leven Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Wszytko dobrze kumasz :) Wyższe modele muszą być wydajniejsze, ale też droższe. Najważniejsza jest jakość, no bo co po skaczącym FPS i marnej grafice, jak można utrzymać płynność przy niższym FPS + wodotryski ? Podoba Ci się np. GTX970, to go sobie zostawiasz. Ma wszystko co ma do zaoferowania WIN10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqua Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) Ale teraz chyba nie istnieje taka gra, żeby był jakikolwiek spadek FPS przy takiej karcie? :o Zawsze mi się wydawało, że gdy ktoś teraz wydaje 1000-2000 zł na kartę graficzną to spokojnie ona będzie dobra przez 5 lat bez przycinek FPS. Czy to nie działa w taki sposób i gry za bardzo idą na przód? :x Z tego co widziałem to ta grafika wyciąga 150 fps w BF4 na ultra :P Edytowane 10 Marca 2015 przez aqua Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Ja czegoś nie rozumiem :D Wychodzi np GTX 960 i ludzie zaczynają ją kupować. Wychodzi GTX 960 Ti i co dalej ? Będą sprzedawać GTX 960, żeby kupić GTX 960 Ti ? ;> Nie, dokupią drugiego GTX 960 i będą mieli wydajność 980 za niższą cenę :wink2: Wracając do newsów - ASUS SRTIX 4GB ma już cenę choć jeszcze nie u nas http://www.cclonline.com/product/174035/90YV07Q0-M0NA00-/Graphics-Cards/ASUS-Strix-GeForce-GTX-960-4GB-Graphics-Card/VGA2838/:zonk: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Teraz to dążą żebyś kupił conajmniej dwie :-P Poczytaj sobie o granie w 4K np. w Assassins Creed Unity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqua Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Yyyy 2x GTX 960 w 1 komputerze? oO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 MSI oficjalnie. Tym razem 2 zmiany - więcej pamięci + backplate. http://www.msi.com/news/2008.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) Ceny wersji z 4 GB Edytowane 10 Marca 2015 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Może u ciebie. U mnie bangla. Wysłane z mojego GT-N7000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 U mnie też pusto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Planuję zakup GTX970 która ma zastąpić aktualnie posiadaną GTX680. Upatrzyłem sobie Gigabyte G1. Priorytetem jest dla mnie cisza + OC. Moją obecną GTX680 chłodzę za pomocą Thermalright Shaman + 2x Enermax UCTB14 140mm przy 600-700 obr/min. Z Gigabyte chcę osiągnąć podobny poziom ciszy, dlatego planuję ściągnąć oryginalne wentylatory ale zostawić radiator (chłodzi on również sekcję zasilania) i nad nim za pomocą uchwytów Alpenfohn PCI-Slot zamontować wolnoobrotowe wentylatory 140mm lub 120mm. Chciałbym także podłączyć je za pomocą przejściówki do gniazda na karcie aby ich obroty regulowały się automatycznie (Gigabyte ma chyba gniazdo 3 pin). Chciałbym poddać ocenie mój plan, oby nie zrujnowała go piszcząca sekcja zasilania ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Jak juz to zmontujesz to daj znać wrzuc foty i wyniki temperatur. Pewnie nie będą lepsze od chłodzenia fabrycznego ale może chociaż zbliżone. Wentyle to lepiej na tatrytki montuj żeby dobrze dolegaly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sspalamander Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) :unsure: Hmm... 1150-1250pln to już za dużo jak na tą kartę. Gigabyte GeForce GTX 970 OC (GV-N970IXOC-4GD) kosztuje najtaniej 1430.Różnica w cenie nie taka straszna a w wydajności i owszem Edytowane 10 Marca 2015 przez Klaus nie wklejaj formatowanego tekstu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Przy takich cenach na razie nie ma miejsca na rynku na wersję Ti. Zanim Ti wyjdzie na rynek a jego cena spadnie poniżej 1000, to nV zdąży kolejną generację kart wydać :wink2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 m40 jak chcesz ciszy to zainwestuj w wc masz dobrze schłodzone gpu cpu i cisze do tego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 (edytowane) 1250 960-ka vs 1550 za 970 Asusy Strixy. Hmm. Edytowane 11 Marca 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 W oczekiwaniu na pierwsze recenzje GTX 960 4GB, wyciekły informacje m.in o 960 Ti lub 965. Karta zakodowana jest jako GTX 9** 3GB 1283/7000. Karta oparta jest najwyraźniej na GM204 GPU, więc pociętym GTX980/970. Wydajność w rozdzielczościach powyżej FHD jest na poziomie 15-16% powyżej GTX 960 2GB. Testy na sterownikach 347.** BETA http://wccftech.com/amd-r9-390x-nvidia-gtx-980ti-titanx-benchmarks/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 Pytanie jak z ceną tego wynalazku i kiedy się pojawi . Jak się okaże że dostaniemy kartę nie wiele mocniejszą od GTX960 2GB/4GB za cenę GTX970 to będzie nie ciekawie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 Nie ma się co ekscytować - jaka jest szansa, że ktoś kto ma dostęp do kilku niewydanych gpu (czyli albo jest jakimś game developerem albo pracownikiem dużego producenta kart) będzie wrzucał benchmarki na chińskim forum z 19 gier w kilku rozdzielczościach w porównaniu w porównaniu do tego, że to jakiś troll dla zabawy zrobił albo chwili sławy. Każdy może sobie takiego screena zrobić na podstawie spekulowanych specyfikacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) Jaka jest szansa? Duża :) Chyba nie myślisz, że np. karty graficzne zaczynają być produkowane na kilka dni przed premierą? Jest to dużo wcześniej, a że Chińczycy mają dosyć luźne podejście do NDA/praw autorskich/itp to pojawiają się przecieki... Edytowane 14 Marca 2015 przez rzymo 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 I jeden gość ma Tytana, obcięte GM 200, 960 ti + karty AMD ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 I jeden gość ma Tytana, obcięte GM 200, 960 ti + karty AMD ? Nie ma żadnego obciętego GM200 póki co , na razie jest pełny gm200 w titan x. GM204 powstał na początku 2014, mogli go wprowadzić w połowie roku, a wprowadzili pod koniec roku. Amd jest w tyle, więc nikt ich nie pogania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 O której godzinie normalnie schodzi NDA nvidii ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 15:00 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juhas12 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 Witam, planuję kupno 970 tylko zastanawia mnie fakt problemu z pamięcią. Co o tym sądzicie. Jaki lepszy wybór asus czy gigabyte? Czy jedno PCE-e wystarcza w asusie? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis799 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) Cofnij się kilka stron wstecz i masz dużo postów o pamięci a kilkanaście stron wstecz o producentach. Edytowane 17 Marca 2015 przez Elvis799 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) Premiera GeForce GTX Titan X właśnie stała się faktem dokonanym. Mieliśmy już okazję przetestować aktualnie najszybszą jednordzeniową kartę graficzną na świecie, której specyfikacja techniczna nie pozostawia złudzeń, że GeForce GTX 980 zaprezentowany przed zaledwie sześcioma miesiącami traci koszulkę lidera. NVIDIA właśnie odsłoniła wszystkie atuty Maxwella podkreślając zarazem swoją dominującą pozycję rynkową, jeszcze zanim konkurencja zdążyła odpowiedzieć na słabsze odmiany GM200 (GeForce GTX 900). Potrzebujecie bezkompromisowej wydajności doprawionej 12 GB pamięci GDDR5? GeForce GTX Titan X spełni Wasze oczekiwania. Warunkiem jest oczywiście posiadanie bardzo grubego portfela, bowiem sprzęt wyceniono na kwotę 999 dolarów. Zszokowani? Cóż... GeForce GTX Titan X jest skierowany do największych entuzjastów i profesjonalistów zdeterminowanych posiadać najszybsze rozwiązania, którzy nie przejmują się astronomicznymi kosztami. GeForce GTX Titan X. Test najszybszej karty graficznej na świecie - PurePC.pl Edytowane 17 Marca 2015 przez Caleb 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 To kiedy konkursik na PPC z taką wygraną ? :) A tak na serio to mogłem się spodziewać tych 35%, bo na tyle liczyłem. Jednak ta cena. To wciaż produkty dla entuzjastów. Czekamy na odpowiedź AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 Ten konkurs byłby z góry ustawiony... Też chciałbym ją mieć :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) Pomimo wysokiej ceny - jak przystało na serie Titan - wyniki doprowadziły mnie do pełnego zwarcia Szczególnie w wysokich rozdzielczościach i w grach, gdzie reszta nie potrafi utrzymać 60 FPS. Jestem nawet skłonny przypuszczać, że procesor ogranicza tego Tytanka. Macie jakieś odniesienie do silniejszych procesorów ? Karta marzenie - "niestety". Edytowane 17 Marca 2015 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 Witam, planuję kupno 970 tylko zastanawia mnie fakt problemu z pamięcią. Co o tym sądzicie. Jaki lepszy wybór asus czy gigabyte? Czy jedno PCE-e wystarcza w asusie? Pozdrawiam Jeżeli jedno gniazdo w Asusie to za mało, można sobie kupić wersję Black http://www.asus.com/Graphics_Cards/GTX970DC2OC4GD5BLACK/posiada dwie wtyczki i większą sekcję zasilania od Strixa, sam rozważam zakup Asus Black vs Gigabyte G1. Niby najlepiej kręci się Gigabyte G1, ale testów OC Asusa w wersji Black nie widziałem. Pozostaje mi tylko wybrać model który ma mniejszą szansę na skwierczącą sekcję zasilania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...