hyper_2002 Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Panowie jest pytanie , planuje zakup 670 ale chce mieć potwierdzenie że mój konfig nie będzie jej hamował i karta rozwinie skrzydła.. Platforma dosyć 'leciwa' ale chyba nie odstaje... Sprzęt ten z sygnatury. A rozdzielczość ekranu to full hd . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Da spokojnie rade... od i5 z 1156 podkręconego 4+ juz daje rade a i7 to już napewno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamar59 Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Nawet i5 2500k na stoku nie bedzie hamował 680 ;) A co powiecie nie ma sensu zmiany 570 na 670 wydajność lepsza o 15% cenowo to sprzedam 570 za 900zł a kupię 670 za 1500zł 600zł dopłaty za 15% mocy prądu będzie jedynie brać mniej 210W &170W cisza może i tyle Mam Gigabyte Win Force 3 OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Powiadasz 15%? http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_670_Direct_Cu_II/9.html to ja już ślepy ;/ albo liczyć niepotrafie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 jak sie czegoś nie che widziec to sie nie widzi, jak przeszedłem wszelkie ostatnie generacje sprzętowe i wychodzi mi na 7950<7970<680 z tym że ostatnie karty bardzo podobne i raz lepiej gra się na 7970 raz na 680 porównanie kart po oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 (edytowane) Dla 15% to sie nie oplaca karty wymieniac... Edytowane 7 Września 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 NVIDIA Planning To Announce Price Cuts on GeForce GTX 660Ti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yorick Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2012 Cholera dzień za późno to zobaczyłem - od wczoraj Gigabyte 660Ti śmiga w budzie... no nic 20 $ na spadek cen u nas przełoży się pewnie dopiero za co najmniej 2 tygodnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 Seven GeForce GTX 660 Ti Cards: Exploring Memory Bandwidth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 20 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2012 Ma ktoś jakieś info kiedy pojawią się karty Asusa GTX670 DCII Top ?? w sklepach pustki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 20 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2012 (edytowane) Panowie i panie potrzebna mi jakaś dobra rada. O problemie z grafiką pisałem już tu (tam pisałem o Max Payne 3, ale w BF3 jest tak samo) Kartę oddałem do naprawy i po prawie 3 tygodniach sprzęt do mnie wrócił. W opisie z serwisu napisano: "naprawa" Włączyłem niepewnie Battlefield 3 i lipa. Cały czas to samo. Co można z tym zrobić? Do serwisu raz jeszcze ale tym razem pisać jakieś podanie o wymianę czy coś? Edytowane 20 Września 2012 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 20 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2012 (edytowane) Panowie i panie potrzebna mi jakaś dobra rada. O problemie z grafiką pisałem już tu (tam pisałem o Max Payne 3, ale w BF3 jest tak samo) Kartę oddałem do naprawy i po prawie 3 tygodniach sprzęt do mnie wrócił. W opisie z serwisu napisano: "naprawa" Włączyłem niepewnie Battlefield 3 i lipa. Cały czas to samo. Co można z tym zrobić? Do serwisu raz jeszcze ale tym razem pisać jakieś podanie o wymianę czy coś? a co ci napisałem na pw, byłeś mądrzejszy wysłałeś na serwis to czego tu oczekujesz uzdrowiciela?? Edytowane 20 Września 2012 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoznanskaPyra Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2012 Panowie i panie potrzebna mi jakaś dobra rada. O problemie z grafiką pisałem już tu (tam pisałem o Max Payne 3, ale w BF3 jest tak samo) Kartę oddałem do naprawy i po prawie 3 tygodniach sprzęt do mnie wrócił. W opisie z serwisu napisano: "naprawa" Włączyłem niepewnie Battlefield 3 i lipa. Cały czas to samo. Co można z tym zrobić? Do serwisu raz jeszcze ale tym razem pisać jakieś podanie o wymianę czy coś? Patrzyłeś od strony programowej? Sterowniki itd. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Bawiłem się trochę moją 670-tką (OC) i chciałbym się was zapytać czego używacie do badania stabilności keplerów. Może są jakieś benchmarki / stress-testy, które jakoś szczególnie wywalają kartę? Na co trzeba zwracać uwagę przy testowaniu? Czy pokazują się jakieś artefakty itp. czy od razu wywala sterownik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 testujemy standardowo czyli 3dmark11 + gry. msi afterburner ma teraz kombustora czy jakoś tak to się tam nazywa i mieli to kartę coś ala furmark i jeżeli to karta wytrzyma to powinna działać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProBlackHawk Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 NVIDIA Forces EVGA to Pull EVBot Support from GTX 680 Classified | TechPowerUp.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 Czy ktoś się orientuje, czy jest jakiś model GF GTX 680 3-4GB na niereferencyjnym chłodzeniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProBlackHawk Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 (edytowane) @Corso Gigabyte Preps GeForce GTX 680 OC with 4 GB of Memory I z dostępnych w PL raczej tylko gainward jest. Edytowane 3 Października 2012 przez ProBlackHawk 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 Widzę, że przedział cenowy jak za Zotaca GTX 580, którego kupowałem w zeszłym roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Laki1231 Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 Hejo, GTX 670 W3 Gigabyte mam pyt do posiadaczy tez przy starcie PC wam działają wentylatory na full obrotach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 Też, przyzwyczaiłem się. Z poprzednią miałem tak samo (580 DCUII). Mi to nie przeszkadza, odpala się system i obroty spadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Laki1231 Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2012 Ech szkoda, trochę lipa bo kurz wdziera niepotrzebnie jak siedzę na livecd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robotDomowy Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 zamierzam w jednym systemie miec quadro i 560 ti gfx ... jak myslicie czy mozna ten konflikt sterownikow przez w7 rozwiazac.. zeby przelaczac sie miedzy profilami sprzetowymi czy coś ? odpowiedz nvidii jest taka : http://nvidia.custhe.../2280/kw/quadro czyli ze bedą konflikty sterownikowi ze trzeba jedna karte usunąć ... i reinstalowac stery do tej ktora zostala .... czy jakos mozna to obejsc zeby nie wiem rozne profile sprzetowe ladowac i po prostu siadajac do aftera i 3dmaxa odpalac profil z quadro a jak chce posmigac w necie / pograc to profil z nowym gtx'em odpalac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Laki1231 Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 To tak Jak masz sterownik do integrowanej intel i przy niej nvidia i w laptopie np musisz otworzyć panel nvidia wybrać dany program i wymusić używania danej karty. Nie wiem czy przy tych dwóch to tak zadziała raczej wątpię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robotDomowy Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 To tak Jak masz sterownik do integrowanej intel i przy niej nvidia i w laptopie np musisz otworzyć panel nvidia wybrać dany program i wymusić używania danej karty. Nie wiem czy przy tych dwóch to tak zadziała raczej wątpię. to moze sobie postawic 2 windy ... albo wirtualizacje strzelić! a) w głównej windzie usunięty sprzęt w menadżerze windows albo wyłączony i nie wgrane stery... gtx podłączony i wgrane stery pod gtx b) w systemie zwirtualizowanym odwrotnie - włączone quadro i stery quadro a wyłączony w systemie slot pci-e z GXTem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 W nawiązaniu do postu[nie udało mi się go namierzyć dokładnie] padło tam stwierdzenie że przy SLI pamieć video niejest sumowana a liczy się tylko 1 [główna] karta... i tu nasuwa się moje pytanie... czy to prawda? myśle w najbliższym czasie nad zakupem drugiej karty [oraz monitora 120hz] i tu mi przez myśl przeszła karta z 4gb ... [Asus wypuścił 670 4gb] tylko zastanawia mnie czy mógł bym tamtą jako główną ustawić [z uwagi na w/w teorie oraz 4gb] a obecną skręcić do takich samych parametrów [obie muszą chodzić z takim samym zegarem chyba] będę wdzięczny za wyjaśnienie lub podanie jakichś dobrych źródeł informacji [ja niestety nienatrafiłem na nic pewnego] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 (edytowane) W SLI tak jak w CF pamięć kart nie sumuje się. Każda karta otrzymuje taką samą porcję tekstur i danych, a więc będziesz mieć tyle pamięci ile oferuje karta mająca jej najmniej. Kup taką samą kartę. Pamiętam błąd w GTA4 kiedy gra wykrywała sumę pamięci obu kart i można było przez to ustawić wyższe detale (ta słynna blokada detali w GTA) ;]. Edytowane 8 Października 2012 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Gigabyte Preps GeForce GTX 680 OC with 4 GB of Memory Super, tylko że trzy tyg. temu kupiłem wersję 2GB :/ Szkoda że Gigabyte nie ma programu wymiany na droższy model przez trzy miechy za dopłatą jak EVGA... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 No i dobrze zaoszczędziłeś trochę grosza i nie masz co płakać pzdr 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VOSTOK Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2012 Cały weekend intensywnie się zastawiałem 670 vs 7970, w końcu padło na 670 (wydajnościowo słabsza od 7970, ale mniejszy pobór prądu i temp., no i cała konstrukcja nowsza jest jakby nie patrzeć). Wczoraj odebrałem, zamontowałem (jezu jakie to ciężkie w porównaniu do 7850) i niestety na dzień dobry kubeł zimnej wody: aktualnie u mnie na tapecie GW2, które na GTX 670 (WF3 od Gigabyte) chodzi gorzej niż na poprzedniej karcie (Sapphire 7850 @ stock). Ciągłe dropy fps i generalnie mulenie (np. po alt+tab ). Google wypluwa sporo topiców z podobnymi problemami - ponoć karta nie bardzo sobie radzi z dynamiczną regulacją zegarów. Używam najnowszych sterów, stare usunąłem Driver Sweeperem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...