Skocz do zawartości
querke

Najlepsze z najlepszych podkładek pod mysz...:P

Rekomendowane odpowiedzi

Witam... Chciałem poznać wasze opinie na temat podkładek pod mysz... jakie są najlepsze i dlaczego... wady i zalety... Obecnie pracuje na optyku i do tej myszki nic więcej nie potrzeba niż kartka ksero (A4, biała) ... ale postanowiłem wrócić do dobrej starej kuleczki i zamówiłem w sklepie Microsoft IntelliMouse 3.0 retail. Zamówić dlatego gdyż w sklepach są tylko myszki firmy A4tech ... i chciał bym się poradzić jakich podkładach używacie... HAHA ‘’co temat’’ :P ..

Pozdrawiam....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to moze byc i za 1 zl ta podkladka ... ale zeby byla wygodna i pod zadnym pozorem nie moze poruszac sie po biurku... i qwa nigdzie nie moge takiej dostac... koledzy maja super WCG i one sie genialnie trzymaja biurka... wiec jezeli ktos wie o co mi chodzi prosze o jakis link do sklepu... hhah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: uzywam podkladki firmy Verbatim (z bramkarzem hokejowym ;)). jest wykonana z bardzo dobrego materialu. jade na niej juz przeszlo rok, lekko sie starla (bedzie trzeba kupic nowa, taka sama). majac inne podkladki wystraczyly 1-2 miesiac, zeby podkladka ladowala w smietniku. byly tez czasy, ze podkladki nie uzywalem wogole, lecz biurko powoli sie wycieralo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli interesują cie podkładki do grania w FPP.

To wejdź na forum.counter-strike.pl .

Chociaż na tym forum ostatnio był długi topic o myszkach i podkładkach, wypowiadał się w nim niejaki TombStone, jeden z lepszych graczy w PL.

Warto tez looknac tutaj : http://www.h4g.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.gamers.istore.pl

Steelpad 4D - dobry nowy pad, plastikowy, standardowe wymiary

Steelpad 4S - lepszy ;p, aluminiowy ale znacznie drozszy

Ricochet - tego w rękach nie miałem

ICEMAT - b.maly i latwo zniszczyc bo ze szkła jest

mtw pad - tego w rękach nie miałem

do steepadów i ICEMAT'a trzeba kupowac dodatkowo "PadSurfers" a do reszty "Mouseskates" i zmieniac jakos co dwa tygodnie.

Allsop - szmatka mała

DKT PAD - szmatka duża

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:roll: 

bylo ponad rok temu podobne pytanie a ja do tej pory uzywam czarnego Tinlex'a z silikonowym "cyckiem" ;) pod nadgarstek

(mycha MS IntelliMouse Explorer 3.0A)

Odradzam podkladki z cyckami ;) pod nadgarstek - boli od niego nadgarstek :D serio mowie, mam taka podkladke(nie wiem jak sie nazywa, dostalem pod choinke z jakas mycha logitecha) i po prostu obrocilem sobie podkladke cyckiem w bok, naprawde nie da sie normalnie pracowac z czyms takim, nie mowiac juz o jakims graniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde ... kosmiczne ceny... kawalek plastiku i tyle kasy...hmm.... juz kombinuje co moze zastapic ten drogi material... wymyslilem ze plexi o grubosci 4-5-6 mm bedzie dobfym pomyslem... ale mam pare problemow strony techniczne.. czyli.. jak oszlofowac ladnie boki i jak ,czym, utrzymac ten kawalek plexi na biureczku.. jakies przyssawki... HELP...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Func Surface 1030.... mam i nie wracam do niczego co kiedykolwiek mialem wczesniej

No, a już bałem się, że nikt o func'u nie wspomni :)

Berkut widać zna się na rzeczy :)

FUNC SURFACE i żadna inna

Jej największe zalety to:

- specjalna dwustronna mata (gładka i szorstka)

- clip do zaczepienia kabla - bardzo praktyczny

- rowkowana ramka zapobiegajaca przesuwaniu sie podkładki po stole

- jakość wykonania

Wady:

- cena :P

Tutaj macie linka gdzie można to cudo zamówić :D

Hardware For Gamers

POLECAM :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odradzam podkladki z cyckami ;) pod nadgarstek - boli od niego nadgarstek :D serio mowie, mam taka podkladke...

jak za daleko zjedziesz i tylko nadgarstkiem opierasz to fakt boli ale jak opierasz wlasciwie czyli raczej dolna czescia dloni (na styku z nadgarstkiem) to jest OK

duze znaczeni ma kąt jaki tworzy ramie i przedramie - im wiekszy kąt tym wiekszy ciezar opierasz na "dloni" i bardziej boli :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA mam pada z plexi 4 mm pod mysze optyczna, i hula :D

Plexi jest z jednej strony matowa zeby rozpraszala swiatlo...

Wiec nie dosc, ze dobrze dziala, to jeszcze swieci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odradzam podkladki z cyckami ;) pod nadgarstek - boli od niego nadgarstek :D serio mowie, mam taka podkladke...

jak za daleko zjedziesz i tylko nadgarstkiem opierasz to fakt boli ale jak opierasz wlasciwie czyli raczej dolna czescia dloni (na styku z nadgarstkiem) to jest OK

duze znaczeni ma kąt jaki tworzy ramie i przedramie - im wiekszy kąt tym wiekszy ciezar opierasz na "dloni" i bardziej boli :P

Swiete slowa benek, mam jeszcze takiego pada z cycem i potwierdzam :)

po kilku, kilkunastu godzinach z reka na myszy to fajka nie umialem prawa reka utrzymac.

"Cyc" naprawde duzo daje. (i jest bardzo przyjemny w dotyku)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem konserwatysta :) do niedawna uzywalem podkladki geniusa na grubej gumowej piance pokrytej niebieskim materialem i z napisem genius - posiadam ja od czasow 386 :) byla super ale sie poplamila i nie wgladala elegancko mimo ze dziala nadal idealnie :) teraz dostalem podkladke z tazzzem taka seria z bajek tez gruba pianka gumowa z zewnatrz material z rysunkami z kreskowek od spodu takie wypustki ze sie nie slizga po stole

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podkładkę od gry Diablo 2, całkiem nieźle sprawuje po dłuższym czasie używania :)

OT : cytat z opisu o myszce Razor 2100 DPI

"Jeśli zatem masz dosyć swojego niezawodnego optyka i chcesz czyścić

kulkę i rolki to nie wahaj się "

:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam podkladke prosto z izraela - prezentacja ich wynalazkow wojennych - bardzo dobrze sie spisuje - imo zydzi robia najlepsza bron na swiecie:)

UZI jest przykladem. :wink:

Ja mam jakas stara, zwykla podkladke, kupiona w Niemczech na premierze Gwiezdne Wojny: Mroczne Widmo.

Mimo lekkich sladow dlugotrwalego uzywania, podkladka dziala nadal bardzo dobrze. (Gorzej z myszka :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi