Skocz do zawartości
narcyz

Kupujemy telefon komórkowy, czyli co wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

itam wszystkich, licze na Waszą pomoc w wyborze telefonu.

Szukam telefonu do 150-200zł na którym powinno wygodnie pisać smsy i na mieć duży kolorowy wyświetlacz. Bateria też powinna trzymać jak najdłużej. I najlepiej gdyby to była Nokia [napewno model 1600 odpada]. Narazie zastanawiałem się na nokią 3510i, co sądzicie o niej? bateria długo trzyma?

czytałem pierwszego posta, ale tam raczej nie ma nic odpowiadającego mi.

a jak się użytkuje siemensa sl45i? bo ciekawy fon w sumie. Wygodnie się esy pisze i użytkuje go?

z góry dzięki za odp.

Edytowane przez Xaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam telefonu do 150-200zł na którym powinno wygodnie pisać smsy i na mieć miał duży kolorowy wyświetlacz. Bateria też powinna trzymać jak najdłużej. I najlepiej gdyby to była Nokia [napewno model 1600 odpada]. Narazie zastanawiałem się na nokią 3510i, co sądzicie o niej? bateria długo trzyma?

No chłopie zdecyduj się bo ju żnie wiem B-)

@maSTHa212

A jednak ten :rolleyes: nic tylko pogratulowac i zyczyć jak najmniej awarii :wink: :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kamilo23 : wiesz Symbian to jednak Symbian, mialem go od zawsze, od 6233 odstraszala mnie jednak dosc mala swoboda jesli chodzi o soft. A w Windows Mobile nie chcialem sie ladowac, moze kiedys. Na razie bawie sie tym i coraz wiekszy usmiech mam na twarzy ;) Super sluchaweczka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie pytanie...

Długość nagrywania filmików w K750i jest zależna od softu, czy niezależnie od tego wynosi 30s ?...

btw...dzwoni wczoraj babka z BOA i mi mówi że mają dla mnie D750i za 99zł :|...

i po kiego wała ja tego k750i kupowałem :| ?...ale nic...oddam mamie a sobie D wezmę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kamilo23 : wiesz Symbian to jednak Symbian, mialem go od zawsze, od 6233 odstraszala mnie jednak dosc mala swoboda jesli chodzi o soft. A w Windows Mobile nie chcialem sie ladowac, moze kiedys. Na razie bawie sie tym i coraz wiekszy usmiech mam na twarzy ;) Super sluchaweczka.

co prawda to prawda, tez sie przesiadlem i bez symbiana juz nie kupie tel,

a ile kosztowala cie ta sluchaweczka bo jest calkie fajna, co prawda symbian 9.1 i jak narazie malo softu pod to jest ale to kwestia czasu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema.

Wyjdzie bezczel, bo wypowiem sie o czyms co wlasnie mam do sprzedania, ale obiecuje ze ani odrobiny sciemy nie bedzie.

Motorola A1000. Duzo mniejsza i lzejsza od a925, duzy dotykowy ekran, port na karty TransFlash, instalowalem na nim kodek xvida i dzialalo wszystko pieknie, kyodai mahjongg w 3D chodzil plynnie (plynniej niz na moim obecnym XDA EXEC Intel Xscale 520MHz :( ) sporo softu pod nia wyszlo, Ma swietny mp3 player (wiesz kiedy wlaczasz mp3 w bitracie 320kbps) i bardzo dobre glosniki stereo ktore ciekawie przenosza bas na twarde podloze, latwa zmiana skorek w OSie, czytelna przegladarka plikow, wybor -ikony/lista, niespotykana przegladarka zdjec gdzie za pomoca stylusa zoomujesz i przesuwasz - efekt jest co najmniej ciekawy (dwuklik i przesuwasz w prawo lub lewo aby przyblizyc lub oddalic) oraz przesuwac zdjecie po ekranie. wszystko chodzi zdumiewajaco plynnie nawet przy fotach 1600x1200. czytnik plikow PDF i DOC. uruchamial PDFa wazacego 112mb poltorej minuty, ale uruchomil :)

dobry wyswietlacz i szybkie przelaczanie sie w przegladarce miedzy normalnym widokiem a full-screenem, cache w przegladarce, przycisk WSTECZ (wiekszosc telefonow tego niestety nie ma), dobra bateria (4dni przy sieci 3G) i szybki czas ladowania(4h).

Jedyny minus to kamera 1.3Mpix, ktora nie radzi sobie wspaniale w ciemnych pomieszczeniach oraz niestety cena (mimo, iz adekwatna do mozliwosci). Po necie kraza tez ploty ze sie okropnie wiesza i dlawi, co jakims dziwnym trafem mi sie nie przydarzylo. Telefon ma 24mb, a ludzie/lamy nie zdaja sobie sprawy ze ta pamiec jest wspoldzielona z OS-em, wiec jak go zapchaja wideoklipami i cachem, to normalne ze sie bedzie dlawil. Uzywalem swojego z 256MB karta i nigdy nie mialem z nim problemow.

--edit--

Link wycięty, kto będzie zainteresowany ten znajdzie lub się skontaktuje.

A tak ładnie prosiłem ;>

narcyz

Edytowane przez narcyz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tylko chodzi mi o wiekszy wyswietlacz i edge

E900 takze ma 2Mpixele, karty pamieci i inne duperele.

Mi chodzi o ladny zgrabny telefonik na ktorym bede mogl normalnie poprzegladac stronki i gadac przez niego

Przeciez D600 ma EDGE (specyfikacja: http://www.samsung.com/pl/products/mobilep...Specifications)

A wyswietlacz wcale nie jest taki maly: 320 x 240

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak odnośnie GPS? Faktycznie jest dobry czy raczej taka prowizorka? :) Rysik ma jakieś miesjce w obudowie telefonu czy trzeba go mieć oddzielnie zawsze?

Pierwsza klasa to to nie jest ale nie jest zły tylko trzeba dokupić moduł :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam pytanko - robię bardzo powolną przymiarkę do Nokii N80, będę chciał ją kupić za jakieś maks 1,5 miesiąca, powiedzcie mi na jakiej zasadzie działa w tym telefonie Wi-Fi? Służy ono tylko do komunikacji, czy można normalnie śmigać sobie po necie tym telefonem?

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stylus chowa sie z dolu z prawej strony do telefonu, skladajac sie w pol (jak w wedce).

GPS dziala kulturnie. Ekran jest przejrzysty i ma dobra rozdzielke. Laczysz sie z modulem gps poprzez bluetooth, mapki na karte pamieci i jedziemy :)

Softu sporo na torrentach jest, lecz gdy Ci sie spodoba cos, to pamietaj - KUP ;)

-EDIT-

Moduly GPS w UK wydaja sie drozsze. Na allegro sa w cenach 250-350zl

Eryki chyba maja starszy soft, ale maja klawiature, co niestety czyni je grubszymi.

Edytowane przez djsilence

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elo boyz :wink:.

Mam zamiar sprawic sobie nowy telefon. Myslalem, zeby kupic mobilka w promocji "ZetaFon". I pewnie bym sie skusil na Siemensa C75. Tylko nie wiem co sadzic o Siemensach. Jak myslicie, bedzie dobry telefon? Od razu zaznacze, ze nie zalezy mi na dobrej jakosci aparacie, ani na MP3 (mam Sanse i starcza :D).

Z gory dzieki za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar sprawic sobie nowy telefon. Myslalem, zeby kupic mobilka w promocji "ZetaFon". I pewnie bym sie skusil na Siemensa C75. Tylko nie wiem co sadzic o Siemensach. Jak myslicie, bedzie dobry telefon? Od razu zaznacze, ze nie zalezy mi na dobrej jakosci aparacie, ani na MP3 (mam Sanse i starcza :D).

Ja jestem do siemensów nastawiony sceptycznie :-| . A jakie jeszcze telefony wchodzą w gre które tobie się podobają. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja kolejny raz bede zachwalac moj nowy nabytek - Nokie E50. Dzis przypadkowo stwierdzilem ze komoreczka jest wyposazona w rozpoznawanie mowy!! Kazdy wpis z listy kontaktow mozna "powiedziec" a funkcja automatycznie rozpozna do kogo chcemy zadzwonic. I musze przyznac ze dziala to lepiej niz bardzo dobrze bo rozpoznaje bez przeszkod zarowno krotkie wyrazy jak "dom" jak rowniez dluzsze jak "imie + nazwisko". Jest tez opcja zeby "lektor" czytal kto akurat dzwoni. Super sprawa szczegolnie gdy ma sie sluchawke BT na uchu, nie trzeba nic sprawdzac bo po 1-2s slychac od kogo polaczenie. Na prawde big szok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja kolejny raz bede zachwalac moj nowy nabytek - Nokie E50. Dzis przypadkowo stwierdzilem ze komoreczka jest wyposazona w rozpoznawanie mowy!! Kazdy wpis z listy kontaktow mozna "powiedziec" a funkcja automatycznie rozpozna do kogo chcemy zadzwonic. I musze przyznac ze dziala to lepiej niz bardzo dobrze bo rozpoznaje bez przeszkod zarowno krotkie wyrazy jak "dom" jak rowniez dluzsze jak "imie + nazwisko". Jest tez opcja zeby "lektor" czytal kto akurat dzwoni. Super sprawa szczegolnie gdy ma sie sluchawke BT na uchu, nie trzeba nic sprawdzac bo po 1-2s slychac od kogo polaczenie. Na prawde big szok.

Chodzi Ci o wybieranie głosowe? :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi