reyden Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 Te testy z YT to na jakiej konfiguracji były robione ? Twój I5 lata na stock czy jest kręcony ? Ustawienia dokładnie te same co w testach na YT - AF/AA , HDR , DSR etc. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doriand1 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 (edytowane) Testy z YT oglądałem różne, były nawet na 4690k. Procek u mnie nie kręcony. Przy maks ustawieniach mam np 60FPSów, ale i dropy do 30... P.S. Karta się nie grzeje, ma maks 65 stopni. Może to przez to, że mam ją na Riserze? Edytowane 8 Grudnia 2018 przez doriand1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doriand1 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zrobiłem również 3D Mark Fire Strike, wg. .testu z Internetu karta powinna osiągnąć 18231, u mnie jest 15801. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 to podłącz normalnie i sprawdź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Czy karta wpięta do pierwszego portu pcie x16 (tego najbliższego gniazda procesora)? Czy Gpu-z pokazuje: PCie x16 3.0? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Może z koparki i ma zmieniony bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doriand1 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Co do wpiecia upewnię się jak będę w domu. Bios w normalnej wersji, ale mogę podać po powrocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doriand1 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Riser był wpiety w to niższe gniazdo pcie. Teraz przepisałem w to wyższe i chyba jest lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doriand1 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Tak, mam najnowsze. Czy faktycznie te gniazda czymś się różnią? Jak wpiąłem w to najbliższe od procka to w teście wyszło mi + 15 fpsów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
testosteron Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Dzień dobry. Mam bardzo nieprzyjemny problem. Przedwczoraj zainstalowałem nowe sterowniki do karty graficznej Nvidia GeForce 1050 4GB wersja Notebook (posiadam lapotopa legion lenovo y520). Po zainstalowaniu nowych sterowników w takich grach jak CS:GO, Fortnite, a nawet LOL spadły mi fps i to naprawdę diametralnie. Na podstawie Fornite - przed tym wszystkim miałem spokojnie na swoich ustawieniach po 75 fpsów na środku mapy, a w tym momencie na otwartej przestrzeni mam na tych samych ustawieniach 30-40 fps'ów ale gra się jakby to było 15 fpsów. Sprawdziłem inne gry takie jak CS(przed po 150, teraz 80), LOL czy PUBG. To samo. Wielkie spadki fpsów. Instalowałem od nowa sterowniki przez Nvidie Experience. Aktualne sterowniki to 417.22. Czy może być to przyczyna sterowników? Zrobiłem reset windows'a ale nic to nie dało. Bardzo proszę o jakieś rady. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 Wiele osób to raportuje. Winne są sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 Wróć do poprzedniej wersji sterowników - aktualne odinstaluj przez DDU (Display Driver Uninstaller). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuksio Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2018 Witam serdecznie. Mam 1070 ti od Colorful od miesiąca. Kupiona od gościa z allegro. Niestety bez gwarancji... Działała póki co bardzo dobrze, nie było słychać buczenia ani syczenia, aż do dziś, jak zaliczyła blackscreen i zaczęła buczeć Odinstalowałem sterowniki w trybie awaryjnym, karta chodziła, ale ponownie blackscreen i buczenie zaraz po instalacji sterowników... Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć co tutaj padło? Włożyłem starą gtx 550ti i działa, więc to nie wina portu pcie. Jeśli będzie trzeba więcej info, dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
testosteron Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2018 Dzięki wam. Podziałało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronan Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2018 Za mało info.Temp GPU w normie?Bios GPU producenta?Jak bez gwarancji to może do kopania służyła a kopacze lubią(lubili?) bios zmieniać pod krypto)Jaki zasilacz?Pewny?Równie dobrze on może stanowić problem.Nie ma szans by sprawdzić PC z pożyczonym zasilaczem? Spróbuj jakiś sterownik z przed roku do 1070 zainstalować. Zamontuj kartę i odpal 3DMarka.Zdrowe GPU powinno taki test przejść. Ogólnie mi karta wygląda na uszkodzoną niestety choć mogę się mylić :-(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JeroG Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2018 miałem taki sam problem z kartą rx480 od powercolor po kilku miesiącach użytkowania w trakcie gry wywalało blackscreen a jak zresetowałem kompa to wentylatory chodzily na 100% przez jakis czas więc to wina tych kijowych chińskich modeli i polecam brać karty od starych dobrych sprawdzonych firm jak msi,zotac czy shappire. Tymczasowo zaradziłem ten problem obnizajac taktowanie rdzenia i pamieci -100mhz i podkrecenie wentylatorow w powyzej 60 stopni o jakies 20%, karte sprzedalem kopaczowi i koniec nerwów z powercolorami i colorfurami śmierdzącymi :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2018 Może różnica w wersji PCIex? Wiem, że są (były?) płyty, w których górne, "główne" gniazdo było x16, a dolne x8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skizzoo Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2019 Witam. Posiadam obecnie i5-2500k @ 4,2GHz, 16gb ddr3 1600mhz oraz gtx 1050 2gb. Wszystko to jest oparte na MSI Z77A-G43 z zasilaczem Thermaltake TR2 450W. Zastanawiałem się nad zakupem do owego zestawu GTX 1060 6gb i z tego co widziałem nie powinno być bottlenecku, a czasem może delikatny. Oczywiście nie zamierzam wyciskać siódmych potów z kompa i odpalać co tylko można na ultra, wygładzanie itd. Spokojne High, 1080p i 60fps (stałe jak komp da) dla mnie wystarcza. Pytanie jest właśnie czy pojawi się jakiś bottleneck jednak i czy zasilacz jest wystarczający? A może lepiej zainwestować w 500-600W, że był na przyszłość przy zmianie kompa na lepszy, bo gpu pewnie zostanie jak zmienię socket? P.S. Kartę zamierzam kupić i tak w połowie lub poczekam na to co pokaże seria 1660 i 1660Ti, ale wtedy boję się o jeszcze większy bottleneck. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2019 (edytowane) Zasilacz powinien spokojnie wystarczyć. Prockiem się nie martw, to tylko gtx 1060, ta karta nie jest jakimś potworem. Edytowane 25 Stycznia 2019 przez Firedash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2019 (edytowane) a widzieliście pokoparkowe(lub nie, bo nie zdążyły być użyte jak padł szał na kopanie) 1060 od chińczyka? Bez wyjść VGA ale zmodowany ster i działa toto ala optimus, podłączasz do wyjścia na płycie głównej i leci przez iGPU intela. Cena jakoś poniżej 100dolarów, fakt, cza pogrzebać troche ale pobawić sie można i pograć z wynikami może 1-3% gorszymi od standardowych 1060 6gb Linus ostatnio na kanale opisał sytuację Edytowane 25 Stycznia 2019 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Jakiś link ? Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Phill76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 https://www.youtube.com/watch?v=TY4s35uULg4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2019 Dnia 25.01.2019 o 14:34, Firedash napisał: Zasilacz powinien spokojnie wystarczyć. Prockiem się nie martw, to tylko gtx 1060, ta karta nie jest jakimś potworem. Zgoda potworem nie jest, ale i7 też nie zaszkodzi. U siebie w różnych grach w miejscach "procesorowych" obserwowałem znaczny wzrost FPS po przesiadce z i5 3570 na i7 3770. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skizzoo Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2019 Dnia 25.01.2019 o 14:34, Firedash napisał: Zasilacz powinien spokojnie wystarczyć. Prockiem się nie martw, to tylko gtx 1060, ta karta nie jest jakimś potworem. To fajnie, jednak myślę czy ograniczyć się do 1060 6gb. Chodzi mi o to, że czekam też na wieści o 1660/ti, ponieważ planowałem przebudowę swojego PC na nowszy standard. Otóż myślałem z końcem roku kupić takiego 1660/ti, jeżeli będzie wart swojej ceny lub 1060/1070, a następnie przez następny rok czyt. 2020 kupować po kolei części brakujące, czyli mobo, ram i nowy cpu (Ryzen 5 2600 lub z serii 3xxx jeżeli już będą). Czy takie rozwiązanie ma sens? Mam już obudowę, hdd, ssd, kupię nowe gpu, więc zostają wspomniane trzy części. Ewentualnie dodatkowo mocniejszy zasilacz zakupię przy gpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghjkg Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 (edytowane) Hejka. Niedawno złożyłem pierwszego PC i pomału odkrywam cały ten komputerowy świat. Stąd ten wątek odnośnie softwaru jaki dostałem wraz z kartą Nvidii 1060 6GB od Gigabyte'a. Są predefiniowane trzy tryby karty w tym OC, który oczywiście ma kartę przestawić tak żeby dawała jak najwięcej. Problem jest taki, że nie jestem pewny tego czy program do końca dobrze działa. Na różnych filmach o tej karcie zegar zawsze w grach wskakiwał na te >1900Mhz i tak samo jest u mnie według tego screena ale aplikacja pokazuje, że w booscie mam w trybie OC 1798Mhz. Dlatego mam dwa pytania. Czy maksymalna wartość, którą pokazuje mi CPUID jest kompletnie czym innym od tej z aplikacji Gigabyte czy to kwestia właśnie tej aplikacji, która wyświetla złe wartości. A drugie pytanie jest o użyteczność tej aplikacji w momencie, w którym nie zamierzam podkręcać karty. Czy jakbym powiedzmy odinstalował ten software to czy sterowniki Nvidii same by ogarnęły przestawianie się w odpowiednią moc do warunków? ( same kontrolowały szybkość wiatraków, zegary ) Przepraszam jeśli źle wybrałem dział i robie spam (: Edytowane 14 Lutego 2019 przez ghjkg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakus978 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 Bo to co widzisz to jest zegar gwarantowany przez aplikację. Minimalny po przekroczeniu pewnych temperatur. Wywal tą chorą aplikację i zainstaluje msi afterburner o niebo lepszy. Zapraszam tutaj: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil2222 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Witam, mam obecnie gtx 750 ti, chcialbym zmienic na 1050, ktora wybrac do 600 zl? https://www.x-kom.pl/p/340722-karta-graficzna-nvidia-msi-geforce-gtx-1050-low-profile-2gb-gddr5.html https://www.x-kom.pl/p/333685-karta-graficzna-nvidia-gigabyte-geforce-gtx-1050-d5-2gb-gddr5.html https://www.x-kom.pl/p/340722-karta-graficzna-nvidia-msi-geforce-gtx-1050-low-profile-2gb-gddr5.html https://www.x-kom.pl/p/412394-karta-graficzna-nvidia-asus-geforce-gtx-1050-cerberus-oc-2gb-gddr5.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 (edytowane) https://allegro.pl/oferta/outlet-karta-asus-radeon-rx-570-oc-4gb-gddr5-7870628521 https://allegro.pl/oferta/outlet-karta-gigabyte-radeon-rx-570-gamiing-4gb-7870585031 Edytowane 4 Marca 2019 przez goral2099 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil2222 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 A mój zasilacz xfx 450w wystarczy do tych radeonow? Czytalem ze sa prądożerne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 (edytowane) AMD zaleca właśnie 450W do tego GPU. Więc o ile to nie jest jakiś najgorszy szmelc, powinno być OK. Jak wygląda reszta sprzętu? Zawsze się można jeszcze w UV pobawić. :) Będzie wydajniej niż przy 1050. I to zauważalnie. Edytowane 4 Marca 2019 przez goral2099 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...