Cro Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Więc jednak nie taki super ten Cooltek :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash_lp Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Byc moze jest to tylko odpowiednia kwestia ustawien czulosci, ew. format (;/) @goldenSo mógłbys mi podać jaką masz czułość w windzie i w grach (najlepiej q3, ale moga byc również inne ;)) btw. poza tym 'skakaniem kursora' to fragi leca jak z d*py :) Juz nie mowiac o wyprofilowaniu jej :P Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 poza tym 'skakaniem kursora' to fragi leca Jakim skakaniem? Akceleracja wstecz czy coś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Byc moze jest to tylko odpowiednia kwestia ustawien czulosci, ew. format (;/) @goldenSo mógłbys mi podać jaką masz czułość w windzie i w grach (najlepiej q3, ale moga byc również inne ;)) btw. poza tym 'skakaniem kursora' to fragi leca jak z d*py :) Juz nie mowiac o wyprofilowaniu jej :P Dzięki Ta akceleracja wsteczna (ta typoa) też u mnie występowała zaraz po zainstalowaniu, jak zmienisz USB rate choćby na 250Hz to to zniknie (prolemy powyżej przeze mnie opisane jednak zostają nawet na 1000Hz). Użyj USB Patcher to sytuacja napewno się poprawi (jak nie znajdziesz to daj mail na priva to podeślę). Osobobiście to mogę mieć tylko nadzieję że Cooltek pójdzie po rozum do głowy i albo wyda stery które poprawią problemy na niskich sensach ale jakieś które umożliwią regulację czułości samej myszy (stykły by wartości 400, 800, 1200, 1600dpi). To pewnie by załatwiło sprawę. Dziwi mnie tylko że redaktorzy testujący mychę przepuścili taki bug (albo chcieli przepuścić). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash_lp Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 To mam jeszcze jedno pytanie, to dlaczego autorowi tego testu częstotliwość wynosiła średnio 1000Hz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Autorowi testu który ja czytałem wynosiła ona 500Hz i podniósł do 1000Hz, mzoę to wynika z faktu zę IE4.0 miałą zablokowane na 125Hz, inne modele mogły mieć inaczej i po przesiadce zostało to inaczej. Albo po prostu tekst jest nie ścisły i nie wiadomo ile ustawia sobie strownik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 @woocash_lp W windzie 4 pasek od lewej Z FPS gram tylko w COD2 sens - 3.0, szybko zasuwa, ale jest wygodnie bo nie musze mocno machać, + przy śmiesznych blokach celowania 90% wchodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash_lp Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 @goldenSo, dzięki, btw. jaką masz częstotliwość myszki ? @ajsi, pomogła zmiana na 1000Hz, teraz juz myszka sie nie gubi ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 @woocash_lp Pisałem 500mhz, przy 1000 robi cuda. @Cro Ja na swojego nie narzekam, cudo. Reszta musiała dostać wybrakowane modele, albo mój jest super pr0 z parti przeznaczonej do testów (chyba te są zawsze lepsze, żeby wyższa nota itd) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Płękus Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 M518, G5 Czy Może Coperhead Chciałbym sobie nową pr0 mysz kupić, myszki sobie wezme do reki aby ostatecznie podjac decyzję. Ale chciałym się Was spytać którą mysz byscie wybrali ???? ktora jest lepsza i ma wiecej przycisków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Po co 2 tematy zakladasz? Ja tam bym brał 518 tansze wyjscie,zostanie jeszcze na pada ,a roznicy i tak nie zauwazysz.Kwestia tego jeszcze,ze np. Razer moze ci lepiej lezec w dloni niz ktorys z Logi...Jak mozesz przeczytac w ktoryms z topikow nizej 518 jest podatne na scieranie i po jakims tam czasie brzydka sie robi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash_lp Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Teraz moge powiedziec z czystem sumieniem, ze