marco Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 Wyszukiwarka się rąbnęła - drugi serwer bazodanowy złapał niestety nie tylko to co trzeba, ale też drop database, więc się replikacja rozjechała. Nadgania, do jutra powinno być OK. Zapis jeśli w jakimkolwiek momencie zwalnia to już nie wina dysków - wydajność jest świetna, a trochę konstrukcji bazy. Będę patrzyć co da się zrobić konfiguracją (powinno się dać, w końcu to nie system transakcyjny i ewentualne bardzo małe ryzyko niezapisania się czegoś jest akceptowalne). 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Grunt że mogę banować bez 502/504 [; GJ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Tez, się cieszę. Szukajka powraca, ale jeszcze nie nadgonila wszystkich postów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 U mnie juz dziala gites :) nooo teraz forum urywa doope :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Aktualny czas: lis 06 2012 14:37 Ostatnia wizyta: dziś, 08:34 Czas wykonania: 1,0265 Nie, żebym coś sugerował, ale przy standardowym 0.08 to jest dziwne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Aktualny czas: lis 06 2012 14:37 Ostatnia wizyta: dziś, 08:34 Czas wykonania: 1,0265 Nie, żebym coś sugerował, ale przy standardowym 0.08 to jest dziwne. Póki co jeszcze na to bym nie patrzył - trochę męczę konfiguracje maszyny, coś tam przerzucam a wiadomo, że rozpakowywanie kilku GB danych ma wpływ na dyski ;) Patrząc na wydajność na ten moment jest bardzo zadowolony - waiting for io spadło do baaaardzo rozsądnie niskich wartości, więc efekt osiągnięty :) Wnioski po pracach: SSD w zastosowaniach serwerowych urywa dupę ;) 64 GB RAMu jest zawsze lepsze niż 32 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Grzebałeś coś w konfiguracji Tapatalk? Nie widzi mi forum moderatorskiego i redaktorskiego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Za to ja widzę redaktorskie do którego od początku ( zgodnie z własnym życzeniem ) nie miałem dostępu [; Strach się bać czy grupa banned nie przegląda teraz moderatorskiego :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Bez względu na porę forum po prostu działa jak powinno. Marco dobra robota. p.s czemu na tym forum od jakiegoś czasu nie działa podkreślanie pisowani w FF? Mam tak tylko na tym forum. Na pozostałych normalnie działa. Czasem pomaga przy zwykłych literówkach. Może to problem u mnie tylko ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 p.s czemu na tym forum od jakiegoś czasu nie działa podkreślanie pisowani w FF? Mam tak tylko na tym forum. Spróbuj tego, klik 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Grzebałeś coś w konfiguracji Tapatalk? Nie widzi mi forum moderatorskiego i redaktorskiego. Nope, przeniesione 1:1 było. Widzę, że trzeba będzie upgrade'a zrobić bo wyszła nowa wersja, ale na ten moment priorytetem jest wyszukiwarka Za to ja widzę redaktorskie do którego od początku ( zgodnie z własnym życzeniem ) nie miałem dostępu [; Strach się bać czy grupa banned nie przegląda teraz moderatorskiego To do kolegów od portalu którzy ustawiają uprawnienia do swojej części :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 To też informacyjnie: Aktualny czas: lis 07 2012 08:12 Ostatnia wizyta: wczoraj, 23:30 Czas wykonania: 11,1979 Obciążenie: -- Zapytania: 10 zapytań Gzip: GZIP włączone Aktualny czas: lis 07 2012 08:13 Ostatnia wizyta: wczoraj, 23:30 Czas wykonania: 35,5517 Obciążenie: -- Zapytania: 16 zapytań Gzip: GZIP włączone Zawsze wchodzę w złym momencie <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 To też informacyjnie: Aktualny czas: lis 07 2012 08:12 Ostatnia wizyta: wczoraj, 23:30 Czas wykonania: 11,1979 Obciążenie: -- Zapytania: 10 zapytań Gzip: GZIP włączone Aktualny czas: lis 07 2012 08:13 Ostatnia wizyta: wczoraj, 23:30 Czas wykonania: 35,5517 Obciążenie: -- Zapytania: 16 zapytań Gzip: GZIP włączone Zawsze wchodzę w złym momencie Jeszcze z godzinę - dwie. Rozpakowuje 70 GB bazę danych, jest trochę tego ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 To jeszcze odnosnie Tapatalk - czy jest szansa, ze plugin Tapa przestanie traktowac czesc emotek jak obrazkowe zalaczniki, rozwalajac kompletnie uklad tekstu? Wysyłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 1/ Coś się posypało z emotikonami. 2/ Kliknięcię na głównej stronie w ostatni temat w danym dziale nie przenosi do ostatniego postu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 To jeszcze odnosnie Tapatalk - czy jest szansa, ze plugin Tapa przestanie traktowac czesc emotek jak obrazkowe zalaczniki, rozwalajac kompletnie uklad tekstu? Wysyłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk 2 Nie wiem, nie ma żadnej konfiguracji do niego, więc jest tak jak producent go wytwarza. Od niedawna jest nowa aplikacja na telefony bezpośrednio od producenta ip.board która działa całkiem fajnie i nie ma tylu problemów. 1/ Coś się posypało z emotikonami. 2/ Kliknięcię na głównej stronie w ostatni temat w danym dziale nie przenosi do ostatniego postu. 1) jakiś screenshot? 2) na którejś konkretnej skórce czy wszędzie? Możesz pokazać do jakiego URLa próbuje przejść? U mnie działa dobrze :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 Nie działa emotka http://cdn.purepc.ppcgroup.pl//public/style_emoticons/default/icon_wink2.gif Działa np http://cdn.purepc.ppcgroup.pl//public/style_emoticons/default/dry.png Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 Nie ma też tego pliku: http://cdn.purepc.ppcgroup.pl/public/style_images/soc2/backgroundchooser.jsCo wkurza mnie niezmiernie, bo bez niego jest w stanie się wyświetlić tylko góra strony - pasek z logo i szukajką, a cała reszta musi czekać, aż serwer wywali 502... co potrafi trwać, jak widać, długo: URL: http://cdn.purepc.ppcgroup.pl//public/style_images/soc2/backgroundchooser.jsMetoda: GETStan: 502 Bad GatewayCzas trwania : 21763 ms Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 Od niedawna jest nowa aplikacja na telefony bezpośrednio od producenta ip.board która działa całkiem fajnie i nie ma tylu problemów. Android coming soon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 Brakuje też ikony "dołączona grafika". U mnie na skórce Executive 2", tej używam na innych nie sprawdzałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 Nie ma też tego pliku: http://cdn.purepc.ppcgroup.pl/public/style_images/soc2/backgroundchooser.jsCo wkurza mnie niezmiernie, bo bez niego jest w stanie się wyświetlić tylko góra strony - pasek z logo i szukajką, a cała reszta musi czekać, aż serwer wywali 502... co potrafi trwać, jak widać, długo: URL: http://cdn.purepc.ppcgroup.pl//public/style_images/soc2/backgroundchooser.jsMetoda: GETStan: 502 Bad GatewayCzas trwania : 21763 ms Dzięki! Już skontaktowałem się z supportem naszej usługi CDN i naprawione :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2012 Jeszcze jedno pytanko odnośnie powiadomień o nieprzeczytanych PW - jeszcze niedawno było tak, że przy wejściu na forum wyskakiwało powiadomienie, zamykałem je i miałem święty spokój (poza czerwonym znaczkiem na ikonce). Teraz powiadomienie wyskakuje przy każdym wejściu na forum, nawet po tym jak kliknąłem w ową ikonkę żeby wyczyścić licznik nieprzeczytanych. Da się to zrobić po staremu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Nie mam obraskuff Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkad Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Skórka Surface tylko u mnie w trybie tekstowym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Skórka Surface tylko u mnie w trybie tekstowym? Nie tylko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 U mnie to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Powinno być OK. Matko, nie bierzcie nigdy skórek od Skinbox'a. Ilość bubli technicznych w ich ostatnich wersjach poraża - dostosowanie do nowych wersji ip.board zostało zrobione po absolutnie najniższej linii oporu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Surface to najlepsza skórka obecnie dostępna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Wolę dust blue ale też są problemy z tekstem na niej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkad Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Powinno być OK. Matko, nie bierzcie nigdy skórek od Skinbox'a. Ilość bubli technicznych w ich ostatnich wersjach poraża - dostosowanie do nowych wersji ip.board zostało zrobione po absolutnie najniższej linii oporu. Przywiązanie do tej skórki jest jednak silniejsze Według mnie to najbardziej przejrzysty układ na szerokie ekrany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...