eragonek Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Road Trip - Film strasznie śmieszy,dobra gra Mayera, moim zdaniem lepszy od Euro trip :lol2: . 9/10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Ja widzialem z polowe EuroTrip i wylaczylem, nie dla mnie takie filmy. Z bratem tylko raz sie zasmialismy :lol:, to samo Epoka Lodowcowa 2. Wczoraj widzialem Bullit Film mi sie srednio podobal, nudny strasznie i prawie zero akcji, wszystko pomalutku sie rozkreca dopiero pod koniec filmu... sama koncowka tez nie najlepsza. Czasem z 20 minut jest pokazane jak koles cos robi i w ogole nie zamini slowa z nikim, po prostu prawie zasnalem... podobal mi sie jedynie koles grajacy glowna role (:lol:) tzn jego gra i charakter, no i jedyny poscig w filmie byl fajnie zrobiony nawet. A tak poza tym to kicha jak dla mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 obejrzalem ponownie Prestige, za drugim razem o wiele bardziej mi sie podobal, nie wiem czy to za sprawa reminsescencji ;]] czy po prostu dostrzegalem szczegoly i ich znaczenie... :) Neighbour No. 13 - polaczenie OldBoya i Fightclubu to mocno przesadzona opinia... To ze film o zemscie i schizofrenii, nie znaczy od razu ze mozna popadac w takie generalizowanie... Milosnikom Takashiego Mike na pewno przypadnie do gustu... PS -->Crosis dzieki za uznanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 88 minut - Ohohoho, nie sadzilem ze AlPacino moze jeszcze sie tak postarac ! Oczywiscie nie urągam jego mozliwoscia ale sadzilem, ze po Bezsennosci to juz koniec jego kariery. Alez sie mylilem. Jest to najprawdziwszy thriller kryminalny trzymajacy do konca w napieciu. Moze delikatnie koncowka mnie rozczarowala ale to tylko przez to, ze caly film byl majstersztykiem i wymagalem od koncowki ze po niej moge umrzec. Z gatunku kryminalow to ten ma ode mnie 9/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Z tydzien temu sprzedalem grafe. Mam troche czasu na nadrobienie 1,5-rocznych zaleglosci w filmach. Przegladam ten temat od tyłu i sprawdzam na imdb te tytuły. Juz sciagnalem z 20 pozycji. Swego czasu bardzo podobaly mi sie filmy o samurajach, ale nie takie w stylu "ostatni samuraj" tylko powazne kino japonskie przedstawiajace ich kulture, życie, konflikty, i walki(Zatoichi, Twilight Samurai, When The Last Sword Is Drawn). Moze orientuje sie ktos w tytulach ktore warto obejrzec. Ciezko samemu takie cos znalesc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 (edytowane) Yojimbo (Straz Przyboczna), 7 Samurajów, Shogun Assassin... ...i kurna tytuly mi powypadaly z glowy bo dawno nic takiego nie ogladalem :P Edytowane 14 Lutego 2007 przez Jin* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 (edytowane) Z tydzien temu sprzedalem grafe. Mam troche czasu na nadrobienie 1,5-rocznych zaleglosci w filmach. Przegladam ten temat od tyłu i sprawdzam na imdb te tytuły. Juz sciagnalem z 20 pozycji. Swego czasu bardzo podobaly mi sie filmy o samurajach, ale nie takie w stylu "ostatni samuraj" tylko powazne kino japonskie przedstawiajace ich kulture, życie, konflikty, i walki(Zatoichi, Twilight Samurai, When The Last Sword Is Drawn). Moze orientuje sie ktos w tytulach ktore warto obejrzec. Ciezko samemu takie cos znalesc. Absolutne co musisz zobaczyc to: 1. Siedmiu samurajow 2. Zabójca Shogunów (Shogun assassin) Po prostu klasyki, jeden lepszy od drugiego i na odwrot ;) Ehh, nie wiem czy ja jestem slepy, nie widzialem Twojego posta Jin Edytowane 14 Lutego 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 zabójcy shogunów nie ogladalem chyba. A coś z nowszych tytułów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Nie wiem czy szukasz stricte o samurajach ale jezeli tylko o tematyce wladania bronia biala to: 1. Przyczajony tygrys, ukryty smok - 9,5/10 2. Hero - 9/10 3. Dom latajacych sztyletow - 7/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Dom latajacych Sztyletow odradzam, ckliwe chinskie romansidlo z typowo przegieciarskimi walkami - nawet joint nie pomogl w absorbcji tego "dziela". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Nie wiem czy szukasz stricte o samurajach ale jezeli tylko o tematyce wladania bronia biala to: 1. Przyczajony tygrys, ukryty smok - 9,5/10 2. Hero - 9/10 3. Dom latajacych sztyletow - 7/10 No dla mnie niestety te filmy to totalne dno. Nie lubie takich bajeczek. Blood Diamond w koncu porzadne kino. Nie przesadzone, oparte w pewnym sensie na faktach. Ukazujace wielki problem wojen domowych w Afryce. Bardzo dobra rola Leonardo [zajefajny akcent]. 9/10 Man in Tights chyba jedna z najlepszych parodii jaka w zyciu widzialem. Mel Brooks dal po maksie. Film ten rozpoczal odswiezanie serii starych parodii. Kolejne w kolejce Hot Shots [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 z parodi to ja bym raczej proponowal Airplane!, Loaded Weapon 1 i Spaceballs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Hogfather - jak dla mnie 11/10 !! Po prostu genialnie przeniesli Wiedzmikołaja na ekran. Podobno skyone zajmie sie dalej ekranizacjami Terrego, nic tylko czekac...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 @leborg, popieram! "Po prostu cud miód i orzeszki". :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Złe godziny spodziewałem sie czegoś wiecej po tym filmie, ale aż tak źle nie było. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Laberinto del Fauno - basn osadzona w realiach II Wojny Swiatowej, bardzo fajny klimat, polecam starszym dzieciom :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qes Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Prestiż - moje myśli kierowały się ku nudnemu oraz bezsensownemu fimowi... Niestety to była tylko "obietnica".... Nastąpił "zwrot"... A potem to tylko "prestiż"... Film jest poprostu wspaniały. Nie spodziewałem się, aż tak ciekawej oraz zaskakującej fabuły. Gdy dowiedziałem się, że tematyką filmu jest iluzjonizm, to sobie pomyslałem o 2 godzniach nudy. Jednak film tak mnie wciagnął, że musiałem opróżnić swoje zwieracze do pierwszej lepszej butelki. Moim zdaniem "prestiż" zasługuje na 10/10. ten film musi obejrzeć każdy dobry kinoman. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Apocalypto nie podobał mi się inaczej wyobrażałem sobie ten film. Jak dla mnie to nic nie wart ten film. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 z parodi to ja bym raczej proponowal Airplane!, Loaded Weapon 1 i Spaceballs Świetny film :) Dawno go już nie widzialem, ale polecam w 100% ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 tydzien temu puscilem znajomym wlasnie Loaded Weapon 1 to sie dziwilem ze zaden sasiad nie przyszedl nas uspokoic :] Po prostu mistrzostwo =]]]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Smokin' Aces (As w rękawie) - Film nabiera na wartości gdzieś w 3/4 całości. Do tego momentu jest trochę nudno, zagmatwanie (może to przez te nazwiska bohaterów, bo jest ich... nawet nie chce mi się liczyć). Sama końcówka jest przejeb*ana ;o Jednakże więcej niż 3/5 nie dam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Ong Bak - srednie to i schyla sie w kierunku slabizny. Gdyby nie ciekawy styl walki glownego bohatera to nie dociagnalbym do konca - 4/10 Pozniej Ola poprosila mnie o jakis lekki film na wieczor i niezle sie bawila przy Perfect man - w kategorii romantycznych komedii niezle sobie radzi i nazwalbym go fajnym filmem. Jezeli cos wybieracie na wieczor wlasnie w takim klimacie to jak najbardziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 (edytowane) Idiocracy - Kolejna satyra Mike'a Judge'a. Tym razem oberwalo sie calym stanom, konsumenckiemu sposobowi zycia i ogolnym oglupieniu spoleczenstwa. Niestety duzo slabszy od Office Space, na poczatku zapowiada sie jako tako, ale im dalej w las tym slabiej. Edytowane 15 Lutego 2007 przez Jin* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Noc w Muzeum tak do połowy nuda, ale później jest się z czego pośmiać i warto obejrzeć :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Zaciągnęli mnie ze szkoły na taki film, co się zwie "Wielka Cisza", dokument podobno Powiem jedno - nie idźcie na to, chyba, że chcecie oglądać 2,5h modłów i słuchać odgłosów chodzenia po schodach, ale faktycznie - prawie w ogóle nie ma dźwięku, to się akurat zgadza z tytułem, większość osób spała lub grała na komórkach/słuchała MP3 Nie polecam, no chyba, że kogoś będzie kręcił film o zamkniętym klasztorze, jakiś tam braciach zakonnych i praktycznie bez dźwięku I powtarzali z 50 razy jakiś napis uwieżyłem panu czy jakoś tak, mohernia normalnie Nie polecam, odradzam, unikajcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) Ostatni król Szkocji - filmy o Afryce ostatnio dosc popularne. Zawsze dobrze sie sprzedaja i tym razem jest nieinaczej. Reklama reklamą i nagrody nagrodami ale Forest Whitaker zagral tutaj nadzwyczajnie. Juz w Ghost Dog byl genialny a tutaj tylko potwierdzil swoj talent. Sam film mniej dynamiczny niz np. Hotel Ruanda ale nadrabia to gra aktorska Whitakera, naprawde. Akcja z zona Amin`a pod koniec miazdzy - 8/10 (w glownej mierze dzieki grze Foresta). Edytowane 16 Lutego 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 sawyer188 - Lucky Number? Nie miales na mysli czasem "Lucky Number Slevin" czy jakos tak?tak tak;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Fight Club Nie próbujmy się spełniać. Przestańmy być doskonałymi. Ewoluujmy. 9/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Accepted (Przyjęty) - tylko w USA takie rzeczy są możliwe... marne -2/5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Dzisiaj w tvp2 o 22:40 będzie emitowany film Dead Man Walking (przetłumaczone na Przed Egzekucją). Kryminał, który warto obejrzeć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...