huraganek przerósł moje oczekiwania. Gdy tylko podniosłem częstotliwość odrazu lepiej sie gra. Bez dwóch zdań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 podpisuje sie pod slowami gib'a :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Czy ma ktoś z Was namiar na sklep gdzie można kupić A4Tech X-718F ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losdamianos123 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 ja tam uzywam g5 razem z icematem 2nd black i sprawuje sie swietnie co prawda na poczatku wogole niedzialal ale po sterach dziala swietnie porownywalem z qck jest roznica na korzysc icemata , co do logitechow zmiana rozdielczosci w locie naprawde jest przydatna ci co maja 518 czy g5 wiedza o co chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 A ja mam pytanko do posiadaczy Coolteka!!! Czy ktos z was probowal wgrac stery od innych myszek laserowych? Zastanawiam sie czy by cos takiego dalo sie zrobic i czy nie byloby to niebezpieczne dla mychy? moze w ten sposob daloby sie regulowac rozdzielczosc DPI??!!! pytam bo przymiezam sie do kupna tej mychy!! dzieki za odpowiedzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Też mnie to zastanawiało, ale to raczej mało prawdopodobne, że zadziała. Napewno nie ma się czego bać, trudno mi sobie wyobrazić że cos się spali tylko po zmianie sterów (fizyczna ingerencja to rozumiem ale nie przez stery). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yar069 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Witam!! Mam problem. Chcialem wymienic moja sfatygowana juz myszke Creative Mouse Optical 3000;/ na jakis sprzet z wyzszej polki. Nie mam 250 zl zeby kupic sobie Razera. Jestem w stanie przeznaczyc kolo 120 zl na myche i myslalem juz o Cooltek'u. Mam pada Mediatech(jakis plastik za 25 zl;/). Co proponujecie mi kupic?? "Macalem" juz MX300 MX 518 G5 i G7 i nawet MX1000 i Copperheada. Najwygodniej gralo mi sie na MX1000. Mam sporych gabarytow dlon wiec duza mysz bedzie jak znalazl. Czy ten Cooltek jest dobry? Zeby nieo kazalo sie potem ze zacznie mi np plastik z niego schodzic albo sensor nawalac;/. Myslalem tez na A4Tech X718 ale czytajac opinie posiadaczy zwatpilem;/ Prosze o pomoc:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Witam!! Mam problem. Chcialem wymienic moja sfatygowana juz myszke Creative Mouse Optical 3000;/ na jakis sprzet z wyzszej polki. Nie mam 250 zl zeby kupic sobie Razera. Jestem w stanie przeznaczyc kolo 120 zl na myche i myslalem juz o Cooltek'u. Mam pada Mediatech(jakis plastik za 25 zl;/). Co proponujecie mi kupic?? "Macalem" juz MX300 MX 518 G5 i G7 i nawet MX1000 i Copperheada. Najwygodniej gralo mi sie na MX1000. Mam sporych gabarytow dlon wiec duza mysz bedzie jak znalazl. Czy ten Cooltek jest dobry? Zeby nieo kazalo sie potem ze zacznie mi np plastik z niego schodzic albo sensor nawalac;/. Myslalem tez na A4Tech X718 ale czytajac opinie posiadaczy zwatpilem;/ Prosze o pomoc:] Prosiłbym o link do "złych" opinii o A4tech 718 bo jestem zainteresowany tą myszą ( tyle że F ) i wolę wiedzieć czego mogę się złego spodziewać :wink: Jeśli przypadł Ci do gustu MX1000 to powinien podobać Ci się Cooltek, ale było tutaj kilka wypowiedzi o akceleracji i "śmierdzącym plastiku"-(!!! ???) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yar069 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 nie bede wklejal tutaj linkow bo tego byloby dosc sporo. Wiem jedynie ze w testach m.in w twojepc.pl za minus uznane zostaly materialy z ktorych wykonany jest X718 i ze np lakier z plastiku szybko schodzi. Mysz ma tez mase zalet jak np precyzja i przede wszystkim sotsunek mozliwosci do ceny. A poza tym te slizgacze..:/ ale w sumie wychodzi na to ze wszystko zalezy od szczecia i konkretnego egzemplarza bo wielu ludzi jest w 100% zadowolonych z X718 i chociazby Cooltekow a niektorzy potrafiaw nnich znalezc dziesiatki wad...:| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darmach Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 hm.... pytam bo nie wiem - czy to normalne, czy tez jestem przewrazliwiony: Mycha - mx 510, na wysokim sensie da sie zauwazyc ze mysz pracuje dosc nieprecyzyjnie - nie ma wiekszych szans "wsadzic headshota" z duzego dystansu - po prostu mysz zachowuje sie jakby celownik poruszal sie co 4 piksele (jakby "skakał") Ustępuje to przy ustawieniu sensa na minimum - ale kto umie grac gdy 360 stopni obrot robi sie na dystansie 2 metrow dla myszki? :D Przy sensie na minimum - celownik porusza sie idealnie plynnie, bez skokow. Obadajcie u siebie jak to wyglada. Zwlaszcza wychodzi to przy grach typu CoD - gdzie mozna przymierzyc bron do ramienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 hm.... pytam bo nie wiem - czy to normalne, czy tez jestem przewrazliwiony: Mycha - mx 510, na wysokim sensie da sie zauwazyc ze mysz pracuje dosc nieprecyzyjnie - nie ma wiekszych szans "wsadzic headshota" z duzego dystansu - po prostu mysz zachowuje sie jakby celownik poruszal sie co 4 piksele (jakby "skakał") Ustępuje to przy ustawieniu sensa na minimum - ale kto umie grac gdy 360 stopni obrot robi sie na dystansie 2 metrow dla myszki? :D Przy sensie na minimum - celownik porusza sie idealnie plynnie, bez skokow. Obadajcie u siebie jak to wyglada. Zwlaszcza wychodzi to przy grach typu CoD - gdzie mozna przymierzyc bron do ramienia. Na myszy 800 dpi może być przeskakiwanie co 2 pixel ( 1 pix jest jakby "omijany" ) przy odpowiednio dużej prędkości ale 4 piksele? - to już trochę dziwne bo tak jest raczej przy mojej (do czasu) 400dpi w szybkiej grze jaką jest UT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash_lp Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Co do Coolteka i śmierdzącego plastiku, to to coś znika w przeciągu paru godzin gry, ew. jednego dnia uzytkowania. Tak było przynajmniej w moim wypadku. Co do akceleracji wstecznej, to nie występuje jezeli podniesie sie czestotliwosc odswiezania portu (najlepiej na 1000Hz). To tyle. Pozdrawia zadowolony uzytkownika Huraganka ;-)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yar069 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 a co z materialami z ktorych cooltek jest wykonany??Z mojego creativa po 3 tygodniach zaczal lakier schodzic:/.Ja chce myszke na lata zeby cieszyla mnie nie tylko sprawnoscia ale i wygladem:)A zapach klawiszy to zaden problem. Moj gryzon musi scierpiec katowanie w cs:s'a ut 2003 i podczas 4-5 godzinnej codziennej pracy w windozie:P;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash_lp Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Na temat ścierania się lakieru nie moge nic powiedziec, jutro dopiero minie tydzień kiedy myszka do mnie doszła. Ale na twojepc jest wspomniane, ze mcha jest wykonana z dobrego materiału. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darmach Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Ha! Zrobiłęm filmik :] Mozecie obadać czy u was mycha zachowuje sie tak samo? (chodzi o "schodkową" prace) FILMIK TUTAJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 138MB? :lol: komu się będzie chciało tyle ściągać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darmach Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 hm - wcale nie duzo :D z godzinke :D eejjj nooo :) posciagajcie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) A nie słyszałeś o czymś takim jak kompresja? To jest jakieś HD, że aż tyle? :/ Założę się, że nie trwa to więcej niż 2-3 minuty... Edytowane 21 Lutego 2006 przez Cro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 nie mogłeś tego bardziej skompresować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...