B3Ng4l Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Nie wiem czy byl juz kiedys taki temat bo jestem tu od niedawna, postanowilem go zalozyc, mianowicie chodzi oto ze kazdy kto chce wpisuje tu config wymarzonego kompa :) bez ograniczen pienieznych, marzenia nie kosztuja :P oto moj wymazony config: procek: p4 3.2ghz, jesli taki juz wyszedl :wink: , jesli nie to 3.0ghz ht jest szybszy od 3.06 plyta: soltek sl865PE z fsb 1200 :roll: pamiec: ze 3 gb geil 500mhz lub wiecej jesli taka jest 8) k. graficzna: radeon 9800pro ofkoz 8) dzwiek: audigy 2 HDD: ze 3 X wd caviar 180gb sata obudowa: vapochili czy cos takiego, byle bylo lodowka :twisted: cd-rom: jakas 52X cd-rw- jakas 52X dvd: najszybsze jakie jest, chyba 16X?? dvd-rw: najszybsza jaka jest monitor: lcd 21 8) ito bylo by wszystko :) teraz wasza kolej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Teraz reklamują karty kredytowe z mikroprocesorem (kompiuter marzen) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 W sumie ja tylko odjął bym jeen dysk, trzy chyba za duzo :) A i obudowę to chieftec albo thermaltace czy jaksi o pisze :) Wiem ze skromnie .. ale z tym juz się urodziłem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 2x opteron 246 (2ghz) Nforce 3 Pro 3 stiksy najlepszego korsarza 512mb cl2 Jakas zmodowana prometeia zeby obsluzyla dwa procki rownolegle zasilka 2x550W antec`a 2x Cheetachy na scsi RAID 15k RPM na systemowke (osobny kontroler SCSI) 4x Raptory 36gb 10k RPM na dane podpiete do serial ATA RAID Nagrywarka DVD Nagrywarka CD Czytnik DVD Czytnik CD <- wszystkie czarne lepszej firmy <-podpiete do parallel ATA 2x Panel LCD 18.1 z czasem opoznienia max 16ms jakiegos NEC`a naprzyklad Klawa i mysza logitech wireless MOMO Force Logitecha <- kierownica Audigy 2 platinum Radeon 9800 PRO herculesa chlodzony WC z peltierem (gpu i ramy) 2xSprawne wypasne Joy`e do mojej ami :evil: 2x Grawerowany zlotem napis na przodzie obudowy : "Intel OUTSIDE" "Amiga Rulz" :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Nie pamietam jak sie nazywa ,ale: 16 procow ma (z mozliwoscia rozszerzenia) 2TB ramu 12TB dyski twarde kosztuje 400000 Euro wlasciwie to nie marze o nim tylko w przyszlosci do pracy by sie przydal,ale pewnie bede mial sluzbowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 a ja kocham swoj zestwaki :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Nie pamietam jak sie nazywa ,ale: 16 procow ma (z mozliwoscia rozszerzenia) 2TB ramu 12TB dyski twarde kosztuje 400000 Euro wlasciwie to nie marze o nim tylko w przyszlosci do pracy by sie przydal,ale pewnie bede mial sluzbowy Ale te 16 proców to oczywiście AXP 1700+@2800+ wszystkie? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Nie pamietam jak sie nazywa ,ale: 16 procow ma (z mozliwoscia rozszerzenia) 2TB ramu 12TB dyski twarde kosztuje 400000 Euro wlasciwie to nie marze o nim tylko w przyszlosci do pracy by sie przydal,ale pewnie bede mial sluzbowy Ale te 16 proców to oczywiście AXP 1700+@2800+ wszystkie? :D nie wiem jakiego producenta,ale na pewno NIE Intela pewnie jakies IBM ,Alpha itp :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 I poco wam taki wypasiony komp przeciez kazda gra bedzie szybko chodzic :D, zadnej radosci z overclockingu :P,z tego wyciskania kazdego mhz walka o kazdy stopien temp na procku.... ehh Pozdro ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reaper Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Barton 3000+ Abit NF7-S ~2Gb RAM Corsair Radeon 9800Pro od Herculesa SB Exdigy 2x WD Caviar 120Gb Buda obojetnie jaka, byle dobra zasilka Monitor LCD 21" z malym opoznieniem Swiatlowod 2mbps za free :P DVD-ROM Asusa Nagrywarka DVD siakas lepsza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Ehhhh było już :-) A poza tym to się bardziej na oślą nadaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 za piec lat jak ktos znajdzie te niektore kompy marzen to padnie ze smiechu ... sam tak mialem ostanio jak znalazlem na google kompa marzen jednego kolesia p166 32 ram i tak dalej w sumie sam kiedys o takim marzylem :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 ja kiedyś mażyłem o pentium 100 i 32 mb ramu a tera to jest: 2x jakiś 3ghz pentak ze 2 gb pamięci płyta z raidem, ata150, 3x200 gb dysk nagrywara dvd,cdrw,cdrom sound blaster audigy 2 zestaw kina domowego(chodzi o głośniki) projektor naścianę najlepszy żeby można było grać w colina na ścianie kierownice, joye i takietam karta grafiki najnowszy radeon ten co ma wyjść - r420 chłodzenie to na zamówienie (proeteja sie chowa) wszytko wykręcone do granic niemożliwości aha klawiatura laserowa bezprzewodowa myszka też z 100 najnowszych gier łącze stałe 10 mb/s drukarka laserowa kolorowa najlepsza na rynku skaner jakiś mega wypas, mikrofon, no to wszystko to moje skromne marzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 "]2x opteron 246 (2ghz) Nforce 3 Pro 3 stiksy najlepszego korsarza 512mb cl2 Jakas zmodowana prometeia zeby obsluzyla dwa procki rownolegle zasilka 2x550W antec`a 2x Cheetachy na scsi RAID 15k RPM na systemowke (osobny kontroler SCSI) 4x Raptory 36gb 10k RPM na dane podpiete do serial ATA RAID Nagrywarka DVD Nagrywarka CD Czytnik DVD Czytnik CD <- wszystkie czarne lepszej firmy <-podpiete do parallel ATA 2x Panel LCD 18.1 z czasem opoznienia max 16ms jakiegos NEC`a naprzyklad Klawa i mysza logitech wireless MOMO Force Logitecha <- kierownica Audigy 2 platinum Radeon 9800 PRO herculesa chlodzony WC z peltierem (gpu i ramy) 2xSprawne wypasne Joy`e do mojej ami :evil: 2x Grawerowany zlotem napis na przodzie obudowy : "Intel OUTSIDE" "Amiga Rulz" :lol: nio taki sprzecik by mi styknol :) ale grafe bym wymienil na Radeona 9800Pro z serii AllinWonder :twisted: - to jest grafa moich marzen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 hehe a ja jestem zakochany w moim zestawiku :) do tego mam monita soniaka F500 i lepiej juz nie trzeba (dla mnie to max co moge miec przy moich zarobkach) no moze dysk bym wymienil bo mam 60GB :( pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[yarazz] Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 cd-rom: jakas 52X cd-rw- jakas 52X dvd: najszybsze jakie jest, chyba 16X?? dvd-rw: najszybsza jaka jest =========== A po co ci naped cd i nagrywara cd skoro naped dvd czyta plyty cd a nagrywara dvd nagrywa plyty cd ? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 "]cd-rom: jakas 52X cd-rw- jakas 52X dvd: najszybsze jakie jest, chyba 16X?? dvd-rw: najszybsza jaka jest =========== A po co ci naped cd i nagrywara cd skoro naped dvd czyta plyty cd a nagrywara dvd nagrywa plyty cd ? :lol: No właśnie to bez sensu. A wpisały takie coś już 3 osoby. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 - SGI Fuel z full wypasem (max RAM itp) na przykład =] - legalna wersja Maya 5.0 Unlimited pod IRIXa - porządny CRT 21" albo 2, tablet Intuos Wacoma - jakiś dobry PC jako drugi komp do Photoshopa, reszty softwareu którego pod IRIXa nie ma i do GIER :twisted: Czy ja aż tak dużo wymagam od losu ? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 "]cd-rom: jakas 52X cd-rw- jakas 52X dvd: najszybsze jakie jest, chyba 16X?? dvd-rw: najszybsza jaka jest =========== A po co ci naped cd i nagrywara cd skoro naped dvd czyta plyty cd a nagrywara dvd nagrywa plyty cd ? :lol: No właśnie to bez sensu. A wpisały takie coś już 3 osoby. wcale nie bez sensu,jak ktos ma male biurko to dodatkowa podstawka pod kufel zawsze mile widziana :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 RaV[666] przedstawił najlepszy zestaw 8) Ale jednak wolał bym chyb wszytko w jasnej obudowie ;) Nooo ale ostatecznie przeszło by w ładnej czarnej.... :) Lecz takiego kompa to nie uzywal bym tak do zabaw, raczej serwwer bm sobie z niego zrobił :/ No i oczywiscie z mozliwoscia pracowania na nim :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 10x Opteron :D :D :D Jakaś płyta do tego. 4GB RAM :D :D :D Jakaś grafika do tego. 10x 160GB HDD SCSI :D :D :D Chłodzenie rtęcią :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 