Skocz do zawartości
ath

Battlefield 4

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem jakiś czas temu w kolporterze kod i pogrywam w samo multi. Istotnie ostatnio lagowało mocno zwłaszcza przy grze po 18:00. Podobno DICE wymienia serwery czy też zmienia konfiguracje żeby nie lagowało. Pożyjemy, zobaczymy. Co do Crashy przeglądarki miałem tak na Firefoxie i zmieniłem na Chroma, działa i zwiechy nie było od paru dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może kolega nie kradnie prądu i nie może sobie pozwolić na gigabitowe łącze ?

Sam niedawno zakupiłem i gra mi się o wiele gorzej niż w 3kę, za dużo pierdół nawrzucali, jakieś

, które wszystko zamiatają, ogólnie jakaś mniej czytelna mi się wydaje, albo już wypadłem z obiegu.
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam neta w porywach do 24Mb/s to ile jeszcze mam mieć żeby komfortowo grać? :lol:

Zauważyłem czasami sytuacje w stylu "koleś wybiega na mnie, jestem pewien, że oddaje przynajmniej 2-3 strzały w niego a w kill logu pokazuje mi u niego 100hp" ale co zrobić.

Pobawiłem się za to ze sterownikami do ati, najpierw wgrałem najnowsze bety to było jeszcze gorzej bo co 4-6min crash. Wywaliłem kompletnie wszystkie sterowniki, zainstalowałem ostatnie stabilne i jak na razie przez te parę godzin co przegrałem zero problemów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BF 3 i 4 ma zwalony kod sieciowy i to nie jest wina lagów tylko tak to działa. Tak samo jest gdy chowasz się za przeszkodą np murem, jesteś schowany dobrą sekundę i nagle dead.

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BF 3 i 4 ma zwalony kod sieciowy i to nie jest wina lagów tylko tak to działa. Tak samo jest gdy chowasz się za przeszkodą np murem, jesteś schowany dobrą sekundę i nagle dead.

dokładnie, tylko że bf4 jest pod tym wzgledem gorszy od bf3

Kacimiierz zmniejsz wygladzanie sieciowe do zera i zobacz jak ci sie bedzie grało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto czy nie warto kupowac ? Znajomy mnie caly czas naciaga zebym kupil i z nim pobiegal, ale net kod mnie odstrasza bo slyszalem, ze jest gorzej niz w BF 3. Dodam, ze BF 3 mam i do niektorych, rzeczy, ktore sie nie zmienia juz sie przyzwyczailem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem za grosze - 25zł i dla mnie nie dorasta do pięt Bf3 jeśli chodzi o grywalność, gorsza pod każdym względem. Single player jest tak głupi, że dałem sobie spokój w połowie, kolejnej odsłony już chyba nie zakupię, albo też za odpowiednik kilku piw, żeby zobaczyć na własne oczy co oni znowu wymodzą. kumpel kupił w dniu premiery z premium za 300zł, pograł trochę i rzucił w kąt także niezła wtopa hehe.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogolnie jak mam kupic BF4 + DLC to jednak sobie podaruje :P kupilem za 50zl premiumke dla BF3 

Po za tym dodam, ze mnie mocno irytuje cala ta sytuacja w BFie z DLC, tzn.

Jesli ktos kupil podstawke i ma podstawowe bronie i mapy, to reszta co z nimi gra tez powinna tylko te miec. Niestety w rzeczywistosci Ty majac tylko podstawke masz z gory mniejsze szanse niz ktos kto kupil DLC i lata z lepsza bronia po servie. Po przesiadce na i5 odpalilem BFa (na leciwym Phenomie x3 720 FPS przy FHD wolal o pomste do nieba) i nagle widze, ze co drugi supp biega z L86A2 ... przeciez to tak jak by grali assaultem z L85A2 innymi slowy masakra ...

http://www.youtube.com/watch?v=VRaTzRJHh0M

Edytowane przez Buziak
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poleci ktos w miare dobry Joystick dla  BF4 ( glownie gra w heli )

myslalem nad : Thrustmaster T-Flight Hotas X   albo   Logitech - Extreme 3D PRO

jakies rady

pamietam ze bylo w tym threadzie kilku asiorow w Heli

Czy to Forum  juz zdechlo ?? 

Edytowane przez Bemx2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie rozpocząłem darmowe siedem dni. Ta gra to z grubsza BF3 moim zdaniem. I to nie jest zaletą. Nawet odrobinę nie przypomina klimatu BF2. Ale pomęczę się troche i zobacze pare map.

Póki co nie jest warta nawet promocji na Origin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj ugralem 4 lvl na mapach team deadmatch, miałem wrazenie, ze wyjątkowo szybko odblokowuje się bronie (dobrze mi się biegalo z M416), ale to akurat uważam za plus, bo szybko można w miare na rowni walczyc z innymi. Ogolnie mapy z podstawki naprawdę srednie, miejscami tekstury okropne, być może dodatki jakies ciekawe, ale poki ta gra nie będzie rozdawana za darmo/kilka złotych się o tym nie przekonam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowalem ze zaryzykuje, odpalilem, 2 pierwsze mapy graficznie gorsze niz w BF3, sterowanie jakies takie sztywne jak z kolkiem w [gluteus maximus].

Po paru rundach nie moge sie zalogowac na zaden serwer: no conntact with ea online.

Jednak to wciaz zalosna pozycja i nie polecam oraz uprzedzam innych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi