makaron Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 ogolnie najepsze do dzwieku i jednosczesnie odtarzacza podalem, chociaz ten w950i podobno ma kiepski głosnik, to tez duzo zalezy przez co chcesz sluchac (sluchawki v głosniczek) Wlasnie glownie on ma odgrywac ladnie dzieki jak ktos bedzie do mnie dzwonil i bateria ma trzymac 4-5dni , bo tak na sluchawkach to watpie zebym kiedykolwiek cos posluchal czyli musi miec dobry glosniczek (do grania/sluchania/ogladania mam PSP i niedlugo zmoduje DS'a) Nic za 40 min ide do sklepu. Moja uwaga skupia sie na V630 i na K800i - ale czy ten K800i oprocz 3.2mp jest az tyle lepszy by dawac 100e wiecej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Ok czyli uogulniając moje wymagania co do telefonu -obowiązkowo Symbian -Bluetooth i IrDA (ewentualnie WiFi) -duży wyswietlacz, możliwie jaknajlepszej jakości -rozmiar telefonu nie gra roli -marka też nie ma znaczenia -telefon multimedialny (musi ładnie grac) I teraz tak. Na prowadzeniu Nokia 6120 i N80. Pierwsza ma nowszego symbiana i ale nie ma irdy, druga ma gorszy wyświetlacz i baterie, za to ma wszystko co chce. Ale problem polega na tym, że juz bawiłem sie tymi telefonami i jak na te swoje 320x240 wyswietlacze to są one fizycznie małe (wyświetlacze oczywiscie), altego reflektowałbym za czymś, co ekren fizycznie ma wiekszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Jeśli chodzi o duży wyświetlacz to 7710 będzie dobra :D Zakochałem się w tym telefonie z powodu wyświetlacza, a miałem mieszane uczucia przy kupowaniu ze względu na brak klawy. Ale jednak idzie się przyzwyczaić tylko trzeba mieć 2 ręce wolne żeby pisać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bertold Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 (edytowane) a moze cos z rodzaju windows mobile (duzo wieksze mozliwosci niz symbian), bo jesli ci nie przeszkada wielkosc Edytowane 29 Sierpnia 2007 przez bertold15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 I teraz tak. Na prowadzeniu Nokia 6120 i N80. Pierwsza ma nowszego symbiana i ale nie ma irdy, druga ma gorszy wyświetlacz i baterie, za to ma wszystko co chce. Ale problem polega na tym, że juz bawiłem sie tymi telefonami i jak na te swoje 320x240 wyswietlacze to są one fizycznie małe (wyświetlacze oczywiscie), altego reflektowałbym za czymś, co ekren fizycznie ma wiekszy.taka mała uwaga co do wyświetlacza to n80 ma większą rozdzielczość od 6120, 352x416 vs 240x320 i wielkość, ale jeśli ma być naprawdę duży to może n73, albo 7710 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 W950i byłby idealny, ale niestety nie ma aparatu :/po rozważeniu wszystkich + i - zdecydowałem się jednak na W950i ;) polecacie jakiegoś allegrowicza? nie chcę wziąć od pierwszego lepszego i mieć potem problemy z gwarancją... warunek jeden: nówka telefon + gwarancja co powiecie na Liderkom ? mają tanio i z 2 letnią gwarancją ---------- 2 sprawa: jaką folię ochronną na wyświetlacz kupić? ;) jakąś najtańszą czy coś markowego? warto płacić więcej za markowe folie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Pytanko SE K550i czy SE W200. Opłaca sie do W200 dopłacać te 70 zł względem K550i? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 (edytowane) Pytanko SE K550i czy SE W200. Opłaca sie do W200 dopłacać te 70 zł względem K550i?oczywiście, że K550i K550i vs W200 wyswietlacz: 176x220 262k vs 128x160 64k aparat: 2MPx vs 0.30MPx bluetooth: tak vs nie K550i zmodujesz na W610i i będziesz miał Walkmana 2.0 i flash menu ;p dokupisz lepsze słuchawki i będzie lepiej grał niż W200 Edytowane 29 Sierpnia 2007 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Ok czyli uogulniając moje wymagania co do telefonu -obowiązkowo Symbian -Bluetooth i IrDA (ewentualnie WiFi) -duży wyswietlacz, możliwie jaknajlepszej jakości -rozmiar telefonu nie gra roli -marka też nie ma znaczenia -telefon multimedialny (musi ładnie grac) I teraz tak. Na prowadzeniu Nokia 6120 i N80. Pierwsza ma nowszego symbiana i ale nie ma irdy, druga ma gorszy wyświetlacz i baterie, za to ma wszystko co chce. Ale problem polega na tym, że juz bawiłem sie tymi telefonami i jak na te swoje 320x240 wyswietlacze to są one fizycznie małe (wyświetlacze oczywiscie), altego reflektowałbym za czymś, co ekren fizycznie ma wiekszy. Powtórze raz jeszcze daj sobie spokój z n80, ten telefon to jedna z najbardziej szajsowatych nokii jaka powstała. Zobacz na n73 spełnia wszystkie twoje wymogi za wyjątkiem wlanu a jest zdecydowanie lepiej wykonana od n80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bertold Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 wyszla juz chyba n81, a niedlugo pewnie n82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 BS EF81 vs Motorola L7e... Jaka jest wasza opinia ? Za Motka szczegolnie przemawia do mnie A2DP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 BS EF81 vs Motorola L7e... Jaka jest wasza opinia ? Za Motka szczegolnie przemawia do mnie A2DP Slepys i o droge pytasz czy to tak dla zartow ? Jestem ciekaw jak w rzeczywistosci ten A2DP dziala i jak sie zachowuje podczas tego bateria. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Tez jestem tego ciekaw, ale zadnych testow nie znalazlem Kaeres ale co masz do tej motki :?: Fajny design, wykonanie metal + hartowane szklo, podobne parametry (gorszy aparat ale to mi akurat nie przeszkada) i przewaznie 12 miesiecy a tego obecnie w BS nikt nie oferuje :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) kolejne pytanie który telefon ;) telefony z oferty oranża. 1. ma na tym latać tomtom z wbudowanym ew zewnętrznym gpsem btooth 2. dobra bateria 3. dobry telefon 4. priorytetem nie jest ani mp3 ani aparat ani mmedia, tel 'biznesowy' do wyboru wstępnie: nokie e61, n73, e65 samsung i600 edit: chyba jeszcze soniacz p990i coś innego ? ;] spvki odpadają na starcie ;] Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Tez jestem tego ciekaw, ale zadnych testow nie znalazlem Kaeres ale co masz do tej motki :?: Fajny design, wykonanie metal + hartowane szklo, podobne parametry (gorszy aparat ale to mi akurat nie przeszkada) i przewaznie 12 miesiecy a tego obecnie w BS nikt nie oferuje :? Dobra miałem napisac o designie ale pomine bo rozumiem, ze to sprawa gustu Ale L7e na pierwszy rzut oka (jak ktos to trzyma przy uchu) nie odroznie od L6. Badzmy powazni. Gdzie tu porownywac EF81 do L7e Wg mnie to nieporozumienie. 1. Ekran - wielkosc i jakosc 2. Aparat - wielkosc 3. 3G 4. Jakosc odtwarzanych klipow/filmow 5. Jakosc MP3 6. Ilosc pamieci wewn. Wydaje sie, ze to nie istotny element ale gdy sie zaczyna zapychac to telefony dostaja niezlej zadyszki. 72MB vs 20MB 7. Multitasking (np. sluchanie mp3 i latanie po necie, a nagle chcesz wyslac sms - cala reszta dziala w tle). 8. Prestiż. Wyjdz do znajomych z EF81 a pozniej z L7e. Albo na odwrot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Hehe no trzeba przyznac ze masz sile przebicia B-) Ale jak mi padnie po miesiaceu ten BS to sie przypomne :!: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) Jak Ci padnie to sie mozesz domagac u władz allegro, ze zostales oszukany. Nawet jezeli gware Ci da tylko rozruchowa. Sprzedaja nowe produkty. I byly aukcje gdzie dawali rok gwary ale gdy kupilem swoj model to juz nie sledzilem zbytnio wiec nie wiem ktorzy sprzedawcy. Edit Nawet uzywki sa na 10 miesiecznej gwarze - http://allegro.pl/item229575760_benq_simen...ta_pamieci.html Zapytaj ile uzywal bo od nowki moze sie wogole nie roznic. I zagadaj do mnie na PW to powiem Ci o co pytac przy uzywkach. A jak Ci zalezy na nowce i 2 letniej gwaracji to wielu proponuje doplate 50pln. Malo/duzo to zalezy czy chcesz spac spokojnie czy oszczedzic 50pln. np - http://allegro.pl/item228680876_benq_sieme..._sklep_gsm.html zakładka "o mnie" Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cloud Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 a co powiecie o SE k550i?Odświeżony K750i, z małymi różnicami: - najszybszy telefon SE, świetny procesor - pamięci MS M2 - nowszy soft i platforma DB2020 - lepszy aparat - cieńszy i ładniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Calkiem calkiem ten K550i wyglada :D Do tego widze ze mozna go przerobic na W610i czyli dostajemy Walkman 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) Mam pytanie czy miał ktoś styczność z Samsungiem SGH-L760? Szukam jakiś opinii na necie ale na razie nic nie znalazłem... Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Mam pytanie czy miał ktoś styczność z Samsungiem SGH-L760? Szukam jakiś opinii na necie ale na razie nic nie znalazłem...Ze specyfikacji widac, ze to bedzie delikatnie ulepszony E250. Przy pierwszym spojrzeniu tylko lepszy aparat foto (VGA vs 2MPX). Nawet ekran pozostaje ten sam czyli lipny dosc. Za 1-50pln jak bedzie w Play to brac ale w tych nizszych abo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 No właśnie tak jak pisałem w topicu o Play'u będę go prawdopodobnie brać z abonamentem play lajt z którym niby od dzisiaj kosztuje 49zł. Zastanawiałem się jeszcze nad Samsungiem Z400 bo ma wyświetlacz z rozdzielczością 240x320 no ale podobno go wycofują... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 No widzisz tak jedziemy na dwa baty. W watku o Play zapytalem od kiedy dostepny :P Z400 moze juz nie dostac. Ale albo wlasnie Z400 albo KU800. Oba juz ciezko dostac. A za L760 50pln w abo 30pln to sie rowniez oplaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 W sobotę albo niedziele będę w Play'u i jak będą jeszcze Z400 to biorę, a jak nie to L760. KU800 podobno awaryjny jest więc nawet jak by był to chyba go nie wezmę chociaż prezentuje sie całkiem całkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Ze specyfikacji widac, ze to bedzie delikatnie ulepszony E250. Nawet ekran pozostaje ten sam czyli lipny dosc. wg różnych źródeł to ekran chyba też będzie inny. Najczęściej powtarzane informacje to albo 176*200, albo 176*220 - to imo bardziej prawdopodobne. w e250 jest 128*160 więc się trochę różni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1zZ Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) Co byscie polecili z telefonow do +/- 1000 zł z allegro ? Fajnie by było jakby telefon mial dobry aparat. Co do producentow to nie mam preferencji, chociaz do se troche sie zrazilem ostatnio. Z gory dzieki za pomoc. A no i ktory z tych telefonow nokii do odsprzedania za wyzsza cene (na allegro) - 6131, 6300, e50 oraz którego operatora polecacie. Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez f1zZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 wg różnych źródeł to ekran chyba też będzie inny. Najczęściej powtarzane informacje to albo 176*200, albo 176*220 - to imo bardziej prawdopodobne. w e250 jest 128*160 więc się trochę różni :)Szczerze powiedziawszy to nie pamietalem ze jest taki kiepski. 128x160 to straszna lipa jak na tej wielkosci. No to w L760 bedzie juz calkiem przyzwoity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) k550i Posiada litowo polimerowo, czy jonowa baterie? Na aukcjach widze opisy z inf. o polimerowej, na inspiracji - ion .. Pytam, bo mam dylemat miedzy nim, a k750i. Troche przejrzałem wasze komentarze, takze Kaeresa i przychylam sie do 550i, choc wciaz brak zdecydowania, wiec posiadacz tego telefonu jest proszony o udzielenie odpowiedzi dot. baterii ;) Dziekuje ;) EDIT: I to pojemna.. Dzieki Cro Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 http://mobile-review.com/review/sonyericsson-k550-en.shtml The K550i makes use of a 950 mAh Li-Pol battery (BST-33). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) Co byscie polecili z telefonow do +/- 1000 zł z allegro ? Fajnie by było jakby telefon mial dobry aparat. Co do producentow to nie mam preferencji, chociaz do se troche sie zrazilem ostatnio.najdrożej odsprzedasz 6300, operator wg własnych preferencji i tego czego Ty od niego oczekujesz. Ta sprawa była już wielokrotnie poruszana. Imho telefony z orange najtrudniej odsprzedać w dobrej cenie a co do telefonu do 1k http://allegro.pl/165_telefony_komorkowe.h...to=1000&p=0 i klikasz następne strony. Jeśli nie chcesz SE to może nokia e65, n73, 7390, moto k3, spv m 3000. Z tańszych to nokia 6120. Jakiś specjalnych wymagań nie wypisałeś, więc ciężko doradzić, a "dobry aparat" to pojęcie względne. Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...