kuebk Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 Nie mam pomyslu gdzie zapytac wiec zapytam tutaj, mianowicie sciaglem tapete ktora chce rozciagnac na oba monitory, problem jest jednak taki ze to co na tapecie jest po prawej laduje na lewym monitorze a to co po lewej laduje na prawym monitorze. Monitor po lewej jest monitorem drugim a ten po prawej jest monitorem pierwszym - z czego wynika ze jedzie od najmniejszej do najwiekszej liczby, da sie to odwrocic jakos aby robil to na odwrot? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogibeer Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 (edytowane) Najprostsza metoda to zamiana kabli przy karcie graficznej miejscami, a bez bawienia się w przełączanie kabli w opcjach sterownika swojej karty graficznej powinieneś mieć możliwość zamiany numeracji monitorów. Np. dla akceleratorów graficznych Intela jest to we właściwościach grafiki - > urządzenia wyswietlające Edytowane 4 Lutego 2010 przez yogibeer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Najprostsza metoda to zamiana kabli przy karcie graficznej miejscami, a bez bawienia się w przełączanie kabli w opcjach sterownika swojej karty graficznej powinieneś mieć możliwość zamiany numeracji monitorów. Np. dla akceleratorów graficznych Intela jest to we właściwościach grafiki - > urządzenia wyswietlające No niby moge jednak obawiam sie ze cudowny windows rozciach!li wszystkie moje ustawienia w sposob ktory spowoduje bardzo duze zdenerwowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 a wejdź tam gdzie ustawiasz rozdzielczość i poprzeciągaj monitory tak jak stoją, powinno pomóc. poza tym myszka w tej chwili dobrze ci chodzi? tzn przy ruchu w prawo dobrze przechodzi z lewego na prawy monitor? jak to nie pomoże to paint lub jakikolwiek inny program i przetnij tapetę na pół, zamień miejscami lewą z prawą i zapisz. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 (edytowane) Logitech Battery v1.1 by Mardok Download! Wtyczka do Samurzie pokazująca aktualny procentowy stan baterii oraz przewidywany czas pracy, do pracy potrzebuje zainstalowanego Logitech SetPoint. - Teraz działa na Windows XP/Vista/7 - Dodano config do Samurize - Dodano grafikę PNG - Dodano grafikę PSD do ewentualnej edycji Aby z niej skorzystać należy pobrać archiwum z linka download i całą jego zawartość rozpakować do katalogu Samurize, przykładowa konfiguracja w pliku battery.ini. Edytowane 5 Lutego 2010 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 a wejdź tam gdzie ustawiasz rozdzielczość i poprzeciągaj monitory tak jak stoją, powinno pomóc. poza tym myszka w tej chwili dobrze ci chodzi? tzn przy ruchu w prawo dobrze przechodzi z lewego na prawy monitor? jak to nie pomoże to paint lub jakikolwiek inny program i przetnij tapetę na pół, zamień miejscami lewą z prawą i zapisz. ;-) Tak wszystko dziala jak nalezy. Problem jest taki ze nie wazne czy monitor oznaczony jako 1 jest po lewej czy po prawej tylko ktory monitor oznaczony jest jako glowny. Jako ze u mnie prawy monitor jest glowny na niego trafia pierwsza czesc tapety. Jaki te MS jest glupi. :< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2010 (edytowane) Monitor No. 2: v1 v2 v3 W ramach walki ze stresem co jakiś czas modyfikuję sobie informacje na dodatkowym monitorze który pełni funkcję głownie monitorowania stanu/temperatury podzespołów... Edytowane 8 Kwietnia 2010 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 (edytowane) a to moje "dzieło" Edytowane 15 Kwietnia 2010 przez chris_gd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Po kilku latach trzymania się takiego samego desktopu, przyszedł czas na zmiany :) Watercolor Emico: Black, foobar2000 StandardUI & Popup Plus, WTW ze standardowym stylem, Rainmeter z elementami skórki Enigma, tapeta to jedno ze zdjęć z artykułu o piorunach z Wikipedii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość shoxeh Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Mógłbyś wrzucić konfig do tych rzeczy z pulpitu na pierwszym screenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 (edytowane) Są one zawarte w standardowej skórce Rainmetera, czyli Enigma. Wystarczy tylko powybierać sobie odpowiednie elementy w menu programu i odpowiednio skonfigurować. Ja mam włączone: - Sidebar\World (na niego dodatkowo nałożony Taskbar\System-Uptime) - Sidebar\Reader\RSS-Reader - Sidebar\Reader\Gmail-Reader - Sidebar\Network Konfiguracji dokonuje się przez Configs\Enigma\Resources\Configuration.ini Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość shoxeh Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 (edytowane) Dzięki - zaraz obczaje :) Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez shoxeh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 (edytowane) Edycja : Kwiecień 2010 Monitor: Lewy Monitor: Środkowy (główny) Monitor: Prawy Monitor: Lewy - głownie "koncept" - Fances - Samurize Monitor: Środkowy (główny) - Rocket Dock - Object Dock Plus - Samurize + WMP v1.3 + Logitech Battery v1.2 + ImgCH v0.8 - Free Launch Bar Monitor: Prawy - Object Dock Plus - Fances - Samurize + GPU-Z + CoreTemp v1.0 W obu przypadkach tło wskaźników (grafiki) zintegrowane z tapetą (namalowane na niej) głównie za pomocą Photoshop'a. Wyżej wyszczególnione pluginy/programy takie jak WMP, Logitech Battery, ImgCH, CoreTemp są mojego autorstwa i w większości dostępne w tym temacie (wystarczy poszukać). I to chyba było by na tyle ;) PS. Swoją drogą cholernie ciężko znaleźć jakąś fajną tapetę w rozdzielczości 5120x1600 więc jak by ktoś miał coś fajnego proszę się podzielić, będę wdzięczny ;) Edytowane 1 Maja 2010 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokusmok Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 skromnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Wracam, wracam... po latach... Słowo się rzekło... w sumie... PODGLĄD System WinXP Pro SP3 PL Nakładka Vista Inspirat 2 Baza na config do Samurize - config wide 4.2 Tapeta zassana z Wallpaper Place | Free HD Wallpapers, Free Vista Wallpapers, Free Wallpapers, Free Widescreen Wallpapers, Free Full Screen Wallpapers @SpiderMAN jesteś w stanie udostępnić ten boczny panel Samurize? Świetna sprawa, piękny projekt jak dla mnie. pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RRBM Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 To moja skromna modyfikacja pulpitu. Poszedłem na minimalizm graficzny. Mam jeszcze problem z dostosowaniem przycisków wyłączenia i restartu kompa. @Mardok ma bardzo fajny wyłącznik ( może się podzieli kodem do samurize :) i przy okazji CORE temp dla procesora i karty :) ) Problem występuje też w dodaniu miernika poziomu sieci. wtyczka wifi.vbs nie chce mi działać pod Windows 7 Dodatkowym problemem jest brak możliwości przyczepienia Samurize do pulpitu ( znika mi wtedy cała kompozycja ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endymion Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Mam pytanie. Używam objectdocka razem ze stacs docklet i za każdym razem jak dodam bądź usunę jakiś folder to nie pokazuje mi się on automatycznie po najechaniu myszką na docka tylko za każdym razem muszę podpinać ścieżkę do dysku w opcjach. Da się to jakoś zrobić abym nie musiał za każdym razem podpinać ścieżki do dysku czy folderu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Ja po zmianach w katalogach podpiętych do Stacks dockletów, po prostu wyłączam OD i włączam od nowa, bo innego sposobu nie znalazłem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endymion Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 (edytowane) To lipa :/ To jeszcze jedno pytanko, docka mam podpiętego na górze ekranu i stacsy pokazują mi się tylko jak się je ustawi aby się otwierały jako kratka a nie jako wachlarz który zamiast otwierać się do dołu robi to do góry. Da się to jakoś przerobić ? Edytowane 21 Maja 2010 przez Endymion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Zmodyfikowany schemat wide 4.2 z samurize.com... daj maila to Ci wyślę... najnowszą evolucję... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 To lipa :/ To jeszcze jedno pytanko, docka mam podpiętego na górze ekranu i stacsy pokazują mi się tylko jak się je ustawi aby się otwierały jako kratka a nie jako wachlarz który zamiast otwierać się do dołu robi to do góry. Da się to jakoś przerobić ? To już chyba bug stacksa, bo o ile pamiętam w pierwszej wersji działało poprawnie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 (edytowane) Zmodyfikowany schemat wide 4.2 z samurize.com... daj maila to Ci wyślę... najnowszą evolucję... Fajnie dzięki. Wyślij proszę na payti[małpa]o2.pl Pozdrawiam, Edytowane 22 Maja 2010 przez Payti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Widzę, że ostatni post to już prawie dwa tygodnie temu, więc ja coś wrzucę: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forin Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 To jest mój desktop. 1920x1200 Fences, True launchbar Multimeter gadget Opera 10.6 Mam pytanie, jak True lanchbar przekroczy trial to jak ograniczone będzie jego funkcjonowanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 U mnie prosto, by nie rzec: prostacko. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Mam pytanie, jak True lanchbar przekroczy trial to jak ograniczone będzie jego funkcjonowanie?Z tego co pamiętam to blokowany jest dostęp do ustawień programu, ale pewny nie jestem. BTW jest coś takiego jak Free Launch Bar, co prawda jest trochę obkrojony z funkcji i ponieważ nie był pisany pod 7kę potrafi czasem się wywalić przy zmianie ustawień, to poza tym jest stabilny, no i nie trzeba za niego płacić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Jest też 7stacks, który też całkiem fajnie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Ja się skoromnie polecam ;) Taskbar Shadow do Rainmeter. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lessay Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 cos odemnie : <--klik System : Windows 7 32 bit Styl : aero Programy: xwd 5.6, rocket dock, yahoowidget Tapeta: Susan Coffey Źródło : deviantart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Ok. Mam nieco lamerskie pytanie. Moje dotychczasowe modyfikacje desktopu kończyły się na zmianie tapety... w sumie nic więcej nie było mi potrzebne do szczęścia. Jednak obecnie dochodzę do wniosku, że przydało by mi się na pulpicie coś takiego jak 2 zegary. Jeden wyświetlający czas CET, a drugi z USA. Inny gadżet, który by się przydał to coś w stylu karteczek post-it. Da się to jakoś łatwo zrobić? Dodam tylko, że obecnie używam Win7... po wieloletnim obcowaniu z XP. Z góry dzięki za wyrozumiałość i odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...