cd-rom: jakas 52X cd-rw- jakas 52X dvd: najszybsze jakie jest, chyba 16X?? dvd-rw: najszybsza jaka jest Po pierwsze przeczytaj uwaznie bo nietak napisalem ,po drugie sens jest,sam mam aktualnie cd,dvd,cdrw poco ? Dla robienia wielu rzeczy naraz ,przed chwila doslownie, jednoczesnie ripowalem z DVD i robilem kopie On-The-Fly, w wolnym napedzie moze siedziec jeshcze plytka audio itp. A wkoncu komp mialbyc full wypas ,a dla mnie full wypas to 4 napedy, wiecej bym nie ogarnal i by zlacz na plycie braklo :P.Moglby tez ktos zadac pytanie czemu 4xRaptor 36gb skoro mozna kupic jeden dysk o wiekszej pojemnosci, ja odpowiadam ze po to ze ustawiam RAID stripping i mam ZAJEBISCIE szybkie skladowisko danych, z tegoz samego powodu 2x Cheetach na scsi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocky Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 "]cd-rom: jakas 52X cd-rw- jakas 52X dvd: najszybsze jakie jest, chyba 16X?? dvd-rw: najszybsza jaka jest =========== A po co ci naped cd i nagrywara cd skoro naped dvd czyta plyty cd a nagrywara dvd nagrywa plyty cd ? :lol: Jakbys chcial zauwazyc nagrywarki DVD nagrywaja CDki z max predkkoscia 16x czy cos takiego :D Wole miec dodatkowy naped CD-R 52x niz dluzej czekac na wypalenie plytki. Moj komp marzen to: 2 x AMD Athlon MP2400+ 2,0 GHz WC 4 x Kingston HyperX DDR 512Mb 433MHz CL2 5,4ns 184-pin Wszystko to na Tiger MPX (S2466) (nie wiem czy pamieci by dzialaly :D ) SB Exdigy + Logitech Z680 5.1 Surround 450w Buda Thermaltake Xaser III V1000A Super Tower + Antec True Power 550W Hercules Prophet 9800 Pro 128MB Monitor, klawa, mysz z zestawu Thermaltake'a Xaser Amen :D PRAWIE wszystko wzialem ze sklepu internetowego oddalonego ode mnie o 2 ulice :) : www.jmedata.se Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz994 Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Mój komputer marzeń: :) Pentium IV 3.0ghz Płyta- jakaś dobra Asus Grafa- najlepsza GF FX z AGPx8 Pamięć - 2 X po 512 mb najszybszych DDR Kingston Dźwięk - SB Audigy 2 Dysk - 2 dyski po 120gb Seagate baracuda V nagrywarka 52x Lite on DVD - 16x Monitor - Sony 21 Drukarka -HP - jakiś laser kolor głośniki - Creative 6.1 z tych najdroższych klawiatura i mysz - najlepsze bezprzewodowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Mój komputer marzeń: :) Pentium IV 3.0ghz Płyta- jakaś dobra Asus Grafa- najlepsza GF FX z AGPx8 Pamięć - 2 X po 512 mb najszybszych DDR Kingston Dźwięk - SB Audigy 2 Dysk - 2 dyski po 120gb Seagate baracuda V nagrywarka 52x Lite on DVD - 16x Monitor - Sony 21 Drukarka -HP - jakiś laser kolor głośniki - Creative 6.1 z tych najdroższych klawiatura i mysz - najlepsze bezprzewodowe Nooo widac ze sie ludzie znaja na skladaniu kompow. Moze przemeczcie sie bardziej z tymi konfiguracjami, bo tyle to nawet przedszkolak by tyle wymyslil... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Wziąłbym wehikuł czasu, udał się 10 lat do przodu i wziął to co mają najlepsze. :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz994 Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 M79, a po co się wysilać i pisać dokładną konfiguracje, jak to jest i tak komputer marzeń Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Moj wymarzony komputer to taki co skomplikowane zadania obliczeniowe robi w 1 sek. Gry smigaja z predkoscia conajmniej 100 klatek/s nie wazne z jaka rozdzialka i ile FSAA i AF. Komp moze odtworzyc i nagrac co mi sie podoba.I co najwazniejsze pobiera 1W mocy przy full obciazeniu i nie potrzeba zadnych wiatrakow i radiatorow. Co do wyswietlania obrazow to jakis 19" monitorek LCD. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 dexter chyba strzeliles literowke, ten lcd mial byc 190" no nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 ps. dexter, ip tobie widac :) I nezłe jest te twoje marzenie.. :) A co do kompa to nei ma co przesadzac :/ 2 procesory powinny wstarcyc :) 10 to za duzo..no wez postaw ten cały sprzet.. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...