Dammeron Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2012 (edytowane) Jest temat o tanich grach (w większości zawartość CDA + to co na Steamie), ale brakuje tematu o grach, na które nie nie trzeba wykładać ani grosza. :) Na dobry początek proponuję grę Igneous. Gra rewelacyjna, rozgrywką przypomina mi starego Skyroads na Amigę, choć niestety strasznie krótka (aż się prosi o więcej leveli). Więcej informacji tutaj:Igneous - The fires will consume you... UPDATE 27.02.2014 Jako, że temat zawędrował trochę nie w tą stronę, jakiej oczekiwałem, postanowiłem stworzyć kilka zasad :): -nie umieszczamy tu info o "darmowych weekendach ze steama" (sensowność takiego posta znika po kilku dniach) -to samo dotyczy krótkoterminowego rozdawania danej gry za darmo -żadnych abandonware -żadnych modów wymagających posiadania płatnej "podstawki" -żadnych gier przeglądarkowych typu Ogame itp. (nie dotyczy to pełnoprawnych gier w stylu Quake Live) Temat z założenia miał pomóc nam poznajdować gry, którymi będzie można się cieszyć w dowolnym czasie i bez konieczności sięgania do portfela. Pozdrawiam i życzę dużo zabawy z naszymi "znaleziskami". :) Edytowane 27 Lutego 2014 przez Dammeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 (edytowane) Czy już kiedyś nie było podobnego tematu? ;) Multi/single? Takich gier jest na pęczki, poniżej kilka przykładów: Wolfenstein: Enemy Territory :wub: Między innymi GTA i GTA 2 (Rockstar Classics - Free Downloads) Quake Live League of Legends (nie moje klimaty btw) Need for Speed World Edit: Bloodneo, zapomniałem, że Valve odstąpiło TFa. Polecam, nawet dość regularnie, bardzo dobra gra :). Edytowane 7 Stycznia 2012 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobras Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 Polecam World of Tanks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bloodneo Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 Battlefield Play4Free - Dużo ludzi sam w to gram :P cały czas Team Fortress 2 - Dużo polaków i polskich serwerów polecam od czasu do czasu Stronghold Kingdoms - w tym już siedzę rok :blink: APB Reloaded - duże wymagania graficzne i już jej nie właczam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 Nitronic Rush Nitronic Rush fajna sciagałka w klimatach filmu "tron" Stealth Bastard Stealth Bastard platformowko-skradanka...? nie gralem , widzialem tylko gameplaye :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dresiarz_biczysz Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 Ten stronghold jest grą multipalyer ? APB ściągam z ciekawości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bloodneo Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Stronghold Kingdoms - gra massive online multiplayer :rolleyes: Polecam gra trochę polaków :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KnoogeR Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 (edytowane) Warsow: www.warsow.net Niestety gra podobnie jak Nexuiz/Xonotic jest spaczona przez graczy instagiba, lecz można pograć duela lub pickupy wystarczy wejść na IRC: #warsow @quakenet #warsow.pickup @quakenet Wkrótce zostanie wydana wersja 0.7 :) PS. Z tego co się orientuje to teraz Unreal Tournament 99 jest także darmowy. <- prawdopodobnie błędna informacja. Edytowane 7 Lutego 2012 przez KnoogeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Age of Conan jest teraz 'free to play'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 Jeżeli ktoś lubi gry typu visual novel, to szczerze polecam Katawa Shoujo (+18, choć takie sceny można wyłączyć w opcjach). Kontrowersyjna sprawa, nawet w świecie VN, niemniej gra bardzo dobra, ciekawa, wciągająca. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
introvert Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 Przypadkiem przypomniałem sobie o Sega Swirl. Prosta gra logiczna. FilePlanet: SEGA Swirl (FULL GAME) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 Tribes Ascend: Tribes: Ascend - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2012 Deity Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 Digital: A Love Story Fajna, wieloplatformowa i dość krótka tekstówka-romansidło na silniku Ren'Py (skierowanym raczej pod VN). Przed chwilą skończyłem. Warto, do tego ten oldskulowy klimat ('Amiga', BBSy, dial-up...). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 Hedgewars - alternatywa dla wormsów tyle, że tutaj gramy jeżykami. Polecam gra rewelacyjna. Link: www.hedgewars.org/ Soldat - multiplayerowa strzelanka 2d. Link: www.soldat.prv.pl/ Teeworlds - także multiplayerowa strzelanka 2d. Link: www.teeworlds.