Skocz do zawartości
Orgiusz

PPC 2017 uwagi

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 12.02.2020 o 11:42, toms83 napisał:

Znowu nie działa "nieprzeczytana zawartość" w zakładce "aktywność". W "cała aktywność" też nic się nie pokazuje, mimo że są nowe posty.

1587 raz nie działa to co wyżej. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemem też jest panel odpowiedzi w theme surface - obecnie jest on od jakiegoś czasu mocno ograniczony , m.in. brakuje całej sekcji odpowiedzialnej za wstawianie linków , cytatów , kodu czy spojlerów / emotikonek , brakuje też opcji podglądu tego co się napisało .

Pamiętam też że forum miało coś w rodzaju bufora - tekst odpowiedzi który jeszcze nie został dodany był w buforze i po przeładoiwaniu strony można było szybko go dodać a nie pisać od nowa .

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

25 minut temu, stivo napisał:

Ooo, jakiś apdejt silnika forum chyba poszedł.

Czy jest szansa na jakiś ciemny motyw, ale taki po całości, bez jasnych pasków po bokach?

ja mam w całości czarne bez pasków 🤔 dynamic theme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać w ostatnim czasie trochę zmian i porządków na forum - bardzo miło. Jedna rzecz natomiast od razu rzuciła się w oczy, wg mnie na minus. Mianowicie szerokość forum wydaje się nie być już ograniczona, co wymusza latanie wzrokiem od krawędzi ekranu do krawędzi ekranu, czytając posty (rozdzielczość 2560 px). Wcześniej przy ograniczonej szerokości czytanie forum było jak dla mnie bardziej komfortowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, brachol napisał(a):

Widać w ostatnim czasie trochę zmian i porządków na forum - bardzo miło. Jedna rzecz natomiast od razu rzuciła się w oczy, wg mnie na minus. Mianowicie szerokość forum wydaje się nie być już ograniczona, co wymusza latanie wzrokiem od krawędzi ekranu do krawędzi ekranu, czytając posty (rozdzielczość 2560 px). Wcześniej przy ograniczonej szerokości czytanie forum było jak dla mnie bardziej komfortowe.

A ja przy 2560/1080 wreszcie czuję się komfortowo mogąc czytać cały tekst nie musząc patrzeć na wąziutki tekst pośrodku żywcem wyjęty z przedpotopowych 4:3 monitorów w kwadracie. Nic nie zmieniać Wszystko dobrze.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, brachol napisał(a):

Fakt, tematy sprzętowe zostały posprzątane, głównie GPU i CPU, bo tam było tego najwięcej i każda generacja ma teraz swój zbiorczy wątek. W pierwszym poście każdego tematu są dodatkowo odnośniki do naszych testów na portalu. 

Odnośnie kwestii technicznych, to właściwym adresatem jest @ulisses 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi