humanoidal Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Piszesz, że masz jakiś stary monitor. Jaka jest rozdziałka? Bo jeżeli mniej niż 1,5 miliona pikseli to nie widzę sensu brać HD 7850, szczególnie do takiego procesora. Wziąłbym HD 7770 i zaczął odkładać na nowy monitor i i5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
philipek55 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 W dniu 4.12.2012 o 15:12, humanoidal napisał(a): Piszesz, że masz jakiś stary monitor. Jaka jest rozdziałka? Bo jeżeli mniej niż 1,5 miliona pikseli to nie widzę sensu brać HD 7850, szczególnie do takiego procesora. Wziąłbym HD 7770 i zaczął odkładać na nowy monitor i i5. 5 letni asus lcd z rozdziałką 1920x1080, najtańszy model na tamte czasy tzn. że procesor jest za słaby do HD 7850? będzie ograniczał grafikę? bo jak tak to raczej zdecyduję się na HD 7770 bo na i5 nie zdołam się przesiąść wcześniej niż za pół roku sądzę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Będzie ograniczał z leksza, ale jak go podkręcisz to nie będzie dramatu przy tej rozdzielczości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanDiego Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 W dniu 2.12.2012 o 21:30, humanoidal napisał(a): Wszystkie inne opcje są średnio opłacalne. Ewentualnie GTX 650 Ti w dobrej cenie http://www.net-s.pl/...I-mHDMI-CRT&w=c Tak się zastanawiam, czy nie ma tu haczyka Karta w cenie ok. 520 PLN, a na allegro takie modele ponad 600 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 taaa..., haczyk z pentelką Nie wiedziałeś, że na alle... to nie jest tanio? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanDiego Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 I fajnie :) Generalnie polecacie ten model firmy Palit, czy to nie ma znaczenia teraz jaki producent wyrobił kartę? Aha - i jeszcze pytanie, bo mam mobo ASRock A785GXH/128M i tam jest napisane PCI Express 2.0, czy ta karta i Radek HD 7770 będzie tam pasować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Podobnoż Palit jest trochę głośny i tylko 2 lata gwary. Ja brałbym MSI cyclone albo Zotaca z Assasinem w zestawie. Ale zdecydowanie polecam dorzucić do najtańszego HD 7850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanDiego Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 (edytowane) i jeszcze pytanie, bo mam mobo ASRock A785GXH/128M i tam jest napisane PCI Express 2.0, czy ta karta GTX 650 TI i Radek HD 7770 będzie tam pasować? Edytowane 5 Grudnia 2012 przez SanDiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasp Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 W dniu 5.12.2012 o 11:13, SanDiego napisał(a): i jeszcze pytanie, bo mam mobo ASRock A785GXH/128M i tam jest napisane PCI Express 2.0, czy ta karta GTX 650 TI i Radek HD 7770 będzie tam pasować? Tak, będzie pasować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormsCrew1988 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Z pewnością Nvidia góruje w grach, jeśli chodzi o jakość, gdyż wspiera PhysX(którego jest twórcą). A jeśli chodzi o wydajność w grze Batllefield to EA(Dice) ściśle współpracowała z Nvidią. Jednak, nie mówię, że preferowałbym w tym wypadku Nvidie, odnoszę się tylko do komentarzy. Bardzo chciałbym doradzić w kupnie, ale jestem wielkim fanem Nvidi, więc nie mógłbym tego zrobić z czystym sumieniem ;) Zresztą robię wiele rzeczy na których AMD(ATI) nie pozwala np. wykorzystanie CUDA w Cycles Renderer w Blenderze. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Oho, fanboystwem powiało... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 (edytowane) WormsCrew1988 czas sie podszkolic Edytowane 8 Grudnia 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makar06 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 (edytowane) Warto sprzedać gtx570 i wsadzic 2x7950? Płyta obsługuje crossfire.Ale nie wiem jak zmieszcze 2 karty.Wolałbym ogłolnie sli (zawsze miałem geforce)Może warto zmienic płyte? Zasilacz ogarnie? PS: Moja płyta obsługuje sli? Ludzie pisza na aukcjach crossfire/sli Edytowane 8 Grudnia 2012 przez Makar06 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 W dniu 8.12.2012 o 09:53, WormsCrew1988 napisał(a): (...) W dniu 8.12.2012 o 10:23, rafa napisał(a): Oho, fanboystwem powiało... W dniu 8.12.2012 o 12:43, adamlop napisał(a): WormsCrew1988 czas sie podszkolic (...) Nie karmić. I tak nie odpisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 (edytowane) @Makar06 każdy Z77 to potrafi... Edytowane 8 Grudnia 2012 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makar06 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Czyli moge wrzucic drugiego gtx570? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 @Makar06 na stronie ASRocka jest w opisie CrossFireX http://www.asrock.com/mb/overview.pl.asp?Model=Z77%20Pro3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Jeszcze jest dodatkowo: - 1 x PCI Express 3.0 x16 slot (PCIE2: x16 mode) - 1 x PCI Express 2.0 x16 slot (PCIE3: x4 mode) Takze sobie nie poszalejesz. Mam to samo na z77a-g43, dopiero g45 oferuje x8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supersam Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 Mam na wydanie od 500zł do 1000zł na kartę graficzną i zastanawiam się która z tych (gtx650ti, hd7850, gtx660, hd 7870) by najlepiej współgrała z procesorem i3 3220. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 HD 7850, najlepiej wersja 1GB od MSI za 666zł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 (edytowane) Bierz gtxa 660. Nie polecam HD 7850. Sa problemy ze sterownikami, resety kompa, spadki fps. Po kupieniu naczytalem sie na forum pelno tego no i mnie to tez spotkalo. Bede wymienial na gtxa 660. Edytowane 10 Grudnia 2012 przez Krydor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 W dniu 10.12.2012 o 12:21, Krydor napisał(a): Bierz gtxa 660. Nie polecam HD 7850. Sa problemy ze sterownikami, resety kompa, spadki fps. Po kupieniu naczytalem sie na forum pelno tego no i mnie to tez spotkalo. Bede wymienial na gtxa 660. To są jakieś bzdury. Problemy były z tylko kartami Gigabyte. Sam mam HD 7850 i wszystko działa jak powinno. To nvidia ma na tyle skopane sterowniki, że nie działają dobrze na procesorach dwurdzeniowych i wydajność tego GTX'a w praktyce może być taka sama jak 7850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 W dniu 10.12.2012 o 13:25, humanoidal napisał(a): To są jakieś bzdury. Problemy były z tylko kartami Gigabyte. Sam mam HD 7850 i wszystko działa jak powinno. To nvidia ma na tyle skopane sterowniki, że nie działają dobrze na procesorach dwurdzeniowych i wydajność tego GTX'a w praktyce może być taka sama jak 7850 Jak widac nie tylko z Gigabyte, mam Sapphire, czytalem tez o problemach z MSI. To nie zalezy od producenta. Odkad zakupilem ta karte i mam co chwile dropy do 1 fps co minute, okazalo sie ze nie tylko ja mam taki problem. Nie wiadomo czy to wina samej karty czy sterownikow itp. Jesli tobie dziala to masz szczescie. Natomiast ja nie mam czasu na odbijanie pileczki i czekanie na grafike po kilka tygodni z serwisu, na szczenie moge wymienic w ciagu 10 dni na cos innego. Jesli ktos chce poczytac wystarczy wpisac radeon 7850 dropy, freezy itp. Karta sama w sobie dobra i ta cena, ale co z tego jak nie dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supersam Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 (edytowane) A wersja hd7850 2gb? komputer ma mi służyć na około 3 lata więc niewiem czy warto dopłacić do tego 1gb więcej? Czy może już brać pod uwagę hd 7878 lub tego gtx660. Edytowane 10 Grudnia 2012 przez supersam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 Już lepiej brać HD 7870, ale procesor będzie wąskim gardłem w niektórych (nielicznych) grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haqu Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Witam!. Potrzebuję nowej karty graficznej. Chciałbym wydać tak +/- 1500 zł jednak mogę tą stówkę (ale nie więcej :P) dorzucić jeśli będzie warto. Moją uwagę przykuły dwie karty - Gigabyte GeForce GTX670 2GB (ver. OC) oraz Sapphire Radeon HD7970 3GB (wersja oc tej karty kosztuje ~1610 zł, ale jak będzie spory skok wydajności to może rozważę tę opcję :)) Która z tych kart będzie lepsza, a może jest coś lepszego w moich kryteriach cenowych? Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 W podanej cenie kupisz te karty graficzne,model Radeon HD 7970 będzie nieco wydajniejszy http://www.agito.pl/...attr=248-508003 http://www.agito.pl/...attr=248-515888 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raav Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Haqu, jestem w podobnej sytuacji co Ty i zdecydowałem się MSI GTX 670 Power Edition. Zawsze wolałem nVidie od Radeonów, ale to już chyba osobista preferencja. Oprócz tego grafika wydaje się bardzo sensowna, a jeśli lubisz grać, to w prezencie dostaniesz AC III od MSI. Poza tym nVidia pracuje nad oprogramowaniem, które samo będzie zmieniało ustawienia w grach tak, by było optymalnie. Zobaczymy jak to wyjdzie, ale mnie jako gracza to przekonuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haqu Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Heh to sam już nie wiem. Z jednej strony zawsze mialem kartę od "zielonych" i nie narzekałem. Do tego jak czytam na stronach testy to GeForce wypada nieco lepiej, a na forach polecają Radeona. Nigdy nie miałem takiego dylematu związanego ze sprzętem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 To lipne testy czytasz. HD7970 Ghz edition, albo zwykła wersja po OC będzie zawsze lepszy od GTX 670. Pewnie bierze się to stąd, że GTX 670 porównuje się do wyników HD 7970 zaraz po premierze, która była prawie rok temu. Od tamtego czasu wiele zmieniło się w sterownikach i wprowadzili wersję z wyższym taktowaniem rdzenia. Tak czy inaczej faktem jest, że radek bierze sporo więcej prądu i ma wyższe TDP, przez co będzie też bardziej hałaśliwy niż GTX, który w dodatku ma fajne technologie, jak adaptive Vsync czy FXAA w standardzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...