marcin1232 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 (edytowane) Ty głupi jesteś? ????Dlaczego tak uważasz może nie każdy jest tak obeznany jak ty ?! Zamiast wyzywac od glupich to bys powiedzial jak je dograc. Edytowane 29 Maja 2015 przez marcin1232 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 Od początku. Założyłeś konto RafiPie i napisałeś w tej sprawie temat w dziale "Modyfikacje Tutaj pogawędzisz o upiększaniu obudów i peryferiów komputerowych oraz o poprawianiu ich funkcjonalności". Pos został przeniesiony do niniejszego tematu klik. Dzisiaj założyłeś kolejne konto, po raz kolejny zapisałeś temat w tamtym dziale tytułując do jak niespryt "potrzebuję pomocy" czy jak to tam było. Połączyłem znów z niniejszym tematem. Zalinkowałem ci twoje pytanie z poprzedniego konta, gdzie post niżej masz odpowiedź. Dodatkowo jak niepryt cytujesz post reydena, swoje słowa wpisujesz w cytat reydena. Wiesz co jest wisienką u tortu? W treści wypowiedzi reydena jest kolejny link do strony, z której MASZ POBRAĆ PLIK BIOSU Z DOGRANYMI MICROCODAMI!!!!111ONEJEDEN Bardziej nie mogę ci pomóc. wyzywac od glupich Nie wyzywałem, tylko zapytałem. Odpowiedź już znam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1232 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 (edytowane) Od początku. Założyłeś konto RafiPie i napisałeś w tej sprawie temat w dziale "Modyfikacje Tutaj pogawędzisz o upiększaniu obudów i peryferiów komputerowych oraz o poprawianiu ich funkcjonalności". Pos został przeniesiony do niniejszego tematu klik. Dzisiaj założyłeś kolejne konto, po raz kolejny zapisałeś temat w tamtym dziale tytułując do jak niespryt "potrzebuję pomocy" czy jak to tam było. Połączyłem znów z niniejszym tematem. Zalinkowałem ci twoje pytanie z poprzedniego konta, gdzie post niżej masz odpowiedź. Dodatkowo jak niepryt cytujesz post reydena, swoje słowa wpisujesz w cytat reydena. Wiesz co jest wisienką u tortu? W treści wypowiedzi reydena jest kolejny link do strony, z której MASZ POBRAĆ PLIK BIOSU Z DOGRANYMI MICROCODAMI!!!!111ONEJEDEN Bardziej nie mogę ci pomóc. Nie wyzywałem, tylko zapytałem. Odpowiedź już znam. Od początku. Założyłeś konto RafiPie i napisałeś w tej sprawie temat w dziale "Modyfikacje Tutaj pogawędzisz o upiększaniu obudów i peryferiów komputerowych oraz o poprawianiu ich funkcjonalności". Pos został przeniesiony do niniejszego tematu klik. Dzisiaj założyłeś kolejne konto, po raz kolejny zapisałeś temat w tamtym dziale tytułując do jak niespryt "potrzebuję pomocy" czy jak to tam było. Połączyłem znów z niniejszym tematem. Zalinkowałem ci twoje pytanie z poprzedniego konta, gdzie post niżej masz odpowiedź. Dodatkowo jak niepryt cytujesz post reydena, swoje słowa wpisujesz w cytat reydena. Wiesz co jest wisienką u tortu? W treści wypowiedzi reydena jest kolejny link do strony, z której MASZ POBRAĆ PLIK BIOSU Z DOGRANYMI MICROCODAMI!!!!111ONEJEDEN Bardziej nie mogę ci pomóc. Nie wyzywałem, tylko zapytałem. Odpowiedź już znam. Faktycznie sorry za zamieszanie ale z tamtym kontem cos mi sie porobiło zaraz to konto usune ok. Kurcze teraz mam taki problem z wgraniem z tej strony genius tych gotowych biosów pobrałem z niej moją płytę główną z prawidłową rewizją(zobaczyłem na płycie głownej jaką mam) próbowałe @bios i nic powiadamia mnie że wgrywanie przebiegło pomyslnie ale jak wkładam mojego xeona to komputer rusza ale nie ma obrazu i pozatym procesor powinien zapipczec czy cos takiego a z poziomu biosa z q-flash wczuciłem na pendrive plik biosu ze strony genius uruchamiam q-flash i nie widzi pena.W czym problem Jak do złego dzialu dałem post to prosze o przeniesienie Edytowane 30 Maja 2015 przez marcin1232 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bboreczek Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2015 