twardziel_psychopata Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 http://www.palit.com/palit/vgapro.php?id=2724&lang=en&pn=NE5105001841-1070F&tab=ga Gniazdo wygląda jak na powyższym zdjęciu? Tam nie ma sygnału analogowego, żadna tego typu przejściówka nie zadziała. przecież DVI to nadal cyfrowo w sendo na kablu hdmi podlaczona do tv działa to albo przejściówka HDMI>DVI jest uwalona albo Twój monitor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy111 Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 własnie zrestartowałem komputer znowu na monitor bez karty i rzeczywiście na hdmi śmiga aż miło czyli z tego wniosek że muszę wymienić monitor ? czy jest jakieś inne wyjście? monitor na pewno dobry bo sprawdzałem też na 2 monitorze, czy jest jakaś przejściówka która by mi pomogła ominąć kupno nowego monitora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twardziel_psychopata Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 Daj jakieś sensowne informacje to Ci pomożemy. Jakie masz wyjścia na karcie? Jakie masz wejścia w monitorze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy111 Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 w monitorze jest d sub w karcie tak jak na obrazku Klausa przejściówka na 4 poście nie zdaje egzaminu więc może d-sub hdmi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twardziel_psychopata Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) w monitorze jest d sub w karcie tak jak na obrazku Klausa przejściówka na 4 poście nie zdaje egzaminu więc może d-sub hdmi?? przejściówka nie jest w stanie zamienić sygnału cyfrowego(hdmi) na analogowy(vga) takie coś potrzebujesz jeśli chcesz koniecznie używać tego przestarzałego monitora z vga http://allegro.pl/adapter-konwerter-z-hdmi-do-vga-kabel-dsub-new-i6589942965.html Edytowane 16 Listopada 2016 przez twardziel_psychopata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy111 Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) czyli trzeba bd wymienić monitor? bo na moim jest tylko wyjście d sub Dzięki za wyjaśnienie, na razie nie mam na monitor ten adapter mnie uratuje Edytowane 16 Listopada 2016 przez nowy111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twardziel_psychopata Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 czyli trzeba bd wymienić monitor? bo na moim jest tylko wyjście d sub Dzięki za wyjaśnienie, na razie nie mam na monitor ten adapter mnie uratuje spoko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy111 Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 Dzięki wszystkim za pomoc !! od rana się bawiłem i czytałem różne wyjaśnienia o tym że trzeba zrestartować bios zasilacz jest za słaby i inne tego typu rzeczy a tu okazało się że powód jest zupełnie prostszy !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy111 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 Witam wszystkich dzięki za wczorajszą pomoc dziś kupiłem adapter hdmi vga i obraz się wyświetla lecz miga po chwili i pojawiają się zielone paski a co najgorsze mój drive boster nie wykrywa że karta jest zainstalowana pokazuje tylko że mam przestarzałem sterowniki do intel VGA, czy instalacja sterowników ręcznie ze strony nvidi może pomóc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 a instalowałeś wogóle sterowniki do karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy111 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) ok zainstalowałem stery ręcznie wykryło karte :) ale problem z migotaniem obrazu oraz artefakty pozostał im dłużej chodzi karta tym bardziej się to nasila, szczególnie jak włączam strone internetową. Po pewnym czasie monitor się wgl wyłącza wtedy wystarczy że wyjme hdmi i po chwili znowu włożę i trochę się uspokaja korzystam z czegoś takiego http://eklik.pl/product-pol-4-Adapter-przejsciowka-Thunderbold-mini-DisplayPort-VGA-bialy-uniw.html?gclid=CN-h-MyesNACFaMocgodnUQKzQ poprawka z tego samego tylko końcówka hdmi chyba to wina adaptera bo na hdmi problem nie występuje (piszę tak na przyszłość) Edytowane 17 Listopada 2016 przez nowy111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lws Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) Olej wszelkie konwertery i kup monitor z cyfrowym wej.Każdy konwerter DisplayPort - VGA czy HDMI powodują problemy z obrazem,załączaniem monitora lub jego wył. o którym wspomniałeś a część w ogóle nie działa. Na tego typu urządzenia szkoda pieniędzy i nerwów przy ich działaniu. Edytowane 18 Listopada 2016 przez lws Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 Nie wiem jak inni producenci ale gainward nie zaprzatal sobie glowy plombami jak im uwalona karte wyslalem ;) sama naklejka schodzi latwo, tylko podgrzac ja np. suszarka do wlosow i tylko uwazac aby jakis rozpuszczalnik sie z nia nie skontaktowal, bo zamienia sie w ciagnaca breje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
percioo Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2016 A cos przyszlosciowego? Chcialbym zeby karta troche lat pociagnela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lws Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2016 "Coś przyszłościowego" sam zdecydujesz jak długo zagrzeją miejsce w twojej obudowie wybrane komponenty. GTX1060 z rodziny Pascal to optymalny wybór na teraz do FHD do 1400zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranxp Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2016 Może trochę się zagapiłem ale czy ktoś zrobił już update BIOS-u GTX 1070? Na stronie producenta od Palita jest VGA Bios utility i jak na razie jest poprawa. Zobaczę czy w OC coś się zmieniło ale na razie w tych samych zegarach jest OK. W pliku "readme" jest informacja dotycząca dla posiadaczy układów z pamięciami Micron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DreamerDream Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2016 (edytowane) A cos przyszlosciowego? Chcialbym zeby karta troche lat pociagnela Zadzwoń do Macieja Wróżbity. On potrafi przepowiadać przyszłość więc ci powie, jaka karta będzie przyszłościowa ;) Kartę graficzną się kupuje na tu i teraz. Jak chcesz kartę, która najdłuższe ci wytrzyma (nie podałeś nawet za jaką kwotę) to kup sobie gtx 1080, bądź Titana ;) Mają one tyle mocy, że bez względu co by się nie działo trochę ci wytrzymają. Nie no, a tak na serio jeśli rozmyślasz o 1060 (czyli pewnie myślisz o gpu do ~1400zł) to masz trzy karty do wyboru. gtx 1060 (i jego słabsza wersja z 3GB), Radeon 480 i troszkę słabszy Radeon 470. Uprzedzając następne pytanie. Żadna nie jest lepsza, ani gorsza (każda ma plusy i minusy), prócz 1060 3Gb. Każdy ci powie, że się ją nie opłaca kupić. Jeśli nie interesuje cię kupno najtańszej karty, to bym ci radził wybierać między gtx 480 (8GB) i gtx 1060 (6gb) obydwie z MSI (najdroższe niereferaty, ale z chyba najlepszym systemem chłodzenia). Z tańszych (jeśli chodzi o 1060) to MSI Armor, albo Pality (które może nie mają fenomenalnego chłodzenia, ale ludzie nie mają z nimi zbytnio problemów jak z EVGA, czy Gigabyte o których jest ostatnio głośno). Jeśli chodzi z tańszych o 480 to lepiej abym się nie wypowiadał, bo nie jestem zbytnio w temacie jak się ma z nimi sprawa. Edytowane 19 Listopada 2016 przez DreamerDream Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozr111 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2016 (edytowane) Ja polecam MSI Gtx 1070 gaming x, sam posiada i jest mega cicha. Do 60 stopni pracuje w trybie pasywnym i wentyle się nie kręcą. Powyżej 60℃ włączają się ale i tak ich nie słychać. Uważam że jest to najlepszy model jeśli chodzi o wydajność/ kultura pracy. Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Edytowane 20 Listopada 2016 przez rozr111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arielcpu Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2016 (edytowane) Może trochę się zagapiłem ale czy ktoś zrobił już update BIOS-u GTX 1070? Na stronie producenta od Palita jest VGA Bios utility i jak na razie jest poprawa. Zobaczę czy w OC coś się zmieniło ale na razie w tych samych zegarach jest OK. W pliku "readme" jest informacja dotycząca dla posiadaczy układów z pamięciami Micron. Ja robiłem w 1070 ale msi. Kupiłem msi 1070 gaming i wgrałem bios od Gaming X. Takty sa nieco wyższe, wszystko śmiga prawidłowo. Próbowałem też bios od Gaming Z, działa bez problemu, takty są jeszce wyższe ale wgrałem wer.X. Biosy są na stronie msi. Pytanie o ledy. Wcześniej w 970 miałem regulację leda w geforce experience a teraz nie mam. Jedynie w w msi gaming app można regulować kolory i jasność ale jest coś popaprane i nie można dokładnie wybrać koloru. Edytowane 21 Listopada 2016 przez arielcpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gird Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2016 Witam wszystkich,Da rade zaimplementować GTXa 1050/ 1050 ti do dell optiplex 790 ? Z tego co wyczytałem delle mają ustawione max 35 wat na pciexpress ( w tym wypadku 2.0) Z koleii na innym forum wyczytałem , że spełnia normy i daje te 60 wat niby .....Czy zmiana psu rozwiąże problem ? Wygląda na to, że bez problemu wszystko bangla : Ogólnie ludzie dosyć intensywnie upgreadowali te dell, zwłaszcza modele z i5 - ale zazwyczaj są to karty z dodatkowym złączem zasilania lub 750.Czy ta 1050 będzie stabilna - nie chce spalić płyty przez przeciążenie linii zasilania pciexpress.Z góry thx4help. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gird Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgodnie z tym wątkiem na forum dell'a powinno działać :http://en.community.dell.com/support-forums/desktop/f/3515/t/19657233Mam nadzieję , że komuś też się to przyda ^^Do zamknięcia anyway xd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybor Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2016 Witam, ostatnio wymieniłem u siebie w kompie kartę graficzną z Asus Gtx 970 OC na Asus Gtx 1070 OC. Piszę tutaj, bo nigdzie nie znalazłem rozwiązania mojego problemu :/ Usunąłem stare sterowniki za pomocą DDU. Pierwsze uruchomienie z nową karta w slocie PCIe x16 i czarny ekran, ale wiem że Windows się uruchomił. Przepiąłem kabel na kartę zintegrowaną, system odpalił i wziąłem się za instalacje sterowników z płyty. Po instalacji, ponowna próba uruchomienia nowej karty w slocie PCIe x16 i nadal czarny ekran, ale system się uruchamiał. Przepiąłem kartę na slot Pcie x8, uruchomiłem komputer i po chwili ekran włączył się po załadowaniu Windowsa, ale nie podczas ładowania BIOS-u. Uruchomiłem parę gier ,żeby sprawdzić czy będzie wszystko działać i nie było żadnych problemów. Przepiąłem później kartę na slot PCIe x16 i tym razem ekran uruchomił się ,ale dopiero po załadowaniu Windowsa. Chciałem zaglądnąć do BIOS-u, po wciśnięciu klawisza DEL, ekran pozostaje w stanie spoczynku i nic się nie uruchamia, i co ciekawe, kiedy po próbie wejścia do biosu resetuje kompa i chcę wejść do Windowsa, nic się nie ładuje, nawet Windows i muszę powtarzać wszystkie poprzednie kroki. Co robiłem żeby rozwiązać problem: -Resetować BIOS -Dociskać kartę w slocie -Wyłączać kartę zintegrowaną ( W BIOS-ie priorytet ma karta z PCIe) -Wkładać starą kartę (970) i na niej wszystko działa. -Czyścić komputer -Odłączyć wszystkie urządzenia USB. -Aktualizować BIOS płyty głównej do najnowszej wersji (BETA) Specyfikacja komputera: Procesor: Intel® Core i7-4790K CPU @ 4.00GHz Płyta główna: Gigabyte Z97X-Gaming 3 Rev. 1.1 wersja bios: f8d RAM: Kingston 8192 MB (DDR3-2400) 2x8GB Grafika: ASUS Gtx Strix 1070 OC SSD: Crucial_CT250MX200SSD1 HDD: Western Digital WDC WD10EZEX-00WN4A0 Zasilacz: Thermaltake evo blue 2 650W Screen z GPU: Czy ktoś ma jakieś pomysły ? Czy ta karta jest uszkodzona ? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam10 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2016 wgraj nowy bios do karty https://www.techpowerup.com/vgabios/187005/asus-gtx1070-8192-161020 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josep23 Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 Jakim kablem masz podłączony monitor ? bo wydaje mi się że gdybyś miał podłączony przez DVI , który ma najwyższy priorytet w tej karcie to obraz pojawił by się od razu w biosie . Ja mam podłączone 2 monitory i telewizor do swojego GTX 1080 i trochę kombinowałem z wyjściami żeby obraz pojawiał się na głównym monitorze przy starcie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybor Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 Mam właśnie podłączony monitor prze DVI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodolfo Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2016 No to fakt ze sterowniki juz poprawily ten problem ale co do grzebania w panelu nVidii zmieniając opcje opcje na max wydajność... nie po to wywalalem 2300zł zeby zanizac grafike po za tym GTX 1070 jest na tyle mocny ze łyka wszystkie gierki na max. Tryb preferuj maksymalą wydajność, nie zaniża grafiki, a jedynie sprawia, że karta wychodzi z trybu oszdzędzania energii i daje z siebie ile może. Zwiększa płynność animacji, kosztem większego zużycia energii, co w przypadku 1070 i tak nie jest wysoką wartością. Karta rzadziej schodzi na niższe stany energetyczne (niższe taktowania) i jest to widoczne, jako większa płynność. Chociaż mi osobiście brakuje w sterownikach trybu -> zawsze maksymalna wydajność, żeby karta chodziła zawsze na jednych maksymalnych taktach i wtedy pewnie byłoby bez szarpania ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elros Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2016 Kupiłem 1080 kilka dni temu i jak na razie na windows 7 brak przycinania w grach które sprawdzałem (nie mam jak sprawdzić gta V). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elros Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2016 Jakim kablem masz podłączony monitor ? bo wydaje mi się że gdybyś miał podłączony przez DVI , który ma najwyższy priorytet w tej karcie to obraz pojawił by się od razu w biosie . Ja mam podłączone 2 monitory i telewizor do swojego GTX 1080 i trochę kombinowałem z wyjściami żeby obraz pojawiał się na głównym monitorze przy starcie . Z ciekawości co zrobiłeś aby przy podpiętym zarówno dvi oraz dp, to monitor podpięty po dp miał priorytet przy starcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2016 @Gosu? Ty masz obecnie double gun double fun z tych nowych kart dla Kowalskiego ? po 6k? :D. Sam siedzię na zotacu 1070 dlal ludu, fika znakomicie,tym wyszydzonym przez takiego dziwnego małolata który na YT czyści odkurzaczem swój piec ...gamoń taki. :D DawidN20v2 tak się ten kolega nazywa. Skąd on jest? ...każdy może mieć swoje zdanie...przynajmniej na razie :). Nie, ja sobie zwodowałem moje stare paździerze, grać się na nich nie da bo mało fps, ale zwodowałem :D Postanowiłem na tych kartoflach przeczekać Pascale i przeskoczyć na top topu VOLTY :) 2x TX P miałem ale, cóż, nie tego oczekiwałem po nich co dostałem, pomimo tego, że karty wydajnościowo są kozakami :) Tu pamiątkowy materiał, jak radzą sobie kartofle, zanim je zwodowałem ;-) Teraz tempy to maks 43C na jednej i mask 38C na drugiej ;-) No i takty wyższe ;-) Czytnij opis ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 (edytowane) Nie ma co narzekać. Sprzęcik tak czy owak kozacki. ;) Wiadomo, dają radę mega dobrze i dopóki jestem zadowolony, oraz sprawa z GPU na rynku nie jest do końca jasna to nie zmieniam :) Pisałem w formie ironicznej nie bez powodu ;-) Edytowane 1 Grudnia 2016 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...