costi Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 A przeglądałęś recenzje na optycznych? Swego czasu robili test porównawczy megazoomów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Jeśli chodzi Ci o test megazoomów 2012 http://www.optyczne.pl/16.1-Test-Test_wakacyjnych_kompakt%C3%B3w_2012.html to czytałem. Wygrał HX20 + wybór redakcji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuaiL2048 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Fajny jest Panasonic FZ200 ale jeszcze chyba nie jest dostępny. Ja za chwilę jadę po HX20V :) W Euro jest za 1399. Sandisk extreme 32GB 45MB/sek za 130 opłaca się czy lepiej goodrama pro class 10 za 75? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 (edytowane) Fajny jest Panasonic FZ200 ale jeszcze chyba nie jest dostępny. Ja za chwilę jadę po HX20V W Euro jest za 1399. Sandisk extreme 32GB 45MB/sek za 130 opłaca się czy lepiej goodrama pro class 10 za 75? FZ200 będzie zdecydowanie większy i cięższy, w końcu to bridge camera. No i cenowo będzie o kilka stówek droższy. Z drugiej strony jakościowo (przynajmniej w kwestii zdjęć) będzie pewnie zauważalnie lepszy niż HX20. Co do kart do daruj sobie tego Sandisca, przerost formy nad treścią. Spokojnie wystarczy Goodram tym bardziej Class10. edit. Podziel się od razu wrażeniami!! Edytowane 3 Sierpnia 2012 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Jeśli chodzi Ci o test megazoomów 2012 http://www.optyczne....aktów_2012.html to czytałem. Wygrał HX20 + wybór redakcji O lol. To tylko udowadnia, że ta klasa aparatów to dno i metr mułu... zdecydowanie wolałbym recenzowanego Canona, ma dużo lepsze zdjęcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zdjęcia może i tak, ale za to jeśli chodzi o filmy max co oferuje to 25kl/s. Ciut mało. Ciężko o coś co zadowoli każdego zarówno pod względem jakości zdjęć jak i przyzwoitych filmów. Gdyby priorytetem były fotki to pewnie w ogóle zostałbym przy S90. Chyba, że w ostatniej chwili uderzę się w głowę, wygram zakład o jakiś wcale nie mały hajs i zdecyduje się na jakiegoś bezlusterkowca ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 To będzie jedyna dobra decyzja Dodam, że na domiar złego na tym Sony jak się ogląda fotki w aparacie to wszystkie wyglądają na ostre i całkiem niezłej jakości. Na kompie czas pryska, fotki które wydawały się ok są nieostre a jakość ogólnie pozostawia wiele do życzenia pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuaiL2048 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Trochę się pobawiłem HX20V i jest całkiem ok. Funkcji sporo. Menu trochę zagmatwane ale już ogarnołem. Zdjęcia nie są złe. Filmy bardzo dobre. Mogę uploadować jakieś zdjęcia tylko nie na imageshack bo są za duże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 imgbox.com 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuaiL2048 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 http://imgbox.com/g/RCFGbtemQ5 Nie umiem robić zdjęć więc nie narzekajcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zdjęcia może i tak, ale za to jeśli chodzi o filmy max co oferuje to 25kl/s. Ciut mało. Ciężko o coś co zadowoli każdego zarówno pod względem jakości zdjęć jak i przyzwoitych filmów. Gdyby priorytetem były fotki to pewnie w ogóle zostałbym przy S90. Chyba, że w ostatniej chwili uderzę się w głowę, wygram zakład o jakiś wcale nie mały hajs i zdecyduje się na jakiegoś bezlusterkowca Usćiślijmy: ciężko w założonym budżecie. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2012 (edytowane) No dobra, wychodzi na to, że kamere i aparat sprzedam szybciej niż myślałem. Ostateczna decyzja: HX20 jest w Euro za 1399. Czy do tej kwoty jest coś godnego rozpatrzenia. Przez moment aż mi serce stanęło jak zobaczyłem w necie NEXa za 1499....a potem, że to tylko body W sumie nie ma recenzji, która nie stawiałaby tego Soniaka na 1 miejscu wśród compact zoomów mimo jego wad i niedociągnięć. Nie lubię nie mieć wyboru, ale w tym przypadku chyba alternatywy brak. edit. Klamka zapadła, w Euro zamówiłem HX20, odbieram w poniedziałek. Wysłane z Transformera TF300 za pomocą Tapatalk Edytowane 10 Sierpnia 2012 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2012 No i jak wrażenia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Generalnie to nie za bardzo miałem czas cokolwiek zrobić z aparatem, bo jutro wyjeżdżam z samego rana i mam urwanie głowy. Na pierwszy rzut oka HX20 nie jest mały. Oczywiście duży też nie jest, w końcu to kompakt, ale w porównaniu do S90 to różnice w gabarytach i wadze widać od razu. Menu faktycznie trochę zagmatwane i trzeba się do niego przyzwyczaić. Na szczęście wszystko jest w miarę dobrze opisane. Jakość zbudowania nie budzi zastrzeżeń. I to chyba