sideband Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 Na obrazku na pewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zapomnij :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2013 Ludzie wrzucają filmiki z wyjącą turbiną, z cewkami, a tu jeszcze koleś odkrył zostawioną taśmę na GPU. Zrzucało mu takty na 662MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brym Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2013 Z tą taśmą ochronną to grubo :D Dobrze, że sie wstrzymałem z zakupem R9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2013 Wiadomo coś o r9 280? Jest w ogóle planowany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
outsider102 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2013 Tez kiedys o to pytalem ale brak odpowiedzi. NIkt nic nie wie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2013 (edytowane) AMD nie opłaca się ciąć w pełni sprawnych chipów Tahiti. Kilkanaście miesięcy temu odpadki z 7970 stawały się 7950, ale obecnie gdy proces technologiczny jest dojrzały i uzysk stoi zapewne na bardzo wysokim lepiej dla nich sprzedawać 280X za więcej $$. Edytowane 3 Grudnia 2013 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 (edytowane) Zamówiłem MSI 270X Gaming za 721 zł w morele.net. Po pierwsze sugerowana cena za model MSI 270 (bez X) 639 zł okazała się wirtualna (oględnie można powiedzieć, że z powodu nieprzewidzianych problemów z dostawą). Mała partia powyższej karty powinna być dostępna od dziś zarówno w wersji standardowej jak i limitowanej z BF4. Cena wersji standardowej to realnie 670-710zł. Wersję z BF4 w x-komie wycenili na 746 zł, a w komputronie na 769 zł. Karty z BF4 muszą (bo tak nakazuje producentom AMD) kosztować minimum 40zł ekstra. Suma summarum stwierdziłem, że nieco lepsze chłodzenie w wersji 270X w perspektywie kilkuletniej eksploatacji karty ma większą wartość niż dopłata do gniota jakim jest BF4. Wrażeniami z pracy karty podzielę się jutro. Morele mnie zaskoczyło. Klepnąłem zamówienie wczoraj o 15:36, a właśnie dostałem maila, że przesyłka czeka w punkcie odbiorów osobistych. Brawo. Edytowane 4 Grudnia 2013 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 Panowie, gdzie dostanę od ręki R9 280X w ludzkiej cenie?Jeśli w jakimś sklepie jest, to ma kosmiczną cenę (od 1350zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
outsider102 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zamówiłem MSI 270X Gaming za 721 zł w morele.net. Bardzio głosna? bo czytalem pare recenzji i kazy pisał co innego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 Wg. różnych recenzji najcichsza ze wszystkich 270X i tak też jest w rzeczywistości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 Wg. różnych recenzji najcichsza ze wszystkich 270X i tak też jest w rzeczywistości. W naszych testach wypadła bardzo dobrze, pracowała cichutko, więc to musiał być pewniak :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 Are retail Radeon R9 290X cards slower than press samples? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 Then something funny happened. We got a call from the folks at Nvidia offering to purchase a couple of retail R9 290X cards for us to test. hahahaha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2013 1235/6200 vs stock 1080/5600 http://www.3dmark.com/compare/fs/1253195/fs/1250262 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2013 ASUS Radeon R9 290X DirectCU II makes the first appearance Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2013 (edytowane) od 12s wieją na 100% (jakis tryb uber w msi afterburner) 4800RPM Edytowane 5 Grudnia 2013 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2013 Ja zamówiłem Rev.2 Icy Vision na testy, wcześniej był Arctic Accelero Xtreme III, dla mojej budy za wysoki i szału nie robił(musiałem dokupić radiatory na pamięci, dodatkowa kasa). MK-26 super wydajny lecz w wentylatorami "4 pola zabiera" - za drogi - lepiej zwodować. Icy podobno w miarę OK, niskie i wydajność w miarę poprawna, aczkolwiek testy, testami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 Ja chyba zaczaję się na tego mk-26, chociaż faktycznie duży. Lecz co przeważa to to, że można podpiąć bezpośrednio do karty i kontrolować wentyle w ten sposób. Chociaż jak na razie nie mam ciśnienia :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 Xtreme III też można kontrolować z tego co pamiętam, swoją drogą nie wiem czy to juz było linkowane jeśli chodzi o zamienniki chłodzenia na R9 290 (przepraszam za język tych linków, google translate pomoże :-)):http://ht4u.net/reviews/2013/arctic_accelero_xtreme_iii_meets_amd_r9_290/index2.phphttp://ht4u.net/reviews/2013/r9_290_im_griff_prolimatech_mk-26_black_im_test/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario-83 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 xavier78 daj znać jak założysz gelid jakie temperatury i ile db przy max obciążeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janpol2008 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 na mojej msi 270x gaming przekroczenie 1150/6000 powoduje obniżenie wyniku w 3dmark11, jakby pamieci waliły błędami, ale wydajność i przede wszystkim cisza jest bez zarzutu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 Do wychwycenia kiedy kończą się pamięci dobrze nadaje się nasz rodzimy benchmark Catzilla. Test Tiger trwa stosunkowo, krótko i jest powtarzalny. Co ważniejsze jest bardzo czuły na zwiększenie przepustowości pamięci. Przy 6260MHz osiągnąłem najwyższy wynik ponad 11600 pkt., natomiast przy 6300MHz już dała znać o sobie korekcja błędów i wynik spadł do około 11200 pkt. Jeśli chodzi o GPU to pomocne okazało się Metro 2033/Tomb Raider/Crysis 3 Na ta chwilę testuję 1210/6260 MHz (1565MHz). Napięcie +100mV i Power Limit +20%. GPU ma jeszcze jakieś 10 MHz zapasu. Ogólnie mogła mi się trafić lepsza sztuka :P Temperatury w Metro 2033 bez OC max 60C. Po OC jak powyżej 69C. W takiej szczelnej budzie jak moja to rewelacyjne wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) Chłodzenie przyjechało, jeszcze jutro muszę kupić Izopropanol. Możliwe iż w końcu będzie coś co ochłodzi 290'tki : NZXT G10, niby tylko uchwyt ale gdzieś w piwnicy wala mi się H50 Edytowane 9 Grudnia 2013 przez xavier78 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2013 wszystko pięknie tylko co z sekcją zasilania o tyn bym się bardziej martwił a nie o temperaturę rdzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2013 Po to właśnie jest dołączony wentylator , który wieje bezpośrednio na sekcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) Dokupujemy to i wentylator robi resztę, pseudo-chłodnienie wodne do grafiki(w miarę uniwersalne). Edytowane 9 Grudnia 2013 przez xavier78 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2013 Na swoim GTX670 mam założony uniwersalny blok wodny i wybebeszoną z seryjnego chłodzenia ramę z wentylatorami, założyłem ją na zaciski do osobnego śledzia i podłączyłem normalnie do karty. Teraz całość zajmuje 3 sloty, ale działa i sekcja nie ma prawa się przegrzać. Także fullcover w dzisiejszych kartach nie jest jedynym rozwiązaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2013 Water-cooling the AMD Radeon R9 290X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2013 Witam, Na szybko :), po zamontowaniu Rev.2 Icy Vision, temperatura w spoczynku 34-37C(przy wentylatorach ustawionych na 7V), przy zapętlonym teście (trzykrotnie) Valley Benchmark 1.0(Extreme HD) temperatura nie przekroczyła 64C Wieczorem o jak dam radę to wrzucę jakieś screeny. Jedno pytanie czy można zaufać taśmie 3M do radiatorów(była w komplecie) ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...