Witam. Proszę o pomoc ponieważ bo modach nie bootuje mi z żadnego urządzenia (napedów, dysków, dvd na usb, penów itp) widać tylko migającą kreseczkę w górnym lewym rogu. Po powrocie do oryg biosu, płyta bootuje. Płyta to Asus P5B Deluxe. Proszę o szybką pomoc. PC nie działa już od tygodnia i nie mogę sobie z nim poradzić. :/ Bios sam modowałeś czy masz gotowy z neta np. ze strony linkowanej przez Klausa ? Widać w ogóle cokolwiek podczas testu POST ? Płyta piszczy czy wydaje inne dźwięki ? Próbowałem na Biosie modowanym co był w linku jak i swój i na tych dwóch taka sama sytuacja. POSTa przechodzi bez najmniejszego problemu a płyta nie wydaje żadnych dźwięków. Dlatego napisałem tutaj ponieważ pierwszy raz widzę taki problem i próbowałem różnych rzeczy, ale żadne nie pomagają. :/ Czy znajdzie się osoba, która będzie mi w stanie pomóc z tym dziwnym problemem? Jeżeli to pomoże to procek pracował wcześniej z płytą Asusa na chipie g41 bez najmniejszego problemu. Zmieniłem płytę, aby podkręcić proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Dobra pytanie z innej beczki. Jaką maksymalną grafę można podpiąć pod e5450. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Xeon E5450 to serwerowy odpowiednik Q9650 . Max. co bym tam włożył to HD7850 / R7 265 , choć procek i tak będzie je hamował . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 jak włoży troche mocniejszą na zapas to najwyżej włączy dodatkowo jakieś bonusy zalezne od grafy : antyalias, cieniowanie, itp. nic się nie marnuje, załącze cytat z artykułu na tej stronie: "Nawet posiadacze tańszych zestawów prędzej odczują słabość GPU, aniżeli CPU" :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Dobra to jaką kartę ze stajni nvidii proponujecie. F4 się zbliża i chciałbym w niego pograć bez skoków w fhd :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Ciężko powiedzieć jakie będą realne wymagnia F4 . Na razie max. co bym dał z kart NV to GTX660 , wydajnościowy odpowiednik HD7850 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 z tego co widziałem to Fallout 4 jest chyba na tym samym silniku co poprzednio, to tylko przypuszczenia ale chyba nie będzie źle z wymaganiami, byle miodnośc rozgrywki została, a grafikę kupujesz najlepszą na jaką cie w danej chwili stać stać, przy ewentualnej wymianie platformy odchodzi ci powtórny jej zakup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Z wszystkich niusów wynika, że to silnik skirima. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Akurat silnik gry to nie wszystko . Każda gra ma ma inną grafikę , fizykę i inne elementy ( choć silnik po części determinuje jak ma to wyglądać ) , do tego dochodzą często modyfikacje samego silnika . Porównajcie sobie wymagania Q3 a Jedi Academy / Star Trek Elite Force II czy bazowe HL2 a CS:S czy HL:E2 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViNG Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Przerobiłem Commando wg Waszego poradnika, ale musiałem podmienić jeden z microcodów (bios 1902). Po modyfikacji: - e54** robią (zero problemów przy starcie systemu, tylko coś mobas głupieje przy 440+) - x52*0 robią (j.w. max fsb mobo zaliczony...1:1 594fsb) - 51** nie bootuje (brak chyba microcodu jakiegoś) - L54** robią (unknow cpu oraz czujniki temperatury szaleją) - 5070 robi (unknown cpu, czujniki ok) - x5*** (odpowiednik q6***, wszystko ok) Tylko przy przesiadce na proce 775 trzeba spowrotem normalny wgrać) Pozdro %-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 bez przerabiania płyty ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Cóż to za mobo jest ? P5Q Pro ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Maniakalny przerobił procka. Trudno było? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Ponacinał krawędzie PCB procka. Przynajmniej płyta jest nienaruszona i można potem sprzedać jako "używaną standardowo". :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Hahahaha ... faktycznie nie popatrzyłem na proca tylko na samo gniazdo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 mobo asus p5q3 ;)Jak dla mnie to łatwiej mi procka wyszlifowac niz plyte przerabiac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sekacz1324 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 witam mój problem polega na tym zakupiłem już procesor na podstawke 771 e5420 i moje pytanie polega na tym mam płyte asus p5k vm mikrokody wraz z biosem pobrane ze strony producenta wgrywa się przed całym montażem procesora tego e 5420 np. tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Tak , biosa modyfikujesz wcześniej , inaczej nie odpalisz Xeona . Możesz też poszukać gotowego , spreparowanego biosu do twojej płyty . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2015 polecam te stronehttp://genius239239.myweb.hinet.net/771/z niej wgralem juz do 8 płyt i zawsze dziala 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sekacz1324 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2015 polecam te strone http://genius239239.myweb.hinet.net/771/ z niej wgralem juz do 8 płyt i zawsze dziala dzięki wszystkim za odpowiedz zabieram się do modowania ;) i odp czy wszystko działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sekacz1324 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 (edytowane) po prostu nalezy pobrac ten plik i go wgrac jak bios? z tej strony http://genius239239.myweb.hinet.net/771/?MywebPageId=2014251414266144709&MywebPageId=201481415475053794#giga >?????? Edytowane 17 Sierpnia 2015 przez Sekacz1324 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Tak - po prostu pobierasz i wgrywasz do płyty plik z biosem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GottaNT Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2015 Witam mam aktualnie c2d e4300 na mobo asus p5b i moje pytanie jest takie czy jak zrobie moda xeona i socketu to bedzie on wydajniejszy od phenoma II x4 955be?Bo nie wiem czy wydac pare stowek czy poczekac pare dni i dostac calego kompa od taty z tym prockiem.Z gory dzieki za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2015 sprzedać oba i kupić coś nowszej generacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GottaNT Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2015 Moze jeszcze ktos podpowie co zrobic w tej sytuacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2015 (edytowane) Witam, Przeszlifowałem procesor i radiator. Na mostek północny założyłem miedziany radiator z wentylatorem (przydałoby się coś większego). Aktualnie stabilnie przy 1.4V uzyskałem 4.27GHz ale temperatura po godzinach męczenia dochodzi do 82"C! (najgorętszy rdzeń). Pamięć z mnożnikiem 2.5 (1125MHz; 5-5-5-15). Wynik w Cinebench R15: 461 cb całkowicie mnie satysfakcjonuje :) Edytowane 5 Września 2015 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widy Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2015 (edytowane) Witajcie, Zainteresował mnie temat tych xeonów , lubię zabawy ze sprzętem więc też postanowiłem się przesiąść z poczciwego E7600 na jakiegoś xeona i teraz mam pytanie jakiego polecacie? Mogę pakować E5472 lub E5450 , albo X5460 ? Który z nich jest najwydajniejszy ? Moja płyta to Asus P5QL/EPU . Jak by co to jestem zielony w temacie :D , C2D E7600 i całego kompa składałem w 2010 roku , a teraz widzę , że brakuję mu mocy więc coś trzeba zacząć robić . Proszę o odpowiedzi :> PS: jaka jest różnica między SLBBH , SLBBM itd Edytowane 6 Września 2015 przez widy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...