19, 2015 Report post Posted April 19, 2015 To co gra pokazuje jako przekroczenie VRAM to fikcja, MSI Afterburner pokazuje zupełnie inne odczyty, kiedy ustawiam sobie tekstury na B. Wysokie to według gry potrzebne mi 2117 VRAM ale w rzeczywistości jest użyte jakieś 800MB (moja grafa ma 1GB). Zgadza się to samo było w gta4, tylko nadal nie znasz realnego wykorzystania pamięci, ponieważ z nvapi masz tylko monitoring użycia lokalnej pamięci i brak informacji na temat wykorzystania pamięci poza lokalnej. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Ns5 Posted April 19, 2015 Report post Posted April 19, 2015 Wydadzą nowe stery kilka patchy i będzie super :-P mnie się udało juz przekroczyć próg 10 GB użytego ramu :-) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Kilokush Posted April 19, 2015 Report post Posted April 19, 2015 Przed grą radzę wyłączyć przeglądarkę i wszystko co mamy w tle! U mnie przy 8GB ramu i włączonej przeglądarce gra raz się wysypała z powodu braku wolnej pamięci RAM. W sterownikach polecam ustawić wstępne renderowanie klatek na 1. U mnie zwiększyło to odczucie płynności i zmniejszyło spadki FPS podczas nagłego oglądania się za siebie. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
stranded Posted April 19, 2015 Report post Posted April 19, 2015 To dziwne, ja grając online zawsze mam zajęte max 3-4gb ram. Może dzięki Windows 10? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Kilokush Posted April 19, 2015 Report post Posted April 19, 2015 To dziwne, ja grając online zawsze mam zajęte max 3-4gb ram. Może dzięki Windows 10? Przydałby się test Windows 10 vs Win 8.1 vs Win 7 w GTA V. Mam oryginał Windows 8 i z chęcią bym spróbował 10 jako, że ma być przez rok darmowa dla użytkowników Win 8. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
scratix Posted April 19, 2015 Report post Posted April 19, 2015 Przed grą radzę wyłączyć przeglądarkę i wszystko co mamy w tle! U mnie przy 8GB ramu i włączonej przeglądarce gra raz się wysypała z powodu braku wolnej pamięci RAM. W sterownikach polecam ustawić wstępne renderowanie klatek na 1. U mnie zwiększyło to odczucie płynności i zmniejszyło spadki FPS podczas nagłego oglądania się za siebie. Oj tam, wystarczy zwiększyć swap file. Mi też się GTA wysypywało ale po zwiększeniu swapa do 5 GB jest spokój. Te klatki chyba też można w grze ustawić? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
grzegrz Posted April 19, 2015 Report post Posted April 19, 2015 Patch jest potrzebny do pierwszego zadania napadu na bank Flecca w online. Na samym końcu gdy wjeżdżamy do swojego garażu pod koniec zadania, to albo spadamy pod mapę, albo auto staje nieruchomo przed bramą. Pięciokrotnie próbowałem z losowymi graczami i zawsze kończyliśmy restartujac grę. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
jurek911 Posted April 19, 2015 Report post Posted April 19, 2015 Mnie się dzisiaj coś ściągało. Po wejściu do gry znikł mój dom i cała zdobyta broń O_o relog do singla i z powrotem pomógł. Zapewne wyjdzie jeszcze nie jeden patch poprawiający to i owo. pzd Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
stranded Posted April 19, 2015 Report post Posted April 19, 2015 Jak będziecie chcieli grać napady niech ktoś w tej grupie PPC na Rockstar da jakieś info kiedy i jak ;P ja dopiero odblokowałem możliwość ich robienia. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Kilokush Posted April 19, 2015 Report post Posted April 19, 2015 (edited) Jak będziecie chcieli grać napady niech ktoś w tej grupie PPC na Rockstar da jakieś info kiedy i jak ;P ja dopiero odblokowałem możliwość ich robienia. Ja się najpierw SP muszę nacieszyć :D Edited April 19, 2015 by Kilokush 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
c3rb3r Posted April 19, 2015 Report post Posted April 19, 2015 (edited) Jak by ktoś miał ochotę pograć napady to zaproście mnie na RSC: http://pl.socialclub.rockstargames.com/member/c3rb3r_ Mam 85 lvl i coś tam ogarniam ;) Edited April 19, 2015 by ThePatryk Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
stranded Posted April 19, 2015 Report post Posted April 19, 2015 Ktoś zdoałał nie wpaść pod ziemię/zaciąć się przy pierwszym zadaniu napadu na bank Flecca w online? :( Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
c3rb3r Posted April 19, 2015 Report post Posted April 19, 2015 Ktoś zdoałał nie wpaść pod ziemię/zaciąć się przy pierwszym zadaniu napadu na bank Flecca w online? :( Robiłem już 2 napady i w tych co ja grałem nie miałem żadnych problemów, ale misji o takiej nazwie nie kojarzę. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
$l@ven Posted April 19, 2015 Report post Posted April 19, 2015 Z doświadczenia lepiej mieć włączony Vsync (wówczas 60klatek/s) czy wyłączony? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
kapi89 Posted April 19, 2015 Report post Posted April 19, 2015 (edited) Mam wrażenie że gra u mnie z vsynkiem ma lekkie przycięcia i czasami dziwne spadki poniżej 60 fps, mimo że bez vsynku gra cały czas ma 60-80 fps. Na r9 290 Edited April 19, 2015 by kapi89 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
grzegrz Posted April 19, 2015 Report post Posted April 19, 2015 Ktoś zdoałał nie wpaść pod ziemię/zaciąć się przy pierwszym zadaniu napadu na bank Flecca w online? :( Może komuś się udało nie wpaść, ale ogólnie jest to już znany problem: https://support.rockstargames.com/hc/communities/public/questions/203323758-fleeca-job-heist-bug-glitch-freeze Jak by ktoś miał ochotę pograć napady to zaproście mnie na RSC: http://pl.socialclub.rockstargames.com/member/c3rb3r_ Mam 85 lvl i coś tam ogarniam ;) Pisałem dziś do CIebie :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
jurek911 Posted April 19, 2015 Report post Posted April 19, 2015 (edited) Taa, każdy chce grać, ale odebrać zaproszenia niema komu... Trochę udało się pograć dziś z Berylem i Makduf, nawet nieźle, choć do pełni szczęścia potrzeba 4 pzd Tupolew roz...ał system :) Edited April 19, 2015 by jurek911 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
grzegrz Posted April 19, 2015 Report post Posted April 19, 2015 Dobrze było. Pierwszy raz się zakopałem samochodem. Na pych nie dało rady wyjechać bo strzelali Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Ns5 Posted April 19, 2015 Report post Posted April 19, 2015 Wpadło sporo kasy i było bardzo fajnie.... :D Dzięki za grę Panowie :) Użycie ramu podczas dzisiejszej sesji 11379 MB. Ta gra ma jakieś ograniczenia czy wchłania wszystko co jest ? :S Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...