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 (edytowane) Między innymi GTA i GTA 2 (Rockstar Classics - Free Downloads) Czy to jeszcze w ogóle działa? Wysłałem 3x dane w ciągu dwóch dni i link nie przyszedł (interesuje mnie GTA 1) Edytowane 4 Marca 2012 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 A na jaki mail próbowałeś , bo ja mam konto na gmail i link doszedł po kilku sekundach , co prawda nie do GTA I . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 (edytowane) A na jaki mail próbowałeś , bo ja mam konto na gmail i link doszedł po kilku sekundach , co prawda nie do GTA I . Mam konto na onet :/ (spam mam czysty) (próbowałem wszystkie 3 tytuły - zero) Edytowane 4 Marca 2012 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 Może załóż konto na gmail albo spróbuj na innym koncie pocztowym jak masz . Nie raz miałem problem że mail nie przychodził na polskie konta . 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2012 @reyden - prawda, sam używam konta na wp, jednak większość zagranicznych rzeczy rejestruję na gmailowe http://microsoftflight.com ; generalnie darmowa, można dokupić jakieś dodatki. Przyjemnie się lata ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmo27 Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 (edytowane) jeśli ktoś lubił serie the settlers to polecam przeglądarkową wersje multi thesettlersonline ;) Edytowane 9 Marca 2012 przez Elmo27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 nethack -tylko dla prawdziwych twardzieli, większość ludzi wymięka na opisie klawiszy potrzebnych do obsługi ;) OpenArena -taki Quake tylko, że za darmo(zresztą silnik jest z...) Eat The Whistle -prawie jak fifa. Jak to mówią "old-style" Abuse -platformówko-strzelanka. też "old-style" Beneath A Steel Sky -przygodówka z starych czasów. Działa na ScummVM The Ur-Quan Masters - jeszcze nie grałem, ale wydaje się fajne ;) Warzone 2100 -strategia Wszystko powyższe jest dostępne zarówno na Windowsa jak i Linuksa. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
introvert Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 (edytowane) Na stronie Amanita Design (twórcy m.in. "Machinarium") można pograć w ich starsze produkcje typu point'n'click link: Mój odnośnik (Machiarium i Samorost 2 to dema, reszta pełniaki) Edytowane 18 Marca 2012 przez introvert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
introvert Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Na GOG.com za darmo nowa gra - platformówka Treasure Adventure Game - GOG.com a tutaj pozostałe Games catalogue - GOG.com Trzeba mieć konto na stronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Dink Smallwood HD http-~~-//www.youtube.com/watch?v=tDqIDYFSkws Dink Smallwood HD gameplay Polecam gorąco, bo ja nie jestem fanem RPG-ów, nie lubie fantasy ani nie przepadam za średniowieczem, a gra mi dała bardzo dużo frajdy, i lata temu, i teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 (edytowane) Z darmowych na steam Americas army 3 America's Army 3 on Steam Trackania Nations Forever TrackMania Nations Forever on Steam Alien swarm Alien Swarm on Steam Zombie Panic! Zombie Panic! Source on Steam Oprócz tego Enemy territory, Americas army 2.x, Hidden&Dangerous 1 http://www.cda.pl/do...den-_-Dangerous Fear Combat FEAR - First Encounter Assault Recon nie mówiąc o grach z mikropłatnościami typu leauge of legends czy world of tanks Edytowane 5 Maja 2012 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 Hidden&Dangerous 1 http://www.cda.pl/do...den-_-Dangerous To zapewne wersje Deluxe, wypuszczona za darmo w momencie premiery H&D2. Ma ładniejszą grafikę, ale strasznie skopane AI i kilka innych baboli jak paski zdrowia czy idiotyczny czerowny ekran gdy dostajemy obrażenia. Polecam oryginalną wersję, przechodziłem ponownie w zeszłym roku i dobrze się bawiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venat0r Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 (edytowane) Blacklight to całkiem fajny shooter online jak ktos nie grał polecam. Dodam ze gra jest na unreal engine 3. Jest to beta z tego co sie orietuję i sa w niej mikroplatności ale można grac i bez kupywania niczego w niej. Blacklight Retribution - Free to Play First Person Shooter Edytowane 5 Maja 2012 przez venat0r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2012 Wing Commander Saga - klasyk w nowym wydaniu - Wing Commander Saga Download - Full Games: Wing Commander Saga: The Darkest Dawn Free Full Game - Demo Movie Patch Download Section Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2012 Steam Community :: Group Announcements :: Rockstar Games Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...