tyle. Chrzest przejdzie na 10 dniowym wypadzie także gdzieś za 2 tygodnie będę mógł lepiej podsumować jego możliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Sample z HX20V. http://www.optyczne....rzykładowe.html Lekko szokłem (negatywnie, znaczy). Faktycznie. ... ale takie piękne filmy robi ... taki super zoom ... ale zdjęcia są po prostu bardzo kiepskie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2012 No i jak zdał test na 5 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2012 No i jak zdał test na 5 ? Takie rzeczy to tylko w erze Ogólnie chyba Sony wypuściło coś wyjątkowego, a mianowicie RX100. Mamy wszystkie okienka odhaczone poza zoom'em, ale cóż ideałów niema pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2012 RX100 fajny, tylko te 3000 dolarów skutecznie studzi zapał... EDIT: o, przepraszam, pomyliłem z RX1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 A jest jeszcze jakas lepsza opcja ale w rozsadnej cenie ? ^_^ Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 (edytowane) http://imgbox.com/g/RCFGbtemQ5 Nie umiem robić zdjęć więc nie narzekajcie Te Twoje zdjęcia wyglądają mega lepiej niż poprzednie sample. Ale pokaż foty z gorszym oświetleniem. Co byście ewentualnie doradzili z większym naciskiem na fotki przy zachowaniu dość dobrego video. Zoom o wiele mniej istotny. Canon SX240 HS ? Edytowane 14 Września 2012 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Było wyżej RX100 A jak budżetowo to chyba S100. Wszystkie zoom'y będą miały śmiechową matryce i jakość zdjęć rodem z komórki pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Tak, ale ten RX100 jest taki paskudny brzydal że żona w życiu takiego nie zechce :D A jak bez zooma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Nie chodziło mi bez zoom'a, miałem na myśli wszystkie super zoom'y czyli zoom minimum x10 (co wiąże się z matrycą 1/2.3"). Nie przesadzaj RX100 wygląda jak wszystkie zaawansowane kompakty bez zbędnych fajerwerków. Faktycznie może niektórym się nie podobać, ale za to co oferuję wiele można mu wybaczyć. A jak nie da rady wybaczyć, to wspomniany S100 (af trochę skaleczony, ale daję radę), oczywiście wygląd również dosyć surowy, ale jak pisałem konkretnych kompaktów nie dostaniesz z białym kolorze pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 To nie jest akceptowalny w tym wypadku wygląd :) S100 o wiele lepiej. P.s. Za Sony nie przepadam, jestem przeciw zamkniętym formatom (ich własne karty pamięci, format video...apple też nie lubie ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Fajne cacko,koleżanka z pracy ostatnio kupiła coś takiego przed wyjazdem do Chin,oglądałem zdjęcia i szczerze robi bardzo dobre zdjęcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuaiL2048 Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2012 (edytowane) Te Twoje zdjęcia wyglądają mega lepiej niż poprzednie sample. Ale pokaż foty z gorszym oświetleniem. Sprecyzuj co mam zrobić. Może zdjęcia nocne gwiazd? EDIT: tu jest moje zdjęcie Fiata 126p też robione HX20V http://forum.purepc.pl/topic/65690-galeria-zdjec-uzytkownikow-purepc/page__st__4260 Edytowane 16 Września 2012 przez QuaiL2048 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 A jak z filmami ? Możesz pokazać jakąś próbkę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuaiL2048 Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 (edytowane) A jak z filmami ? Możesz pokazać jakąś próbkę ? Spoko. Ale żeby zobaczyć właściwą jakość muszę uploadować na jakiś serwer. Może jutro dam radę Edytowane 17 Września 2012 przez QuaiL2048 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2012 RX100 to poza moim zasięgiem 3k to spory wydatek. Decyzja zapadła biorę HX20V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2012 Moje spostrzeżenia co do HX20 są takie, że jeśli chodzi o filmy to nic lepszego (jeśli chodzi o kompakty) nie dostaniemy. Materiał naprawdę robi wrażenie, filmy są widocznie lepsze, a w najgorszym razie porównywalne do tych które kręciłem Panasem SD60. Jeśli chodzi o zdjęcia to z nimi jest już gorzej, a to przez to że są mocno nierówne. Czasami wychodzą naprawdę fajnie, a czasami średnio delikatnie mówiąc. No i te różne sztuczne polepszacze od producenta robią nieraz straszną rzeźnie jeśli chodzi o detale. Widać to najbardziej na maksymalnych zbliżeniach. Ogólnie rzecz biorąc to jeśli ktoś szuka kompromisu i chce zarówno kręcić filmy jak i fotki to HX20 powinien sprostać oczekiwaniom, ale osoby traktujące zdjęcia jako priorytet powinny rozejrzeć się za czymś innym. No chyba, że pod uwagę bierzemy zupełnie inny pułap cenowy to wtedy jakiś bezlusterkowiec będzie najlepszym wyjściem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...